Je bezpečné držať dieťa v aute na rukách?
Reagovali by ste? Najprv som neverila vlastnym ociam, ale momentalne pravidelne vidavam na parkoviskach ako ludia nasadaju do auta a spolujazdec si berir dieta na ruky. Mam chut sa ich opytat, ci si uvedomuju riziko, ze takto v milisekunde moze byt z dietata kasa....ale fakt nerada sa miesam do inych ludi. No toto mi nejako neda spavat sa priznam 😅
Vidieť že nerada sa nerada staráš do druhých
To naozaj toto,to potom veľa šťastia, kým ti niekto nedrbne
Na nespavost su tabletky. A ty sa ukludni a nestaraj do druhych.
Ja ta chapem, hlavne odkedy som tu kašu videla 🥺
Rozum nie je obocie, nenakreslis.
Naber odvahu a povedz im to na tom parkovisku. Tam si tichúčko.
@zuzanockamt trefná odpoveď
A ako chceš reagovať? Dať im to rozkazom aby dieťa zapútali do sedačky? Veď je to ich vec. Možno to majú domov 5 minút, isto z decka kaša nebude, nepreháňaj...
Inak by ma zaujímalo, odkiaľ to tak autorka diskusie presne vie. To nakúkaš ľuďom do auta? Sleduješ ich? Ja teda neviem, ale nezvyknem hlavu pchať cudzím do auta a ani ich obzerať, ako nastupujú. Nudné a prázdne životy máte, keď musíte sledovať a špehovať cudzích ľudí, susedov, atď.
A pre miestne koníkovské rýpalky - kecálky - nie neobhajujem vozenie detí bez zabezpečovacích zariadení (kým sa tam vojdu).
Na svete existuju ludia....
A potom existuju aj "ludia", ktori relane vyzeraju ako ludia, ale chovaju sa ako zvieratka a v hlave maju nas... ane..... To nijako nevyriesis, oni si to neuvedomia, bohuzial....
Tak pred rokmi sa tak chodilo, zahadne sme stale tu. Autosedacky prisli v roku, ked som bola teenager. Kto tak sada, tak riskuje papiere a tiez to dieta. Ale tak sama som to par krat spravila ked fakt reval. Takze nebudem tych ludi sudit. Ale viem, ze je to na vodicak. Zase nejaka zle upevnena autosedacka je rovnako zla, dieta v bunde the same shit. Proste ked to nespravne pouzijes, tak to dieta schyta
@zuzanockamt ty si velmi zvlastna.
Ake nakukanie? Preco pchanie hlavy do auta? Samozrejme ze je to vidno. Staci ked cakas napr.pred nemocnicou, tak ich vidis velmi vela. Bohuzial.
@danyeli pri naraze pri 50km/h nemas sancu udrzat to dieta v rukach.
@babulkomale Nie, nie som zvláštna, neočumujem iných ľudí, nemám na to čas a ani povahu. A určite nenazerám do áut a neobzerám posádku.
@zuzanockamt nerozumies co sa tu pise?
Netreba obzerat nikoho. Staci cakat so zlomenou nohou pred nemocnicou na taxik. Alebo milion inych podobných prilezitosti.
Hlavne ze si, podla tvojich vlastnych slov, vzdelana a sikovna 😂😂😂
No takto mile damy 😁 nikomu nikde nenakukam. Ked prechadzas okolo auta a nastupuju don ludia tak to proste vidno.
To, ze mi to neda spavat, tak takemu vyroku sa hovori zvelicenie, tabletky nepotrebujem.
Do ludi sa nemiesam, mam ich na haku. V tomto pripade ale ide o dieta, ktore nemoze za to, ze ma drbnutych rodicov.
Ale evidentne, aj podla vasich agresivnych a arogantnych komentarov, to nema vyznam.
Debil nevie, ze je debil. Nevadi, aj s takymi tu musime zit 🤷♀️
Ja nechápem ani rodičov ktorý vozia ráno do školy a škôlky deti vpredu s taškou na chrbáte . To je tak dobre že keď zabrzdí prudšie príde dieťa o zuby prípadne zlomený nos. No čo narobia tu píšu ako svoje deti milujú ale na živote a zdraví ich ohrozujú
Nepriputane dieta v aute, dieta na kolenach, dieta bez potrebnej autosedacky, dnes dieta na bicykli s matkou na ceste bez helmy, male deti same v bazenoch… toto su veci, ktore nepochopim nikdy. A ked to uz nevydrzim, tak sem tam nieco slusne poviem. Dve deti som uz zachranila, oblecena do vody som skocila po jedno do bazena - rodicov tam nemalo - 5rocne, druhe som zachranila to som bola v plavkach..
Normalne by som si myslela, ze pises o mne, lebo mne sa to stalo v stredu ci stvrtok, ze sme si s manzelom predavali dieta z ruky do ruky v aute. Ale nebolo to na Slovensku, tak sme to asi neboli my. Tiez na nas ludia zazerali...
Ale co uz mozno nevideli, bolo, ze po tom, co sme si dieta predali (jasne, ze sme nesli nikde, ale stali na parkovisku, kym som dieta neutisila), som si s dietatom presadla dozadu, kde som mala vajicko a dieta som tam normalne priputala. Ale kedze mame vzadu tmave skla, tak vajicko nevidno a mozno si ti ludia o mne mysleli to, co ty o hentych 🤷♀️
@babulkomale Som, preto nešpehujem druhých.
Čím viac detí tým menej detí :D
@diewcatqoo to co popisujes je ina situacia. Uz xkrat som si vsimla nastupit ludi do auta, pricom spolujazdec vpredu ma na kolenach dieta - batola a starsie a odist z parkoviska.
Alebo zastavis na krizovatke a pred tebou stoji auto, v ktorom sa vzadu dieta v strede len tak prechadza.
Kym som nemala dieta, tak mi taketo situacie vobec neputali zrak.
@zuzanockamt no, ale uz sa ukludni 😁 nikto nikoho nespehuje.
@danyelia vies, ja som mala nehodu 3 minuty od domu. Naburali do mna, nie mojou vinou. Dcera mala 3 mesiace a keby nebola v sedacke, leti ako lastovicka. Zabudovane autoradio vyletelo von 🤷♀️
Autorka - je to od rodicov naozaj nezodpovedne… tiez sa nad tym vzdy pozastavim, ale teda neriesim.
@kiki68 áno chodilo sa tak, ale boli iné autá, iné cesty, a hlavne iní vodiči za volantami
@cailinevelyn a omnoho menej aut na cestach a jazdilo sa pomalsie.
@kiki68 Že sme záhadne tu, píšeme len my, čo sme prežili, mŕtvi už nie. Odporúčam dohliadať štatistiky úmrtnosti detí trebárs v 90. rokoch a porovnať ich so súčasnosťou.
Autorka, reálne veľa nespravíš. Ak sú cudzí, sotva im svojou prednáškou dokážeš vstúpiť do svedomia, skôr riskuješ, že sa dostaneš do problémov. Ak ich poznáš, môžeš ešte tak nanajvýš zavolať na políciu - ak dostanú 2-3x pokutu, možno si to premyslia. Mimochodom, kde bývaš, že to bežne vídavaš? Lebo ja som také nevidela ani nepamätám. Či ide stále o tú istú rodinu?
@annm81 v Košiciach. Idem na nakup potravin, prechadzam z auta po parkovisku do obchodu a vidim to, lebo sa to neda nevsimnut si ked okolo takeho auta prechadzas. Cize ziadne spehovanie sa nekona, ako tu niekto spominal 😅
@simsalabim Tak to mi je ľúto, ale je to na zodpovednosti každého rodiča, veď nech im autorka skúsi nakázať, aby si pripútali dieťa, čo jej na to povedia 🤷🏼♀️

Neriešila by som cudzích ľudí, je len a len ich vec.