Voda alebo čaj pre bábätko počas horúčav?
Dobrý deň, chcem sa prosím poradiť. Mame syna, ktorý ma o pár dni 11 týždňov, je iba na umelom mlieku. Pani v lekárni ma vystrašila, že mu musím dávať piť vodu alebo čaj lebo bude dehydrovaný. Pediatrička nehovorila o vode nič, no upozornila ma, že syn priberá až moc.
Keď som sa spýtala neskôr na vodu, tak povedala, ze mu môžem dať trosku vody.
Čo je to trosku? Na internete som našla na to rôzne názory, niekto radi vodu vôbec, niekto malo.
Skúsila som dať synovi 5 ml čaju - vypije to s chuťou.
Aké máte s tým prosím skúsenosti?
Teraz je veľmi teplo, takže by som tú vodu asi aj dala, ale neviem koľko, lebo syn by vypil asi koľkokoľvek by som mu dala, no čítala som aj strašidelne veci, čo sa mj môže stať, keď mu dáme vodu.
Som zmätená.
Ďakujem veľmi za odpovede.
Moje obe deti su februarove a cez leto som ich len kojila🤷potom boli dlho iba na cistej vode.My celkovo pijeme radsej cistu vodu v horucavach.Popri umelom mlieku by som ja davala v tom veku trochu cistej vody
5ml čaju vypil s chuťou?
Mne pediatrička hovorila, že do 6 mesiacov nepotrebuje dieťa žiadne čaje a vody, tekutiny má z materského alebo umelého mlieka.
5ml čaju vypil s chuťou?
Mne pediatrička hovorila, že do 6 mesiacov nepotrebuje dieťa žiadne čaje a vody, tekutiny má z materského alebo umelého mlieka.
@anonym_235638 myslím to tak, že to vypil hneď, keby mal viac, vypil by aj viac. Neboli to také ako píše väčšina mamičiek, že ich deti vodu odmietali
Decko do pol roka nesmie okrem mlieka nič iné
Piť a už vobec nie vodu a čaje
Na tuto temu sa nazory velmi lisia,nenajdes jednotnu odpoved. V horucavach by som davala na lyzicke a ked uz tak vodu, nie caj.
@anonym_235638 myslím to tak, že to vypil hneď, keby mal viac, vypil by aj viac. Neboli to také ako píše väčšina mamičiek, že ich deti vodu odmietali
@dadika1234
Ak má pravidelne precikané plienky, je dobre hydratovaný, netreba mu vodu.
Ak ideš na dlhšie von do tepla, daj si do fľaše 30-60 ml vody a do dózy 1-2 odmerky UM, zamiešaš a pije.
@dadika1234 Vodu pravidelne medzi kŕmením, kľudne 10 ml jedna dávka. Aspoň, že pani v lekárni má rozum.
Moja dcéra sa narodila uprostred leta a vodu som dávala na odporúčanie pediatričky, dcéra mala 4610 g keď sa narodila, a chcela byť nonstop na prsníku. Čo sa samozrejme nedalo, kedže sme chodili von atď ... Zrejme bola smädná , lebo potom to prestalo a dojčenie to " nepokazilo" ,bola dojčená 2 roky a 8 mesiacov....
Ja som síce kojila a vtedy netreba
Ale pri um sa odporúča trocha ale vody cez horúčavy nie čaju
Lebo môže dieťa zapekať a dehydrovat
Vodu (samozrejme nie priamo z vodovodu - buď prevariť alebo dojčenskú) alebo slabý detský čajík určite dávať medzi krmeniami umelým mliekom, hlavne v týchto horúčavách
@dadika1234 V extremnych horucavach sa odporuca cista voda. Ziaden caj 2 mesacnemu.
omg čaj, snad bol aj s cukrom kludne ho začni dopovať už teraz 🙄
ked vidim deti ako pijú kofolu , energeták a pod
akože už sa spametajte
riad sa čo ti povie pedi a na nete určite nepišu že mu treba dať čaj
Moje deti boli babetka pred 30 rokmi a slaby detský čaj sa dával ( fenykel,rasca,harmancek),taky ledva zafarbeny a nesladený a pri UM by som dnes robila to iste.Autorka
- zdravý sedliacky rozum
- zlatá stredná cesta
- materinský inštinkt
a neurobíš chybu
Cajom urcite nic nepokazos ani dojcenskou vodou. Ja by som davala skor caj napr detsky fenykel vie pekne pomoct aj pri traveni. A kolko? Pouzi sedliacky rozum, nemusis sa bat babatko to nebud epit na litre 😂 ved urcite ani pri kojeni neriesis kolko ml si da, proste si da tolko, kolko potrebuje 🤦🏼♀️ a tie nazory, ze do pol roka nic nepochipom, ja som s prikrmami vzdy zacinala uz od 5m ved aj tak do roka-roka a pol dieta viac menej ochutnava.
A co strasidelne sa stane dietatu z vody? Vies o tom,ze ludsky organizmus pozostava z velkej casti z vody,ze? Aj to,ze ju potenim straca,ze? Detsky organizmus nie je zostaveny z mlieka,cize ano,potrebuje vodu a uz tym duplom,ze je na umelom mlieku,to je uplne ine ako materske,takze mu ju daj,kolko si pyta. Moji boli tiez na UM a pili sucasne od narodenia vodu a nie su z nich mutanti.
To by ma zaujímalo aké strašidelné veci sa môžu stať bábätku z vody. Čaj určite nie a hlavne nie ten granulovaný odpad plný cukru a farbiv.
Čaj urcite nie, naco? Dala by som vodu, dojcensku alebo prevarenu.
@dadika1234 s cim zarabas to um?
Jaaaaj, s vodou…
Takze nevymyslaj. A nenechaj sa rozhodit kde kym.
Tvoja detska lekarka, ak bude treba, ta upozorni.
Ja mam tiez 11 mesacneho kojeneho a povedala doktorka ze mu mam davat vodu ale z flasky pit nevie tak mu obcas dam cez striekacku alebo na lyzicku
Moje letné dieťa od prvého týždňa pilo slabý fenyklový čaj vhodný pre deti od 1. týždňa, odporučila pediatrička, žiadne koliky či bolesti bruška, nič , samozrejme bez cukru a len zopár glgov z fľašky potom sme prešli na dojčenskú vodu a bola dojčená 20m, nič sa nepokazilo, neriešila som koľko ml, toľko koľko som ja uznala za vhodné. Syn narodený v zime má 6m a robíme to tak isto.
Ja neviem, niekedy sa fenyklový, harmančekový čaj dával bábätkám a všetky sme tu, teraz každá druhá pchá rúrky do dieťaťa aby sa vykakalo a dopuje dieťa s rôznymi kvapkami na koliky, ale najväčší problém, ktorý pohoršuje matky na MK je slabý čaj bez cukru 🤦
Ja som sice dojcila. Ale dr ma upozornila ze ak umele tak aj vodu/caj. Dokonca pri dojceni sa nemusi voda. Ale ak bolo treba dala som aj troska vody ked boli horucavy.
@dadika1234 ja som davala ale myslim, ze to bolo neskor, 2.5mesiaca cca je este malo, ak velmi chces tak po mlieku 2-3lyzicky.
Predsa v UM mas vodu tiez
Zaklad je dieta nevystavovat horucave a slnku

@dadika1234 pre kristove rany