icon

Ktoré vianočné koláčiky u vás "miznú" ako prvé?

nela_cukor
6. dec 2016

Čo dobrého upiecť na Vianoce? Podeľte sa s nami o VAŠE OSVEČENÉ recepty na vianočné cukrovinky!

Ktoré vianočné koláčiky u vás "miznú" ako prvé?
nela_cukor
autor
6. dec 2016

@pencil presne, nie je cukor ako cukor 🙂 Slovenský cukor je ale kvalitný, určite ho používa aj Tvoja babina. budem rada, keď sa jej spýtaš😉

nela_cukor
autor
6. dec 2016

@jasminet veď to, ale keď sú také dobréééééé😝

pencil
6. dec 2016

@nela_cukor opytam 🙂

obsadenemeno
6. dec 2016

@nela_cukor 250 g palmarín, 300 g hladká múka špeciál, 7 PL bieleho vína....práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

...do misy si dáme múku, na kocky nakrájané maslo a vino.....všetky prísady vypracujeme na hladké a pevné cesto...rozvalkame na hrúbku cca 3 - 4 mm a vykrajujeme tvary...samozrejme treba pod cestom jemne pomúčiť hl. múkou....pecieme na 160 asi 10 min do ruzova. Vychladnute obalujeme v zmesi praskoveho a vanilkoveho cukru. MNAM!!!

womankc
6. dec 2016

@pencil nechápem, žasnem a hlboko sa skláňam nad takouto prácou

pencil
6. dec 2016

@womankc priznavam, ze ani ja nestiham a tiez len zasnem 🙂

lobic
6. dec 2016

U nas idu ako prve burizonove gule kazdy rok 😀 peciem viac druhov ale toto sa im najviac paci tak vzdy urobim viac 🙂 je to sice sladke aj trosku syte viac ale je to raz do roka tak co uz s nimi 😀

nela_cukor
autor
6. dec 2016

@obsadenemeno to vyzerá jednoducho, že by som to aj s malou pri sukni mohla zvládnuť 🙂ďakujem!

obsadenemeno
6. dec 2016

@nela_cukor veru, je to rychlovka a len zopar ingediencii....a ak pouzijes cervene vino, tak budu pekne ruzove...... ❤

sintra
6. dec 2016

u nas linecke a vanilkove rozky.

womankc
6. dec 2016

@pencil ja rada pečiem perníky aj zdobím, ale neviem toto jemné zdobenie a neskutočne to obdivujem

maminecka2
6. dec 2016

Baby pomoc! Ved ja sa snazim schudnut, toto mi nerobte! 😋 Ja milujem zerbo, ale take ake robievala moja starka ich uz nikto nevie 😥 A suhajdy, ale orechove s rumom a len troskou cokolady.
A poradte co by som bola schopna spachat s tromi malymi detmi za zadkom? A kolko dopredu mozem vypekat aby sa nepokazili? Napr. grilazky su asi dost trvanlive, nie?
Ma niekto tip na laskonky? A musim mat formu ci aj nejako od oka to vytvarujem? A marokanky, kto ma dobry recept? Dakujem.
Mnaaam. Este ze zrovna kojim a nemozem ist lasovat po kuchyni...

kim12345
6. dec 2016

@obsadenemeno to vino asi nie je v nich citit,vsak?

womankc
6. dec 2016

@maminecka2 môžeš piecť hocičo suché už, griláž isto vydrží už tiež
jednoduché sú rafaelo guľky , vanilkové rožky to zmiešaš a šúľaš ..........

womankc
6. dec 2016

@kim12345 nie nieje , vďaka nemu sú krásne krehké a je to výborné jednoduché pečivko

maminecka2
6. dec 2016

@womankc
🙂
Len ci ozaj vydrzia, bo mlsna ma akosi obhana... jaaaj 😉

pencil
6. dec 2016

@womankc ja na to vyslovene nemam nervy (trpezlivost) 😉

tomaskova
6. dec 2016

@nela_cukor no som rada ked aspon orech prilepim :D

erikaemkina
6. dec 2016

U nás najviac Parižske rožky 🙂

slavaf
6. dec 2016

U nás sú to linecké a keďže až traja členovia rodiny oslavujeme nejaký sviatok okolo Vianoc a patrí sa doniesť niečo aj do škôlky a do práce, tak sme ich jeden rok s mamou napiekli a ozdobili 500 kusov...

obsadenemeno
6. dec 2016

@kim12345 nie, vino nie je citit vobec, ale su take nadychane a krehke z neho..... 😵

sense
6. dec 2016

ako prve neviem a ako posledne perniky.

womankc
6. dec 2016

@maminecka2 hehehehheheh no veď toto , preto všetko pečiem z trojitej dávky 😅

dankaa78
6. dec 2016

Netradičný brownies😝

tyelde
6. dec 2016

My máme každý svoj obľúbený druh, aspoň sa nehádame a mizne to celkom rovnomerne... 🙂

elenajezova
6. dec 2016

U nás miz ú hned ako prvé lekvárové šatočky z lístkového cesta. Tie musím doslova brániť vlastným telom. Inakšie by mi pomizli už pomaly rovno z plechu.🙂

alieeenka13
6. dec 2016

@pencil minule v tajomstve.mojej kuchyne ukazovali extra mlety jemne cukor na medovnicky

timea7
6. dec 2016

@alieeenka13 ak je nemecký, tak je výborný, na SK konkrétne Považský jemne mletý máva občas (napr. minulý rok) horšiu kvalitu ako bežný cukor so značkou Tesco, ktorý je podstatne lacnejší. Keďže ten cukor na zdobenie medovníkov viac krát preosievam, tak vidím, akej je kvality.

majocka24
6. dec 2016

U nas su to zltkove rezy vanilkove rozky grilaz minuly rok premiera medovych rezov a boli vynikajuce a budu hadam aj tohoto roku 🙂