Koľko dní/nocí vám dieťa plakalo pri odstavení?
Ležíme so synom (1rok) v nemocnici a chcela som ho už odstaviť, zaspával mi aj na prsníku, koľko tak plakali vaše detičky ? A kedy sa zlepšil spánok ?
@chillibubble no keď to tak čitam neviem možno by som ešte počkala. Aspoň kým neporozumie
A nemôžes ďalej dojčiť, len vysadiť tie alergény zo svojej stravy?
Baby kedy sa asi z mlieka odstráni jedlo v kt. bolo vajcie a mlieko keď som to mala dnes na obed ?
2,5 ročná asi týždeň v noci, ked sa precitla a náhodou si spomenula. Nedojcim ju mesiac, ale cez deň ešte občas vypýta. Poviem jej, ze krvička je na nich (pomalovala rúžom). A ona že "nevadí, aj krvavé chcem." 🙈🙈 Moja Bátorička. 🤦🏼♀️
@july0 rocne dieta liter vody denne? to je hlupost a neverim, ze ti toto niekto povedal. do prijatych tekutin sa rata aj mlieko (ak nedojcis, tak umele), aj polievka aj vsetky ostatne tekutiny. neviem si ptedstavit, aby rocne dieta vypilo liter vody, ved to by malo plny zaludok len z tej vody a nic ine by nezjedlo.
Moja plakala asi tri noci a potom už spávala celé noci🙏
Inak ja som tiež musela prestat kojit v nemocnici keď sme skončili na infekčnom s malým mal 18 mesiacov... prežil to 🤷🏽♀️😅len mne tam asi udrelo to mlieko do hlavy 😅😅
Ani cajik ti nevypije? Alebo odšťavene ovocie/zeleninu?
@july0 dva dni bol veľký plač a krik. Tretí deň už len také mrnčanie, štvrtý myslím že už bolo plus mínus dobre. Ale mali až okolo 2 rokov. Jediná najstaršia neplakala, lebo som jej namiesto toho dovolila cuckať palček. Cuckanie sme zrušili cca dva mesiace po odstavení. Po odstavení mi zrazu všetci prespali celú noc. Ale - ako píšem, nebolo to v roku.
Ja som od 1.5 roka do 2 rokov uspavala na rukach hojdanim, ale nie zas po cely cas, ale len chvilku, potom.som lezala vedla, az kym nezaspala. V 2 rokoch mi sama povedala "len lezat..." a tak sme len lezali vedla seba... teraz ma 2 a tristvrte roka. Zaspi,vacsinou pomerne rychlo, ako kedy
@july0 neviem ako až si zástanca dojčenia,pokiaľ cítiš,že malý bude protestovať(čo bude),neviem..ja osobne som za dojčenie,kým dieťa ako tak nepochopí.Skus najprv ty vysadiť alergény,upraviť stravu,malinkemu probiotiká a uvidíš.Urcite ti v nemocnici poradili čo a ako, máloktorí lekár v dnešnej dobe odporúča odstavenie.To by musela byť extrém alergia.
@kubkovamama už som na diéte budem dojčiť počkam kym bude chápať.
@matkahelka v tabuľkach som čitala že 9kg tak 900ml by mal
@july0 ale v tabulkach pise TEKUTINY, nie voda. ako som pisala, do tekutin sa rata vsetko, umele mlieko, polievka... dat rocnemu dietatu 900ml vody denne je sialenstvo, odpalis mu oblicky. precitaj si o tom nieco, alebo sa porad s pediatrickou.
@matkahelka aha tak zajtra tam ideme tak sa jej všetko popýtam
@fineta ja som staršiu tak odstavovala 2,5 roka mohla tyzden natierala octom,, smrdelo jej to, zalepila som ich ze maju bolacku a ziadny plač, pochopila, uz mala rozum
@zuzulka558 no ved to je super, kazdy si nájde nejaký sposob, ktory zafunguje 😊
@fineta vidím ze nie som jedina co tak dlho,, ceckala dieťa,, 😊

vobec neplakal. Ale teda postupne treba odstavovat, nie zrazu zo dna na den. Ja som postupne vyradzovala denne kojenia, nahradzala jedlom a ked už nám ostalo len to nočné, tak som proste raz s tým sekla a bolo, neplakal ani raz, povedala som že mliečko už neni, lebo fakt ho bolo stale menej, kedže som menej a menej kojila a vybavené. Mal 15 mesiacov