icon

Pokračovať v dojčení po nástupe do škôlky?

Včera o 12:06

Ahojte, syn má 2,5roka a dala som ho do škôlky. Zatiaľ ho ešte dojčím, ale len doma na jednom dohodnutom mieste a nikde inde. V škôlke, na návšteve, či von na ihrisku, lavičke nikdy nepýta. Dojčili ste aj naďalej, ak dieťatko nastúpilo do škôlky alebo s tým sekli?
Akú mali dojčené deti imunitu? Ďakujem

anonym_146b17
Včera o 15:07
@anonym_autor

@anonym_630ec1 pýtala som sa na názor matiek, ktoré to mali podobne ako my. Nie žien, ktoré nedojčili a len mudrujú.

@anonym_autor mýliš sa, aj my sme dojcili, ale vedeli sme, kedy je čas prestať. To je ten rozdiel medzi nami, ak si si nevsimla

anonym_50b0e2
Včera o 15:07
@anonym_d5921a

dojcene deti maju uplne rovnaku imunitu ako nedojcene respektive jedno moze byt chorlave na druhe sa nic nenalepi. Samotne dojcenie neurcuje obranyschopnost dietata. 🤦🏼‍♀️ Takze sanca, ze budes mat zdrave/nechorlave dieta je 50%.

@anonym_d5921a to si nemyslim, ze dojčené / nedojcene deti majú rovnakú imunitu. Už len v našej termínovej skupine tie iste mamičky riešia stále tie ich problémy bábätiek s UM/kakanim a teraz soplikmi/odsavackami. Ja sa iba čudujem, že 3 mesačne deti, začiatok septembra a už choroby riešia

autor
Včera o 15:08
@anonym_146b17

@anonym_autor mýliš sa, aj my sme dojcili, ale vedeli sme, kedy je čas prestať. To je ten rozdiel medzi nami, ak si si nevsimla

A kedy je správny čas prestať?
@anonym_146b17

anonym_146b17
Včera o 15:13
@anonym_autor

A kedy je správny čas prestať?
@anonym_146b17

@anonym_autor žeby deň pred 18? 😉

bluka2
Včera o 15:13

Ja som dojčila jedno dieta do 2,5 r. a druhé do 3,5r. Nevidím dôvod s tým seknúť, keď to pomáha. Do zariadení chodili od roka, ak niečo chytili, do 3 dni boli zdraví, verim, že vďaka dojčeniu. Lebo vtedy si zas viac pytali, že už povedzme mali iba raz za den. Je to celkom múdry system, neviem, na čo by som v noci vstávala a napr. nosila dieta na rukách (alebo neviem, aké máte stratégie), keď sa to tým prsnikom rýchlo vybavilo a všetci sme z toho profitovali (nebolo treba vstať napr.). Ale každá si urobme ako chceme, ja som za ľahké rýchle riešenia 😀 však v tom veku to už nie je tak veľa a často ako u par mesačného dietata, už je to skôr “príležitostne”. A stále to na zdravotne benefity aj pre ženu 😉

anonym_c5a977
Včera o 15:18
@bluka2

Ja som dojčila jedno dieta do 2,5 r. a druhé do 3,5r. Nevidím dôvod s tým seknúť, keď to pomáha. Do zariadení chodili od roka, ak niečo chytili, do 3 dni boli zdraví, verim, že vďaka dojčeniu. Lebo vtedy si zas viac pytali, že už povedzme mali iba raz za den. Je to celkom múdry system, neviem, na čo by som v noci vstávala a napr. nosila dieta na rukách (alebo neviem, aké máte stratégie), keď sa to tým prsnikom rýchlo vybavilo a všetci sme z toho profitovali (nebolo treba vstať napr.). Ale každá si urobme ako chceme, ja som za ľahké rýchle riešenia 😀 však v tom veku to už nie je tak veľa a často ako u par mesačného dietata, už je to skôr “príležitostne”. A stále to na zdravotne benefity aj pre ženu 😉

@bluka2 V noci si stavala k tak velkym detom a kojila? Vies ako to robia ine matky? Deti uz davno maju normalnu stravu, spinkaju cele noci. Tu sa neporovnava kojenie/nekojenie. Ci neviem k comu bola tvoja odpoved. Ale ku kojeniu velkych deti, ktore uz nedava dietatu nic okrem nechutnosti pchat velkemu dietatu prsnik do ust.

anonym_066070
Včera o 15:26
@anonym_c5a977

@bluka2 V noci si stavala k tak velkym detom a kojila? Vies ako to robia ine matky? Deti uz davno maju normalnu stravu, spinkaju cele noci. Tu sa neporovnava kojenie/nekojenie. Ci neviem k comu bola tvoja odpoved. Ale ku kojeniu velkych deti, ktore uz nedava dietatu nic okrem nechutnosti pchat velkemu dietatu prsnik do ust.

@anonym_c5a977 dokedy je teda optimalne kojit?

anonym_ee40ca
Včera o 15:38
@anonym_50b0e2

@anonym_d5921a to si nemyslim, ze dojčené / nedojcene deti majú rovnakú imunitu. Už len v našej termínovej skupine tie iste mamičky riešia stále tie ich problémy bábätiek s UM/kakanim a teraz soplikmi/odsavackami. Ja sa iba čudujem, že 3 mesačne deti, začiatok septembra a už choroby riešia

@anonym_50b0e2 veľa robí aj prostredie, s kým sa dieťa stretáva. Moja dcéra bola prvé bábätko v rodine z oboch strán, stretávala sa len s dospelými a 1x bola chorá až v škôlke. Syn sa narodil o dosť neskôr, v rodine bolo viac detí, vždy sa našiel niekto so sopľom, plus dcéra chodila do školy a nosila virózy domov -> takže bol chorý už oveľa skôr ako nastúpil do kolektívu napriek dojčeniu.

anonym_2fa39d
Včera o 15:42

Ja som dojčila všetky moje deti cca polroka až rok, ktoré ako, a od septembra do apríla je to s chorobami katastrofa 😂 a v lete zvykneme schytať šmakovinky typu ruka, noha, ústa alebo 6.choroba alebo nejaké s*ačky 😂
Ale tak v dobrom by som ti poradila prestať dojčiť, najmä ak máš chlapca.. môj manžel si pamätá, že bol dlho dojčený a nie je to preňho príjemná spomienka.. len s tým nesekaj hneď ale až keď si aspoň trocha zvykne na škôlku

anonym_cef851
Včera o 15:50
@anonym_autor

@anonym_c5a977 a nebavím sa o umelom mlieku ale kravskom, od kravy.

@anonym_autor a umele z coho vyrabaju? No skus hadat. Z ropy to nie je a ani z kukurice

jablkovastrudla
Včera o 15:51

Ja som kojila obe decka do 2,5 roka. Teraz nedavno som odstavila mladsieho, ale to skor preto ze mne to uz bolo neprijemne, syn inak nema problem s jedlom. Na imunitu neviem ci to ma az taky vplyv, starsi syn bol v skolke 2 roky a doniesol domov asi vsetko okrem kiahni 🙆🏼‍♀️ doteraz si pamatam ze cely februar bol doma, kazdy tyzden s niecim inym 🤦🏼‍♀️

anonym_d5921a
Včera o 16:01
@anonym_50b0e2

@anonym_50b0e2 mysliet si to nemusis su k tomu dohladatelne studie staci pogooglit a zistik ako nevyznamne do toho zasahuje dojcenie.

anonym_50b0e2
Včera o 16:09
@anonym_cef851

@anonym_autor a umele z coho vyrabaju? No skus hadat. Z ropy to nie je a ani z kukurice

@anonym_cef851 ale minule som v zložení UM videla corn syrup. Neviem, či to majú všetky alebo len niektoré, ale toto by som dala babu dobrovoľne ako uplne poslednú možnosť

bluka2
Včera o 16:10
@anonym_2fa39d

Ja som dojčila všetky moje deti cca polroka až rok, ktoré ako, a od septembra do apríla je to s chorobami katastrofa 😂 a v lete zvykneme schytať šmakovinky typu ruka, noha, ústa alebo 6.choroba alebo nejaké s*ačky 😂
Ale tak v dobrom by som ti poradila prestať dojčiť, najmä ak máš chlapca.. môj manžel si pamätá, že bol dlho dojčený a nie je to preňho príjemná spomienka.. len s tým nesekaj hneď ale až keď si aspoň trocha zvykne na škôlku

@anonym_2fa39d môj bol dojceny 3,5r., teraz ma 7 a vôbec si to nepamätá

anonym_50b0e2
Včera o 16:11
@anonym_066070

@anonym_c5a977 dokedy je teda optimalne kojit?

@anonym_066070 who hovorí 2r. a viac, dokedy to vyhovuje dieťaťu a matke

anonym_cef851
Včera o 16:12
@anonym_50b0e2

@anonym_cef851 ale minule som v zložení UM videla corn syrup. Neviem, či to majú všetky alebo len niektoré, ale toto by som dala babu dobrovoľne ako uplne poslednú možnosť

@anonym_50b0e2 ale zaklad je mlieko cicavcov, zvycajne kravske, pouziva sa aj kozie a dokonca pre alergikov aj sobie. pridavne latky a spracovanie je len preto aby sa zlozenim co najviac blizilo materskemu a vyhovovalo traviacej sustave ludskych mladat

bluka2
Včera o 16:13
@anonym_c5a977

@anonym_c5a977 v noci spali v mojej posteli, takže som nevstala ani raz. Ja som pracovala od pol roka veku dietata, takže na noci mi spacialne záležalo, aby som bola fit, keďže mám mentálnu zodpovednú prácu a aj som bola. To sa nevylučuje, aj moji mali kvalitnú stravu a aj ju jedli. Stále ma to MM tých kopec bioaktívnych látok, ktoré v chlebe ani inom nenájdeš

anonym_50b0e2
Včera o 16:17
@anonym_d5921a

@anonym_50b0e2 mysliet si to nemusis su k tomu dohladatelne studie staci pogooglit a zistik ako nevyznamne do toho zasahuje dojcenie.

@anonym_d5921a môžeš ty niečím podložiť svoje tvrdenie? Lebo ja na serióznych stránkach nachádzam len opak toho, čo tvrdíš

anonym_401a16
Včera o 16:18

Ja by som sa asi najskôr zamyslela, či je vôbec potrebné teraz odstavenie nejako plánovať, pokiaľ na to nemáš konkrétny dôvod.

Ja som dve zo svojich troch detí kojila približne do 5 rokov. Nie som si istá, či im to nejako výrazne posilnilo obranyschopnosť – choré bývali asi podobne často ako ostatné deti. Ale kojenie nám veľmi pomáhalo práve počas detských chorôb. Syn mával často vysoké teploty a vtedy nedokázal takmer nič jesť ani piť. Jediné, čo toleroval, bolo kojenie, takže pre nás to bola v takých chvíľach celkom záchrana.

anonym_392c1c
Včera o 16:19

Dojčila som celý prvý rok škôlke, iba večer pred spaním. Chorý bol aj tak dosť často. Rob tak, ako vyhovuje vám.

anonym_50b0e2
Včera o 16:19
@anonym_cef851

@anonym_50b0e2 ale zaklad je mlieko cicavcov, zvycajne kravske, pouziva sa aj kozie a dokonca pre alergikov aj sobie. pridavne latky a spracovanie je len preto aby sa zlozenim co najviac blizilo materskemu a vyhovovalo traviacej sustave ludskych mladat

@anonym_cef851 presne, snažia sa napodobniť MM. To máš ako originál kabelku a jej verziu na tureckom trhu. Obe poslúžia, vyzerajú pomerne rovnako, ale ten fake nie je lepší. Corn syrup je na to, aby to bolo sladké a pozivatelne…

bluka2
Včera o 16:21
@anonym_392c1c

Dojčila som celý prvý rok škôlke, iba večer pred spaním. Chorý bol aj tak dosť často. Rob tak, ako vyhovuje vám.

@anonym_392c1c možno aj ja tak, že na večerný spánok. Už si to ani nepamätám presne.
Ale bol nejako ťažko chorý? Lebo tu čo čítam, sú niektorí vyradení aj na týždeň dva, zatiaľ čo moji to síce chytili, ale vždy veľmi ľahký priebeh, ATB tuším jedno dieta raz

anonym_c5a977
Včera o 16:28
@bluka2

@anonym_c5a977 v noci spali v mojej posteli, takže som nevstala ani raz. Ja som pracovala od pol roka veku dietata, takže na noci mi spacialne záležalo, aby som bola fit, keďže mám mentálnu zodpovednú prácu a aj som bola. To sa nevylučuje, aj moji mali kvalitnú stravu a aj ju jedli. Stále ma to MM tých kopec bioaktívnych látok, ktoré v chlebe ani inom nenájdeš

@bluka2 Ved to je vsetko v poriadku. Nikto tu neriesi male deticky. Ty tu spominas, ze si pracovala od pol roka. Tu sa pise o velkych 2,5 rocnych detoch a viac. Take deti uz jedia vsetko a vobec nepotrebuju mamin prsnik v ustach. Ty si tu o nejakom prenasani deti v noci pisala. Naco by niekto prenasal v noci velke 2,5 rocne dieta. Ved to uz spi celu noc.

anonym_d42844
Včera o 16:35

Ja som prvého dojčila takmer do 3 r.,.druhé asi do 2.5 . Už sú dávno školáci a ja 40+ a vzdy keď idem na mamografiu, tak ma dr.pochváli, že super,.že som tak dlho kojila,.že je to veľky ochranný faktor. Inak, deti ATB ešte nemali, chorí bývali, teraz už menej. Keď som chcela prestať, normálne sme sa dohodli a bolo to úplne bez problémov.n

anonym_c206c4
Včera o 16:36
@anonym_401a16

Ja by som sa asi najskôr zamyslela, či je vôbec potrebné teraz odstavenie nejako plánovať, pokiaľ na to nemáš konkrétny dôvod.

Ja som dve zo svojich troch detí kojila približne do 5 rokov. Nie som si istá, či im to nejako výrazne posilnilo obranyschopnosť – choré bývali asi podobne často ako ostatné deti. Ale kojenie nám veľmi pomáhalo práve počas detských chorôb. Syn mával často vysoké teploty a vtedy nedokázal takmer nič jesť ani piť. Jediné, čo toleroval, bolo kojenie, takže pre nás to bola v takých chvíľach celkom záchrana.

@anonym_401a16 Este ste mohli potiahnut ten rok a pred 1.skolskym dnom si mohol cucnut🤦‍♀️

autor
Včera o 16:37
@anonym_cef851

@anonym_cef851 ja však neporovnávam umelé mlieko. Hovorím, že niektorí pijú aj v dospelosti to kravské, ktoré je pre teľatá a to je okej. Ale 2,5 ročné dieťa dojčiť je nechutné, úchylné, zvrátené, choré…

anonym_c5a977
Včera o 16:42
@anonym_d42844

Ja som prvého dojčila takmer do 3 r.,.druhé asi do 2.5 . Už sú dávno školáci a ja 40+ a vzdy keď idem na mamografiu, tak ma dr.pochváli, že super,.že som tak dlho kojila,.že je to veľky ochranný faktor. Inak, deti ATB ešte nemali, chorí bývali, teraz už menej. Keď som chcela prestať, normálne sme sa dohodli a bolo to úplne bez problémov.n

@anonym_d42844 Ach jaj, o tomto by ti vedeli rozpravat zeny, ktore kojili aj 2-3 deti a maju rakovinu prsnika. A bohuzial vela zien uz o tom ani rozpravat nemoze, lebo zomreli na rakovinu prsnika aj napriek tomu, ze kojili. Mas len 40 rokov. Rakovina prsnika je najcastejsie diagnostikovala okolo 50tky. Naco toto tu spominas. Ci si myslis, ze na rakovinu prsnika zomieraju zeny, ktore nekoja...

anonym_c5a977
Včera o 16:44
@anonym_autor

@anonym_cef851 ja však neporovnávam umelé mlieko. Hovorím, že niektorí pijú aj v dospelosti to kravské, ktoré je pre teľatá a to je okej. Ale 2,5 ročné dieťa dojčiť je nechutné, úchylné, zvrátené, choré…

@anonym_autor Za prve, ak pises o dospelych tak snad aj vy kupujete kravske mlieko. Za druhe ty pijes kravske mlieko z cecku kravy? Lebo zvratene je prave to pchanie prsnika do ust velkemu 2,5 rocnemu dietatu a viac. Uz si to tu mala viac krat napisane, co je na tom zvratene. Snad citat vies.

anonym_2c1388
Včera o 16:45
@anonym_066070

@anonym_146b17 dieta moze jest normalnu stravu od roka, to ale neznamena, ze nemoze pit aj mlieko. Su deti, ktore aj umele mlieko piju do 4-5 rokov. To je uz ok? 😀

@anonym_066070
Nie je, sú z toho potom tlste zbytočne. To už radšej kravské.

anonym_d42844
Včera o 16:47
@anonym_c5a977

@anonym_d42844 Ach jaj, o tomto by ti vedeli rozpravat zeny, ktore kojili aj 2-3 deti a maju rakovinu prsnika. A bohuzial vela zien uz o tom ani rozpravat nemoze, lebo zomreli na rakovinu prsnika aj napriek tomu, ze kojili. Mas len 40 rokov. Rakovina prsnika je najcastejsie diagnostikovala okolo 50tky. Naco toto tu spominas. Ci si myslis, ze na rakovinu prsnika zomieraju zeny, ktore nekoja...

@anonym_c5a977 nie. píšem, že ma doktor vždy pochváli, ze som kojila 5 rokov, lebo je to podstatný ochranný faktor. Písala som, že je to záruka že tu hnusobu nedostaneš? Nechápem tvojmu komentáru,.domyslas si a prekrucas.