icon

20 mesačné dieťa je závislé na kojení. Ja už nevládzem

sofijana
27. júl 2015

Pekne vas pozdravujem zaroven som si prisla po rady od mamiciek, ktoré pochopia moju situaciu...Proste už nevládzem! Moja dcerka sa mi hned po narodení krásne prisala na prsník, zaspavala len pri nom, v podstate dodnes... má skoro 20 mesiacov. Cumle u nas nehrozili, umele mlieko odmietala, Pije len MM, caje a vodu. Za noc sa zobudí na kojenie od 5- do 10 krat... preto nespí v postielke... Je to normalne, že kojene deti v podstate nemajú nepretrhnutý a hlboký spánok, tým že sú vlastne asi zvykom skoro každu hodinu hore? Som pernamentne nevyspataá, pretože aj moj spanok je narusený...Som prvorodicka a teraz neviem ako mam prestat kojit, dcerka je hotova zavislacka... dokonca skriabe, dozaduje sa hysterickým spravanim, ak odmietnem tak si bucha hlavou o co príde, aj o podlahu.... neviem ako mam odstavit, je možne este v tomto veku prejst na umele mlieko? ci už rovno na kravske? nechce mi nic z toho papat... Už cítim, že je čas ale ako na to? Máte nieco overene.? Odíst y domu a nechat niekomu dieta nechcem, ked sa vcitim do detskej do detskej duse, musí to byt trauma... DAKUJEM za odpovede.

Strana
z6
jenny2009
24. sep 2017

@blanarovae ahoj 🙂) no v piatok uz mal 9 rokov ale velmi dobre si pamatam, ak by som bola mala druhe bola by som radikalnejsia pri prvom som to vydrzala do 2.5 roka a vlastne potom sem tam si este cucol 🙂 az do 3.. Bolo to prve dieta, tak som sa obetovala ale ak nevladzete tak skuste to prehodit na UM isto si dieta zvykne. drzim palce

sofijana
autor
12. nov 2017

Jasne rada odpoviem. Len teraz som si konečne spomenula na heslo 🙂)) tak ak si to nájdeš, tak doplním info... už som bola na konci so silami... (najhorsie je byt s velkym kojencom v nemocnici, kedže ti daju ledva stolicku ku posteli ). Jedneho slnecneho dna som si zalepila prsniky s absolutnym presvedcením, že už kojit nechcem. Dcera mala 3 roky a tri mesiace až!!!! Zalepila som si prsniky, dokonca som ich stiahla obväzom, dcere povedala, že mliečko nie je, lebo som bola u pani doktorky a ta povedala , že mlieko nie je a musela zalepit. Plakala, trhala šaty, dožadovala sa. Ja stale opakovala: Co amm robit, ked nie je už... a hladklaa ju a utešovala. kolko krat sa aj v noci trikrat zobudila s krikom, že chce mlieko, tak som ju ponosila na rukach, so slovami utechy... pochopila to po týždni revu a plaču a zároven mojho náručia. Odhodlala som sa na to sama. co možem poradit je stale si opakovat, že to čo robim, je to najlepšie pre nas obe. to pomohlo mne.

luciferkax
13. nov 2017

@blanarovae ahoj
Nepusala si soce mne ale...moj syn bol v tomto veku riadny zavislak...chcela som skoncit ale nevedela ako..a potom to same akosi oreslo..postupne sa zaujimal o ine veci...dojcenia vynechaval a ked mal 2.5 roka tak siel do svojej izby k bratovi.mv noci bol lenivy vstat..potom občas nadranom este cucol...ale prestal sam a bez plaču..nastastie

sofijana
autor
13. nov 2017

@luciferkax
🙂 každe dietatko je uplne ine. ja som mala asi riadny extrem. ale som na seba a malú hrdá, lebo urcite to pre nu nebolo lahke... iste najlepsie je prirodzene odstavenie, u nás nehrozilo. možno by si pýtala uzurpne dodnes, kto vie... viem, že som urobila dobre, že som nesla prec od nej na pr. na tri dni, ako mi bolo odporucane, lebo dcerka je citliva duša a radsej som to urobila po svojom.

luciferkax
13. nov 2017

@sofijana ale aj takmas moj obdiv...neviem ci by som dokazala odolat a nedat prsnik..jasne..ved uz bola veľká...

sofijana
autor
13. nov 2017

@luciferkax
Bol to proces. Z mesiaca na mesiac som odkladala rozhodnutie... až kym to nedozrelo.

sterbulka
10. feb 2018

Ahoj...aj nas bol nasoska,hned po porode krasne pil a tak to bolo do 10 mesiacov..dnes ma rok a pol a ja mam stale mlieko,ale ked mal 10mes a pekne papal stravu tak som povedala dost,nie som predsa chdiaci cumel...bolo to utrpenie,ale stale som ponukla UM z flase,ak nechcel,mal smolu,cudujsasvete,po 14 dnoch krasne vypil a spal mi celuu noc...a to nechcel dudel,flasu,kusatka..nic....takze tento terorzrusis jedine takto...a aj podla lekarov straca kojenie vyznam,,anokahle dieta prijma potravu aj z ineho zdroja..to znamena voda caj um prikrmy...

anicka766
24. feb 2018

@lunedi odpadnem :D :D

norikasirotka
24. feb 2018

Ahoj cisto nahodou som natrafila na tuto diskusiu moj 15mes.syn je mlieko man doteraz plne dojcent,vodu vypije,caj tiez.co sa tyka jedla tak to si da par lyziciek max 4a dost ale ma rad jogurty.kojebie v nocije obcas brutal aj 8x.prvy syn kojeny nebol ale sam sa v 6mes ,,odstavil,,a jedol vsetko co som mu dala no druhy syn je opak ☹manzel vravy,ze ho mam plne kojit dokial bude chciet no niesom stym stotoznena.mal niekto tiez mlieko maniaka?ako ste postupovali na tuhu stravu?dakujem

ivu80
24. máj 2018

@norikasirotka sme na tom podobne 😏 moja má 19 mesiacov a cucala by od rána do večera.. papá už všetko,ale vždy si po "normálnom" jedle musí dať aj mlieko.. najradšej by som jej mliečko dala už len večer, prípadne v noci,ale neviem,ako na to...

madames
3. okt 2019

ja som to mala podobne so synom, budil sa kazdu 1,5-2hodiny , potom okolo 2 roku sa to zaclo zlepsovat a potom sa uz kojil len 1xdenne, pred spanim, vydrzala som do 3 narodenin🙂)) bol to taky cuckos, ale nelutujem, mame skvely vztah a niektore deti to asi viac potrebuju ako ine...kazda mamina si musi zvazit dokedy.

Strana
z6