Ako dlho vaše deti v sedačke Römer King Plus 9 - 18 kg?
Prave riesime kupu novej autosedacky po vajicku , drobec je dost velky ma 7 mesiacov a 9,5 kg preto rozmyslam ci sa oplati kupovat romerka do 18 kg...Dokedy vnich boli vase deti?
@brumka dakujem za radu takze aj ked bude drobec trosku vacsi mal by sa zmestit minimalne do 3 rokov ....pravdupovediac sa mi naozaj pozdava ta sedacka ...
@marfuska245 moja mala v 9m nieco ce 9kg a 77cm a teraz ma 16kg a dakych 105cm a je nam stale dobra a to obliekame do zimneho.mi sme spokojny.
Nam sa dcera zmestila do 4 rokov a to je na svoj vek naozaj vysoka. Od 4 mame tu velku Romerku. Ja nedam na ne dopustit, akurat sme kupili IsoFix a v nasom aute sa nam to neda nacvaknut lebo su inak daleko tie palicky, ale je chyba auta by som povedala, usili prilis tesny potah a nevieme to tam strcit. Takze sme si zbytocne priplaitli za IsoFix, ktory nepouzivame. Ale aj tak je to super sedacka.
No naša malá má 2,5 roka, 13 kg a 98 cm a práve kupujeme novú sedačku, mám pocit, že už je tak stiesnená a hlavne opierku hlavy už máme na maximum a už tam má voľný iba 1 cm, takže sme načakali a kúpili novú.
@marfuska245 ahoj,aj my sme ju mali....maly ma teraz 3,5 roka a uz sa mi zda,ze je taky narvany v nej....tak sme uz kupili novu...maly bol od narodenia vacsi ako ine dati takze aj z vajicka sme prechadzali skor....aj ked vahovo to este nepresiahol,ale vyskovo ano....v podstate hlavicka by nikdy nemala byt nad hlavovu opierku aj ked ma dieta menej kil a je mu tam pohodlne...
No moja mladsia v nej sedela do 5,5 roka. Je taka drobnejsia 😝 Treba vsak pamatat, ze sedacky tohto typu su dietatu dobre, aj v pripade, ze hlavicka vytrca von, podla vyrobcov zhruba do vysky usi / urovne oci (samozrejme, pokial pasy priliahaju OK a dieta splna vahovy limit) - na rozdiel od vajicka, kde hlavicka vytrcat nesmie.
@marfuska245 do 3 rokov max - teda problem sme mali hlavne v zime, ked bol naobliekany, ledva sme ho zapli. Teda neviem, ako na inych sedackach, ale na romerkach sa mi zdaju tie pasy nejake kratke. Mladsi je tiez velky, ma 2 r. a 8 mes. a uz ma tu najvacsiu romerku.
@nigguska do 3,5 roka ? tak to by som bola spokojna keby tolko vydrzala .No moj maly bol pri narodeni kratky ale baculko mal 50 cm a 3950 g ...
babule dakujem vam za pomoc teraz mam aspon ako taku predstavu ,,,myslim ze tie sedacky 9-18 kg odhliadnuc od znacky su asi tak rovnkako vyuzitelne a tato romerka sa mi zda taka sirsia napriklad oproti maxi cosi .....tie od 9-25 som nenasla ziadne co by sa mi pozdavali...ma aj romer sedacky od 9-25?
moja ma rok a pol skoro a je jej velmi nepohodlna, je tam taka stisnuta:( cestovat s nou v sedacke je hotove utrpenie
nas bude mat 5 rokov v aprily je drobnejsi a v pohode sa do nej zmesti
Dcera mala v dec. 3roky a stale je v nej, aj ked v zimnej bunde je uz napratanejsia. Hlava zacina pomaly pretrcat, takze na jar kupujeme dalsiu kategoriu...
@lucinocka pasy si skusala este povolit lebo oni postupnym dotahovanim sa pretiahnu za poistku co je pri nozickach ktorou ju dotahujes, opierku skus dat vyssie. nechapem ako sa 12rocne dieta nezmesti 😨 mi mame uz za par dni 4 roky a zmesti sa aj v lyziarskom overale aj v zimnej bunde
@marfuska245 moj ked sa narodil mal 51cm a 4020g....teraz ma 105cm a 15,5kg a ma presne 3,5roka....
@lucinocka no to hej inak ono je tazko povedat v ktorej bude dieta najspokojnejsie ine je vyskusat sedacku v obchode na chvilku a ine ked vnej ma cestovat dlhsie ,,,ani moj neoblubuje stiesnene priestory no romerka sa mi zda fakt taka najsirsia myslim vtej kategorii 9-18....9-36 urcite nechcem a 9-25 maly vyber ...hm
maly bude mat 3 roky a je mu stale dobra 🙂
My nemame Romer, ale inu znacku, mala ma 3 roky a 107cm a zmesti sa tam este v pohode, aj ked mne sa to uz nezda... Kupovali sme ju skor ako mala 9kg, pretoze vo vajci nam neprecestovala ani len do obchodu... Kupovali sme to tak, ze sme skusali aj vacsie... ale tie boli zase pre taketo dieta velmi velke, take na "utopenie"... preto sme sa rozhodli pre 18kilovu...
@nigguska no super toto som chcela vediet takze tvoj bol vacsi a do 3,5 r sa zmestil,,,tak nam by tiey mala urcite stacit dakujem,,,

TMoja ma za mesiac 4r a stale sa v nej vozime,sme velmi spokojny. Ma ju od 9m. Este jej je dobra ale na jar_leto ju musi prenechat sestricke a starsej uvazujeme daku dalsiu romerku od 15kg