Celý deň dojčím
Ahojte maminky, prosím o radu a skúsenosti. Ja moju 26 dňovú slečnu doslova celý deň kojím. Trvá to štvrtý deň. Niekedy aj keď je prisatá dobre tak len naprázdno dudká, sem tam si dá na minútu šlofíka. Takto sa nedá fungovať aby som jej robila dudlík. Bola som aj s laktačnou poradkyňou, ukázala mi polohy, správne prisatie, pomohla mi veľmi psychicky... ale nejako nám to kojenie správne nefunguje. Musím jej ešte zavolať. Keď už mám dosť tak ju odložím a idem sa najesť alebo umyť ale malá po pár minútach začne plakať a žužlať si ruky akoby umierala od hladu. Mlieka mám asi dosť, keď sa malá odtiahne tak vidím tú jej zababranú mliečnu pusinku, sem tam jej tečie z kútika alebo trochu odgrcne. Beriem Benedikta a senovku a pijem čaje. Rodila som cisárskym takže som mala zozačiatku problém s kojením, takže som síce prikladala ale potom som dokrmovala s umelým. Keď sa mi to rozbehlo naplno tak som ju dokrmila iba raz za deň a pekne ju po umelom vyplo a spala ale včera už nezaspala ani po umelom, a to vypila 120ml. Dneska som si povedala že zo srandy vydržím a nedám jej umelé a kojím od deviatej rána. Teraz, 16:00 vyzerá že zaspala ale neverím jej že to potrvá dlhšie ako pár minút 🙃 Čistá psychiatria. Za to v noci sa vyspíme aj nakojime úplne super.
Pokračovanie: Spíme spolu v posteli takže sa krásne po ležiačky nakojí. Večer ľahneme o ôsmej a zobudí sa možno každé tri hodiny. Nechápem prečo to v noci ide a cez deň nie. Pardon že je to dlhé ale snažila som sa čo najviac informácií dať.
@doriiis cumlík absolútne odmieta, vyskúšala som viaceré. Mne sa to tak páčilo čo bola rodička so mnou na izbe tak jej malý začal mrnkať, strčila cumlík a spal ďalšiu hodinu. Tento môj malý cecok ho nechce ani za svet. 😵
A vidis, ze prehlta ci len drieme a dudluje?
Ja som kojila a od prveho dna mala cumel.Tak ona Ta chce aj citit, byt pri tebe ...ja som bola vdacna za cumel.Nikdy nejedla skor ako o 2,3 hodiny.Skusaj ine cumliky
@svokrinjazykmonika presne toto isté mám aj ja s mojou malou
@luccija niekdy pekne prehĺta a niekedy len dudká a oddychuje. Ale nedrieme, nemôžem ju ani presunúť do postieľky žeby som ju potom obabrala s tým cumlikom. Trochu s ňou pohnem a už na mňa vyvalí tie svoje lampáše.
V tomto veku je to normalne vacsinou okolo 3-4tyzdna zivota mà babatko growth spurt . Ze par dni je na tebe nalepene a stale chce cucat. Same to prejde a o mesiac dva sa to bude opakovat. Vacsinou vtedy prudko rastie alebo sa vyvyja a pridu nove milestones ze sa bude vediet otocit atd .okolo 6m uz to nerobia no potom ich zacnu trapit zuby a vtedy sa zas potrebuju ukludnovat na prse. Nic len vydrzat 😊
@motogirl699 aspoň viem že v tom nie som sama 🥴
@miadi ďakujem práve dneska som o tom čítala článok tak som rozmýšľala či to nebude ono. Ale je to ozaj na psychiku 🤡 Dievča iba cucá celý deň a plní plienky.
Ešte čo sa toho cumlíka týka tak na jednej strane mi bolo ľúto že ho nechce, lebo by to bola pomoc ale na druhej strane som ževraj mala byť za to rada a ani ju vôbec naň neučiť a nedávať jej ho. Ale to asi veľa čítam mamila.sk 🤷
Aktualizácia: nespí, stále dojčím... Už asi fakt nevládzem, idem ju predsa asi skúsiť doraziť s umelým...
@svokrinjazykmonika Tym umelym podla mna nic nevyriesis. Ak Ti pekne saje, tak sa aj naje, no materske mlieko sa vstrebava rychlejsie, takze zakonite su tie krmenia castejsie. Navyse nie pri kazdom kojeni vypije rovnake mnozstvo - niekedy si cucne menej a dobehne to pri dalsom kojeni. A dolezite je vediet,ze ten prsnik je od hladu,smadu i jedu ako povedala raz dcerina byvala pediatra,teda pokryva nielen potrebu jedenia, ale aj blizkosti. Ak prestane sat, uz len dudle, tak ju odpoj, do postielky s nou, alebo kocik a prechadzka, pripadne satka. Ja som to riesila satkou - tam mala dcera doma prsnik na dosah a ja som si aj nieco porobila.Ak ju moj pohyb uspal, prelozila som ju v satke do postele. Ono tie cumliky a dokrmovanie umelym je niekedy taka loteria, niektorym detom to nevadi a niektore potom zacnu bojkotovat sanie na prsniku.
@svokrinjazykmonika treba ju donutit na ten cumel. Cumel odhodis, ked pride cas, prst neodrezes (pravdepodobne si zacne cmulat palec).
@svokrinjazykmonika moj syn bol taky, cely den by bol prisatý, akonahle som ho odpojila, bol nervozny cucal ruky, mrncal, vykrucal sa.... dudlik odmietal a odmieta doteraz (5 mesiacov), noci mame vsak ok, nakojí sa a spí dalej. Riesila som to nosičom, aby bol stale pri mne, pomahalo to. Nakolko spával pocas dna velmi málo a velmi krátko, tak som aspon takymto sposobom mala trochu volnosti.... preslo to cca v 3-4mesiacoch, potom sa uz zacinal "bavit" aj sam.... objavil ruky, nohy, zacal chytat hracky.... dovtedy bol cely jeho svet len prsník
Tiež som to mala s malou podobne.Malá je kontaktný typ.Proste potrebuje blízkosť.
Vydrž ešte. Dojčenie sa často poriadne spustí až po šestonedelia.Neskôr sa dieťa aj rýchlejšie naje.
@svokrinjazykmonika je to normalne, ide o tzv cluster feeding, deti vtedy nic ine nerobia iba piju a piju a dudlaju. Ako prislo tak aj prejde
@svokrinjazykmonika skúšala si rizne cumlíky alebo iba jeden?
Mne dcéra vzala 6 cumlík v poradí.. Vieš tie 3 typy a potom ešte rozdiel silikón a kaučuk. Treba vyskúšať všetky.
Aktualizácia: zdá sa že je to ozaj len ten rastový špurt či ako sa to volá. Dokonca sa mi aj skutočne zdá že rastie zo dňa na deň. Zrazu sú plienky xs malé a ideme na jednotky. Trvalo to pár dní ale už sa to zlepšuje. Dievča už nie je taký "cucák" a spinká aj cez deň. Dokonca som úplne prestala dávať um a iba kojím.
@svokrinjazykmonika moj syn mal rastové spurty asi 3 do pol roka a to presne bolo ze aj tri štyri dni iba kojit, ani kočíkovat som nemohla ist lebo reval, teraz ma 8 mesiacov a noci su horšie ako s novorodencom idu mu zuby takže prso chce aj 10x za noc a cumel tiež odmieta, ano bola by to veľká pomoc 😂, je to normálne a treba iba vydržať a obetovať sa par dni...
@svokrinjazykmonika s tou mamilou opatrne, tam to uz hranici so sektou 🤦♀️
s tym dudlom to skusaj. lebo sa lahko moze stat, ze takato prisata na teba bude mala dalsich x mesiacov vo dne a hlavne v noci a potom ti to uz take krasne nebude pripadat, ked budes zakladat diskusiu, ze v noci vstavas kazdych 20 minut a je z teba zombie (kuk podobne diskusie). a to mala nebude pit, len dudlat bradavku. akonahle mas mlieka dost, naucit na cumel, vyspite sa obe. cumel jedneho krasneho dna date mikulasovi, s bradavkou to bude tazsie.
@magda15 slabe mlieko NEEXISTUJE 🤦♀️

Daj jej cumlik