Mám málo mlieka?
Ahojte, prišla som sa poradiť v posledné dni je kojenie take zvláštne. Do teraz som mala vždy veľa mlieka, tieklo mi keď som nekojila 2 hodiny. Ale v posledné dobu sa mi mala strašne hnevá na prsníku, má 8 týždňov. Zo začiatku je to fajn počujem ako prehĺta je spokojná ale keď už zatvára očká tak sa začne hnevať kope nozkami, odťahuje sa, vytláča prsník jazykom ale zas sa chce potom prisat a zas zaspáva a opäť to iste. Večer ju strašne dlho dojčím v podstate od 20:00 aj do 3:00 ráno mi poriadne nespí ale takto dojčí sa potom zaspí na 15 minút a zas to iste. Cez deň je to v poriadku a stačí jej 10-15min. Myslela som si že mám malo mlieka tak som skúsila že keď sa odpojila z hnevu stlačiť prsník a niekedy to mlieko strieka ako keby aj 3 samostatne prúdy nejde po kvapkách.. tak nechápem prečo sa toto deje. Ak sa to nezlepší tak si určite zavolám domov laktacnu poradkyňu ale nemali ste niekto s niečim podobným skúsenost? Mame aj reflux tak neviem či aj to môže mat na to vplyv. Ďakujem
Môže ju bolieť bruško ak jej niečo nesedí co ti ješ.Moj syn bol tak a mal v podstate zastavené vetry tak mi lekárka odporučila espumisan kvapky buď pred dojčením alebo do fľašky s UM
@anonym_223e51 áno aj moju bolieva bruško a dávam espumisan pravidelne.. a čo sa týka stravy takto dávam pozor aj laktozu som vylúčila.. ale vždy takto večerné dojčenie je take :/
@anonym_223e51 áno aj moju bolieva bruško a dávam espumisan pravidelne.. a čo sa týka stravy takto dávam pozor aj laktozu som vylúčila.. ale vždy takto večerné dojčenie je take :/
Môže to byť kolika tá sa prejavuje najmä vo večerných hodinách.Dcera mala syn už nie našťastie.
Kojjenecky strajk stava sa . Hneva sa lebo jej mliecko tecie moc rychlo alebo pomali . Nic sa neda robit len vydrzat prejde to . 💕
@anonym_autor mlieka mas podla toho dost. Moze to byt ako pisu, kolika ci strajk, reflux. Skusala si ju ked sa odpoji polozit na plece a nedat jej uz prsnik? Na reflux gastrotuss.
@anonym_autor mlieka mas podla toho dost. Moze to byt ako pisu, kolika ci strajk, reflux. Skusala si ju ked sa odpoji polozit na plece a nedat jej uz prsnik? Na reflux gastrotuss.
@euka210 áno to stále skúšam ale tak nechce byt začne plakať a hľadať… skúšali sme aj gastrotuss ale tam nebol žiadny efekt, mám pocit ale že ako idu dni tak reflux he počas dňa už lepši len večer je to najhoršie. A keby to bol ten štrajk to prejde? Alebo to mám riešiť s tou laktačnou poradkyňou?
@anonym_autor skús dokrmovat cievkou (aby si nezvykla na fľašu a zároveň stimulovala tvorbu mlieka), ak to prestane, je hladná. Cievka cn01, v zdravotných potrebách majú, niekde aj v obyčajnej lekárni. Odstrihneš krytku na tom rozšírenom konci, ten strčia do mlieka, a druhý koniec priložila k bradavke (aby koniec bol zarovno)
Po cca 3-4tyzdnoch sa zvykne tvorba mliecka ustalit. To znamena ze babatku uz nejde taky silny tok mliecka ako predtym a to ho moze znervoznovat. Ze nejde samo ale musi tahat. No musi.... v tomto obdobi vela mamiciek prestane dojcit lebo nema mlieko. Lebo dieta sa hneva...
a s tym spojeny strajk. Mozno rastovy spurt.
Moze byt opacne a ten too hneva babo. Ze to rozcuca a ide to potom ako nechce. Skus inu polohu
8 tyzdnov moze byt strajk. Tebe sa ustaluje tvorba a ona chce stale taky pretlak, ako na zaciatku. Mala som pri oboch detoch, po par dnoch preslo. Nepouzivala som nic, ziaden dokrm, ziadne cievky, kojila som ked spali, v nosici…a ako prislo, tak odislo. Ale pri prvom to bol strasny stres
@euka210 áno to stále skúšam ale tak nechce byt začne plakať a hľadať… skúšali sme aj gastrotuss ale tam nebol žiadny efekt, mám pocit ale že ako idu dni tak reflux he počas dňa už lepši len večer je to najhoršie. A keby to bol ten štrajk to prejde? Alebo to mám riešiť s tou laktačnou poradkyňou?
@anonym_autor tvorba mlieka sa prisposobuje dietatu. Keby si mala malo, castym prikladanim sa tvorba zvysi. Ked mas vela, tak ked potrebuje menej, tak tiez sa upravi.
S malymi je to tazke, lebo nevedia povedat, co chcu a bud placu alebo sa hnevaju a poznam ten pocit bezmocnosti, ze nevies vlastne co a skusas.
Moze byt, ze sa chce uspavat, ale mlieka ide vela. Chce to trpezlivost a pevne nervy a vytrvalost.

Môže ju bolieť bruško ak jej niečo nesedí co ti ješ.Moj syn bol tak a mal v podstate zastavené vetry tak mi lekárka odporučila espumisan kvapky buď pred dojčením alebo do fľašky s UM