Pokračovať v dojčení po nástupe do škôlky?
Ahojte, syn má 2,5roka a dala som ho do škôlky. Zatiaľ ho ešte dojčím, ale len doma na jednom dohodnutom mieste a nikde inde. V škôlke, na návšteve, či von na ihrisku, lavičke nikdy nepýta. Dojčili ste aj naďalej, ak dieťatko nastúpilo do škôlky alebo s tým sekli?
Akú mali dojčené deti imunitu? Ďakujem
@anonym_cef851 presne, snažia sa napodobniť MM. To máš ako originál kabelku a jej verziu na tureckom trhu. Obe poslúžia, vyzerajú pomerne rovnako, ale ten fake nie je lepší. Corn syrup je na to, aby to bolo sladké a pozivatelne…
@anonym_50b0e2 nikto nikde netvrdil, ze umele mlieko je lepsie ako materske. Ani v tejto debate. Umele mlieko je a vzdy bola nahrada materskeho aby novorodenci a dojcata nezomierali od hladu, ale je lepsie ako neupravene mlieko inych cicavcov
@anonym_c5a977 nie. píšem, že ma doktor vždy pochváli, ze som kojila 5 rokov, lebo je to podstatný ochranný faktor. Písala som, že je to záruka že tu hnusobu nedostaneš? Nechápem tvojmu komentáru,.domyslas si a prekrucas.
@anonym_d42844 Uz si zabudla co si pisala? Naco k teme kojenie pises o mamografii a chvaleni doktora. Opakujem zomiera vela zien, ktore kojili na rakovinu prsnika. A este pises tvoj vek 40+ a vsetko ok. Rakovina prsnika sa najcastejsie diagnostikuje v 50tke ako som pisala. Takze to skor ja nechapem, naco k teme kojenia pises o mamografii a este v tvojom veku.
@anonym_d42844 Uz si zabudla co si pisala? Naco k teme kojenie pises o mamografii a chvaleni doktora. Opakujem zomiera vela zien, ktore kojili na rakovinu prsnika. A este pises tvoj vek 40+ a vsetko ok. Rakovina prsnika sa najcastejsie diagnostikuje v 50tke ako som pisala. Takze to skor ja nechapem, naco k teme kojenia pises o mamografii a este v tvojom veku.
@anonym_c5a977 písala som, že doktor má vždy pochváli , že dlhodobé dojčenie je významný protektivny faktor. Tebe o čo ide? Vyťahuješ nepodstatné veci, domyslas si, hovoríš o niečom, k čomu sa vôbec nevyjadrujem , dookola. Tu sa niektoré ženy neskutočne trápne vyjadrujú k dojčenie staršieho dieťaťa a to je v poriadku. Ci
Nikde netvrdím, že je to záruka, že to nedostaneš. Nechápem tvojej " logike". Reagujes úplne od veci.
@anonym_c5a977 písala som, že doktor má vždy pochváli , že dlhodobé dojčenie je významný protektivny faktor. Tebe o čo ide? Vyťahuješ nepodstatné veci, domyslas si, hovoríš o niečom, k čomu sa vôbec nevyjadrujem , dookola. Tu sa niektoré ženy neskutočne trápne vyjadrujú k dojčenie staršieho dieťaťa a to je v poriadku. Ci
Nikde netvrdím, že je to záruka, že to nedostaneš. Nechápem tvojej " logike". Reagujes úplne od veci.
@anonym_d42844 Si divna osoba. Od veci tu v teme o kojeni velkeho dietata pises o mamografii a este v tvojom veku. Toto napis nabuduce v teme, kde sa pise o rakovine prsnika. Tam ti tie zeny napisu, ze tiez kojili a maju rakovinu.
Viac na teba nereagujem, lebo ty aj tak nechapes co ti pisem.
@anonym_autor Ja som dojčila 4,5 roka ( ale postupne 3 deti😁). Každé som odstavila v 1,5 roku, mne to už neskutočne vadilo pri takých "veľkých" deťoch. A imunitu tým už ďalej nezvýšiš. Už je to len emocionálne pre teba a zvyk pre dieťa.
@anonym_autor Za prve, ak pises o dospelych tak snad aj vy kupujete kravske mlieko. Za druhe ty pijes kravske mlieko z cecku kravy? Lebo zvratene je prave to pchanie prsnika do ust velkemu 2,5 rocnemu dietatu a viac. Uz si to tu mala viac krat napisane, co je na tom zvratene. Snad citat vies.
@anonym_c5a977 zvrátené je len a len tvoje zmýšlanie. Predstav si, že nie, kravské ani iné mlieko nekupujem.
@anonym_7d192e no však a čo ti mali povedať? či ti nešibe? 😀 to neznamená že si to nepomysleli... ešte aj ty si to sem dala ako anonym 😁
@zuzanka.zuzu Však mysli si čo chceš, mňa tvoj názor absolútne nezaujíma 😂. Ja som bola ok s dojčením, moje dieťa bolo ok s dojčením. To čo si myslí cudzí človek mi bolo absolútne jedno. Ja si tiež myslím všeličo o všeličom. Aj keď ako vravím nikdy som sa nestretla s negatívnou reakciou, vlastne poznám kopec žien ktoré dojčili staršie deti.
@anonym_d42844 Si divna osoba. Od veci tu v teme o kojeni velkeho dietata pises o mamografii a este v tvojom veku. Toto napis nabuduce v teme, kde sa pise o rakovine prsnika. Tam ti tie zeny napisu, ze tiez kojili a maju rakovinu.
Viac na teba nereagujem, lebo ty aj tak nechapes co ti pisem.
@anonym_c5a977 ty si nejaká nechapavá? 😀 Tretí krát ti píšem, že nikde netvrdím, že žena ktorá koji nemôže dostať rakovinu. A že doktor (odborník na prsníky - preto som upresnila, že to bola mamografiu), povedal, že dlhodobé dojčenie je významný protektivny faktor. Je to reakcia na ženy, ktoré sa z toho smeju. Tie štúdie sa dajú nájsť. Pouzi chatgpt alebo čo. A odkiaľ vieš koľko mám rokov. Možno 41, možno 45, možno 55. 😀 Ty si fakt nechapavá. Už nepíš prosím to isté tretí krát.
@anonym_c5a977 a uz nam prezradis dokedy si kojila ty?
@anonym_066070 nekojila a asi ma z toho traumy, závidí a preto neustále reaguje🥲
Baby prestaňte byť protivne tu niektoré. Veď vás sa to netýka. Ja som kojila tiež tak do dvoch rokov ale pre mňa stačilo. Väčšie dieťa by pre mňa už bolo des cumlat má, ale to je každého osobná vec. Autorka sa nepýtala na vás názor na dlhodobé kojenie ale na niečo iné. Veď sa to dá vyjadriť aj slusne alebo odignorovat.
@anonym_c5a977 zvrátené je len a len tvoje zmýšlanie. Predstav si, že nie, kravské ani iné mlieko nekupujem.
@anonym_autor Myslim, ze tvoje pchanie prsnika do ust velkeho dietata je zvratene a napisalo ti to tu viac zien. Takze mne ty o zvratenosti nepis. Vytiahni prsnik a pokracuj kym ti pojde dieta do skoly, alebo aj dlhsie. Nam to moze byt jedno. Ale to ze je to nechutne si o tebe teda myslia urcite viaceri.
@anonym_066070 nekojila a asi ma z toho traumy, závidí a preto neustále reaguje🥲
@anonym_autor Kojila. A nemam ti co zavidiet 😄. Kojila som dokonca 2 deti. Ale nie take velke ako ty.
@anonym_autor Kojila. A nemam ti co zavidiet 😄. Kojila som dokonca 2 deti. Ale nie take velke ako ty.
@anonym_c5a977 a preco mas problem napisat dokedy si kojila? Lebo zena co naozaj koji (nemyslim par dni/tyzdnov) by nepovedala ze je to nechutne/uchylne atd.
@anonym_c5a977 a vtedy ti pchanie prsníka do úst nevadilo? Vadí ti to len pri cudzích deťoch? Tiež ti hovorili, že si uchýlačka a pedofilka? Či je to ohraničené vekom? Do pol roka/ roka je to ok ale potom si už pedofil, uchyl a zvrátená ženská?
@anonym_533be0 Tak je smutne, ze velke dieta ked si rozbilo hlavu si dokazala upokojit len prsnikom v jeho ustach. Ine matky upokoja dieta objimanim, mojkanim, pusinkami, peknymi slovami.
@anonym_c5a977 preco je to smutne ? Smutne je ked mi niekto zomrie, ked stratim priatela, ale nie ked ukludnim svoje dieta.
@anonym_d5921a môžeš ty niečím podložiť svoje tvrdenie? Lebo ja na serióznych stránkach nachádzam len opak toho, čo tvrdíš
@anonym_50b0e2 mozes sa naucit citat s porozumenim najprv? To, co si oznacila vobec nevylucuje to, co som ja napisala. Ja som napisala, ze do toho nevyznamne zasahuje ≠ nezasahuje vobec ALE ine faktory maju vyssi vplyv, jednoducho zasahuhe do toho minimalne/nepatrne.
@anonym_c5a977 a preco mas problem napisat dokedy si kojila? Lebo zena co naozaj koji (nemyslim par dni/tyzdnov) by nepovedala ze je to nechutne/uchylne atd.
@anonym_066070 Kojila som obe deti do 1,5 roka. 2,5 rocnemu dietatu pchat prsnik je nechutne. A nepisala som do kedy som kojila, lebo je to moja sukromna vec.
Ale jasne kojofilky si myslia, ze zeny ktore si myslia, ze velke dieta kojit je nechutne vraj nekojili. To uz je len logika..
@anonym_c5a977 a vtedy ti pchanie prsníka do úst nevadilo? Vadí ti to len pri cudzích deťoch? Tiež ti hovorili, že si uchýlačka a pedofilka? Či je to ohraničené vekom? Do pol roka/ roka je to ok ale potom si už pedofil, uchyl a zvrátená ženská?
@anonym_autor Ja som ta pedofilka nenazvala. Takze laskavo si pozri kto ti co pise. Kojila som male deticky. Nie velke 2,5 rocne.
@anonym_066070 Kojila som obe deti do 1,5 roka. 2,5 rocnemu dietatu pchat prsnik je nechutne. A nepisala som do kedy som kojila, lebo je to moja sukromna vec.
Ale jasne kojofilky si myslia, ze zeny ktore si myslia, ze velke dieta kojit je nechutne vraj nekojili. To uz je len logika..
@anonym_c5a977 zaujimave. Pisala si ze 2,5 rocne uz moje jest vsetko tak naco kojit. Ale jest vsetko moze aj 1,5 rocne. Tak naco si ho kojila? Ci u teba to uz bolo ine? To uz nebolo uchylne? 😀 uchylne su jedine zeny, ktorym taketo veci vobec napadnu.
@anonym_c5a977 zaujimave. Pisala si ze 2,5 rocne uz moje jest vsetko tak naco kojit. Ale jest vsetko moze aj 1,5 rocne. Tak naco si ho kojila? Ci u teba to uz bolo ine? To uz nebolo uchylne? 😀 uchylne su jedine zeny, ktorym taketo veci vobec napadnu.
@anonym_066070 Preboha nauc sa citat. Nechutne je pchanie prsnika do ust velkeho dietata, to tu pisem. A iba som vysvetlovala, ze uz to ziadne ziviny dietatu ani nedava. Dieta do 1,5 rocne dieta je este velmi male, takze take dieta sa koji este bezne.
@anonym_autor samozrejme. O rok nastupuje na VS a stále dojcim. 🤦♀️
@anonym_146b17 Mám susedu, ktorá chodila dojčiť syna ešte na základnú školu, mali 4 dcéry a potom sa im narodil princ, tak boli z neho úplne hotoví. Neviem, kam v tej škole spolu chodili, ale raz ich vymákli spolužiaci a ten chudák chalan to mal veľmi ťažké potom všetkom.
@anonym_066070 Preboha nauc sa citat. Nechutne je pchanie prsnika do ust velkeho dietata, to tu pisem. A iba som vysvetlovala, ze uz to ziadne ziviny dietatu ani nedava. Dieta do 1,5 rocne dieta je este velmi male, takze take dieta sa koji este bezne.
@anonym_c5a977 ty si pozri co si pisala hned na prvej strane 😀
@anonym_c5a977 ty si pozri co si pisala hned na prvej strane 😀
@anonym_066070 Ty si asi tiez kojofilka. Ano velke 2, 5 rocne dieta uz ma normalnu stravu, kojenie nepotrebuje. Dieta do 1,5 roka nema kazde este normalnu stravu, nezje vsetko tak sa este koji. Ale skoda ti nieco pisat. Ty koj aj do puberty dieta. Mne to je naozaj jedno.
@anonym_autor a umele z coho vyrabaju? No skus hadat. Z ropy to nie je a ani z kukurice
@anonym_cef851 Tieto mamičky si myslia, že sa to vyrába vo fabrike ako coca - cola.. A neviem, aký idiot tomu dal názov umelé mlieko.
@anonym_50b0e2 mozes sa naucit citat s porozumenim najprv? To, co si oznacila vobec nevylucuje to, co som ja napisala. Ja som napisala, ze do toho nevyznamne zasahuje ≠ nezasahuje vobec ALE ine faktory maju vyssi vplyv, jednoducho zasahuhe do toho minimalne/nepatrne.
@anonym_d5921a ja čítam s porozumením. Ak by to bolo minimálne, tak by to snáď WHO nespomínala v tretej vete o dojčení, nie? Proste to ma relevantný vplyv, Ano nie je to jediný faktor, takže my sa proste nezhodneme
@anonym_cef851 Tieto mamičky si myslia, že sa to vyrába vo fabrike ako coca - cola.. A neviem, aký idiot tomu dal názov umelé mlieko.
@anonym_3e7f4d a v com sa to vyrába, keď nie vo fabrike? Nestlé vyrába keksíky, x veci, UM… normálny industriálny proces, nie? Sem tam sa im až tak nepodarí, keď to je kontaminované, rovnako ako ine potraviny, ktoré sa sem tam sťahujú z obehu
@anonym_066070 Ty si asi tiez kojofilka. Ano velke 2, 5 rocne dieta uz ma normalnu stravu, kojenie nepotrebuje. Dieta do 1,5 roka nema kazde este normalnu stravu, nezje vsetko tak sa este koji. Ale skoda ti nieco pisat. Ty koj aj do puberty dieta. Mne to je naozaj jedno.
@anonym_c5a977 aj ty si kojofilka, 1,5 ročné je dosť veľké, aby žužlalo matke prsník, to mal radšej muž.
@anonym_c5a977 toto su fakt take argumenty…neavdi. Aspon som sa dozvedela ze miliony zien po celom svete su vlastne uchylacky 😀
@anonym_c5a977 aj ty si kojofilka, 1,5 ročné je dosť veľké, aby žužlalo matke prsník, to mal radšej muž.
@anonym_autor 😃

@anonym_autor Za prve, ak pises o dospelych tak snad aj vy kupujete kravske mlieko. Za druhe ty pijes kravske mlieko z cecku kravy? Lebo zvratene je prave to pchanie prsnika do ust velkemu 2,5 rocnemu dietatu a viac. Uz si to tu mala viac krat napisane, co je na tom zvratene. Snad citat vies.
@anonym_c5a977 a uz nam prezradis dokedy si kojila ty?