Bábätko začalo byť po mesiaci spavé a nepýta si papať
Baby poradte doteraz bola mala aktivna ma 1 mesiac. Pribrala okolo 700 g co nie je extra vela ale pribrala..dojcila som na poziafanie pekne sa sama budila aj cez den aj vnoci mala dni ked menej papala ale potom boli dobre dni..neviem co s nou lebo zacala byt uplne taja kludna a iba tak pozera ale tak bez zaujmu a vydrzi dlho ked jej dam prsnik predtym ho chcela teraz vacsinou vypluje alebo len tak drzi...som zufala bola som u dr. Ale tam to nie je vidiet za 5 min dr.nespozoruje ake to dieta je...ona sa uz ani v noci nebudi na papanie a cez den sa aj zobudi ale nepapa vacsinou do nej musim hrozne stuchat steklit a aj tak ledva potiahne...v noci to iste co predtym tahala aspon vtedy ked aj cez den menej...nemali ste niektora podobny problem???
urcite by som skocila k lekarke este raz a ked ona na to nic tak kludne aj do nemocnice. je to malicke babtko nechaju si vas na pozorovani. lebo je to nebezpecne aj koli dehydratacii.
drzim palceky nech vsetko dobre dopadne. ale urcite to nenechaj tak
@eevicka83 urcite by som to riesila s lekarkou, kedze je to este dost male babo nato aby tak malinko papalo.
@eevicka83 mne sa podobne stalo pri prvom babatku a problem bol v zlom prisati - tym padom sa mu nedostalo dost mlieka a casom sa vdaka tomu tvorilo primalo a on od hladu vlastne uz nic nevladal, len spal. Prespal celu noc, cez den sa napil 4x z vlastnej iniciativy a hotovo. Prve tyzdne nic nepoznat, lebo kratko po porode dieta priberie vela, takze ked sa to spriemeruje napr. na 4-5 tyzdnov, nevidno ze posledny 1-2 tyzdne nepribrala vobec alebo aj schudla. Ak by to bol vas pripad, najlepsie by ti pomohla laktacna poradkyna, ktora by ti ukazala, kedy je dieta prisate spravne, kedy aj naozaj pije, ako mu mozes pomoct ziskat viac mlieka stlacanim prsnika a pod. No a zaujem o kojenie zvysuje kontakt koza na kozu, teda vyzliect babatko iba do plienky a dat si ho na holu hrud, napr. pod perinou tak mozete stravit aj par hodin denne, alebo ked potrebujes nieco robit, tak si das takto do satky a oblecies sa az na satku. Moze to zniet divne ale fakt to funguje. No a ak ti toto nepomoze, tak jednoznacne chod o par dni znovu ku lekarke, po opatovnom prevazeni uz mozno bude vidiet problem aj ona.
ahoj, ja som mala podobny problem (aj ked by som to problemom nenazvala 🙂) a mala zacala byt cca ako 5-tyzdnova uplne ina. zacala ovela viac spat aj cez den a papkala max 2-3x za den, aj to si iba tak cucla. takto to slo asi tyzden a po tyzdni zacala papkat znovu (5-6x) a poriadne vela. neviem ako dlho tento stav trva u vas, ale ak mala pribera (a pises, ze pribrala), urcite by som este par dni pockala a neriesila to nijako hystericky. problem by bol vtedy, ak by malinka nepriberala. drzim palce 😉
@quaxi vsetko co si popisala aj robim.casto si ju doobedu vyzleciem aj seba do polpasa a papa tak a potom ju mam este dlho na sebe takto..casto sa nosime v satke velakrat tam dlho spinka..laktacna u mna bola uz 3x jr super vzdy ma
Dost podpori...povedala ze mala je prisata krasne a ze vyzera to tak ze jej to staci.ze to sa moze za tyzden uplne zmenit.tak dufam ze sa rozpapa..dnes som jej dala zobrat krv na zltacku a vysledky su ze ma ju ale nie taku ze by to uz bolo treba riesit.dr. povedal ze by mala dost papat aby vela cikala a kakala cim sa vylucuje bilirubin...no len ako do nej dostat viac...ake v noci mam budik kazde 3 hod. No vcera papala aj v noci malo co predtym zvykla aspon dva dojcenia pekne papat v noci vcera nechcela tak dufam ze tuto noc to bude lepsie. Dakujem zs vsetky rady.
@zirafkasaska dakujem si mi dost pomohla mozno ani u nas to nie je problem (dufam) mohlo by to byt ako u vas 🙂
eevicka83, ako sa vám darí? čítala som tvoj príspevok, a presne to sa deje s mojou malou. Má 6 týždňov a tento 6.týžden veľmi málo papá (niežeby bola od začiatku veľký papkáč, ale aj tak...). Už aj mlieko sa mi stráca. Tiež bola u mna laktačná poradkyna a vraj je prisatá dobre. No neviem aké finty mám ešte skúšať. Ak sa ti niečo osvedčilo, napíš mi prosím.

@eevicka83 okamzite skontrolovat krv na zltacku. ak je tvoj pediater laxny na takyto problem, chod tam kde si rodila, 6 tyzdnov po porode mas na to narok
a zmen pediatra