Dá sa mliečko ešte zachrániť?
Ahoj. Moj maly sa narodil s hmotnostou 2450g, takze hned po porode mi ho vzali na nedonodenecke. Tam som mala k nemu pristup kazde 3 hodiny od 6:00 do 21:00 a v noci iba ak by mi volali na telefon. Ale mne nikto nevolal. Kazde tri hodiny som za nim prisla, prilozila si ho k prsniku a po 15 minutach niekedy po pol hodinke prisla sestricka a supla mu flasu s Bebou. Vela razy som ho nevedela zobudit a tak z toho prilozenia nic nebolo a samozrejme potom krical inokedy ako som tam bola ja a oni mu zasa supli Bebu. A teda velakrat sa stalo, ze uz bol nachovany, ked som prisla. Ako vravim, v noci ma k nemu nik nevolal. Mliecka som mala tolko, ze mi tieklo. Takto to trvalo 8 dni, co sme boli v nemocnici. A ked som prisla domov nechcel sa ani prisat, kedze ho naucili na flasu a tak som zufala. Moj maly ma tri tyzdne, kojime sa iba ked je kludny a to je iba vtedy, ked mu dam kusok Beby a toho mlieka uz nemam vela. Cele sa to kazi a neviem, ci som to ja pokazila alebo v nemocnici to pokazili. Skusala som aj odstrekovat a tak mu davat a aj tak sa mi toho mliecka viac netvori. A vie mi niekto poradit, ci sa to da este nejako zachranit? Poradte mi prosim.
Ak môžeš, nestrácaj čas tu, ale kontaktuj laktačnú poradkyňu a mliečko v pohode zachránite! Hľadaj tu: www.mamila.sk podľa mesta, odkiaľ si. Ak sa nepodarí, viem ti dať minimálne dva kontakty, ktoré poznám. Mám kamošku, ktorá po pôrode bola dva týždne v nemocnici, bez malého. Ten bol doma s ockom, samozrejme na fľaške. Mliečko v nemocnici odstriekavala a udržala si ho, vrátili sa k plnému kojeniu. Neboj, ak chceš, zvládneš! ;)
zaklad je vyhodiť fľašu i bebu. zvládnete to a synček keď bude hladný prisaje sa pekne a naučí sa piť. čím viac bude sať, mliečko sa raz dva vráti. hlavne si treba veriť. skontaktuj sa s lakt. poradkyňou.
Aj ja by som Ti poradila laktačnú poradkyňu.
A zároveň Ťa chcem povzbudiť, aby si sa nevzdávala. Ja som mala podobné problémy s druhým dieťaťom. Keď mi dcérku doniesli na izbu stále spinkala a nevedela som ju zobudiť. Chudla a dostala novorodeneckú žltačku. Mlieko som si odsávala, aby sa stále tvorilo. V nemocnici to bolo trápenie, sestričky dcérke zapchávali nos, aby sa zobudila a papala. Na mňa zazerali, že neviem nakojiť vlastné dieťa....Keď sme prišli domov, všetko sa zmenilo. Doma som nedodržiavala žiadne 3 hodiny. Kojila som dcérku neustále. Nedávala som jej ani čajík vo fľaške a ani cumeľ. Iba som dojčila.... Pila som veľa, aby som mala dosť mlieka....no a takto som dojčila dva roky 😵
Mlieko sa tvorí podľa dopytu....čiže koľko bábätko vypije. Držím palce!
Ako pisu baby - laktacnu domov, flasu do kosa - za kazdych okolnosti ani doma nemat, laka to! Mliecko staci, len to ide tazsie ako z flase, tak sa certi. No nech sa certi. Vydrzis par dni a on sa preuci. Hlavne, nech neprijdes o mliecko. Nas maly mal tiez len 2,5 kg ked sa narodil.
tiez ti odporucam kontaktovat laktacnu poradkynu, a nevzdavaj to kojenie je niekedy boj ale pre zdravie babatka sa oplati bojovat. Ja som tiez bojovala a nakoniec som kojila skoro dva roky. silno drzim palce, keby si nemala kontakt na ziadnu poradkynu, tak ti mozem dat na tu co ma sprevadzala celym kojenim 🙂 bola uzasna🙂
@mrtartina skontaktuj sa osobne s laktacnou poradkynou...ukaze ti spravne prisatie polohu, skontroluje dojcenie..poradi ci treba dokrmovat a ak ano, tak ti ukaze ako sa da dokrmovat na prsniku cievkou, cize tak aby sa co najviac stimulovala tvorba mliecka u teba, pripadne ti doporuci pripravky na podporu dojcenia.
kontakt http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Hlavne sa nevzdávaj a ver si, že to dokážeš, pi veľa tekutín, oddychuj ked sa dá. Po viem ti môj prípad, možno ti bude inšpiráciou. Malý sa mi narodil v 37 tt, neukončenom, takže vlastne 36tt, pôrodná hmotnosť 2500g, zobrali mi ho do inkubátora i ked všetko bolo ok, na tzv. prehriatie, dýchal sám, apgar skore 10 mal pri pôrode, aj mal písané v záznamoch hranične donosený novorodenec. Na 3 deň mi oznámili, akurát ked sa mi mlieko rozbiehalo, že ho musia urgentne previezť do BA, pre podozrenie na dierku medzi priedušnicou a pažerákom, dusil sa ked pil mliečko, ako 11 dňového ho operovali, až ked bol skoro mesačný, som mala k nemu prístup celý deň, 2 tt sme strávili v nemocnici aby pribral, bol schudnutý na 2200 g a poviem ti toto, 6 týždňov som si poctivo každé 3 hodiny vo dne v noci odstriekávala mliečko (mala som nastavene budenie na mobile)bolo to ťažké, uanvujúce ale len toto som mohla urobiť pre svoje dieťatko, nijako inak som mu pomôcť nemohla a dojčenie som zachránila, z 19 sestier, len 2 ma v tom podporovali, tvrdili mi, že z nutrilonu bude lepšie priberať a skôr nás prepustia ale trvala som na svojom , muselimu dávať moje mlieko z fľašky, pil slabúčko, to mu nestačilo, dokrmovali aj hadičkou cez nos......ked sme sa dostali domov (mala som napísaných 5 čísel na laktačné poradkyne) ale nakonoeic nebolo treba, za 2 dni sme sa spolu zžili a synček začal priberať, prvý týždeň 150g, daľší 530 g ! ako 5,5 mesačný 3 násobil pôrodnú hmotnosť a nebol vidieť rozdiel medzi ním a vrstovníkmi, bol pevné bábatko, kt. sa rýchlo a skoro naučilo chodiť, môj cieľ bol dojčiť do 7 mesicov a nakoniec som ho úplne odstavila až v 17 mesiacoch, od 14 m som mu dávala aj nutrilon.
Hlavne sa nenechaj rozkývať okolím a vydrž, žiadna fľaška, žiadny cumlík a bude všetko ok.
Hlavu hore, zvládneš to. Presne to sa mi stalo pri staršej dcére, po príchode domov z pôrodnice som to vzdala a 4 mesiace som si odsávala mlieko, aby aspoň polovicu z celkového množstva čo cez deň zjedla, bolo materské. Pri druhej dcére som sa dušovala, že sa to tak nestane. Ale .... V nemocnici som mlieko nemala, tak jej tiež dávali fľašu. Ale napriek tomu som to rozchodila, prikladala ju často, mlieko sa začalo tvoriť, prikladala som ju veľa, lebo zo začiatku nepriberala, ale chudla (aj doma). Ale pravda je, že bola veľmi spokojná a dobručká, tak možno aj preto sme to zvládli. Doma som jej fľašu prestala dávať a kojili sme sa do jej 19 mesiacov. Treba ale dbať na správne priloženie, určite kontaktuj laktačnú poradkyňu alebo aspoň tu na nete si naštuduj všetko možné. Držím palce.
ja som mala tiež problémy s kojení. malý sa nevedel prisať lebo som mala malé bradavky prvé dva mesiace som kojila fakt každých 10 - 15 min. aj v noci aj to iba cez klobúčiky. Veľmi mi pomohla laktačná poradkyňa a vravela aby som to nevzdávala. Fakt sa to vylepšilo! a kojila som Jurka do 26 mesiacov.... Základ je nevzdávať to a skúsiť poprosiť o radu laktačnú poradkynu 🙂 držím päste
ahoj, hlavne veľa piť-a hlavne počas dojčenia. vydržať,vydržať,vydržať ... a všetko sa ustáli,neboj sa malý si zvykne... 😉 ja som mala problém s dojčením pri staršej dcére, v nemocnici jej dali fľašu, ja som tam "kojila" každých 20 minút lebo nevládala ťahať, zaspala po pár cucnutiach a bolo po kojení ☹ ale stále bola hladná.tak som to vyriešila tak, že som jej nedala jesť asi tak hodinu a pol (trošku si poplakala) ale potom bola taká hladná že keď sa pricucla tak som mala pocit že mi vytiahne aj mozog z hlavy 🙂 ,postupne som predlžovala interval a dostali sme sa do normálu na dve hoďky.. 🙂 bolo to trošku kruté ale oplatilo sa.držím palce
presne ako ti ženy píšu, prikladaj, nedávaj mu UM, vydrž dva dni a budete za vodou. sama píšeš, že s laktáciou nemáš problém, mliečko ti tieklo, a nezanedbatelné je, aby si sa skúsila troška ukludniť, predýchaj to, ked velmi plače, tvoj strach a nervozita znekludňujú aj jeho. ja som mala presne ten istý problém a nevybojovala to, lebo som nemala k dispozícii poradkyne, internet. vôbec to nie je stratené, práve naopak, zvládnete to. neurobila si chybu ty, ale nemocnica! najdôležitejšie je kľud, vela tekutín a stimulácia bradavky. nenechaj sa malého plačom zaskočiť, prikladaj, odsávaj, masíruj a vybojuješ to. strašne silno ti držím palce !!! ja som to na tretí raz vybojovala a teraz viem, že sa dalo aj predtým, keby mi mal kto poradiť a povedať, že to nie je stratené. drž sa xxxxx
No maly sa ti naucil na flasu. Ale da sa to prekonat. Avsak odporucam, ale fakt odporucam kontaktovat laktacnu poradkynu. ich zoznam je na www.mamila.sk. Vacsina z nich robi poradenstvo bezplatne alebo za symbolicku odmenu. Neodporucam odstavit hned od flase, moho l by zareagovat nervozitou a odmietanim a bolo by to este horsie.
Inak pri tomto sa odporuca zintentzivnit fyzicky kontakt, zvysenie tvorby mlieka - spravnym prilozenim (ukaze laktacna pradkyna), prip. aj krmenim cez cievku (taktiez to vie poradkyna), pripadne aj uzivat bylinky, ci lieky an zvysenie tvorby mlieka.

Je tu hodne kvalitnich a odbornych radcu co se tyce problemu s kojenim, muzes se obratit primo na ne.. 😉
p.s. Ale podle meho, to pokazila urcite nemocnice..jejich pristup byl chybny. ☹
Drzim palecky, URCITE neni pozde 😉
Ja jsem mela dvojcatka take na nedonoseneckem na JiPce, ale pristup nemocnice a sester byl velmi profesionalni a kvalitni, vcetne noci.