Koľko mlieka sa vám darí odsať?
Ahojte, koľko mlieka sa vám podarí odsat na jedno odsávanie z 2 prsníkov. ? Ako rozbehnúť, aby žena odsavala veľa mlieka ? Užívam aj senovku, benedikt a často prikladám bábätko, ale viac ako 15ml neodsajem..
Pri prvom som dokopy odsala 15ml.
Pri dalsom uz v porodnici aj 100ml.
@anonym_autor úplný highlight sa mi podaril len raz 100ml, vždy max 20-30ml. Odkojila som 2 deti, každé vyše 2.5r, ale mlieko som odsávala len kvôli staršiemu dieťaťu, keď ho chcelo piť tiež, pri prvom som neodsávala nikdy.
@anonym_autor kedy si rodila? Ako dlho trva odsávanie na jeden prsnik a akym sposob odsavas? Iba zapnes odsavacku a hotovo?? Napíš sem viac informácií
@anonym_autor ja som kojila prveho 3 roky a veru mozno raz som odsala okolo 100ml ale pamatam si ze tak 20ml z jedneho bezne... potom som prestala odsavat a plne som kojila...
Pri druhom som nedosala ani to a kojim doteraz - ma uz rok
Senovku a benedikta kludne dalej uzivaj ak chces zvysovat, ta mi dobre zaberala ale pripravok Lactil - ten by som odporucala este viac - obsahuje fenikel a to detom chutilo tak si tahali viac mliecka
@anonym_autor asi tak 5 😀 a to kojim druhé dieťa
Mne to proste odsávať nejde 🤷 prvý mal v polroku 8kg a druhá má cez 6 a má 4 mesiace takže asi je toho mlieka dosť.
@anonym_autor úplný highlight sa mi podaril len raz 100ml, vždy max 20-30ml. Odkojila som 2 deti, každé vyše 2.5r, ale mlieko som odsávala len kvôli staršiemu dieťaťu, keď ho chcelo piť tiež, pri prvom som neodsávala nikdy.
@anonym_0033ca 11 dni
@anonym_54b584 malý ma 11 dni.. vždy si predtým trochu pomasírujem prsia, pripadne dám teplu sprchu .. odsávačka ma potom taký režim “masáže” tak ten zapnem na 2 minúty a potom odsavam 15-20 minút
@a0 ja práve chcem zvýšiť tvorbu mlieka a budem musieť aj odchádzať čoskoro na viacej hodín preč mimo domu, a chcela by som mu vždy nechať aspoň odsate mlieko, ale takto nazbieram 1 dávku možno za 3-4 odsávania až..
@anonym_autor asi tak 5 😀 a to kojim druhé dieťa
Mne to proste odsávať nejde 🤷 prvý mal v polroku 8kg a druhá má cez 6 a má 4 mesiace takže asi je toho mlieka dosť.
@mullerova46 ja to vôbec nechápem, ako to, že to mlieko proste nejde odsať 🙈🙈 som prekvapená, keď ženy dokážu aj 100ml odsat niekoľko krát denne..
@mullerova46 ja to vôbec nechápem, ako to, že to mlieko proste nejde odsať 🙈🙈 som prekvapená, keď ženy dokážu aj 100ml odsat niekoľko krát denne..
@anonym_autor je to skor uplne normalne
Odsavacka nikdy nevytvori az taky podtlak ako dietatko
@anonym_autor je to skor uplne normalne
Odsavacka nikdy nevytvori az taky podtlak ako dietatko
@orini ale práveže ta odsávačka čo mám, tak ma taký režim, že ma to odsávanie až bolí, odsavam tak cca na 50% z toho čo dokáže.. čiže podľa mňa dokáže naozaj veľký podtlak vyvolať..
@anonym_autor ja som odsala max. za lyžicu. Našťastie som to nepotrebovala robiť. Deti vedeli ťahať a ani som sa od nich nepotrebovala vzdialiť.
@anonym_autor netuším a mala.som.aj elektrickú aj manuálnu a pri manuálnej odsávačka som mala aj dobrý nástavec ktorý sedel pekne v okolí bradavky a prišlo mi to aj lepšie ako elektrická ale proste to akoby vysalo trošku čo bolo v mliekovode ale potom už nešlo nič po.par pumpovani 🤷 netuším
@anonym_0033ca 11 dni
@anonym_54b584 malý ma 11 dni.. vždy si predtým trochu pomasírujem prsia, pripadne dám teplu sprchu .. odsávačka ma potom taký režim “masáže” tak ten zapnem na 2 minúty a potom odsavam 15-20 minút
@a0 ja práve chcem zvýšiť tvorbu mlieka a budem musieť aj odchádzať čoskoro na viacej hodín preč mimo domu, a chcela by som mu vždy nechať aspoň odsate mlieko, ale takto nazbieram 1 dávku možno za 3-4 odsávania až..
@anonym_autor vyskúšaj inú odsávačku, resp. klobúčik, môže byť problém v nesprávnej veľkosti
Mlieka som mala na rozdávanie. U nás ho žral aj pes. 300 som odsala ako nič z oboch prsníkov.
odsavanie nema boliet.
dokazala som odsat mlieko ktore stacilo obom mojim detom (250-300ml kazde 3 -4hodiny, podla toho ako deti jedli vzdy som rovnako casto odsavala), dvojicky, bohuzial sa mi nepodarilo kojit no chcela som aby boli na materskom mlieku. trvalo to asi 3 tyzdne kym sa mi podarilo mat ich plne na mojom mlieku, vydrzali sme takto rok
@anonym_autor mne malo a pri tom bábätko je plne dojčené (ma pol roka). Od začiatku viem cca toľko čo ty. Netráp sa tým, je to normálne, aj minule som o Tom čítala.
@anonym_autor Mne to velmi tiez neslo..este obcas rano, ked boli naliate, lebo maly sa v noci nebudil, iba obcas raz .. ale inak nie. A to sa dojcil.v pohode a vytiahol, kolko bolo treba.. aj pri dcere..potrebovala som naodsavat ( cakala ma neskor operacia) a slo to pomaly. A to som odsavala tak, ze na jednom prse dieta, na druhom odsavacka..a aj tak to nebola ziadna slava. A to sa druhe dojcilo do dvoch rokov!! Ale z odsavacky ledva ledva .. co ti poviem...
@anonym_autor ja som odsavala 1.5roka a najviac,ked malo dieta polroka som odsvala okolo 150ml z jedneho a 120 z druheho kazde 2.5hodiny
Ja mám 6 týždňové bábätko, už síce neodsávam (len kojím) ale keď malo cca 3-4 týždne som vedela odsať každé dve, tri hodiny okolo 70ml-100ml.

Vek bábätka?