Kojenie iba počas spánku
skusala som nájst odpoved, radu na svoj problém ale nenasla som a tak zakladam novu tému. dcérka ma 4 mes a asi pred 6 tyždnami sme si presli dojcenskym strajkom. bola aj chorá, brali sme antibiotika, a vtedy začali problémy s krmením. interval medzi kojením bol aj 5-6 hod, maxim bol az 9. zvládli sme to a myslela som si ze uz najhorsie máme za sebou. ale začína strajkovat znovu. trvá to uz vyse 2 tyždnov, cez den kojím iba vtedy ked spí a cely den vyzerá asi tak ze ju najprv musím uspat na rukách, a az potom nakrmit. ked je hore, tak sa odvracia, neprisaje sa aj ked viem ze je hladna. nemôzme nikam ist, lebo mi dlho trvá sa vôbec niekam nachystat. je to velmi vyčervpávajuce fyzicky a najma psychicky. neviem sa dočkat kedy prejdeme na príkrmy, dakujem za akukolvek radu
@alenitka ja si myslim, ze to prejde.. u nas to bolo hrozne, mala som panicky strach z toho, ze k nam dakto pride na navstevu (napr. svokra 😀 ) a uvidi tie boje.. dakedy pomohla fitlopta, dakedy pomohlo kojenie postojacky, dakedy si s nim stacilo lahnut.. dakedy nepomahalo nic, ale velmi sa to zlepsilo a asi tak posledny mesiac je to fajn.. neviem preco to niektore babatka robia 😖
@zuna8 ale tebe babo pekne priberalo ? lebo nasa velm islabo pribera este k tomu .. ale podla mna vyzera dobre na 3,5 mesiaca, aj silna je, dviha sa do sedu ked ju chytim za ruky ... pred vyse mesiacom nam naraz akosi schudla a vtedy aj hlavku prestala drzat a tak zoslabla .. teraz je fajne pevna aj ked menej papa cez den .. a myslim ze v noci ked sa kojime kazde dve hodny- stale ked sa pomrvi hned jej dam prsnik, tak si myslim, ze to dozenie ...
@alenitka mne maly priberal kazdy mesiac kilo aj napriek tomu, ze som mala pocit, ze nic nespapal, lebo sa stale len jedoval a odtahoval.. takze tento problem sme nastastie nemali.
teraz ale zrazu za 5 tyzdnov pribral uz len 300g, ale to uz mame po tom zlostnom obdobi, takze s tym to nesuvisi.. uz je asi velky na take kilove priberania 😕
@zuna8 my mame 3,5 mesiaca ale za posledny mesiac sme pribrali ledva pol kila ale zato uz nestresujem .. len to ma stve, ze mame ist ockovat a mne sa nepaci ze mala teraz tak malo pribera a strajkuje a ja neviem preco a mam pocit, ze nemam dat kvoli tomu ockovat .. a pedi na mna uz tlaci ... aaach
@alenitka no jedine to ze ju uspavam ako sa len da, napr. v satke ju uspim a tam pospi tak pol hodku a ked sa prebera tak ju vytiahnem a dam rychlo prso. Alebo po kocikovani. V noci ju po 3 hod.budim jest. Ale je to na nervy, za tri dni vazim ci pribrala. A mam pocitovo menej mlieka, stres a to ze nestimuluje poriadne tvorbu je vidiet. Predtym papala strasne casto alebo aspon dlho dudlala prsnik, a tieto 2 tyzdne o nicom. Stve ma to ze to bolo super plne dojcenie a ze to ide dolu vodou. Nadprodukciu som nikdy nemala, len tak akurat, teraz sa to este znizuje. Snazim sa mu
mysliet pozitivne ale nie je to bohvie co :(
@zuna8 aj si odsavala ci si to nechala cez den tak ze nech spapa kolko sa da a hotovo? mne ani odsat meje zatoal, mlieko sa mi nespustilo ;( a ako mam s nou bojovat, ona len reve a odtahuje sa. Ledva sa mi spusti mlieko a vypije glg alebo dva a rev.Ak ju dam po leziacky na bok na postel a laham si k nej, spusti rev hned.
A na moju psychiku je to hroza, citim sa bezmocna.
@alenitka no jedine to ze ju uspavam ako sa len da, napr. v satke ju uspim a tam pospi tak pol hodku a ked sa prebera tak ju vytiahnem a dam rychlo prso. Alebo po kocikovani. V noci ju po 3 hod.budim jest. Ale je to na nervy, za tri dni vazim ci pribrala. A mam pocitovo menej mlieka, stres a to ze nestimuluje poriadne tvorbu je vidiet. Predtym papala strasne casto alebo aspon dlho dudlala prsnik, a tieto 2 tyzdne o nicom. Stve ma to ze to bolo super plne dojcenie a ze to ide dolu vodou. Nadprodukciu som nikdy nemala, len tak akurat, teraz sa to este znizuje. Snazim sa mu
mysliet pozitivne ale nie je to bohvie co :(
Malu uspim len v satke v kuchyni pri digestore alebo v kociku ale len vonku. Na rukach nosenim to nejde, jedine zas pri tom digestore a rychle pohyby ale uz skor v tej satke. Upratujem pri tom linku a ona zaspi. Ale fakt sa musim vrtiet furt. A aj po uspati byt v pohybe a da 30 minut spanku. Klasicke uspavanie na nu neplati. Prvy mesiac sa dala uspat vyhradne len na prsniku. Je to vsetko boj.
@gilmorka no tak aj vy sa riadne trapite 😒 my sme dnes boli zas pri laktacnej tak povedala ze mliecka ma dost, ze ma kojenecky strajk . ze nevie povedat preco, ale ze zvycajne okolo 3-4 mesiaca to byva.. mam co najviac kojit koža na kožu aj ju tak nosit ... a stale prikladat ale ako nahle sa rozplace nemam to silit, ukludnit ju pohrat sa alebo co a potom zase skusit .. ale ked je uvolnena ... a ked to nezaberie tak kojit v polospanku alebo spanku a ona sama zase nabehne .. urcite neprikrmovat aj ked pribera pomaly .. hlavne ze nechudne .. keby chudla tak mam prist zas a budeme to riesit inac ... tak tolko rady laktacnej . niesom onic mudrejsia .. 😒
@alenitka ale to sa da podla mna tazko posudit. Ked mi mala odmietala jest a potom tri hodiny spala tak jasne ze mam v nich viac mlieka a ked sa vyspala tak sa pekne napapala. Kebyze jej davam po dvoch hod. od min.dojcenia tak spravi menej pauz. Proste nikdy neviem ako.velmi mam vyprazdnene prsia :/
@alenitka budi sa sama ci budis? My sme dnes relativne fajn, podarilo sa mi ju uspat rano v satke a o 10 h jedla a porom kocik a o 12 jedla a o jednej cucla trosku dole v obyvke a potom som ju skusila uspat o pol 2 v posteli na prsniku a sice sa trochu vrtela ale zaspala a spala do piatej. najedla sa a chvilku sme sa rozpravali a skusila som.zas a este trochu papala a potom po leziacky cuckala a sa uspava. Ak sa mi teraz zas nepreberie. Este sa furt mrvi tak ma lico oprete o prso a bojim sa aj pohnut
ale zdaleka nemam pocit ze by mi tak vyprazdnovala prsia ako kedysi :( to som mala dobry pocit ze su ozaj prazdne a vela sa vytvori. Aj tri krat som prestriedala kazdy prsnik a stlacala a ona papala
@sante81 skus vydrzat a pripadne si zvysit tvorbu mliecka senovkou greckou a benediktom lekarskym, alebo aj kapsule MoreMilk Plus mi veľmi pomohli...chce to trpezlivosť a prikladať a prikladať...aj ked to mas teraz tazke....kojit sa oplati, je to niecco uzasne a velka pomoc...aj my sme strajkovali, trvalo to mesiac....ale oplatilo sa nevzdat....drzim palce
@gilmorka no nie.. ja som neodsavala.. ja som sa snazila nejak nasilu ho pridrzat nech papa (snazila som sa prikladat ho co najcastejsie a snazila som sa vela pit aby bol urcite spokojny s mnozstvom mliecka), co nebolo bohvieco taketo veci mu robit na silu, no ale po chvili velkeho placu chvilu papal a tak na striedacku.. a ked uz zacal papat chvilocku, tak som ho zacala hladkat aby sa nerozrusil a pritom som sa s nim hojdala na fitlopte.. ja som bola z toho na nervy tiez, cim viac si zufala, tym to ide horsie ale ono to prejde.. u nas to trvalo asi tri tyzdne - plus minus.. nemal mi kto velmi poradit, neviem ci som robila dobre, ale stale kojim a uz je to teraz v poriadku a viem, ze velmi velmi vela mamiciek malo rovnaky problem a tiez to po urcitom case same preslo.
@gilmorka ona sa budi sama .. cez den spi tak max 2 hodky potom sa 1,5 hodiny hrajka a tak bojujeme .... vnoci ju mam ja v posteli a ked sa co i len pohne a zobudim sa nato tak jej rychlo davam prsnik nech papa .. tuto noc to bolo 2x .... cez den sa snazim co najviac kojit ale neda sa ... kedy to skonciiiiii ... 😒
@alenitka
mne po leziacky nepije pekne takze musim po sediacky. A ked ju chcem zobudit musim ju prebalit inak sa ani neprisaje. Spi so mnou. Akurat som ju budila teraz, nieco spapala ale ledva ledva, jeden prsnik vcelku dobre,.druhy som ju uz musela drgat a potom zaspala a ani za svet zobudit :( Otvorila oci, strcila som prso ale ani sa neprisala len.sa pousmiala a spala dalej. Predtym som ju musela uspat aby som ju prelozila z noh hocikam inam.a teraz zrazu spava jak drevo :/
@alenitka a ked tak malo casto papa, mavas naliate prsia? citis ze nie su vyprazdnene? lebo ja mam niekedy pocit ze ani nie su plne a to si raz za cas cucne. Ale ked je po spanku a pije fajn a pusti sa mlieko, tak robi pauzy v brade, naratam aj 70 krat na jednom prsnikuked papa po par hodinach. Tak sa utesujem ze teda papa. Ale radsej uz nevazim kolko vypils lebo sa len tym stresujem ze je malo mlieka. Po dvoch dnoch som.ju vazila a vyzera to ze pribera. Aj ked dva dni su ma to malo. Jedno papanie a jedno kako hore dole a je po prirastku. Uvidim zas rano ci si dnesny prirastok aspon udrzi.
@gilmorka ahoj tak ako? prirastok ostal.. ja sa uz vahou nestresujem a aj ked vazim kazdy den ale nerobim si uz nic z toho ... teraz som to pozerala tak nam mala za 5 tyzdnov pribrala cca 600g .. takze nic moc ... ale ked ona je taka spokojna, robi vsetko co vo svojom veku robit ma, hlavicku drzi, silna je podla mna dost ... len proste malo papa
naliate prsniky nemam, ked mala vecer zaspi tak si este odsajem prsia aby sa viac tvorilo a ked vycucnem 50ml tak az vela .. takze nie je to bohvieco .. minuly tyzden som si kupila ricinus communis, lebo som si myslela ze mam malo mliecka, tak do dvoch dni som mala poriadne naliate prsia a situacia bola aj tak taka ista .. mala aj tak nechcela jest a revala pritom ..
@alenitka Ahoj. Tazko povedat ci ostal, ale asi zhruba hej. Vazievam ju po zobudeni holu pred kupanim. A dnes som ju este poloospatu krmila v leze v posteli a spala do 10.00 a to som ju uz musela budit lebo sme isli do mesta 🙂 A som ju krmila rano snad kazdu hodinku, o piatej, o siedmej, o osmej o deviatej a o desiatej este trosku. Takze som ju vazila az po tom a to bola najedena az az. Ale mala 4.88 kg a vcera mala 4.79 kg a tiez bola trosku najedena vtedy,takze urcite pribrala. A taka bola zlata, o desiatej uz v sede som krmila a ked dopapala a skusala som ci by este chcela, tak som jej bradavkou prechadzala po pusinke ci otvori a ona na mna kukla a vzdy sa pri tom usmiala 🙂 4 x po sebe 🙂 Aj muza som volala nech sa kukne 🙂 Takze zrejme bola najedena dost 🙂 A potom som krmila v aute v meste a vobec nevymyslala o dvanastej, a potom doma o druhej zas popapala este a potom uz chcela spat, tak v satke. Potom zas trosku popapala a uz som videla ze zas zatvara oci ze by spala a preto sa na konci papania zacala zas jedovat a uz revala. Tak som skusala este v leze, potom ju ponosit, potom v kresielku hojdat, nic nezabralo, tak som ju nechala 15 minut revat a potom zas nacucla a uspala sa. Ale trvalo to vyse hodiny. Od piatej spi, za pol hodku ju zobudim, nakrmim a snad zas hned zaspi. Takze taky bol nas den, celkom dobry pocit mam z neho 🙂 Ale v kociku v meste mala dudel, tak bola kludna. Doma jej ho nedevam ani doma na prechadzke. Bojim sa teraz davat casto, aby to nesposobilo este nejakeu dalsiu galibu. Ale v meste ked mi treba vybavovat, tak sa inak neda, ak nespi v kociku.
Ty davas dudel?
Inak dnes mam normalne pocit ze to nie je z jej strany strajk ale ze proste ked chce spat, nechce jest a jeduje sa, ze jej tecie mlieko vtedy. Ale Aspon dnes to tak vyzeralo. Aj ked tie papania su aj tak take nervozne vacsinou, ale dnes bolo fajn vcelku. Len je komplikovane po jedeni ju hned zas uspavat nemozem, sak este len vstala, a kym sa trochu unavi, uspi a pospi si, tak to ma rozostupy medzi jedlami dost hodin :/ Ale kym pribera, tak som kludnejsia. Nejako to vydrzim. Ale ist s nou niekam ked nie je akurat vyspata aby sa najedla pred odchodom, je des. Ved ist s hladnym dietatom? A niekedy ju uspat je tiez hroza. Ale normalne som dnes pozitivne naladena, takyto den som nemala uz davno, snad svita na lepsie casy. Uvidime zajtra.
@monika1202 ahojte, presne ten isty problem bol aj u mna... nasa Nikol sa narodila predcasne 35tt s nizkou porodnou vahou 1720g, takze uz v nemocnici bola krmena flasou. doma som presla na kojenie, asi mesiac sa pekne kojila no v 10 tyzdni zacala strajkovat... boli sme u laktacnej, prisatie uz bolo zle a vravela, ze uz nikdy nebude 100%-ne... trapili sme sa tri tyzdne, mala nonstop plakala... mala som problem aj s odsavanim, bola som nenajedena a nevyspata... v noci sa dojcila pekne. ja som sa rozhodla netrapit ju a ani seba... odsavam (ked som v pohode ide to super) a to mliecko jej davam z flasky... konecne je usmiata a spokojna... chcela som silou mocou dojcit, ale ked to nejde, tak to nejde... strajk trva niekedy aj dva mesiace, neviem si predstavit, ze by tom ju mala tolko trapit...d ojcenie ma byt kludna a pokojna chvilka pre oboch
@kikuska8 a koľko má maličká? Nám tento štrajk trval 6 týždňov. Kto vie koľko by ešte trval keby nezačnem odsávať. Ja som tiež chcela veľmi dojčiť, a mrzí ma, že sa to nepodarilo. Ale radšej mať spokojné bábo na fľaši ako uzlíček nervov pred každým dojčením. A to Samko bol.
@monika1202 presne, suhlasim... Nikol bude mat 9.6. 4mesiace... tiez som velmi chcela, ale co uz ☹ hlavne, ze je mala spokojna 😉
@alenitka a davas aj dudlik ci nie? Mne by velmi pomohol, ked mi mala nechce uz zaspavat na prsniku, tak aby sa vyspala aspon v kociku za jazdy a trosku potom napapala, ale bojim sa jej ho davat :( Neviem ci si uskodim alebo pomozem. Len mi v kociku u spi horsie, niekedy len chvilku a zaspava s placom. Naposledy ani nezaspala, len plakala a plakala. Chcela dudlik, lebo som jej ho posledne dni davala ked plkala v kociku a vcera ho vyslovene hladala. Otvrala ustocka v kociku. :( Ja neviem co robit. Kedysi tak otvarala ustocka ked sme sa isli dojcit :(
@gilmorka ja davam dudlik .. skusala som to bez neho ale ziadna zmena ani po par dnoch .. davam ho len na zaspavanie ako pises .... ona sa mi od porodu na prsniku nevedela uspat, lebo ked jej tam mliecko tieklo tak ona nervacila .. ona nevie len tak dudlovat ... inac sa nam to celkom pekne upravilo, ale za bdenia sa velmi nekojime, lebo vystraja .. takze papame hlavne v noci a cez den ked sa prebudza rychlo ju beriem a davam prsnik ...
podla mna jej kludne ten cumlik daj
@alenitka ked si v duchu stale prehravam ten cas kedy zacala s tymto strajkom a snazim sa najst suvis s dudlikom. Mala ho dovtedy par krat v autosedacke a v kociku,ale ozaj snad 5 krat. A doma nie. Tak neviem ci by zrazu zacala bojkotovat prsnik kvoli tomu Skor su to furt spajam s tym prehodeni rezimu, ze mi konecne zacala prespat noc a cez den byt hore.. Ona aj chvilku obcas podudluje, ale ked zacne tiect mlieko, odpoji sa a zacne sa jedovat. Aj dnes, odpojila sa a mne este tieklo z prsnika rozbehnute mliecko.
Alebo este doktorka vravela, ze ci nema nejaku negativnu skusenost, ze jej zabehlo mliecko alebo ze sa jej vratila kyselina, ze si to s tym moze spajat. Lebo mne uz pomaly ani po prebudeni neje tak dobre ako predtym. A v noci zas zaspava pocas jedenia. Ledva zje z jedneho prsnika a na druhom hned zaspava. Tuto moc prespala 5 hodin. Akoze dieta co cez den ledva nieco zje nie je 5 hodin hladne? Nechapem. Vobec sa v noci casto nebudi od hladu.
A plienky jej sledujes, ci ma dost pocikane? Ja furt neviem ze ako velmi maju byt pocikane, ked sa pise ze 6-8 plienok a tak. Akoze cika, kazdu ma ocikanu, ale nemala ich tazke ako bomby. Este v noci ked ju neprebalim 5 hodin tak to hej, to je plna. Jednak v noci vela vypije naraz a este tan dlhsi cas.
Inak na poradni sme boli vo stvrtok, a pribrala aj podla doktorkynej ahy za rovne 3 tyzdne 840 g. Ale nechapem z coho. Len to boli aj len tie zaciatky strajku a vtedy este krajsie papala. Dnes je to napr. ozaj bieda.
A tebe strajk zacal len tak z nicoho nic ci to niecomu pripisujes? A laktacna vie ze davas dudulik a nehovorila nic ze to moze byt z toho? Ja uz ozaj magorim, dnes len revem a revem.
Uz len jak si ju dam do polohy na dojcenie tak zacne aj ona vacsinou. Ledva dnes nieco zjedla, ozaj par glgov zakazdym, ale pritom sa na mna usmieva, oblizne bradavku a neotvori usta a podobne. divne

@zuna8 ja som skusila polouspat a ked som dala tak bolo kriku na pol bytovky 😒 ona mi vlastne papa pekne iba v noci ... cez den je to boj .. ale hadam to nejako prekoname ...