icon

Cukor vo Vašom nákupnom košíku, podľa čoho si ho vyberáte?

radovan_cukor
13. júl 2015

Nie je cukor, ako cukor. Radi by sme preto nazreli do duše spotrebiteľa. 🙂 Aké kritériá sú pre Vás pri výbere podstatné? Čo u Vás rozhoduje (je to kvalita, obal, krajina pôvodu, cena)? Hrá u Vás rolu či sa jedná o potravinu zo Slovenska? Kde radi nakupujete? Sú to obchodné reťazce, alebo dávate prednosť menším predajniam? Ďakujeme.

Cukor vo Vašom nákupnom košíku, podľa čoho si ho vyberáte?
Strana
z3
radovan_cukor
autor
16. júl 2015

@dankaa78 Ja tiež 😀 😀 😀 😀

jalimag
16. júl 2015

@oskvarka tak som nasla, ze glykemicky index cukru je 68. Jasne ze aj trstinovy cukor je tiez len kaloricka bomba, ale ked vidim rafinovany cukor, tak sa mi dviha zaludok a ovela radsej siahnem po trstinovom alebo teraz najnovsie po tom brezovom.

nela_cukor
16. júl 2015

@dankaa78 Tak to sme dve 🙂 Hoci, nedám dopustiť ani na domáci medík, občas kúpim aj xylitol (sorry, neviem, ako sa to píše). Svojho času som používala aj stéviu, ale veľmi mi nechutila. Snažím sa vyhýbať sa najmä glukózo-fruktózovému sirupu. Som si všimla, že je všade, minule som ho našla aj v párkoch 😀

oskvarka
16. júl 2015

@nela_cukor no take veci ako parky to si radsej ani nepredstavujem co v tom je a nie to to este jest... staci raz za rok na navsteve na opekacke :D.. podobna kategoria ako pastety :D.. obal znesie vsetko.. a aj obsah...

nela_cukor
16. júl 2015

@oskvarka Priznám sa, že ja mám párky rada z času na čas☹ , v špenáte, v šošovici... Najnovšie ich kupujem u Starého otca. Mám dojem, že sú kvalitné.

oskvarka
16. júl 2015

@nela_cukor ja do privarku davam bud domacu klobasku ak dostaneme od zabijackovzch znamich alebo polovnikov znamich... ale to malohedy mame chut alebo varene ci inak pripravene domace vajicka... ale ja mam slaby zaludok a odmla mi byva s parok tazko aj ked teda doma sme jedavali raz za cas a hlave som vyrastla na pastetach... tie som uz uspesne vyradila s jedalnicka spolu s tavenymi syrmi... ked som zistila co je to zac... nastastie nebol problem kedze na VS sa clovek takehoto prejedal tak mi to ani nechybalo a uz som si za 8 rokov po skole aj odvykla...

nela_cukor
16. júl 2015

@oskvarka na VS bolo veru všeličo, parádny výber🙂 Bambino + rožok, pašteky, vifonky, keď bolo viac peniažkov, aj palacinky sme si spravili 😀
Vtipné ale je, že cukor do kávy nikdy nechýbal 🙂 Horšie už to bolo s tou kávou 🙂

skoricaxx
16. júl 2015

@nela_cukor sirupy sa mi nevydarili 😒 bola z toho silnejšia šťava - ale chutná 🙂

nela_cukor
16. júl 2015

@skoricaxx neboj, zužitkuje sa 😉 mne sa tiež príliš nevydaril ríbezľový - je to skôr džem 😀
Inak, na trhu je aj novinka, ponúka ju náš výrobca Korunný cukor - na prípravu sirupu. Zákazníci si to chvália. Všetko v jednom balení, na obale postup...
Do bylinkových a kvetových sirupov dávam na tri litre vody 1,5 kg cukru. Malo by sa 1:1, ale to sa mi zdá príliš sladké. Pridám od oka kys. citronovú + 2-3 vytlačené citróny. Prevarím a hotovo. Tento rok som tak skúšala aj levanduľový a je fakt výborný. 😉

Strana
z3