icon

9 mesiacov a 2 týždne (chlapček) - ako ho naučiť na mlieko?

martinavojtasova
22. dec 2020

Prajem krásny večer chcem sa poradiť a pomôcť čo by ste mi poradili malý cez deň spinká tak že do Postieľky cumlik kojku,a čaj..lenze..dnes som ho udiala aj bez čajiku,cez deň prsník nemá vôbec . Mak len ten čaj,a aj v noci len sa často budi v noci a neviem nechcem mu ublížiť tým čajom v nosí a zaťažiť obličky proste sa stále budi a nespí ... Mrnci alebo palce alebo sa postaví v postieľke a čaká a reve .. neviem čo robiť... kravské vôbec nechce,cez deň sa mu podarí zaspať krásne aj sám bez čaju .. a dnes poobede som skúsila kúpne mlieko a vypil na počudovanie.. každý do mňa hučí že mám ho učiť na kravské že je tam viac .. výživy ako v kupnom poraďte ako u naučiť na mlieko ... Dnes som skúsila kravské ani cut šiel sa mu zarevat musela som dať prsník A nekojit ho v noci .. ani čajom..ale skôr mliekom... Nevadilo by mi ani ten čaj ale v noci niekedy vypije 1,5flase to je dosť. A cez deň pijaval 2-3.3 už to obmedzujem..ďakujem za rady.

drahomirrra
22. dec 2020

@martinavojtasova
Alebo inak: Pre ilustraciu ti cca napisem jedalnicek mojho syna. Porovnaj si.
Ranajky: Vzdy pyta mliecko 180-210ml, ako kedy, takze Hipp2 na ranajky
Desiata: Ovocne pyre, obcas same, obcas s namrvenou domacou piskotkou cez cukru a vajec,
Obed: Masovo - zeleninovy prikrm, alebo zltkovo -zeleninovy, alebo masovo - zeleninovo - obilninovy (kuskus s domacim telacim maskom a zeleninkou), obcas uz aj strukovinka (cervena sosovicka)
Olovrant: Hipp
Vecera: Kasa, ja varim zo zrn ( striedam psenovu, ovsenu, pohankovu, kukuricnu, ryzovu), niekedy primiesam aj trosku Hippu, pre lepsiu chut
Pred spinkanim: Hipp
V noci: Hipp podla hladu a potreby
Pocas dna ma cajik a dojcensku vodicku, priebezne ponukam, nema problem, vypije.

Aky jedalnicek ma tvoj syn?

nelca84
22. dec 2020

@drahomirrra rano caj, na obed caj, poobede kupne mlieko atd.

veronikaszabova
22. dec 2020

@nelca84 a mozno sa aj dozvieme, ake je to "kupne" mlieko, ked to nie je kravske, ani umele ;)

nelca84
22. dec 2020

@veronikaszabova ja dufam, ze to dieta to prezije bez ujmy na zdravi 🤦‍♀️

drahomirrra
22. dec 2020

@nelca84 Kupne😁
Ale fakt, ja sa seriozne bojim o to jej chlapca. Podla vsetkeho do nej hustia babky a tetky a ktovie kto (je relativne mlada) ze hento mu daj a toto mu daj. A ona je potom ultimatne zmagorena a nevie co a ako. Snad ju aspon pediater normalne vedie, aj ked podla jej otazok a toho, ze v 4 mesiaci to chuda uz jedlo polievky a jablko struhane... Fakt, tam evidentne drzi zezlo nejaka starsia zena, nie ona ako mama. Pripada mi to ako generacia “my sme vam v 3 mesiacoch dali fazule a tu ste!”

zuzkac2711
23. dec 2020

@martinavojtasova ak ti môžem poradiť daj mu mliečko. Moja malá bola v takom veku kojena a budili sme sa aj každé 2 hodiny na to aby papala v noci, čaj nepije. Teraz má 21 mesiacov a budí sa mi ešte 1x v noci na mlieko. Urobím um napapa sa a zaspí. Bez problémov a bez vody v noci. On je maličký ešte papať potrebuje.

lucyk1992
23. dec 2020

Čo je to kojka? 🤷‍♀️
Nekupuj mu obyčajné krabicové mlieko, dávaj mu umelé. Je hladný...

zuzanockamt
23. dec 2020

@martinavojtasova to 9-mesačné dieťa je cez deň bez mlieka a v noci pije čaj?

veronikaszabova
23. dec 2020

@zuzanockamt tak sme to pochopili vsetky

zuzanockamt
23. dec 2020

@veronikaszabova je mi tak divne z toho, čo tu čítam 🤔 mám takmer 11-mesačné dieťa a keď si predstavím, že čo mu dávam ja a čo tu čítam ... moje dieťa pije mlieko aj v noci (2-krát) a aj cez deň minimálne 2-krát

zuzanockamt
23. dec 2020

@veronikaszabova no maminka je očividne bez akýchkoľvek info o starostlivosti o deti, nevie čo a ako, celé zle...a vidno vplyv starších generácií...výchova ako pred 40 rokmi

simona92101
23. dec 2020

Ja ani poriadne nerozumiem tomu co pises a co vlastne chces?ved ked raz kojis tak preco mu to mlieko nedavas?u nas sa mlieko spajalo vzdy so spankom,vzdy flasa UM mlieka a nasledny spanok.medzi tym uz prikrmy,masove a zeleninove,ovocne na olovrant ci desiatu,caj/voda od smadu.ja sa cudujem ze si synovi nezavarila na dobru hnacku..dieta mlieko potrebuje,bud materske alebo UM ak nechces kojit☝ minimalne do 2 rokov,tak mi povedali aj na gastro vysetreni.ani kravske a uz vobec nie krabicove,ja keby to dam dcerke tak sa zoserie z toho! Sak teda daj si poradit,nikto ti tu hlavu neodtrhne,hlavne ho nenadajaj s cajom.daj mu najest a pred spankom mlieko.

evamea
23. dec 2020

UM nechceš, kojiť nechceš, krabicové vytrvalo skúšaš už hádam od jeho 4 mesiacov. Prikrmy si poňala úplne nesprávne, to dieťa už v 3+ mesiaci jedlo to, čo môj začínal omnoho neskôr. Neraz ti tu ženy hovorili, že zarábaš malému na pekný problém do budúcnosti, no ty si ideš stále svoje a nepoučíš sa. Tebe nevadí, že sa zle oň staráš, tebe vadí len to, že sa ti v noci budí. Chúďa dieťa, je mi ho ľúto, taky krásny chlapec.
Ak budeš naďalej počúvať rady svojich blízkych a robiť z malého pokusného králika - nech sa páči, ale nesťažuj sa potom, keď zistíš, že máte vážnejší problém ako to, že v noci vstáva a je hladný.
Pediater podľa mňa o tomto ani nevie a ak to odsuhlasil, mal by vrátiť diplom.

drahomirrra
23. dec 2020

Prosim baby, Oravky, povedzte mi, ze toto je vynimocny ukaz. Toto je uz druha, alebo tretia z Oravy, ktoru poznam, ktora sa snazi decko nadajat kravskym mliekom od 2-3 mesiacov! Div nie priamo od kravky. Povedzte mi, ze tie “uzke rodinne vazby” co je nimi Orava znama nie su o tomto, ze v 21 storoci tlacia babky a prababky decku KRAVSKE MLIEKO, a mamku buzeruju, ze je zdravsie ako UM, ktore je priamo usposobene na detsky organizmus!
Lebo clovek ma fakt potom pocit, ze to tam zaspalo v roku 1975.
😢😢😢🙏🙏🙏🙏

zuzanockamt
23. dec 2020

@drahomirrra v tej obci, kde dotyčná žije, je to žiaľ normálka

drahomirrra
23. dec 2020

@zuzanockamt 😱😱😱😱😱😱

biela_sova
23. dec 2020

@martinavojtasova Ahoj, skus napisat na skupinu tu na modtom konikovi, ktora sa vola zdravotnici na MK. Su tam aj baby zubarky a laktacne poradkyne v jednom. Spytaj sa ich na radu ohladom uzdiciek v puse Tvojho maleho. Mozno tym ako rastie, jazykova uzdicka alebo uzdicka hornejbpery uz nir su take flexibilne a skracuju sa a preto sa Ti zacal zle prisavat. Daju Ti odfotit jeho pusinku a zvazia, ci sa vam prave toto nedeje.
Potom Ti poradia, co dalej. Ah chces kojit, chod do toho. Sice...aj keby si chcela prejst na umele mlieko... pri skratenych uzdickach deti neskor mavaju naptiklad problem s vyslovnostou alebo predne zubky nepekne od seba a podobne.
Urcite nedavaj kravske mlieko. Riedka krupica v mlieku na veceru bola osvedcenym receptom na "dobry spanok" svojich deti, no realita bola, ze to bolo tak tazke na ich zaludok, ze mali brucho ako z kamena celu noc a to male telicko sa borilo so stiepenim laktozy kravskeho mlirka a travenim lepku...Nieco ako ked sa clovek prezerie zajtra na Stedry vecer a potom travi dalsich 5 dni... Mozno ma Tvoje babo rychle travenie (spalovanie) a potrebuje papat casto. Ma malinky zaludok, neplati, ze ho naladujes na veceru a vydrzi to do rana. Ale zase bud rada...aspon to bude v dospelosti stihly fesak, nebude riesit nadvahu 🙂
Teraz vydrz este par mesiacov, tak sa nastav ze je to skratka tak vo vacsine domacnosti s detmi, daj mu na noc mliecko, ked budes kojit a baby zdravotnicky tu z MK Ti pomozu, aby sa naspat rad prisaval, na prsku sa umojka a bude spinkat ako baburatko <3

biela_sova
23. dec 2020

@drahomirrra
@zuzanockamt Baby, babky pachaju ovela horsie zlo - ciny na vnucatach ako kravske mlieko.
Pomoc, snazim sa na koniku tobit pediatricku osvetu, ale stale sme na toto prikratke.
Autorka, ak Ti tieto rady s cajom a kravskym mliekom radi Tvoja mama/svokra, prosim nepocuvaj ju a rad sa radsej so ZDRAVOTNICKYM PERSONALOM hoci aj tu na koniku alebo s Tvojim pediatrom. Napis kludne aj mne sukromnu spravu.
Sipim, ze toto nebude vas jediny problem, ktory vam vyrabaju stare matere. :/

zuzanockamt
23. dec 2020

@biela_sova ja nie som proti kravskému mlieku, moje dieťa ho má v jedálničku, varím z neho kaše...keď ho aj pil (skúsila som, ako bude reagovať), tak ho zapekalo, ale teraz je znova na UM

drahomirrra
23. dec 2020

@biela_sova Ja do troch rokov budem davat UM, aj keby som ja mala jest pastety s rozkom. Ja som ako decki po kravskom mlieku vyfasovala Atopicky ekzem a do konca zivota sa s nim budem mordovat...

biela_sova
23. dec 2020

@zuzanockamt Zuzka, ja nie som uplne proti kravskemu mlieku, ja som proti obstaroznych radam starych materi z roku Pana 🙂

zuzanockamt
23. dec 2020

@drahomirrra ale v UM je tiež kravské mlieko

stanislavicenka
23. dec 2020

@martinavojtasova ked kojis, preco ho nenakojis aj v noci? To mi uplne unika. A kravske mlieko? Ved to do roka neoporucaju ani pediatric, a este aj zalezi ake, ci z obchodu, alebo nebodaj trvanlive, bozemoj. Mam 2 deti, a caj nepojdeme, ako je rok dlhy, pokial nie sme chori . Caj sa pije pri chorobe.
A tiez som kojila obe cez 2 roky.
A to nocne spanie je predsa ine, ako cez den.
Je tma, a to dietatko to vnima. A vnima to aj jeho telo

zuzanockamt
23. dec 2020

@stanislavicenka čaj sa pije aj bežne počas dňa 😉

drahomirrra
23. dec 2020

@zuzanockamt To ja dobre viem, ale snad ma uplne ine zlozenie, usposobene na detsky organizmus

zuzanockamt
23. dec 2020

@drahomirrra to áno, len ak je problém, dieťa môže reagovať aj na to kravské v UM...u nás ho v kašiach toleruje, no na pitie už nie

janulienka1103
23. dec 2020

@martinavojtasova veď ale prečo nemá prsník cez deň? Šak keď nechcete kojit, treba kupovať umelé mlieko a nie krabicové kravské 🤦 dieťa má 9 mesiacov, mlieko je jeho stále základnou zložkou a nie len tuhá strava!! A v noci ho klamať čajom a vodou no ďakujem pekne, vašim dieťaťom by som byť nechcela. Nechcete kojit, dajte umelé. Odmieta prsník, treba skúsiť umelé 🤦🤦

stanislavicenka
23. dec 2020

@martinavojtasova prsnikul ti odmieta, preto ze ma cumel, a ponukas mu aj flasu. Ma tym padom dojcensky steak, uppne normalne v tomto veku, kedy prebieha rastovy spurt. Ja neviem, odkial beriete rady, ale je to tragedia. Nie ste zla Matka, lebo sa snazite. Nenadajaj ho cajom, 9mesacneho. Od smadu piju babatka vodu, alebo materske mlieko. Ked nechces kojit, daj mu umele. Okrem maleho bruska, zatazujes mu zbytocne oblicky, tolkym cajom🤦

stanislavicenka
23. dec 2020

@martinavojtasova co je to kupne mlieko? Lebo to v tejto diskusii asi nikto netusi🤷