Mám ročné kojené dieťa. Musím prejsť na umelé mlieko?
V jednom clanku som citala, ze pokial je dieta plne dojcene do roku, po ukonceni nie je potrebne prejst na UM.
ja som myslela, že prejdeme na kozie, alebo kravske, ani jedno nechce, teda jedno ano - moje este stále 😅
no ja som ukoncila kojenie v 20 mesiaci a moja mala nepije ziadne mlieko z flase ani z pohara a uz absolutne nema mlieko kazdy den. Ja to dost nechapem tu mliecnu hysteriu na slovensku.
Deti potom blbo jedia normalne varene jedla lebo su non stop naliate mliekom. Som zasadne proti. 😉
Staršieho syna som kojila 20 mesiacov .Odvtedy nepije žiadne mlieko,len občas zje syr či puding.Je zdravy a nič mu nechyba.Pri vareni mlieko použivam,ale podla mna ho zvlašt pit netreba-ved je to vyživya určena pre teliatka.Manžel tiež nikdy mlieko nepil a aj ja už pomaly prestavam.Pretože odvtedy menej kašlem a celkovo sa citim lepšie.Mladši syn ma na mlieko dokonca alergiu.Ale ked už volit medz UM a normalnym ja som za UM,pretože ma upravenu ,lahšie stravitelnu bielkovinu.Nie kvoli vitaminom a mineralom,aj ked aj o ne je UM obohatene.Jasne že sa na tom aj zaraba,ale na čom sa v dnešnej dobe nezaraba.
Do roka som kojila, po odstaveni sme presli na plnotucne kravske, ktore pije rano a vecer. S normalnym varenym jedlom problem nema.
Ak máš mliečko, môžeš dojčiť ďalej. A máš po starostiach, či dať UM, alebo kravské. Materské je najlepšie. 😉
Moja dcéra bude mať za mesiac rok a pol, a stále dojčím, ráno, na obed a večer, uvidím dokedy nás to obe bude baviť, potom prejdem rovno na kravské, plnotučné. Teraz jej dopĺňam mliečnu stravu jogurtami, syrmi. Vo varení (palacinky) používam obyčajné kravské mlieko aj pre ňu. 🙂
Ja som kojila do roka a potom malý odmietal akékoľvek mlieko a nijak som to neriešila. Jedol jogurty, syry, mliečne polievky, takže deficit vápnika nemal. Ako 2-ročný začal piť ráno kakao, ale z pohára a so slamkou a samozrejme, že klasické kravské, prišlo mi úplne zbytočné kupovať umelé....Podľa mňa je už v neskoršom veku toto pokračovacie mlieko úplne zbytočné a predražené....
Ja som kojila skoro 14 mesiacov. Sarah mi mlieko nechce. Skúšala som jej dať iba kravské. Určite by som umelé nedávala... Vynáhrádza si to jogurtami.
ja som z kojenia prešla tiež na klasika kravské-plnotučne a neskor polotučne
Ked mal syn rok, skusila som mu dat umele,viac druhov sme vyskusali, ale zakazdym si iba raz upil, pozrel na mlieko, potom na mna s takym vyrazom, mama, co mi to preboha davas? Kravske som pouzivala iba do varenia.
Jogurty, syry pekne papal.Teraz tak dvakrat do tyzdna si sam vypyta "mlieko v krabici ". Ale este stale ma najradsej mliecko moje...
umele mlieka maju certovsky prepracovany marketing...
moj malý ma 13 mesiacov a stale dojcim.... aj viackrta za den...ale kedze este neprespime celu noc a hlad ho zobudi,tak mu zarabam riedky puding alebo kasu s kravským plnotucným mliekom.... skusala som mu dat aj HAMI hajaja v noci,vypije aj to,takze zatial nemame problem
dceru som kojila do 11mesiacov, presli sme na UM a drzali sme sa ho na odporucanie pediatricky skoro do 2,5roka, inak vsetko od mlieka priam miluje
kojila som 24 mes. po skonceni , presla na normalne mlieko ale nevyzadovala si ho stale ako kojenie , ale v ramci normalych jedal ako ranajky, pripadne k veceri ....a pila normalne z hrnceka.... 🙂
Po roku kludne normalne mliečko plnotučne žiadne UM 😒 ak sa mliečko pije primerane a nenalieva sa dieta cely den mliekom tak že nepapa ani ranajky,obed,olovrant ani večeru tak to určite zdrave nieje všetko čo je od mlieka mala mi zbožnuje .
ja som kojila do 17 mesiacov, maly pritom pil aj UM Nutrilon AG, lebo vygrckaval, potom nastupil do jasli a tam uz UM nebolo, len obycajne kravske. V pohode nan presiel a pije ho dodnes.
nasa má 19mes.stále ju kojím,a chcem do 2rokov 😀
po odstavení urcite neprejdeme na kravské mlieko,ale napr. ja dávam malej junior napr.ked máme nejaku kremovu polievocku,ci omácku,tak nám varíms kravského polotucného a malej pridávam junior.
na kravské u nas až po 3roku života 🙂 🙂
syncek dojceny 24 mesiacov, od ukoncenia dojcenia nepije ziadne mlieko, UM ani kravske nechce, nahradzame mliecnymi vyrobkami, s tymi nema problem..je zdravy..dojcenie sme ukoncili, lebo som bola tehotna a vycerpavalo ma to..ale keby koncim dojcenie skor ako v 24 mesiacoch, skusila by som radsej UM ako kravske..kravske najskor od dvoch rokov, pripadne az od troch..mozno sa dietatko chyti..moj sa nechytil, bohuzial..

vela mamiciek potom prechadza priamo na kravske mliecko, takze asi nie je potrebne UM. nie je to nas pripad, ale my nemozeme kravske zo zdravotnych dovodov