icon

Ktoré vianočné koláčiky u vás "miznú" ako prvé?

nela_cukor
6. dec 2016

Čo dobrého upiecť na Vianoce? Podeľte sa s nami o VAŠE OSVEČENÉ recepty na vianočné cukrovinky!

Ktoré vianočné koláčiky u vás "miznú" ako prvé?
12345anna
6. dec 2016

U nás sú to medové rezy alebo medové krémeše, žerbo rezy, opitý izidor, linecke rezy s vianočnym motívom a oriešky s vanilkovým krémom. Na Silvesta zas pečiem netradičné ananasove rezy, ani neviem prečo, ale robím to už niekoľko rokov, tak sme si už na to zvykli.🙂

nela_cukor
autor
6. dec 2016

@erikaemkina tak tomu sa hovori "armada parizskych rozkov" su nadherne!!!ako jeden...

erikaemkina
6. dec 2016

@nela_cukor Dakujem

martinkaha
6. dec 2016

Parížske rožky, orechy a linecké pečivo lepené džemom z čiernych ríbezlí. 😋

pencil
7. dec 2016

@alieeenka13 aha, no to vobec neviem. Mamina cukor 3x preosieva velmi hustym sitkom, je to dost na trpezlivost, potom si specialne zhana jemne saciky, prepichuje ich ihlou a plni, aby dosiahla presnu hrubku zdobiacej ciary. Viem, ako casto sa pri tom jeduje 🙂

kvojtanikova
7. dec 2016

U nas prve odchadzaju uliky (orechove plnene zltkovym kremom poliate cokoladou) a gulky z bb pudingu- tam ide dnu cela visna a tak ked najdem na tanieriku kostky hned viem ktora bije😁 Vzdy ked k nam ide navsteva chytro kukam ci nie je zabudnuta kostka dakde😁

jonnie
7. dec 2016

Nemate niekto recept na makove pecivo-typ linecke? Jedla som take -ale nebolo lepene-len zdobedene lekvarom...a super 😉

mocca
7. dec 2016

@jonnie aj ja hľadám niečo podobné, zatoiaľ mi ujo google poradil niečo takéto je to podobné tým čo si jedla?
http://tanikinerecepty.webnode.sk/products/mako...

maminecka2
7. dec 2016

@womankc Len potom treba aj trojite mnozstvo latky na oblecenie 😨 Moje nervy! Vcera som kupila likerovu kolekciu a vecer skoro cela padla, jaaaaj! 😵

womankc
7. dec 2016

@maminecka2 hhehhh , tak vieš ako , niečo pojedia aj návštevy a deti to ešte vybehajú a ja už pár rokov robím vianočné jedlá aj všetko okolo toho tak, aby nebol nadbytok , aby neostávalo, lebo predtým fakt som dokázala aj viac kíl pribrať , teraz sa držím tak , už tak tri štyri roky som nepribrala cez sviatky...... ale od veľa vecí, ktoré sme bežne servírovali, hlavne tie množstvá , som ustúpila .... vekom človek kilá naberie, ani nevie ako , ja mám predispozície na priberanie a slabú vôľu 👎, tak to by bol bič na samú seba

nela_cukor
autor
7. dec 2016

@womankc Aj u nás sa priberá 🙂Ale rovnako ako Ty aj my sme na to "vyzráli". Všetko ale s mierou. koláčik len ku káve, nemám to stále na stole...robím menšie kúsky, menšie porcie, opatrne narábam s tukom i cukrom😉

nela_cukor
autor
7. dec 2016

@kvojtanikova Tie úliky robíš s vareným žĺtkovým krémom? Vždy som ich chcela vyskúšať, ale nemám tie formičky😕

nela_cukor
autor
7. dec 2016

Dievčatá, MAKOVÉ LINECKÉ zháňame! dobrý overený recept🙏

nela_cukor
autor
7. dec 2016

@martinkaha
máš domáci ríbezľový džemík?

jankaks
7. dec 2016

Ja veľa toho nerobím ... naši sú na suché koláče, ale deti majú najradsej suhajdy ... 😉

nela_cukor
autor
7. dec 2016

@12345anna Ahoj! Tie linecké rezy robíš podobne ako mrežovník? Inak na ananasové rezy mám ja jednu veľmo vtipnú spomienku. Som sa chcela hecnúť pred návštevou, že teda ananásovú tortu spravím. Dala som čerstvý ananás, mascarpone, šľahačku, fajnové piškótové cesto, no krásne to vyzeralo. Počuj, ale také horké, že to sa nedalo jesť. Moja mama ešte, že toľká dobrota, toľká škoda, že ona to poje...Do hodiny to bolo úplne nejedlé...Nestalo sa Ti to niekedy? možno to bolo tým čerstvým ananásom, dodnes neviem😂 😂😂

krtica11
7. dec 2016

u nas tento rok medovniky🙂

nela_cukor
autor
7. dec 2016

@krtica11 Už si stihla napiecť, aj už stihli zmiznúť, že? To poznám, aj u nás sú prvé vianočné koláčiky najvzácnejšie. Aj prihoreté by mohli byť 😝

amadora
7. dec 2016

každý rok prvé zmiznú karamelové kornútiky. o tie sa moji chlapi bijú 🙂

kvojtanikova
7. dec 2016

@nela_cukor zltka slaham nad parou s cukrom a potom ked vychladne spojim s maslom a trochou rumu. Formicky sa daju bezne kupit niekedy aj na vianocnych trhoch zvyknu mat. Len ich treba pred natlacanim cesta poriadne vysypat cukrom. Ale inak dalo by sa to podla mna aj bwz formiciek tvarovat take kuzele a dovnutra urobit dieru na krem. Po naplneni sa to priliepa na piskotu.

kvojtanikova
7. dec 2016

@amadora
To by ma zaujimal recept. U nas sice karamel lubim len ja ale sak aj my mamy si daco zasluzime no nie?

kim12345
7. dec 2016

@nela_cukor ano to bolo ananasom
Niekde tu v skupine tortickarky som to citala,ze ananas ked davas do plnky tak jedine zavarany,čerstvy zhorkne.

nela_cukor
autor
7. dec 2016

@amadora @kvojtanikova Dievčence, aj som skúšala nejaké kornútiky min. rok, ale nešli mi "stáčať". Malo sa to robiť ešte za tepla, ale len prsty som mala dopálené :( Ale nevzdávam sa, vyskúšala by som aj iný recept, keď ho máte odskúšaný

maminecka2
7. dec 2016

@womankc No, na Sviatky ideme k svokre, potom k mame, sestre- velkovykrmna. Nevysvetlis ze nemaju piect a slova "nic som nepiekla" znamena mam len 8- 10druhov kazde z 2-3 davok. A ja ako slusna nevesta neodmietam! Ved ake by to bolo... Ja sa musim velmi ovkadat aby som na posedenie nezbodla cely plech.

Aj vase svokry su take genialne kucharky- cukrarky? 😂

amadora
7. dec 2016

@nela_cukor ja mám skvelý recept proti spáleným prstom... robí to manžel 😀 keďže fakt najviac z koláčov vianočných miluje tieto tak neprotestuje. ja mu nachystám oplátky a on stáča kornútky.
@kvojtanikova a plním normálne len karamelovým salkom zmiešaným s maslom 🙂

kim12345
7. dec 2016

@maminecka2 ani nehovor,moja vyborne varí,ako bez debaty😋
My ideme vzdy na prvy sviatok vianocny ku svokrovcom,maju taky zvyk ,že pečie svokra morku plnenú výbornou zemlovou plnkou s hrozienkami a mandlami.Tak obzerstvo prvotriedne.

bodkafan
7. dec 2016

no u nas vzdy miznu ako prve kolaciky mojej maminy-medove rezy,recept ako kazdy iny,ale myslim ze su o to lepsie,lebo ich robi preto ze vie ze ich mame najradsej,aj ked uz ju to nebavi ich stale robit 😉

monilik
7. dec 2016

mnaaaam u nas rad radom, ale ja najviac chodim na parizske rozky a medove rezy 😀

womankc
7. dec 2016

@maminecka2 no moja mama si myslím bola dobrá kuchárka , starostlivá žena, trošku mám dojem , že sme ju aj so sestrou trošku možno predčili...... A svokra tak to je bez konkurencie , na štefana slávi narodeniny , takže tam je to teprv deň obžerstva, vždy je údené, kuracie rezne a kačka , či hus, majonézový šalát, alebo zemiakový s cvikľou, kapusta, knedla samozrejme vianočné pečivo, niekedy to zabije ešte dákou tortou , či rezmia zábava je , keď po tom ako to pojeme sa opýta, či by sme si nedali chlebíky🙏😅

michala.s
7. dec 2016

U nas toho roku vanilkove rozky