Ako zistiť, či má bábätko dosť mlieka?
Ahojte, dojcim 7 tyzdnove babatko, teda posledny tyzden ale aj dokrmujem, vec sa ma tak ze ked sa zobudi vzdy place, co chapem ze od hladu, tak hned prikladam, niekedy sa prisaje hned niekedy musime bojovat, popije par minut a potom vypluva, niekedy place niekedy sa upokoji po odgrgnuti, ak sa mi zda stale nepokojny ponukam a striedam prsniky dalej, ale vacsinou schyti taky rev ze to vzdam a idem po sunar, mamina mi hovori ze taketo vacsie babatko uz si dokaze vytiahnut mlieka dost aj za par minut a nemam ho prepchavat tym sunarom, lenze ako ja viem ci to ma dost :/ ked to cely den kombinujem, plienky precikane ma, cez den toho moc nenaspi, ma velky problem zaspat, ci na rukach, ci v postielke ci pri mne alebo v kociku, prikladam to teraz tym horkam ale zaroven mam strach ze sa nenapije dost odomna, niekedy po kojeni je ospaly a potom ho nejakym zazrakom uspim, inokedy zase besnie aj po kojeni stale, tak dam um, a dogrca sa…uz sa z toho idem zblaznit, kojimr tak kazde 2-3 hodiny, niekedy menej, ja nevien ci tych par potiahnuti na mojom prsniku mu staci behom 10-15 minut, ked zas ponukam prsnik a zacne plakat velmi 😓
nemusi plakat od hladu ale z refluxu
Z toho,co popisujes, je zrejme, ze si zvykol na flasu. Ony tie babatka v tom veku "nie su blbe" a uz vnimaju, ze im to z prsnika tecie s ovela vacsim odporom a namahou.... takze ak chces len dojcit, musis skrtnut flasu a vydrzat... ja viem ze je to hrozne tazke , nechces aby plakal, chces , aby dobre spinkal. Ja som vedela , ze je dost mlieka, ked som videla ze prehlta a citila, ako sa ten prsnik nalieva. Vtedy naozaj vypije za par minut a hotovka
Este taky trik poradim: take dychove cvicenie, aby sa spustilo mlieko: pohodlne sa usadis, pozeras na maleho a snazis sa vydychnut vsetok vzduch, co v sebe mas, az citis taky tlak na hrudi. Potom zas hlboky nadych a opat vydychujes.
A pi vela vody, lebo v tychto horkach je to narocne, mlieko sa tvori z krvi a pri dehydratacii krv je husta a zle prudi...
@anonym_autor ahoj ,
ja dojčím 5týždnové bábätko a takisto pije 8-10minút ale efektívne. Počujem pomaly každé potiahnutie aj prehltnutie. Niekedy ešte aj vygrcne. Viem že mu to stačí , nakoľko sa narodil s váhou 2110g a teraz ma 3300g . Doktorka to prísne sleduje a chodíme stále na preváženie. Takže sú deti čo sa vedia aj rýchlo a efektívne napapať. Nedokrmujem ničím iba čisto MM má takže podľa je to niečo podobné. Niekedy pýta každú hodinu,hodinu a pol. To už musí byť keď vydrzí 2 hodiny alebo voľačo viac . Jedine v noci do prvého prebudenia sa stane že sa zobudí po troch hodinách .

@anonym_autor tvoje mm mu stačí, keď ho napcháš um a dogrcá sa znamená to, že ho prejedáš. Ak po nadojčení plače môže ísť o skrytý reflux. Avšak, prestaň panikáriť, počúvať mamu aj všetkých ostatných a riaď sa inštinktom, povie ti viac, než ktokoľvek iný.