icon

Nechcem kojiť. Ako zastavím tvorbu mlieka?

katka.t
24. apr 2012

Ahojte, prosim poradte, uz nechcem kojit ako sa zbavit mlieka? Dakujem Vam pekne.

anjelicek26
•
24. apr 2012

@katka.t - pi salviove caje, koj co najmenej aspon tyzden pred odstavenim, potom tri dni - ak mas tlak v prsnikoch, odsaj - ale vynechaj jedno kojenie medzi tym, druhy den uz len odstriekaj trocha a treti den uz by to malo byt len pnutie. Univerzalny recept neexistuje, nieco pri velkom tlaku budes musiet dat von, inak riskujes zapal. Tabletky na odstavenie neodporucam - maju dost hnusne vedlajsie ucinky.

strapco13
•
24. apr 2012

@katka.t ak nechces kojit a nechces cakat kym sa dietatko rozhodne same ukoncit dojcenie tak http://dojcenie.wordpress.com/category/odstaven...

katka.t
autor
•
24. apr 2012

@anjelicek26 dakujem, vyskusam

natalia777
•
24. apr 2012

mne pomohli iba tabletky od doktora na zastavenie laktacie....take tie domace babske recepty mi vobec nepomohli 😉

katka.t
autor
•
24. apr 2012

@strapco13 dakujem, maly ma uz 22 mesiacov a on si stale ziada mliecko, ale ja uz navladzem, stale som podrazdena, nervozna, neviem ci je to z toho alebo nie, ale som sa pevne rozhodla ze to musim ukoncit.

katka.t
autor
•
24. apr 2012

@natalia777 a nebolo ti zle od tych tabletiek? lebo vela mamiciek sa stazuje na vedlajsie ucinky tych tabletiek.

strapco13
•
24. apr 2012

@katka.t inak kolo 2-2,5 roka si dieta ukotvuje dojcenie..vtedy sa zvykne dojcit ozaj casto a potom sa postupne pripravuje na samoodstavenie
plus mozno citi ze si nervozna, nevie co sa deje tak sa potrebuje viac ukludnit na mliecku a ked na to ty nemas zrovna chut je pochopitelne ze si este viac nervozna co jeho prijme k tomu aby sa este vic dozadoval dojcenia
pomaha erioesit to, pripadne si stanovut pravidla..ze dajme tomu pred sapnim a po zobudeni..mozno zo zaciatku bude protestovat ale zvykne si

ta nervozita..tehu, menzes? ine tazkosti...niekedy pomoze najst pricinu a ono sa to potom nejak same poriesi
ak nechces tu riesit ak je to velmi osobne ..kludne IP

mamalina
•
24. apr 2012

Ahoj, v lekarni dostat aj homeopatika na zastavenie laktacie, mne to pomohlo, bez vedlajsich ucinkov 🙂

natalia777
•
24. apr 2012

@katka.t nemala som ziadne vedlajsie ucinky 🙂

b1105
•
26. apr 2012

@katka.t ahoj ja tak tiez nervozita maly ma rok akurat a prave sa odstavujeme ja som bola strasne unavena s kojenia a teraz uz nekojim 3 dni a vidim ze som kludnejsia a viac si uzivam dieta

b1105
•
26. apr 2012

@natalia777 ahoj ake to boli lieky a kto ti to predpisal?

katarina1510
•
13. jan 2017

Prosim vas potrebujem radu.Prestala dom kojit bola som si u doktorky predpisat tabletky Parlodel mozte mi povedat nejake ucinky po nich co ma caka kym ich budem brat??Velmi sa bojim..dakujem

silaviat
•
13. jan 2017

naklepat kapustne listy jemne..poliat oliv olejom .. a prilozit na prsia dat cez to staru handru a zatiahnut kuchynskou foliou ... maj tak 2 dni a pi vela salviovho caju ... samozrejme listy men cca po 4 hodinach .. vecer maj tiez stiahnute .

katarina1510
•
13. jan 2017

Dakujem ale ja uz beriem tie tabletky tak potrebujem radu ohladom tych tabletiek ale dakujem

katarina1510
•
13. jan 2017

@natalia777 od zaciatku ked ste zacali brat tie tabletky ste nemali ziadne vedlajsie ucinky???ja ich beriem od dnes a trochu mam strach ako budem reagovat

natalia777
•
13. jan 2017

ahoj nic mi nebolo iba som z nich mala upchaty nos ako keby som mala nadchu inac mi nic nebolo

katarina1510
•
13. jan 2017

Dakujem lebo sa bojim nejakych zlych ucinkov.Do kolkych dni zabrali???A neviete mi povedat ze ked som doteraz uz nic namala ziadne ucinky ci este pridu.Tabletku som si davala o 12.30 dakujem ahoj

chovancova27
•
13. jan 2017

ja som odstavila 20-mesacneho pred tyzdnom a neberiem nic...mne sa mlieko same prestava tvorit

victorialucia
•
15. aug 2017

@mamalina prosim vas potrebujem recept od lekara na tie tabletky?dakujem

adriannasvk
•
15. aug 2017

U mna zabralo satku okolo prsnikov zaviazat na pevnejsie aby sa mlieka menej tvorilo,trosku obmedzit pitny rezim,odsavat len pokial je tlak v prsnikoch a len tolko aby sa ulavilo a za 4 dni hotovo😅

mamalina
•
15. aug 2017

@victorialucia nie, recept netreba, je to volnopredajne 🙂

victorialucia
•
27. aug 2017

@mamalina prosim vas v lekarni bola taka mlada a nevedela mi poradit.Ked budem brat tie tabletky moze sa propri tom kojit?Dakujem

mamalina
•
27. aug 2017

@victorialucia posielam Vam linku:
https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...
Kojit sa moze, nakolko je to homeopatikum. Ale ak chcete babatko odstavit, treba znizovat frekvenciu dojcenia, znizit prijem tekutin atd.

akcul13
•
18. máj 2018

@natalia777 mozem sa spytatat, ako tie tabletky funguju?

suesue1983
•
18. máj 2018

Vsak si chod dat pichnut inj k dr