Výber autosedačky 9-36kg s isofixom

januska1994
24. júl 2018

Ahojte vedeli by ste mi poradiť akú autosedačku kúpiť? Cenový strop mám 150eur.

yanni
24. júl 2018

@januska1994 Pre ake stare (vysoke a tazke) dieta? Tieto kombi sedacky (9-36) su take nijake.

januska1994
autor
24. júl 2018

@yanni maly ma 22 mesiacov, 15 kil vyska 96.

maggiba
24. júl 2018

@januska1994 Pocuj, ked to ma mat uz do konca autosedackoveho obdobia, do tych povedzme 150cm a 12 rokov, skus vyckat, nasetrit, prihodit par eur a mat kvalitu. (Ved bude mat narodky za chvilku, nech rodina pomoze, posklada sa. Aj my sme tak kupovali nasu)

Moznost cislo 2: Pockaj, kym realne dosiahne 18kg z tejto sedacky, ktoru ma a potom kup 15-36kg. Myslis, ze priberie rychlo teraz do tych 18kg?

yanni
24. júl 2018

@januska1994 Aku sedacku mate teraz? Ja by som v jeho veku nevolila 9-36. Ta nebude nikdy dobre pasovat. Tych 15 kg ma holy alebo obleceny? Ak sa este zmesti do tej, co ma teraz, pockaj este take kilo. Potom sa radsej poobzeraj po skupine 2/3 cize 15-36 kg.
Odporucila by som ti reboarder do 25 kg. Su najbezpecnejsie pre tak male dieta ale uvadzas sumu do 150 E, tam sa pri reboarder nezmestis.

Nasa copana ma podobne miery ako tvoj maly (13,5 kg a 97 cm). Ma cerstve tri roky. Sedi stale v reboarderi a este dlho budeeeee.
Teraz som akurat pozerala po tych "normalnych" sedackach, bud 9-36 alebo 15-36 ale nie do auta. V aute bude v jej May Way Plus sediet pokym sa tam zmesti (25 kg, 128/134). Potrebujem taku do lietadla. Boli sme skusat a ani v jednej nesedela dobre.

Musite ist vyskusat. Tieto "kombi" byvaju dost siroke. Aj ked je dlhy, moze mu byt taka sedacka siroka. Pultikove su nebezpecne. To uz radsej pockaj este par kg a par cm a par mesiacov, nezalezi, ze je dlhy, to telo (svaly, schlachy atd.) je vyvinute na tych 22 mesiacov, co je pre taku sedacku este velmi malo.

Tazko Radit. Keby mal aspon o rok viac.

yanni
24. júl 2018

@januska1994 Mas sedacku do 18 kg jako pise
@maggiba? Ak ano, tak pockaj, pokym z nej nevyrastie. A ako ti radila @maggiba namiesto somarin k narodeninam, nech sa rodina posklada na nova sedacku.
Potom by som ti odporuca super perfektnu BeSafe Izi Flex Fix. Ta nejde podla kil ale vysky. Staci aby ti mal maly 100 cm. Je sice drahsia ale mozes ju nie len teoreticky ale aj prakticky pouzivat do 150 cm. A je fakt pohodlna a pasuje do kazdeho auta.

maggiba
24. júl 2018

Ja este dodam, ze uplny ideal aj z bezpecnostneho hladiska je, ked do autosedacky 15-36kg (autosedacka, kde sa dieta upina uz len 3-bodovym pasom z auta) ide dieta, ktore ma uz MINIMALNE 4 roky. Dokonca zahranicne skupiny a ludia sa tomu rozumejuci hovoria o veku vyssom (aj tych 5-6 rokov), hlavne teda: dieta by malo pochopit a akceptovat vysvetlenie, ze v tejto autosedacke musi sediet poriadne, nevyvliekat sa z pasu (okrem teda toho dozretia fyzickeho na takyto typ autosedacky: pomer hlavy-ostatnej casti tela, spevenenie svalstva).
(Ja viem, su deti vacsie aj hmotnostne, aj dlzkovo, tam skor presne siahaju po protismere do 25kg, kde je 5-bodovy bezpecnostny pas.)

Ber to ako info na porozmyslanie, nechaj si to par dni prejst hlavou. A potom stastnu cestu 🙂

nika898
24. júl 2018

@januska1994 ahoj ja som kupovala tuto https://www.bambino-kociky.sk/autosedacky/autos.... Chcela som povodne kupit tu od 15kg ale ta je az od 4 rokov mi mame 2.5 a ked zaspi viem ho v nej napolohovat aby mu nepadala hlavicka. V tych vacsich sa to uz neda. Som max spokojna je naozaj makucka. Ma ju uz aj moj mladsi 7 mesacny a konecne mu nelieta hlavicka v zakrutach tak ako vo vajci.

yanni
24. júl 2018

@maggiba Presne ako pises. Len zial, ked to tu na MK napises (pozri si aj ine "sedackove" diskusie"), tak ta isu zenske takmer ukamenovat.
Ja som za recorder minimalne do 4. rokov, ak sa dieta zmesti, tak aj dlhsie. Cim dlhsie, tym lepsie.
my mame najmladsiu, trojrocnu, este stale v reboarderi (mame tu dva, jeden je do 18 kg a druhy mame do 25 kg) a bude tam pravdepodobne aj do prvej triedy.
8 a 10 rocni su stale v sedacke, u nas podsedak v aute nenajdes.

A este, neznamych, nevyskusanych a netestovanych vyrobcov by som NIKDY nevolila, aj keby mi davala sedacku zadarmo.

yanni
24. júl 2018

@nika898 7 mesacny ma byt este vo vajicku. Ked sa do vajca nezmesti, tak v reboarderi v protismere.

nika898
24. júl 2018

@yanni jemu je v protismere zle. Mala som to aj pri prvom tak. Byvalo mu spatne. A tak isto aj mne je spatne ked sedim v protismere.

bodkolienka81
24. júl 2018

@januska1994 Britax Römer Advansafix III SICT je vyborna, len teda este treba dosetrit 🙂

yanni
24. júl 2018

@nika898 vo vajicku je takmer vsetkym detom zle. Vracaju, revu, nechcu tam sediet. Hlavne od nejakeho 4-5 mesiaca. Reboarderi su uplne inak stavane.

maggiba
24. júl 2018

@yanni Vies co, rada to napisem, aj ked sa to mozno niektorym nemusi pacit (ale to uz ide mimo mna). Ak si to precita aspon jedna mamicka, ktoru to navedie k popremyslaniu a pozistovaniu blizsich info, ma to vyznam.
A vsade pisem: info mate, rozhodujete sa samy podla svojho vedomia a svedomia. 🙂

jatva
24. júl 2018

@yanni co je reboarder? 🙂 googlim a sama nemcina :D

yanni
24. júl 2018

@jatva Myslim, ze na SK ich bandes pod "reboard" alebo "sedacka proti smeru jazdy". V anglicky hovoriacich krajinach im "nadavaju" convertible car seats.

yanni
24. júl 2018

@maggiba Ja pisem tiez. Lenze uz ma to velmi nebavi, ked sa potom do teba navazaju, ze to a hento. Niekto hlada pomoc/radu, povies svoj nazor (a nie je to len tak z brucha, mam toho nastudovane dost, som aj v anglicky a nemecky hovoriacej skupine o reboarderoch (su tam zastupeni aj specialisti), nase sedacky kupujem len v specializovanom obchode v Mnichove atd. atd.). Kazdy si hudie svoje. A ked uz pocujem/citam "koli 10 min jazdy kazdy den sa mi NEOPLATI vyhodit 300 + E za sedacku. Mne sa oplati aj koli 5 minutam za tyzden. Najviad dopravnych nehod sa statisticky stava prave na kratkych tratia, v uzavretych obciach, mestach atd.

jatva
24. júl 2018

@yanni tak som sa dovtipila spravne. Diky 🙂

jatva
24. júl 2018

@yanni
@maggiba kocky, maly (14m) vo vajicku cestu prereve. Mate skusenost, ze fakt pomoze protismerna vacsia? Neviete ktora je najuzsia? V obchode mi strasne ponukal klippan

yanni
24. júl 2018

@jatva Nemas za co. Ono niekedy staci kliknut na obrazok a clovek na to pride.😉

jatva
24. júl 2018

@yanni hej, hej... len som si nebola ista ci tam nie je este ina specifikaca

yanni
24. júl 2018

@jatva Nasa tiez vo vajci stale vrieskala. To sa nedalo pocuvat. Ja som myslela, ze priem o nervy. V 14. mesiacoch sme objednali z Ameriky (zijeme ciastocne v Saudskej Arabii, vtedy este "naplno") prvy reboarder. To bola lahoda. V Europe (DE) sme ju premiestnili do europskeho reboarderu v 17. mesiacoch. Odvtedy (minuly tyzden mala tri roky) jazdy LEN v protismernej. Zatial je v 0-18 kg protismernej, cez vikend ju premiestnime do novej, ktora je do 25 kg. Do tej prvej sa este v pohode zmesti, budeme ju mat v muzovom aute.

Ono Klippan su OK, len su tazke a strasne skarede. Ale ucel samozrejme splnaju.

Ak chces protismernu, hod sem data. Aky velou a tazky je tvoj maly? Aku velkost vrchneho oblecenia nosi? Ake auto mate? To su dolezite parametre. Kazdu sedacku je potrebne vyskusat (dieta do nej posadit a tiez, ako pasuje do auta). Ste na SK? Na Slovensku je sial s reborderai velky problem. Obchodnici ich neobjednavaju, lebo ludia su neinformovani, nekupuju ich, lebo su drahe. Najlacnejsie (v DE) idu od ca. 250 E.

Jaaaaj a zabudla som, v aute ani nepipne. Ono vajce je skor nalezato. Od urciteho mesiaca chcu deti byt vyssie, viac vidiet, "komunikovat". Protismerne su uplne inak robene ako vajcia. Aj ked mas este stale lepsiu polohovatelnost ako u sedaciek v smere jazdy. Tiez z reboaderu viac vidia, kedze sedia vyssie a vidia vsetko vüravo, vlavo a cez zadne okno. Deti, hlavne tie mladsie, sediace v smere jazdy vidia tak akurat sedadlo pred nimi.
To ze detom vraj v protismere byva zle je mytus. Cestovna nevolnost sa vyvija az v neskorsom veku, nie v 1-2-3 rokoch.
Argument, ze nechcu je tiez hlupost. Dieta, atore iny smer nepozna, to nevyjednava. Nasa trojrocna pozna len v protismere. Aj ked, v taxi v maji na Malte uz sedela aj v smere jazdy ale sama povedala, ze nic nevidi a nevedela kam z nohami. Doma a v Saudi sedi len v protismere a je uplne spokojna a krasne aj spi. Ziadna odkväcnuta hlava a podobne.

jatva
24. júl 2018

@yanni ma cca 9,5kg, 76cm. Jazdime toyota yaris a auris. Ale ideme kupovat ine (netusim ake, asi hondu). A ak by si mala tip aj na trojrocaka (cca 100cm/15kg), bolo by super. Sme v cr, ale nie je problem objednat z DE, napr

yanni
24. júl 2018

@jatva tak mini je ešte mini. Zhruba miery ako naša v tom veku. V 13. Mesiacoch mala ca. 78 cm a 8 kg. Teraz má presne tri a 97 cm a 13,5 kg. Tomu bude pasovať hocijaký a stačil by do 18 kg. Tie dovŕši pravdepodobne tak v 4.-5. Rokoch. Potom už nie je problém v klasickej sedačke zapnutý 3 bodovým pasom.

Trojrocak je presne ako starý? 3 roky a koľko mesiacov? Ak mu už ťahá na 4 a už dlho sedí v smere už by som ho asi neobracala. Nemusí mu to už vyhovovať. Aj keď na jeho miery je ešte mnoho reboarderov a mohol by sedieť takto ešte aj do 5-6 rokov. Ale neviem, už by som asi radšej zainvestovala do dobrej v smere. V com sedí teraz? 5 bodové zapínanie v smere jázd je nebezpečne hlavne pri prudkom brzdení, čelnom náraze alebo ak by vás niekto nabral zozadu. Môže si zlomiť väzy. Telo je síce dobre fixovanie ale hlava letí. Trojbodové autopasy umožňujú zrolovanie celého tela. Takze, ak už má dobre cez tri ja osobne by som kúpila napr. Tu už niekde vyššie spomínanú BeSafe Izi Flex Fix. Tá pasuje každému dieťaťu a do každého autá. A je to isize, čiže nejde na podľa kg ale podľa výšky a je certifikovaná od 100 cm do 150 cm. Čiže tu bude mat rokyyyyyyy.

Pre mini ti ešte kuknem.

jatva
24. júl 2018

@yanni on siel asi v roku do posmernej romerky, ja mam v aute cybex pultikovu na isofixe. A on je taky, ze mu je asi jedno 🙂 aspon ku mne do auta by som ho chcela dat do protismeru. Je to cerstvy trojrocak. Dakujem moc

yanni
24. júl 2018

@jatva tak potom Britax Römer max way plus. Ale musí byt ta plus. Momentálne je to na európskom trhu protismerna, ktorasa da najdlhšie používať. Je do 25 kg avysky 128 až 134 cm. Ak je to taký pohodak a nič mu nevadí, tak by som kupovala tu. Pasuje prakticky do každého autá. Je polohovateľna. My ju mame teraz novú, budúci týždeň prídu naši, berú malú na SK. Keď ju nainštalujem do ich autá, hodím ti foto.
Pozor, sedačky s nohou nesmú ist na úložné priestory v podlahe autá. Dovolené je len ak je táto “dieťa” vyplnena buď originál výplňou od výrobcu autá alebo styrodurom.

V tomto prípade stačí kúpiť pre mini do 18 kg. Tých je veľa. Pokým z nej vyrastie, vyrastie ti starši z tej svojej a ešte posunie na 1-2 roky mladšiemu.

yanni
24. júl 2018

@jatva pultíkúy sú tiež nebezpečne. Tu by som odložila a použila potom, keď už dorastie a budeš ju môcť používať len s 3bodovym pásom od autá.

jatva
24. júl 2018

@yanni diky moc

norika30
24. júl 2018

@januska1994 my mame Britax evolva Sict paradna od9-36kg maximalna spokojnost.

januska1994
autor
24. júl 2018

Potrebujeme súrne autosedačku, ak by mi to nesúrilo tak došetrím a jasná vec že kúpim kvalitnejšiu a drahšiu. Ale nemá nám kto momentálne pomôcť preto zháňam do 150eur.

yanni
24. júl 2018

@januska1994 nemáš si kde zatiaľ požičať nejakú? Vlčom máš dieťa teraz?