icon

Kedy je dieťa po dojčení naozaj sýte?

29. aug 2025

Ahojte, mam doma mesacne babatko. S kojenim bol zo zaciatku problem, teda nemala som dost mlieka, preto sme jej davali z flase umele. Teraz sa ta tvorba mliekla rozbehla, no aj ked dietatko nakojim, je vkuse nespokojne, pritom mlieko este mam, bud zo mna vyslovene kvapka, akebo sa objavia na bradavkach kvapky.. No ona stale nema dost. Pcha si ruky do ust, rozplace sa.. Co som sa docitala, to ze si dava ruky do ust neznamena automaticky, ze je hladne, moze ist o isty sposob upokojenia samej seba, no muz ked toto vidi, hned hovori ze je hladna a uz jej zaraba umele mlieko.. a ja som z toho nestastna.. Pravdou je, ze po tom umelom mala vzdy zaspi (niekedy ani nevypije cele, niekedy ani polku najmensej davky), preto sa chcem skusenych matiek spytat co s tym.. Preco to moje mlieko nestaci, podla coho budem vediet ze je syta uz.. u nas su to nekonecne hodiny na prsnikoch pritom ich mam aj extremne bolave..

Strana
z2
anonym_1c25cf
29. aug 2025

@anonym_autor obradte sa na mamilu a oslovte laktacnu poradkynu z Vasho okolia. Priciny mozu byt rozne. Ja som tiez mala problem zo zaciatku a potom som kojila 5 rokov. Ja som to neriesila s laktacnou ale s dr a ta dala umele mlieko na prikrm a to bola najvacsia chyba a potim len zacali problemy.

denkabemommy
29. aug 2025

@anonym_autor robí to preto, že pri fľaši sa nemusí toľko namáhať ako pri prsníku, po chvíli z prsníka netečie mlieko prúdom ale musí ho trošku potiahnuť viac ako z fľaše.

Dieťa je sýte vtedy, keď sa samé odtiahne od prsníka, nespokojne môže byť aj preto, že natiahlo do seba vzduch a potrebuje odgrgnúť - čo je možné nesprávnym prisatím, keďže teba bolia prsia.

lenkakravcova
29. aug 2025

@anonym_autor a preco dieťa znovu neprilozis? Malinké dieťa do mesiaca môže piť mlieko pri dojčení kľudne aj každých 30min. UM nedávaj, keď máš mlieka dosť. Len narušiš prirodzenú tvorbu tým, že sa bude menej často prisávať
Malinké bábätká pijú jeden aj druhý prsník na začiatku čo najviac. Prvé dva mesiace aj veľmi rýchlo rastú. Takže prikladaj.

kiki68
29. aug 2025

Za mna moze ist aj o to, ze si potrebuje to mlieko dostat dole a tie ruky su casto znakom, ze dieta si potrebuje ulavit tomu zaludku. Deti su proste pazrave a nevedia toto dobre regulovat. Cize to moze byt skor pocit diskomfortu. Ja vzdy pozeram na to, co robia ruky pocas dojcenia, ci dieta rozhadzuje rukami, alebo v nejaky moment zatvori v past a nastane klud. To je moment, kedy je skoro dost a dieta ma mlieka akurat. Zas ono ked to nasilu prezenies, akurat to dieta vygrcka, alebo naopak bude ho naduvat. Al je dieta vahovo a vyzorovo ok, tak mas mlieka dost . Nenechaj si dieta zbytocne dokrmovat, lebo je to o nicom a to dieta tu flasu aj tak po par minutach odmietne.

autor
29. aug 2025
@lenkakravcova

@anonym_autor a preco dieťa znovu neprilozis? Malinké dieťa do mesiaca môže piť mlieko pri dojčení kľudne aj každých 30min. UM nedávaj, keď máš mlieka dosť. Len narušiš prirodzenú tvorbu tým, že sa bude menej často prisávať
Malinké bábätká pijú jeden aj druhý prsník na začiatku čo najviac. Prvé dva mesiace aj veľmi rýchlo rastú. Takže prikladaj.

@lenkakravcova lebo to by bolo babo nonstop na mne, a ako som spominala ja tie bradavky mam extremne citlive.. po hodine uz mam naozaj dost..

petronela1985
29. aug 2025

@anonym_autor skús si zavolať laktačnú konzultantku z Inštitútu pre podporu dojčenia, tie sú zdravotníčky. Mne prišla doktorka, ktorá pracuje v nemocnici na neonatológii a veľmi dobre mi poradila, aj iné ako dojčenie. S poradkyňou z Mamily som spokojná veru nebola, mlieko nikde ale prikladajte do aleluja (pri staršej dcére).

sisska96
29. aug 2025
@anonym_autor

@lenkakravcova lebo to by bolo babo nonstop na mne, a ako som spominala ja tie bradavky mam extremne citlive.. po hodine uz mam naozaj dost..

@anonym_autor tak odsávaj a daj z flaše alebo prejdi na UM a netráp sa

lenkakravcova
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor asi to nerobíš dobre. Dieťa sa dojčí tak 15min. Potom natri na bradavky hrubú vrstvu lanolinu (lansinoh alebo bepanthen baby s lanolinom) a nechaj 30min tak. Potom dojčí zase, keď bude chcieť. A tak dookola. Prvé týždne sú také, že dieťa je na matke neustále. Ja mám teraz 3mesacnu, dojčí sa mi už tak menej každé 3hod, ale dosť nepravidelne - niekedy každú hodinu, potom 5hod pauza, potom zase dva krát za sebou.. každé dieťa je iné.
A tie bradavky také budeš mať približne 6 týždňov. Potom si zvyknú a nebude to vôbec bolieť. Začiatky sú prisernost vždy, do plaču, ale keď chceš dojčiť, musíš to vydržať.
Ak by ti bradavky ničila silným saním, a mala by si ich popraskané, tak vždy každú druhú dávku mlieka odsaj odsavackou, natri masťou, a daj dieťaťu z fľašky. Ale UM nedávaj zbytočne. Potrebuješ aby mlieko šlo von z prsníka pravidelne, ak chceš dojčiť a chceš mať mlieko.

A inak pomáha mať dieťa v nosiči. Sú aj také od narodenia. Napr Rischino flexible. Skús pozrieť na nete. Je to super pomocník. Nemusíš potom celý čas ležať pri dieťati, ale môžeš dojčiť aj pri sedení, postavená. A keď si dieťa tak zvykne tak okolo 3,5mes ti vydrží v nosiči kľudne pol dňa a keď bude chcieť mlieko, nadojci sa raz dva skoro samé 🙂

lenkakravcova
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dám ti tu obrázok z netu, sú na ňom bradavky s ragadami. Tie vznikajú keď sa dieťa zle prid
Sáva ale aj keď má silný cuc. //Ja som s tým mala problém pri všetkých 4 deťoch na začiatku - rôzne dlho, od 2-6 týždňov).
Ak by sa ti niečo takéto robilo, tak určite odsávačka aspoň pár hod. (2-3* za sebou a z fľašky dať) A hrubá vrstva krému na hojenie čo som ti písala vyššie.
Zahojí sa to behom 2-3 dní. Treba ale pokračovať v mastenie bradaviek až do toho 6.tyzdna

maryetta
29. aug 2025

Hodinu? Cosi. Tak 10-15min. Ja som uz potom aj cumel dala. Lebo proste chcelo cmulat. Sice dve deti nechceli. A preto som bola cumel ja.

autor
29. aug 2025
@lenkakravcova

@anonym_autor asi to nerobíš dobre. Dieťa sa dojčí tak 15min. Potom natri na bradavky hrubú vrstvu lanolinu (lansinoh alebo bepanthen baby s lanolinom) a nechaj 30min tak. Potom dojčí zase, keď bude chcieť. A tak dookola. Prvé týždne sú také, že dieťa je na matke neustále. Ja mám teraz 3mesacnu, dojčí sa mi už tak menej každé 3hod, ale dosť nepravidelne - niekedy každú hodinu, potom 5hod pauza, potom zase dva krát za sebou.. každé dieťa je iné.
A tie bradavky také budeš mať približne 6 týždňov. Potom si zvyknú a nebude to vôbec bolieť. Začiatky sú prisernost vždy, do plaču, ale keď chceš dojčiť, musíš to vydržať.
Ak by ti bradavky ničila silným saním, a mala by si ich popraskané, tak vždy každú druhú dávku mlieka odsaj odsavackou, natri masťou, a daj dieťaťu z fľašky. Ale UM nedávaj zbytočne. Potrebuješ aby mlieko šlo von z prsníka pravidelne, ak chceš dojčiť a chceš mať mlieko.

A inak pomáha mať dieťa v nosiči. Sú aj také od narodenia. Napr Rischino flexible. Skús pozrieť na nete. Je to super pomocník. Nemusíš potom celý čas ležať pri dieťati, ale môžeš dojčiť aj pri sedení, postavená. A keď si dieťa tak zvykne tak okolo 3,5mes ti vydrží v nosiči kľudne pol dňa a keď bude chcieť mlieko, nadojci sa raz dva skoro samé 🙂

@petronela1985 presne toto mi radila pani z mamila, pomaly aby cely den to dieta bolo na mne..

@maryetta no lebo na zaciatku este aj pocujem ako prehlta, po case to prejde a len si cucka.. ak ju ale “odpojim”, nastava plac, zacne si pchat ruky do ust. Cumel jej davat nechcem :/

@lenkakravcova ano, zo zaciatku som to robila zle, v podstate mi k tomu v nemocnici nepovedali nic, len ze prilozte si babo, nenechajte ho na vas zaspat (furt don tukali, skrabkali) a dojcite ho 15 min. Ale to ze ako bolo prisate uz nik neriesil .. Vtedy mi vznikli prve ranky, ktore sa pochopitelne ani nezahojili, lebo som si dieta stale zle prikladala. Az par dni dozadu som mala stretnutie s niekym z Mamila (myslela som si, ze to zvladneme bez pomoci, preto az teraz) a ukazali sme si ako na to, no chce to cas kym sa do toho dostanem..
Ten lanolin odporucali aj v nemocnici, no laktacna je zasadne proti (hovorila som s dvomi, obe hovorili rovnako), oni odporucaju vytazok z grepovych semienok a olivac..

A ano, niekto hovori, ze babo sa dojci kazdu pol hodinu, ze v podstate je prvych par tyzdnov nonstop na zene, no na druhej strane ja by som sa uz rada aj presla po vonku, lebo to potrebujem.. Naivna predstava bola ze ho dam do kocika a ideme.. miesto toho len prebalujem, kojim a uspavam, jednoducho neviem kedy by som mohla ist s tym babom este von..

maryetta
29. aug 2025
@anonym_autor

@petronela1985 presne toto mi radila pani z mamila, pomaly aby cely den to dieta bolo na mne..

@maryetta no lebo na zaciatku este aj pocujem ako prehlta, po case to prejde a len si cucka.. ak ju ale “odpojim”, nastava plac, zacne si pchat ruky do ust. Cumel jej davat nechcem :/

@lenkakravcova ano, zo zaciatku som to robila zle, v podstate mi k tomu v nemocnici nepovedali nic, len ze prilozte si babo, nenechajte ho na vas zaspat (furt don tukali, skrabkali) a dojcite ho 15 min. Ale to ze ako bolo prisate uz nik neriesil .. Vtedy mi vznikli prve ranky, ktore sa pochopitelne ani nezahojili, lebo som si dieta stale zle prikladala. Az par dni dozadu som mala stretnutie s niekym z Mamila (myslela som si, ze to zvladneme bez pomoci, preto az teraz) a ukazali sme si ako na to, no chce to cas kym sa do toho dostanem..
Ten lanolin odporucali aj v nemocnici, no laktacna je zasadne proti (hovorila som s dvomi, obe hovorili rovnako), oni odporucaju vytazok z grepovych semienok a olivac..

A ano, niekto hovori, ze babo sa dojci kazdu pol hodinu, ze v podstate je prvych par tyzdnov nonstop na zene, no na druhej strane ja by som sa uz rada aj presla po vonku, lebo to potrebujem.. Naivna predstava bola ze ho dam do kocika a ideme.. miesto toho len prebalujem, kojim a uspavam, jednoducho neviem kedy by som mohla ist s tym babom este von..

@anonym_autor je to uplne normalne a prirodzene ze dieta chce sat. Ak nema prsnik. Cumel. Tak si hlada -ruky. Hracky. Neskor aj nohy....
tu nejde len o to co (ne)chces ty. Ale ake potreby ma dieta.

sisska96
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor musíš dávať cumel, nie že nechceš, to decko chce , tak dávaj

kiki68
29. aug 2025

Pozor na to natieranie, lebo to je taka dobra vstupka pre bakterie do uz poskodeneho tkaniva. Mne osobne to robilo zle, este pri synovi som to par krat natrela. On viac tahal a mozno ja som nemala ten grif na to. Teraz uz by som napr vobec nenechala dieta, co by nebolo idealne prisate viac ako par sekund na prse. Ale clovek sa uci omylmi a tak to je so vsetkym. Tiez je dobre tie bradavky ked uz das nejaky krem/ olej nechat aj 30 min luftovat. Sadnes na gauc, kozy ven. Lebo to prave pomaha tomu, aby sa to zhojilo.

anonym_8b96a8
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vyhoď fľaše, ak máš mlieka dosť, na čo preboha zarábate do fľaše? Priateľovi by som vyčistila žalúsok. Možno si drobec počas dojčenia potrebuje odgrgnúť, my sme to tak mali, pil hltavo, nasal vzduch. Skús ju dať keď sa odpojí do zvislej polohy potľapkať po zadočku, pohladiť po chrbátiku a znovu priložiť. Možno jej aj nevyhovuje poloha pri kojení, neiktorým deťom, vadia, neiktoré polohy. Ale myslím si, že problém bude v tom, že z fľaše tečie bez nejakého zvláštneho namáhania a ona keď uhasí kojenám najväčší hlad, tak už sa jej z prsníka nechce ťahať. Môžeš prikladať mesačné aj každú hodinu, ak to vyžaduje, má ešte malý žalúdok, ale nekoj ju hodinu, aj mesačné dieťa je za 15, 20 minút nakojené, veď cítiš, či prehĺta, alebo si len z teba robí dudel

lenkakravcova
29. aug 2025
@kiki68

Pozor na to natieranie, lebo to je taka dobra vstupka pre bakterie do uz poskodeneho tkaniva. Mne osobne to robilo zle, este pri synovi som to par krat natrela. On viac tahal a mozno ja som nemala ten grif na to. Teraz uz by som napr vobec nenechala dieta, co by nebolo idealne prisate viac ako par sekund na prse. Ale clovek sa uci omylmi a tak to je so vsetkym. Tiez je dobre tie bradavky ked uz das nejaky krem/ olej nechat aj 30 min luftovat. Sadnes na gauc, kozy ven. Lebo to prave pomaha tomu, aby sa to zhojilo.

@anonym_autor ten krém z hotelových semienok vyskúšaj tiež. Môžeš predsa vyskúšať všetky čo ti radili aj oni aj ja. Mne pri jednom dieťati zabral jeden, pri druhom druhý (a netuším prečo, ale hlavne že zabral! 😀).
Takže také že pokus omyl, skúšať, skúšať. Na nejaký systém prídeš.
A vonku sa neponahlaj. Šestonedelie je na to, aby si si na bábätko zvykla a aj sa zregenerovala. Síce tie dni potom kus splývajú.. ale tuším som bola počas celého toho obdobia 5* vonku, aj to vtedy keď trebalo ísť na poradňu. Kocikovanie od 2 mesiaca pomaly začne byť fajn (ak tvoje dieťa bude chcieť kočík,, dve moje ho chceli a dve nosič - v kočíku vrieskali ako o dušu, ani cumlík nechceli). 🙂

@kiki68 hej presne aj toto, po natreti prsia nechať bez podprsenky, bez trička. To úplne súhlasím.

lenkakravcova
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a cumlík vpohode. Dojčím a cumlík dávam. Pri 4 deťoch s ním nebol problém ani u jedného.
Len teda cumlík môže byť len ten guľatý - Bibs, alebo symetrický ako má Babylove (rôzne veľkosti, je od 0-6mes, ale ešte aj menší od 0-1mes, pozor na to).

zltalienka
29. aug 2025

@anonym_autor kolko ma mala pocikanych plienok? Aspon 6-8? Pribera? Ak na oboje je odpoved ANO, tak sa netrap tym, ci "ma dost", lebo ma dost. Ak nechces aby Ti spala na prsniku, mozes si najst iny sposob ako ju ukludnis a uspis. Kreativite sa medze nekladu. Moje boli hojdane v naruci, jedno v perinke, druhe navolno, niektore v satke, ine v kociku.
Aspon si Tvoje poranene bradavky oddychnu.

hederamonstera
29. aug 2025

Joj, to je taka naivna predstava, ze babo sa narodi a budeme sa cele dni kocikovat. No prve mesiace su masaker, hlavne pri prvom dietati. Neboj, nic nerobis zle, kazda sme si tym presla.
Neboj, dockas sa kocikovania, este ste vo faze spoznavania sa, ale ver mi, bude to 100x lepsie o par mesiacov. Drzim ti palce❤️

autor
29. aug 2025
@hederamonstera

Joj, to je taka naivna predstava, ze babo sa narodi a budeme sa cele dni kocikovat. No prve mesiace su masaker, hlavne pri prvom dietati. Neboj, nic nerobis zle, kazda sme si tym presla.
Neboj, dockas sa kocikovania, este ste vo faze spoznavania sa, ale ver mi, bude to 100x lepsie o par mesiacov. Drzim ti palce❤️

@hederamonstera mozno je to aj moja naivna predstava, no na poradni mi tiez hovorila lekarka, ze dufa ze s dietatom chodime von (a hovorila bez ironie) .. Ja sa potom citim hrozne, ze co som to za matku ze s nou nechodim, lebo proste mi to nevyda..
Tak isto ked sa ma spytaju, ci mame rezim/ sme zabehnuti.. no my nie sme a nemame.. aj za to sa citim hrozne, ze som neschopna

anonym_d9d37e
29. aug 2025

Nedavaj flasu.. pozna ju, vie, ze tam to ide lahko, bez namahy, rychlo...
Alebo ak sa rozhodnes pre umele, nekombinuj s materskym uz
Prve mesiace trva kym sa mlieko ustali, niekedy pomohlo akoby trochu odstreknut, nech sa nevali rychly prud mlieka
Nachystaj si veci, kocik, dieťa ako tak oblecene, nakrm a sup do kocika a uz aj chodte, inak sa nedostanes normalne von.. vyuzi, ze je teplo, prebalis aj v kociku, pripadne na rukach chvíľu podrzis, je super, ze nemusis este aj overaly obliekať, na seba 3 vrstvy.. nech si zvyka na kocik, ak sa da
Mozno to nepojde, ale skusaj, lebo byt doma s nervacom je hrozne

autor
29. aug 2025

Inak co sa tych flias tyka - pisete, ze z nich tecie.. to mame ale rozne typy (dostali sme ich, nekupovali). Je to vsetko rovnaka znacka, no z niektorych viem napriklad odkvapnut na zapastie a z niektorych nejde ani kvapka.. samozrejme s prsnikom to porovnat neviem 😁 ale teda ten cumlik (na flasku) z ktoreho babo musi tahat (z coho nejde odkvapnut) by mohlo byt OK, ci nie?

autor
29. aug 2025
@zltalienka

@anonym_autor kolko ma mala pocikanych plienok? Aspon 6-8? Pribera? Ak na oboje je odpoved ANO, tak sa netrap tym, ci "ma dost", lebo ma dost. Ak nechces aby Ti spala na prsniku, mozes si najst iny sposob ako ju ukludnis a uspis. Kreativite sa medze nekladu. Moje boli hojdane v naruci, jedno v perinke, druhe navolno, niektore v satke, ine v kociku.
Aspon si Tvoje poranene bradavky oddychnu.

@zltalienka cisto len pocikanych neviem, skoro vzdy tam mame aj ine prekvapenie 😁
Prvy tyzden po prichode domov z nemocnice som si zapisovala este aj toto.. pak som prestala, lebo bolo ze sme isli vymenit pokakanu plienku a vtedy sa vycurala na podlozku a uz sa mi nechcelo este aj toto si znacit..

majlo1234
29. aug 2025
@anonym_autor

@hederamonstera mozno je to aj moja naivna predstava, no na poradni mi tiez hovorila lekarka, ze dufa ze s dietatom chodime von (a hovorila bez ironie) .. Ja sa potom citim hrozne, ze co som to za matku ze s nou nechodim, lebo proste mi to nevyda..
Tak isto ked sa ma spytaju, ci mame rezim/ sme zabehnuti.. no my nie sme a nemame.. aj za to sa citim hrozne, ze som neschopna

@anonym_autor mas doma svoje prve babatko, ktore ma iba mesiac. Iba mesiac si maminkou, iba mesiac skusas/ucis sa ako s babatkom narabat, ako ho krmit, ako ho uspavat. Si na seba moc tvrda.
Ja by som ti rada poradila, aby si sa do toho uvolnila. Vacsinou sa neda mat rovnaky zivot ako pred babom. Neda sa mat uprata e tip top, neda sa mat navarene komplikovane jedla, neda sa starat o manzela tak ako predtym. Dolezite je postarat sa o seba a o babo. Prist na to, ako ti najlepsie bude spat a ako z toho ty dostanes najviac oddychu. Ci to bude ozaj v kociariku na prechadzke? Alebo staci uspat v kociari a nechat na balkone/terase? Alebo v nosici na tebe, kym ti lezis na gauci a pozeras telku? Alebo v posteli na prsniku? A ci si stihnes nachystat jest? Alebo si objednas? Alebo ti nachysta muz? Nedavaj si sama inu robotu, pokial neprejdu tieto prve turbulentne mesiace. Nebud na seba tvrda.
Dojcenie je veda, nik ta na to nepripravi a maloktora to mala bezproblemove. Ja som tym nechat dietatko sat, kym chce/kym zaspi. Boliet by dlhodobe dojcenie nemalo, ale tie zaciatky su tazke

autor
29. aug 2025
@majlo1234

@anonym_autor mas doma svoje prve babatko, ktore ma iba mesiac. Iba mesiac si maminkou, iba mesiac skusas/ucis sa ako s babatkom narabat, ako ho krmit, ako ho uspavat. Si na seba moc tvrda.
Ja by som ti rada poradila, aby si sa do toho uvolnila. Vacsinou sa neda mat rovnaky zivot ako pred babom. Neda sa mat uprata e tip top, neda sa mat navarene komplikovane jedla, neda sa starat o manzela tak ako predtym. Dolezite je postarat sa o seba a o babo. Prist na to, ako ti najlepsie bude spat a ako z toho ty dostanes najviac oddychu. Ci to bude ozaj v kociariku na prechadzke? Alebo staci uspat v kociari a nechat na balkone/terase? Alebo v nosici na tebe, kym ti lezis na gauci a pozeras telku? Alebo v posteli na prsniku? A ci si stihnes nachystat jest? Alebo si objednas? Alebo ti nachysta muz? Nedavaj si sama inu robotu, pokial neprejdu tieto prve turbulentne mesiace. Nebud na seba tvrda.
Dojcenie je veda, nik ta na to nepripravi a maloktora to mala bezproblemove. Ja som tym nechat dietatko sat, kym chce/kym zaspi. Boliet by dlhodobe dojcenie nemalo, ale tie zaciatky su tazke

@majlo1234 dakujem, ste velmi mila 🩵

majlo1234
29. aug 2025
@anonym_autor

@majlo1234 dakujem, ste velmi mila 🩵

@anonym_autor ja som pri prvom babatku bola hotova, uz su to styri roky a doteraz na to nespominam rada. Ale vela som si sposobila sama. Myslela som, ue dojcebie nam pojde, nemala som ziaden zalozny plan. A dojcenie neslo🤣 hrozne spomienky. Ale po najdeni vhodnej polohy a pomoci od laktacnej som dojcila skoro tri roky, tak ta chcem povzbudit. Nie si v tom sama!

majlo1234
29. aug 2025

A teda oen dodam, ze dojcenie nie je vsetko, ak nahodou nepojde tak nepojde!

samik88
29. aug 2025

Ja nechápem prečo jej tvoj muž dáva UM keď ty máš mlieka dosť. Veď to je taká škoda. Prečo nejde radšej kúpiť odsávačku? Je možné,že si už zvykla na fľašku ale podľa mňa sa to ešte dá napraviť. Chápem,že ťa to bolí a Lenka ti dala dobré rady s tými bradavkami. Ja som to mala veľmi podobne pri druhom dieťati,tiež sme sa len trápili. Videla som,že je hladný a prso odmietal ,zvykol si na fľašu. Ale tvoja malá ho neodmieta ,tak to ešte skúšaj. Držím palce ✊️

autor
29. aug 2025
@samik88

Ja nechápem prečo jej tvoj muž dáva UM keď ty máš mlieka dosť. Veď to je taká škoda. Prečo nejde radšej kúpiť odsávačku? Je možné,že si už zvykla na fľašku ale podľa mňa sa to ešte dá napraviť. Chápem,že ťa to bolí a Lenka ti dala dobré rady s tými bradavkami. Ja som to mala veľmi podobne pri druhom dieťati,tiež sme sa len trápili. Videla som,že je hladný a prso odmietal ,zvykol si na fľašu. Ale tvoja malá ho neodmieta ,tak to ešte skúšaj. Držím palce ✊️

@samik88 problem je ten, ze ja mam celozivotne extremne citlive prsia/bradavky. Odsavacku sme skusali, no pre mna to bolo rovnake utrpenie ako s babom, tak logicky som potom radsej dala rovno babatku (laktacna mi hovorila, ze mi memusel sediet tvar hlavice odsavacky.. neviem co je na tom pravdy..) Ono je to tak, ze su dni, ked ma babo len z prs mlieko.. napriklad ja som si donedavna myslela, ze ho mam stale malo, lebo po stlacani prsnika nic neslo.. az potom som zistila ze to vobec nemusi byt pravda..
Zial kolko sestier sa vystriedalo po porode na izbe, tolko roznych informacii mam..
Asi naozaj len skusat a prist na to sama ako to bude pre nas fungivat, no je to narocne a vycerpavajuce..

autor
29. aug 2025
@majlo1234

A teda oen dodam, ze dojcenie nie je vsetko, ak nahodou nepojde tak nepojde!

@majlo1234 ja som toto napriklad nijak neriesila pred porodom. Lenze ten tlak okolia je neskutocny. Naozaj ke druha otazka pri konverzacii ci kojim, ci nam to ide, lebo ake je to dolezite a ako deti na UM su chorlave a tak.. A ja som sa na to tak namotala, ze z toho mam uz uzkosti.. Pritom som to na zaciatku vobec neriesila..

Strana
z2