icon

Môžem počas dojčenia jesť musli tyčinky?

nikuska1846
5. sep 2018
Strana
z2
ivanapetrasova
8. sep 2018

Môžeš jesť všetko. A sledovať čo to niečo spraví.. ja som pri prvom jedla veľmi obmedzene lebo však všetko nafukuje, z toho sa vyhadze, z hentoho zase zapecie.... A syn sa aj vyhadzal, aj zapiekol aj plakal skoro po každom jedení... Takže mi to bolo v podstate na nič. Pri dcere som si povedala že kašlem na to aj tak ju bude zo všetkého bruško bolieť tak načo sa obmedzovať... A neboli jej z ničoho nič. Ani jediný raz som nemala pocit že plače kvôli brušku. Takže asi tak. Je škoda sa obmedzovať preventívne... Treba skúsiť a podľa toho sa zariadiť.

evittam
8. sep 2018

@bodka13 Asi tak. Ja zase neviem ako som len mohla otehotnieť,porodit,oddojcit, prikrmovat, odplienkovat,....obe moje deti aj bez MK a spol.😁😉

lindusss2016
8. sep 2018

@zuzuliennka1 sojove rezy aj soju jem hadam od prveho mesiaca dojcenia a pohoda. Ja som vsetky riskantne potraviny vzdy vyskusala v malom mnozstve a ked bolo ok,zjedla som normalne. Aj arasidy, jahody, hriby,no vsetko

bb6
8. sep 2018

Ja som jedla vsetko, aj to co sa mi pediatricka pokusala zakazat. Aj laktacne poradkyne z mamily odporucaju neobmedzovat sa v strave.

zuzuliennka1
8. sep 2018

@lindusss2016 no je to hlavne o pocitoch 😊 ako som aj napisala... nech sa riadi sebou... ja som zatial jahody a soju nejedla, ale zas ked mali jahody v lete sezonu, maly mal pol roka, to sme s prikrmami zacinali, a tak som nechcela do toho montovat este aj jahody, ci uz ich zjem ja, alebo v prikrme.... a soju - aspon som sa odnaucila jest tie sojove tycinky z obchodu... a teraz zas sezona jahod nie je, cize nam to aj pekne vyjde, maly je decembrovy.. hriby ale jem, bryndzu tiez, dokonca aj alkohol v malinkom mnozstve, vlastne jem vsetko okrem tych sojovych rezov a jahod

stratenanajdena
8. sep 2018

@evittam neviem, čo si chcela povedať tým "vy..." na moju adresu. Nemám Ti čo prepáčiť, to ako sa vyjadruješ - je to Tvoj charakter, nie môj. Ja som si utvorila názor na základe opodstatnených informácií a skúseností druhých a rozhodla som sa tak dobrovoľne, bez nátlaku. Máš pocit, že každý vzdelaný alebo poinformovaný alebo zodpovedný človek reaguje nesvojprávne? Pre mňa je to užitočné a má to svoju logiku. Som rada, že moje bábätká netrápili svrbiace vyrážky ani sa neskrúcali od bolesti bruška. Robila som všetko preto, aby som sa tomu vyhla - postavila som sa k ich zdraviu a vývoju najzodpovednejšie, ako som dokázala a ako som to ja vnímala za správne. Toto Ti vadí? Žiarliš? Ak nie, tak nechápem, načo Tvoj príspevok voči mne vôbec? Ja Robím pre moje deti len to, čo je pre ne najlepšie. A to viem lepšie ja ako Ty. Ty zasa rob pre svoje deti to, čo je podľa Teba najlepšie. A ja nemám proti tomu absolútne NIČ. Aj keby si si dala kilo bravčovej klobásy a zapila to tmavým pivom. Je to len Tvoja vec! Nikto Ťa predsa nenúti veriť tomu, čomu nechceš a žiť podľa toho. Alebo áno?

evittam
Autor odpoveď zmazal
stratenanajdena
8. sep 2018

@evittam prečo si dala tak - prepáč - ale hlúpy príklad o tom, či by som držala dieťa pol dňa dolu hlavou? Máš s mojich príspevkov pocit, že týram deti? Alebo že som nesvojprávna? Alebo Ti vadí, že sa niekto vie aj pokoriť, znížiť voči druhým a prijať aj ich rady, poučenie? Že sa netvárim, že som najmúdrejšou? Sú isto skúsenejší odo mňa a majú navrch. Tak prečo taká divná otázka z Tvojej strany? Ty by si to snáď spravila? Držala by si svoje dieťa dolu hlavou???Lebo ja nie! A ak ani Ty, načo taká hlúpa otázka? Vôbec, ten príklad bol chorý! že Ťa také niečo napadlo, FUJ!!!
Keby si čítala poriadne, tak by si videla, že som neraz napísala, že každého môže (ale aj nemusí) podráždiť niečo iné, treba skúšať potraviny postupne. A napriek tomu, všetko má svoju postupnosť. Tak čo ťa tak dráždi na tom, že ja som ju dodržiavala spôsobom v mojich očiach správnym? Môžeš poradiť Ty, ale nesmiem ja, lebo Tebe sa to nepáči? Hm. Porozmýšľaj trocha nad svojim prístupom.

evittam
8. sep 2018

@stratenanajdena Nevadi,ze si nepochopila.
Našťastie nie. A na co mam konkrétne ziarlit? 😁
Ja tiez robim pre svoje deti len to najlepšie. A to,ze som jedla pocas dojčenia normalne ako som bola zvyknuta aj pocas tehotenstva ci predtym neznamena,ze to tak nie je-nemali žiadne vyrazky a ani ich neboleli bruska a ani iné problémy. A tiež to neznamena,ze moje stravovanie bolo o klobasach a pive.
Mne je tiež úplne jedno čo jedávas a co davas jest svojim detom. Vyjadrila som len svoj nazor a skusenosti a dovolila som si reagovať na tvoje jednoznačne pravdivé informacie lebo su od lekarov a štatistík od docentov.

evittam
8. sep 2018

@stratenanajdena Staci sa ukľudniť. Nemusíš sa rozčuľovať. Trosku to chce pochopenie nadneseneho textu.😉 Proste som len reagovala na tvoje teorie o správnosti len a len lekárskych prednášok a štatistík docentov. Ja som ich nepotrebovala,iny ano- to uz je každého osobná vec ako sa zariadi.

stratenanajdena
8. sep 2018

@evittam prosím Ťa, kde si čítala, že som napísala, že moje informácie sú jednoznačne pravdivé? Môžeš mi to sem skopírovať? Napísala som to, ako to vnímam ja, a že každý človek či bábätko reaguje inak. Prosím, čo Ťa tak pohoršilo, ako som sa Ťa osobne dotkla, že si sa tak do mňa obula? Vadí Ti, že som poradila niečo, s čím som stotožnená, čo sa mi zdá logické? Vadí Ti moja dobre mienená rada? Alebo že v tom vidím zmysel? Tak ju nečítaj, alebo sa ňou neriaď. Pozri. Verím Ti, že robíš pre svoje deti to, čo je v Tvojich očiach pre ne najlepšie. A isto to robíš výborne! To ale neznamená, že všetci budeme robiť všetko rovnako. Rešpektuj a budeš rešpektovaná. Ahoj.

evittam
8. sep 2018

@stratenanajdena A rozdávaj rady kolko len chces,ja ti to nezakazujem. To je len tvoj subjektívny pocit.

evittam
8. sep 2018

@stratenanajdena Ale ved ja ťa rešpektujem a nikde som sa do teba neobula. Teba moj komentár nejak vzal. Bol to len komentár a toto je len diskusia. Mna nic nepohorsilo len ma zaujala tvoja prezentacia toho cim sa riadis a preto som reagovala. Pekný večer.

Strana
z2