Vlasy koruna krásy

matus_bazant
Moderátor
18. aug 2019

Bez ohľadu na to, či máte dlhé, krátke, blond alebo tmavé vlasy, podstatné je, aby boli zdravé. Preto vám prinášame niekoľko užitočných návodov na prírodné skrášľováky určené aj na vašu korunu krásy.

1. Banán pre vyživené vlasy
Banány sú bohaté na draslík, vitamíny, antioxidanty a prírodné oleje. Domáca banánová maska má skvelé hydratačné vlastnosti. Dokáže vlasy posilniť, zvýšiť ich prirodzenú elasticitu a predchádzať tak ich lámaniu a štiepeniu.
Do mixéra vložte veľmi zrelý banán, pridajte lyžicu kokosového oleja, lyžicu olivového oleja a lyžicu medu. Všetky prísady dôkladne rozmixujte, pretože posledné, čo chcete, je venovať hodiny vyčesávaniu kúskov banánu z vlasov. Masku naneste na vlasy aj na vlasovú pokožku a nechajte ju pôsobiť najmenej 10 minút. Potom vlasy dôkladne opláchnite.

2. Jablčný ocot pre lesklé vlasy
Ak chcete, aby sa vaše vlasy nebezpečne krásne leskli, doprajte im po umytí ešte jedno opláchnutie jablčným octom. Zmiešajte jeden diel jablčného octu a dva diely vody a roztokom opláchnite umyté vlasy. Okrem toho, že vlasy vyhladí a budú menej zamotané, vďaka antibakteriálnym účinkom vám pomôže v boji proti lupinám.

3. Med na suché vlasy
Zmiešajte 2 lyžice medu s 2 lyžicami olivového oleja a zmes naneste na vlasy po celej ich dĺžke. Zabaľte ich do potravinovej fólie a do uteráka. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, potom vlasy dôkladne opláchnite a umyte ako vždy. Med bude vlasy intenzívne hydratovať, zatiaľ čo olivový olej im poskytne výživu v podobe mastných kyselín a vitamínu E.

4. Citrón na mastné vlasy
Rozmixujte niekoľko lyžíc citrónovej šťavy s dužinou alebo gélom z Aloe vera. Ak je konzistencia príliš hustá, pridajte trošku vody. Zmes aplikujte po umývaní ako posledný krok na vlasovú pokožku a nechajte ju pôsobiť aspoň 10 minút. Potom ju z vlasov opláchnite studenou vodou. Kombinácia citróna a aloy pri pravidelnom používaní pomôže regulovať produkciu kožného mazu, takže vlasy sa budú mastiť menej.

5. Vajíčka na každé vlasy
Vajíčka sú možno najpoužívanejšou surovinou pri výrobe domácich vlasových masiek. Sú mimoriadne univerzálne a môžete ich použiť na každý typ vlasov. Rozdiel je iba v tom, ktorú zložku vajíčka použijete.
Ak máte normálne vlasy, použite na masku celé vajíčko, ktoré rozmiešate na penu s pár kvapkami citrónovej šťavy, aby ste neutralizovali vaječný pach. Takto pripravenú penu naneste na vlasy po celej dĺžke aj na pokožku hlavy a zabaľte do potravinovej fólie na 30 minút. Potom vlasy dobre opláchnite studenou vodou a umyte ich jemným šampónom. V prípade iného typu vlasov je postup prípravy masky rovnaký, no pri suchých vlasoch použite iba žĺtok a pri mastných iba bielok.

s1m.one
18. aug 2019

o tom vajicku som to neveda, ze je rozdiel ci pouzije clovek cele alebo iba zltko, super, ja sem tam pouzivam masku taku, ze pouzijem kokosovy olej, po lete budu vsetky vlasky potrebovat poriadnu opateru, rady sa zidu 🙂 dik 🙂

lucik194
18. aug 2019

to s tym vajickom 🤮 si mi pripomenul ako si to moj ocino 30 rokov dozadu daval na vlasy .... vzdy ked si to rozmiesal a daval na vlasy sa mi otocil zaludok a rychlo som sa pratala co najdalej od kupelne
😂😂😂😂 teraz je to uz len srandovna spomienka no sko dietatu mi to jedno nebolo....

666sunny
18. aug 2019

Mne sa vlasy mastnia celkom často, preto veľmi rada vyskúšam ten citrón 😃💛🍋... no a keď už sme pri tych citrónoch tak asi si idem otvoriť citronovy Radler 😏😂

monicka9
18. aug 2019

Ja použivam na vlásky organicky kokosový olej ktorý obsahuje hodnotne vitaminy E,K ma regeneračné účinky, vlasy vyživuje od korienkov až po končeky, je vhodný pri vypadávaniu vlasov, ukludňuje podraždenú pokožku hlavy, obnovuje vlasovú štrukturu pri rozštiepených končekoch.
Celkovo vlasy posilňuje, dodáva im lesk. Bonus je prijemná vôňa ktoru milujem🤗🤗🤗
Okrem vlasov kokosový olej použivam aj na plet ako vybornu hydratáciu a vypnutie pokožky, tiež pri opaľovaní (prirodzený faktor 4-6) a samozrejme davam aj do varenia teda má všestranné využitie😍👍🏼🥥🥥🥥