icon

Kojene deti od roka

miirkka1
17. mar 2018

Ahojte...prosim vas baby co kojite uz vacsie deti...ako to vnimaju ostatni-okolie?Mala ma 16mesiacov...chce sa kojit dost casto...len ked si ku nej sadnem alebo sa ideme hrat,nudi sa,na zaspatie,v noci.
Ako je to u vas?Moja totiz ani moc papat ine jedlo nechce,dopije sa mlieka a ma dost.Ponuknem jedlo,niekedy ju napne.Ked skusam davat papanie a mlieko proste nedam,tak to je este vacsi boj.Ma 14kg a dost tucnucka.Na to ze v podstate zje mozno kusok chlebika
Co robia vase deti

lindusss2016
18. mar 2018

@miirkka1 ja som do tych 18 m kojila tiez pocas celeho dna. Vonku sme to riesili v satke, cize uplne diskretne a rodina si uz zvykla, ze mne budu darmo nieco hovorit. Kamaratky zas koja dlhodobo a zname su mi ukradnute, zdravotnici ma vzdy chvalili, ze som pre malu spravila dobre.
Ak sa ti do toho bude niekto zas montovat, daj mu pocitit, ze ti to nie je prijemne a viac to rozoberat nebudes. Ono to najma vadi ludom, ktori zavidia

miirkka1
autor
18. mar 2018

Sme spokojne...mala prso zboznuje ,tak sa smeje a tesi sa,ked jej idem dat ze aj zviskne......

marcelatje
18. mar 2018

@miirkka1 v mojom okoli nikto nedojcil tak dlho ako ja. Dojcila som aj tandem. Na dedine dooost atrakcia 😁😁😁😁 pri babatkach som dala ked potrebovali, pri vacsich detoch som to vonku uz korigovala, doma na poziadanie. Popravde mi bolo sumafuk co si kto o tom mysli. Par poznamok bolo, ale nic zavazne, resp. ja osobne som bola spokojna s tym co robim a nijako ma to nevyviedlo z miery.

miirkka1
autor
18. mar 2018

Dakujem vam za vsetko....ste zlate...uplne sa citim lepsie

maciatkolulu
18. mar 2018

@lorela kebyze je dieta podvyzivene,tak sa aj tak chova,nema sa k svetu,badali by na neom,unavu atd,celkovo nedostatky vitaminov a mineralov atd. Toto dieta opisuje ako spokojne a tucnucke.
@miirkka1 moja druhorodena bola kojena dva roky a realne do vyse 18 mesiacov normalne nejedla,presne ako pises,jednu lyzicku doslova a chnap cicat😁 a ked som ju odstavila v dvoch rokoch pod tlakom okolia atd,aj tak.nechcela jest ziadne ovocie a zeleninu,akurat dostala silnu alergiu na bkm. Teraz skoro dospela zjie vsetko a miluje ovocie aj zeleninu. A tretorodeneho som kojila do vyse troch rokov😂uz mi bolo vsetko jedno. Dieta mi opat neje ziadne ovocie a zeleninu,iba nenapadne infiltrovanu do jedla co.zje. takze kasli na ostatnych a koj ako sa vam chce. Pokial je mala spokojna,vitalna,hrava,tak nemas co riesit😁 neboj,ziadna podvyziva jej nehrozi😉

dadka_bb
18. mar 2018

moja mala vo februari 3roky a stale kojim. uz ma to uplne otravuje.ale dcerka je psycho 😂 to sa neda prestat. ja som sice nikdy nekojila inde ako doma v posteli,ale aj tak mi to uz vadi..ale tak co neurobim pre klud v rodine 🙄🙄🙄🙄hah 16mes to je pre mna uplne nic,ani sa nad tym nezamyslam... 😘

minik5
18. mar 2018

Môj malý má 2r a až teraz začal jesť troška viac, ale aj nové tak sa kojí ešte dosť, aj vonku, hlavne, keď sa mu niečo stanie a potrebujete sa ukľudniť. Ono prikrmovanie údajne môže trvať do 2r, dieťa sa časom rozje. Je to napr ako s chôdzou, väčšina detí začne chodiť do 18m, ale začne, úplne samo, prirodzene, bez nátlaku, tak je to aj s kojením a jedlom.. príde to samo 😎 držím palce

ivanapetrasova
18. mar 2018

@miirkka1 si úplne ok, robíš všetko najlepšie ako vieš a reči ľudí si neber k srdcu. Už by sme sa my ľudia mohli naučiť nestarat sa do toho do čoho nás nic nie je. Nikdy by som si nedovolila komentovať kojenie/nekojenie, dudlanie cumla, spanie, čokoľvek... Jedine si tak pomyslieť svoje lebo veď súhlasiť nemusím ale komentovať druhých a dávať rady ktoré nechceli? To nie.

sunnyhoney03
18. mar 2018

a cudujes sa ze ti nechce ine jest? ved ked sa napije mlieka tak jasne ze ine nechce jak si si dieta naucila tak mas tak sa necuduj a nie nezavidim ti ved aj ja som kojila a dieta po roku uz by malo aj ine jedavat ako materske mlieko na jednej strane je to fajn ale na druhej ani nie ja by som zvolila nejaku strednu cestu potom bude mat diet 3roky a nebudes vypisovat ze ho nevies oducit a robi ti cirkus v obchode

katharines
18. mar 2018

@miirkka1 a ani nevadi, ze nezje vela, ale aby strava bola rozmanita. Obcas pomoze aj konzistencia, napr. Nieco deti uprednostnuju pokusat a nieco na kasicku.

luxikate
18. mar 2018

Ešte je super kojit ale v tvojom pripade by som si skôr dala otázku prikrmy,je dobré ak dieťa už v útlom veku sa učí na zdravú stravu,zeleninu,kaše domáce,nie kupovanie a tak,skús jej ponúkať zeleninu predvarenu nech sama si hryzie,netlačí do nej lyžičkou,ale finger food ste prečo nevyskusali??????????

maciatkolulu
18. mar 2018

@luxikate tak nas bol na topmzdravejnstrave,jedol.vsetko,aj bol kojeny, takze zvyknuty bol a teraz neda do ust nic z tej zdravejnstravy ani za nic. Takze to nebude o zvykani

ivanapetrasova
18. mar 2018

@sunnyhoney03 prosím ta co ma spoločne kojenie a cirkus v obchode?

sunnyhoney03
18. mar 2018

@ivanapetrasova kto nezazil nepochopi

myjusiatko
18. mar 2018

@sunnyhoney03 alebo bude kojit do samoodstavu a nebude riesit. ;)

ivanapetrasova
18. mar 2018

@sunnyhoney03 no ved ja sa preto pýtam lebo fakt nerozumiem... Bez urážky. Lebo ja som napr kojila do vyse 3 rokov a v obchode sme nikdy problém nemali.

wind123
18. mar 2018

Ono, podla mna kojenie a jedenie nema vobec suvis, resp. naozaj minimalny...a skor Ti aj zje jedlo, ak ju pred tym nakojis, ked chce...bude spokojna a lahsie manipulovatelna do jedla, ako by si ju mala(z jej pohladu) tyrat a nedat jej co chce a nutit ju do niecoho ineho....takto ja kojim uz pomaly trojrocneho...zavislak, ale pre klud pokoj a pohodu mi to nevadi...on bezne vypije 3deci kakaa z hrnceka a potom zahlasi ze chce este mliecko...a nie je to len o"ukojeni potreby sat"...pretoze on to mlieko este naozaj vypije a potom sa spokojne odplizi 😁...takze kludne koj kolko chces a kedy chces a prikrmy ries ako uznas za vhodne v ramci tvojej predstavy zdravej stravy

sunnyhoney03
18. mar 2018

@ivanapetrasova no napr. Moja kamoska mala ked jej 3rocna dcera v obchode sa zacala hadzat o zem lebo chce maminu didu
@myjusiatko a ked bude sa kojit do 18stkytak co nechas ho?

myjusiatko
18. mar 2018

@sunnyhoney03 kludne. Ale pochybujem, ze by tak dlho chcela. :D deti sa odstavia okolo 3 rokov. Niektore az okolo 6-7 rokov. Ale 18r kojacie sa dieta fakt nepoznam. 😉

ivanapetrasova
18. mar 2018

@sunnyhoney03 no vieš to je také akože radšej nedám dieťaťu nikdy rožok aby náhodou niekedy nespravilo kvôli rožku scénu v obchode... A bez urážky ale fakt nemám rada vety typu "moja kamoška povedala.." lebo toto s obchodom máš len sprostredkovane a okrem toho to je ozaj zlý príklad prečo dlhodobo nekojit. A to ja nie som extremista v kojeni. Kľudne beriem aj to keď žena odstaví napr v roku lebo ju to veľmi vyčerpáva. Ale odstaviť aby dieťa náhodou o rok nespravilo scénu v obchode??? To neni o kojeni. To je o povahe. Starsi kojeny nespravil scénu v obchode fakt nikdy (zato mal iné specialitky 🙂) ak si nekojila veľké dieťa tak pre teba tiez platí kto nezažil nepochopí.

ivanapetrasova
18. mar 2018

@sunnyhoney03 a ešte musím doplniť že to kamoškine dieťatko keďže malo 3 roky tak v obchode by tu scénu spravilo aj keby ho nekojila. Nie kvôli dide ale kvôli keksu/dzusiku/lebo by chcelo už odísť/lebo by ešte odísť nechcelo/milión iných dôvodov. Keďže bolo v tom veku a malo takú povahu tak dôvod by sa isto našiel.

sunnyhoney03
18. mar 2018

@myjusiatko ako mne je to uplne jedno kto bude dokedy kojit len mi povedz co z toho ma 7r dieta? Okrem dobreho pocitu mamicky a dietata
@ivanapetrasova moja kamiska nepovedala to som realne videla a kojene moze tiez robit cirkus koli keksu cize to mas to iste len ja nechapem naco je tak velkemu dietatu kojenie to uz len mamickam dobre robi dieta ma jest plnohodnotnu stravu

myjusiatko
18. mar 2018

@sunnyhoney03 dobry pocit. 🙂 a co z toho ma dieta? To sa musis opytat jeho.

sunnyhoney03
18. mar 2018

@myjusiatko jedine

ivanapetrasova
18. mar 2018

@sunnyhoney03 pozri dieťa spraví scénu aj kvôli tomu ze mu inak obujes ponožku a napriek tomu mu ju neprestanes obuvat. Takže toto je podla mňa úplne zbytočné riešiť. A ono ani nejde o to na čo je dobré kojenie pre také dieťa ale o to ze nevidím dôvod mu brat násilne niečo čo nikomu neškodí a nikoho neobtazuje, keď sa to dá spraviť aj bezbolestne. Jediné čo je na to treba je čas. Samozrejme nikomu neukáže kojiť do samoodstavenia, ako som písala, keď to mamine alebo dietatu začne viac prekážať ako dávať, tak nevidím problém v odstavení. Ale nemám rada keď sa žena ktorá nekojila alebo kojila len malé bábätko stará v negatívnom zmysle do žien ktore koja dlhšie, keďže to nezažila tak tomu neporozumie.

michaela80
18. mar 2018

Necitala som vsetky prispevky.. kojila som malu do 3 rokov .. po 2 roku uz sa vonku samozrejme nekojila.. to si nechavala na vecer... pri zaspavani... viem ze keby ze este mozme / co nemozme / mat este jedno babo .. kojim max do 1 az 1,5 roka max.. dodnes sa trapime so zaspavanim.. tym ze zaspavala vyhradne na prsniku nevie zaspat sama. a to uz mame 7,5 roka

sunnyhoney03
18. mar 2018

@ivanapetrasova ja zas nemam rada mamicky, ktore koja deti (cca od 1r vyssie) ,,na poziadanie,, a potom sa stazuju na forach a kade tade lebo ine im jest nechcu normalne, ako vsetko s mierou ved aj ja som kojila ale nie v kuse cecku prilepene a do 3r. to je podla mna uz dost

kitty88
18. mar 2018

@sunnyhoney03 ono to jedenie/nejedenie nemusi vobec suvisiet s dojcenim, deti su rozne, kazde je ine a mozno by tie deti mali problem s jedenim, aj keby neboli dojcene... Doma mam priklady z oboch "taborov" - moja starsia nebola dojcena, odmalicka ma problem s jedenim, nie je velka jedacka, skor by som povedala, ze len tak zobka zo vsetkeho vacsinou (ma 5,5 roka), mladsia je dojcena doteraz a zje toho viac ako starsia, uz od zaciatku prikrmovania bola dobra jedacka.

katriona1
18. mar 2018

@ivanapetrasova tady nejde o to, ze by mela malou uplne odstavovat, na to ma casu dost,
ja treba podporuji dlouhodobe kojeni, ale zase aby mne 1,5 lete dite skoro nic nejedlo a dnem o noci mne vyselo na prse, tak v takove situaci by mne bylo jedno co si mysli okoli, z toho bych byla hlavne na prasky ja 🙂 od roku jsem male postupne vysvetlovala, ze se kojime doma pred spanim a uplne v pohode to chapala, ven jsem ji brala svacinu a piti a co jsme delaly doma nikoho nezajimalo, ale to jsem ja, pokud je s touto situaci maminka spokojena, pak tu nemusi resit co si mysli druzi 🙂

lindusss2016
18. mar 2018

@sunnyhoney03 tiez som nazoru, ze kojenie a jedenie spolu moc nesuvisia. Moja dvojrocna je os prveho prikrmu dobry jedak. Hystericku scenu sme kvoli kojeniu nikdy nezazili, ak si aj cez den vypyta mliecko, tak jej pekne poviem, ze az vecer v posteli, ze cez den je to len ore braceka a ona to uplne v pohode berie. Je to o povahe