Dojčenie tretieho dieťaťa: Čo robiť inak?
Ahojte baby, ako ste to mali s dojčením 3.-4. dieťatka? Ja som s dcérkou problémy nemala, ale syn katastrofa bez klobúčika nechcel a stratila som kvôli tomu mlieko. Čakáme tretieho a tiež chlapček, tak už ma napadá čo urobiť lepšie a hlavne aby sa scenár nezopakoval nakoľko dojčiť by som chcela veľmi.
@anonym_autor ved skus
Pojde pojde, nepojde tak sa z toho neodstrelis predsa
Kazde dieta je ine, snad ho budes milovat menej lebo sa nebude chciet dojcit a TY SI VELMI CHCELA?!
Trosku sa ukludni a nebud premotivovana lebo ti to udrie na matersky mozog , nadych vydych
@anonym_autor ved skus
Pojde pojde, nepojde tak sa z toho neodstrelis predsa
Kazde dieta je ine, snad ho budes milovat menej lebo sa nebude chciet dojcit a TY SI VELMI CHCELA?!
Trosku sa ukludni a nebud premotivovana lebo ti to udrie na matersky mozog , nadych vydych
@anonym_b93be2 čože 🤣🤣 tak ty si riadne ideš, kde píšem že sa z toho idem zblázniť to už aj z normálnej mamičkovskej témy urobíte divadlo? Nezblaznila som sa ani pri synovi, a áno veľmi by som chcela predstav si, je to strašne pohodlné vytiahnuť cicku a dať do úst ako všade nosiť teplú vodu mliekk fľašky a na nič nezabudnúť. Premotivovaná si tu akurát ty s týmto trápnym a zbytočným komentárom, akože extrém z každej matky aj normálnej tu urobíte debila
Tak pri dvoch malých deťoch bolo vôbec umenie mať na to kojenie vôbec čas. Dopredu nestresuj, nemáš čo vyspekulovat ani sa žiadnom spevu pripraviť. U našich dvoch boli chvíľu klobúčiky, pokiaľ som ich niekde super upratala a nenašla. A tak museli aj bez a čuduj sa svete, šlo to 😁. Uži teraz ešte čo môžeš a jludek. Budeš riešiť za pochodu. Priprav pre istotu um, nech potom nestresujes že to nejde a nemáš čo dať jesť. Zozen si odsávačka už do nemocnice, veľmi mi pomohla pri mojom nesavcovi naštartovať a nestratiť mlieko.
Ziadny extrem, precitaj po sebe co si napisala
Ze ti to niekto povie narovinu ako z komara robis somara uz sa ides oduvat?
No a ked nebude chciet nedas mu jest alebo mu budes pchat nasilu cicku do ust? Fakt chore
Vytiahnes pekne vodu teplu a um a zarobis mu mlieko
Tak sa ukludni a pouzi trosku sediackeho rozumu a nezakkladaj take somarske temy
No a ked nebude chciet nedas mu jest alebo mu budes pchat nasilu cicku do ust? Fakt chore
Tak sa ukludni a pouzi trosku sediackeho rozumu a nezakkladaj take somarske temy
@anonym_b93be2 ona nerobí z komára somára, len chcela poradiť, ale miesto toho číta primitívny komentár frustrovanej ženy čo si potrebovala kopnúť . Sedliacky rozum použi ty !! Ak nevieš poradiť nezapájaj sa do diskusie, alebo daj slušnú radu ako @svetlonos
@anonym_b93be2 ona nerobí z komára somára, len chcela poradiť, ale miesto toho číta primitívny komentár frustrovanej ženy čo si potrebovala kopnúť . Sedliacky rozum použi ty !! Ak nevieš poradiť nezapájaj sa do diskusie, alebo daj slušnú radu ako @svetlonos
@anonym_bf6890 ja som to povedala rovno a priamo, ze si to niekto vylozi po svojom je jeho vec
Toto je tak individualne, ze jej tu moze radit 500 zien a nemusi jej to absolutne pomoct
Takze za mna zbytocna tema, zbytocne otazky
Mier vo svete zeny 🤞🏻
@anonym_b93be2 ty musis mat riadne smutny zivot, ze tu musis pod anonymom zhejtovat uplne normalnu otazku. Autorka sa vecne spytala a urcite neni zvedava na tvoje vylevy 😏 Chod sa radsej prejist von na slniecko ☀️
@anonym_autor uvidis, zalezi ake dieta sa ti narodi. Ja som dojcila vsetky 3 deti ale pri prvej to bolo najnarocnejsie, stracala som mlieko, kazdu chvilku sme riesili dojciacu krizu. Pri druhej a tretej to islo tak nejak samo, prirodzene. Drzim palce 🍀
prve dieťa som kojila 2 mesiace, manžel bol važne chory som to kvoli stresom nezvladla a mlieko sa stratilo. Druhe dieťa 2 týždne, dostalo virozu, nevedelo piť, malo upchaty nos, prešlo na UM. Tretie bolo po dlhšej dobe, už som bola po 40-tke. Povedala som si, že to kojiť budem, aj keby furiky padali. A tak ako som si to vzala do hlavy , tak sa mi to aj podarilo. Vždy ked som citila, že mlieka je malo, veľa som pila-vodu. A mlieko naozaj bolo. Už som sa vratila do roboty a stale som kojila. Tretie dieťa som kojila 3 roky a 8 mesiacov. Prvých 7 mesiacov dieťa nedostalo ani vodu, ani čaj, nič ine len mlieko. V 4 mesiacoch bolo dokonca obezne 🙂
Neboj sa, tvoja psychika veľa robí. Nepoddaj sa, a dokážeš to. Držím palce
@anonym_bf6890 ja som to povedala rovno a priamo, ze si to niekto vylozi po svojom je jeho vec
Toto je tak individualne, ze jej tu moze radit 500 zien a nemusi jej to absolutne pomoct
Takze za mna zbytocna tema, zbytocne otazky
Mier vo svete zeny 🤞🏻
@anonym_b93be2 načo sa zapájaš do "zbytočnej témy" a odpovedáš úplne od veci na "zbytočné otázky " nedáva to zmysel. Pred odporúčanou prechádzkou si daj dávku magnézia, zníži ti kortizol 🙂
Kazde dietatko je ine, nespravis nic, nepripravis sa na to. Uvidis 🙂 ja som pri druhom dosla mega sebavedoma, a total mi to neslo. Nakoniec som prvy polrok dojcila len v polospanku, potom az okolo roka to zacalo mat aj uspavaci efekt, ale dcera sa bikdy dojcit nechcela😅
@anonym_b93be2 riesime si tu dake vlastne mindraciky? Mam si tipnut ci si dojcila? 😂
ak si musela kojit cez klobučiky, dali ste malemu skontrolovať uzdičky?
základom je prikladat a koza na kozu
oddýchnutá a najedená matka
rozbehnut kojenie hlavne v noci
@anonym_autor je to individualne...ale mam 3ch a boli to zavislaci. Aj ked pri 2 a 3 boli spociatku problemy, naucili sa technike a druhy bol dojceny skoro 2r, treti az 2,5r.
@anonym_autor napadlo ma či to nemohlo byť jazýčkou vedia v nemocnici detičkam strihať jenine ako sa to volá nech som neni za vola🤣hrazdička? Neviem či ti to niečo hovorí ale moja potom pekne papala a hold naozaj zalezi aj od bradavky...ale skúsenosti más dopredu sa neobávaj babatko prilož a možno sa krásne chytí....pre istotu zober klobúčiky a saqama uvidís🙂
@anonym_autor neviem ci to tu zaznelo, ale laktacna by v tom mohla dost pomoct ( myslim dobru laktacnu, naozaj odbornicku) Ja som si ju zavolala pri kazdom dietati a vzdy mi pomohla. Ak by si bola z Ke tak Majka Krupova je jedna zlata zena co poradi a aj podpori❤️
Že cicku omg🙄 to čo sú za primitívne výrazy?
@anonym_b93be2 riesime si tu dake vlastne mindraciky? Mam si tipnut ci si dojcila? 😂
@anonym_b893d6 praveze ano
Ale bola som absolutne pripravena mat dieta na UM
Doma som mala vsetko pripravene flase, sterelizatory atd , bolo mi jedno ako ale islo mi o to aby mi dieta neumrelo od hladu, nedalo by sa, strcim mu flasu a dovidenia neriesim, nechodila by som a nevyhladavala laktacne poradkyne a skusala hentu polohu a taku polohu a jednoznacne som nechcela byt cumlik pre dieta ( mimochodom ziadne nemalo lebo nechcelo ak by chcelo strcim do ust a neriesim ani sekundu)
Chcelo sa kojit? Kojilo sa.. nerobila som z toho vedu a nezakladala blbe temy na MK lebo CHCEM 🙈 ved to je chore
Odstavila som v rozumnom case, nekojila tandemovo a dalsie somariny, nekojila som do nastupu do skolky alebo aj po nastupe do skolky, keby som nekojila vobec tak by som sa tiez z toho nerucala
Ahoj. Drzim palce, aby sa ti dojcenie podarilo podla predstav. Mam 3 deti, prvy syn s nim som sa natrapila a o mliecko som coskoro prisla, takze bol na UM. Pri druhej dcerke som si povedala, ze to jednoducho pojde a tak aj bolo, samozrejme boli krizy, ale vzdy sme to ustali. To iste aj pri tretom, hlavne casto prikladat, dbat na spravne prisatie, ideal klobuciky neskusat, prave tie vedia dojcenie pokazit. Vela pit a hlavne byt v klude co najviac.
Že cicku omg🙄 to čo sú za primitívne výrazy?
@anonym_d97309 prepac cicik- momentalne v meste kde byvam toto na ihrisku fici Adamko pod na cicik
@anonym_b893d6 praveze ano
Ale bola som absolutne pripravena mat dieta na UM
Doma som mala vsetko pripravene flase, sterelizatory atd , bolo mi jedno ako ale islo mi o to aby mi dieta neumrelo od hladu, nedalo by sa, strcim mu flasu a dovidenia neriesim, nechodila by som a nevyhladavala laktacne poradkyne a skusala hentu polohu a taku polohu a jednoznacne som nechcela byt cumlik pre dieta ( mimochodom ziadne nemalo lebo nechcelo ak by chcelo strcim do ust a neriesim ani sekundu)
Chcelo sa kojit? Kojilo sa.. nerobila som z toho vedu a nezakladala blbe temy na MK lebo CHCEM 🙈 ved to je chore
Odstavila som v rozumnom case, nekojila tandemovo a dalsie somariny, nekojila som do nastupu do skolky alebo aj po nastupe do skolky, keby som nekojila vobec tak by som sa tiez z toho nerucala
Všetkým babám pekne ďakujem za krásne komentáre a podporu, dúfam že to pôjde, bola by som veľmi vďačná keby to tak bolo, moc si vážim vašej podpory ❤️
@anonym_b93be2 a k tebe len jedno slovo zájdi si za psychiatrom pre nejaké dobré tabletky lebo to že si zakomplexovaná je jedna vec ale podľa mňa trpiš aj nejakou poruchou. Nemá sa to hovoriť tvoje dieťa je chudatko že musí mať takúto matku, chodíš sa ventilovať pod anonym na mamičkovské fóra, to už samo o sebe vypovedá aký musíš mať strašne zlý život
Všetkým babám pekne ďakujem za krásne komentáre a podporu, dúfam že to pôjde, bola by som veľmi vďačná keby to tak bolo, moc si vážim vašej podpory ❤️
@anonym_b93be2 a k tebe len jedno slovo zájdi si za psychiatrom pre nejaké dobré tabletky lebo to že si zakomplexovaná je jedna vec ale podľa mňa trpiš aj nejakou poruchou. Nemá sa to hovoriť tvoje dieťa je chudatko že musí mať takúto matku, chodíš sa ventilovať pod anonym na mamičkovské fóra, to už samo o sebe vypovedá aký musíš mať strašne zlý život
@anonym_autor mam vybudovany silny vztaj s dietatom a som dobrou matkou, mam skvelu rodinu, skvelu dobre pltenu vysnenu pracu, krasne byvanie v novostavbe, v kolektive oblubena atd
Ze som huba nevymachana a poviem vsetko na rovinu a ze som sa ti tu nepchala do zadnice a neobstastnovala ta lubeznymi slovami zo mna ani blazna ani zlu matku nerobi
Tak sa zamysli nad sebou tiez
@anonym_autor mam vybudovany silny vztaj s dietatom a som dobrou matkou, mam skvelu rodinu, skvelu dobre pltenu vysnenu pracu, krasne byvanie v novostavbe, v kolektive oblubena atd
Ze som huba nevymachana a poviem vsetko na rovinu a ze som sa ti tu nepchala do zadnice a neobstastnovala ta lubeznymi slovami zo mna ani blazna ani zlu matku nerobi
Tak sa zamysli nad sebou tiez
@anonym_b93be2 keby si toto vsetko mala nejsi zakomplexovaná a nemusíš tu o tom písať, ľudia ktorý sa majú dobre o tom nepotrebujú písať mňa nezaujímal tvoj životopis. Ty nejsi len huba nevymachaná ty si proste frustrovaná svojim "výborným" životom, prosím ťa fakt si daj liek a choď sa ventilovať na svojom chlapovi ak nejaký s tebou vôbec vydrží, prajem ti krásny zbytok víkendu
@anonym_b93be2 keby si toto vsetko mala nejsi zakomplexovaná a nemusíš tu o tom písať, ľudia ktorý sa majú dobre o tom nepotrebujú písať mňa nezaujímal tvoj životopis. Ty nejsi len huba nevymachaná ty si proste frustrovaná svojim "výborným" životom, prosím ťa fakt si daj liek a choď sa ventilovať na svojom chlapovi ak nejaký s tebou vôbec vydrží, prajem ti krásny zbytok víkendu
@anonym_autor nemam komplexy
😂
Preco si myslia ludia, ze ked niekto povie pravdu bez okras a narovinu je to zakomplexovany depresivny clovek? 😂 nerozumiem… jaaaaaaaj ty uz mas tzv tehotensky mozog, nevadi , kazda sme si tym presli
Prosim do mojho zivota sa ty nenavazaj, moj zivot nesuvisi s tym ci budes ci nebudes kojit 😂
@anonym_autor nemam komplexy
😂
Preco si myslia ludia, ze ked niekto povie pravdu bez okras a narovinu je to zakomplexovany depresivny clovek? 😂 nerozumiem… jaaaaaaaj ty uz mas tzv tehotensky mozog, nevadi , kazda sme si tym presli
Prosim do mojho zivota sa ty nenavazaj, moj zivot nesuvisi s tym ci budes ci nebudes kojit 😂
@anonym_b93be2 lebo to nie je pravda. To je tvoja pravda a tvoje rozhodnutie, ktore tu tak vehementne obhajujes 🙂
U mna to 4x bolo rovnake. Ale hlavne aj babatka sa vzdy hned prisali a nebol problem. Jasne strajk kazdu chvilku. Zapaly. Upchate mliekovody a neviem co dookola. Dolezite je vydrzat 😉
@anonym_b93be2 lebo to nie je pravda. To je tvoja pravda a tvoje rozhodnutie, ktore tu tak vehementne obhajujes 🙂
@majlo1234 ale ved som jej poradila jasne bez okras jednoducho tak neviem co cakala do prdele
“Ahojky moja kamka, mila buduca mamicka, vsetko bude na poriadecku, nemusis sa obavat, uzivaj si dietatko, hned prikladaj prsnicek do pusinky babatocka, skin to skin , bonduj nonstop, nesprchuj sa nicim len vodou aby dieta citilo tvoju vonu, nech dieta ani neumyvaju a prikryvaj cervenou dekou aby malo pocit, ze je este v maternici , maj v teleofne aspon 3 laktacne poradkyne keby nieco, domka len lezkaj naha na posteli s dietatkom na prsniku 24/7 dalsich 6mes a dojci dojci kym nezacnes prikrmami, materske mliecko do vanicky odstriekavaj a tak dieta umyvaj, materske mliecko aj do prikrmov, dojci dokial budes vladat kludne aj do zakldnej skoly nieje nic lepsie ako materske mliecick a ponukni aj surodencom
A pride realita decko sa neprisaje nech sa aj do kocky posklada a moze zarabat umele mlieko 🤷🏻♀️ co sa kludne moze stat ……….
@majlo1234 ale ved som jej poradila jasne bez okras jednoducho tak neviem co cakala do prdele
“Ahojky moja kamka, mila buduca mamicka, vsetko bude na poriadecku, nemusis sa obavat, uzivaj si dietatko, hned prikladaj prsnicek do pusinky babatocka, skin to skin , bonduj nonstop, nesprchuj sa nicim len vodou aby dieta citilo tvoju vonu, nech dieta ani neumyvaju a prikryvaj cervenou dekou aby malo pocit, ze je este v maternici , maj v teleofne aspon 3 laktacne poradkyne keby nieco, domka len lezkaj naha na posteli s dietatkom na prsniku 24/7 dalsich 6mes a dojci dojci kym nezacnes prikrmami, materske mliecko do vanicky odstriekavaj a tak dieta umyvaj, materske mliecko aj do prikrmov, dojci dokial budes vladat kludne aj do zakldnej skoly nieje nic lepsie ako materske mliecick a ponukni aj surodencom
A pride realita decko sa neprisaje nech sa aj do kocky posklada a moze zarabat umele mlieko 🤷🏻♀️ co sa kludne moze stat ……….
@anonym_b93be2 staci ist rodit do Klinik Landstraße, oni maju heslo „ kazda odide kojaca „, dieta nedokrmia ani keby co, zamerne nevazia po krmeni, ukazu vzdy plagat s velkostou zaludka novorodenca a kazdych par minut musis prikladat a tie, co si myslia, ze nemaju mlieko hned idu na stimulaciu odsavackou, 30 min ides odsavackou a potom 30 min prikladas dieta. Je to vojencina, ale prides domov a vies kojit. 😂 Takze aj takto to ide. Cumle ked vidia, tak to hned aj vyhodis. Rovnako zavinovacky neznasaju.
@anonym_b93be2 ešte stále ťa to baví? Už si extrémne trápna fakt trápna už prestaň do riti už je to vrcholne trápne čo píšeš a ako sa správaš
@anonym_b93be2 ešte stále ťa to baví? Už si extrémne trápna fakt trápna už prestaň do riti už je to vrcholne trápne čo píšeš a ako sa správaš
@anonym_autor predstav si, ze ano
Poradila som ti v dobrej viere, bez okras a este mi tu vynadaju akoze za co nechapem stale

@anonym_autor Ved normal to skus, kazde dieta je ine.