Pokračovať v dojčení po nástupe do škôlky?
Ahojte, syn má 2,5roka a dala som ho do škôlky. Zatiaľ ho ešte dojčím, ale len doma na jednom dohodnutom mieste a nikde inde. V škôlke, na návšteve, či von na ihrisku, lavičke nikdy nepýta. Dojčili ste aj naďalej, ak dieťatko nastúpilo do škôlky alebo s tým sekli?
Akú mali dojčené deti imunitu? Ďakujem
Baby, ale štúdie hovoria jasne, čím vyššie vzdelanie matky, tým dlhšie dojčí
Teda, v bežnej populácii po 1 roku dojčilo 40% a u žien s VS to bolo 49%: https://utheses.univie.ac.at/detail/53888
Takže možno nie sme pedofilky len proste vzdelané 🙏😉😀
@anonym_50b0e2 Mam VS vzdelanie a take velke dieta som nekojila 😃. 40% a 49% nie je az tak velky rozdiel. Uz riadne hlupe vyskumy. Ale utesujte sa a kojte aj do 18tky.
@anonym_146b17 Taketo kojofilky su schopne sadnut ku skrinkam v skolke a kojit tam tak velke dieta. A dalsie kojofilky sa budu predbiehat, ze kojili az do 4, 5, alebo 5,5 rokov. Take velke deti kojit. Dieta uz ma davno normalnu stravu a nic mu to mlieko nedava. Matky dlho kojace asi nevedia objimat a mojkat svoje deti bez toho, aby vlozili prsnik do ust.
@anonym_c5a977 sa smejes, ale mimule som videla na fb fotku, kde matka dojčila skolkarku v umyvarke na zemi s popisom "takto sme sa ukludnovali kazde rano". Chore 😀
@anonym_c5a977 sa smejes, ale mimule som videla na fb fotku, kde matka dojčila skolkarku v umyvarke na zemi s popisom "takto sme sa ukludnovali kazde rano". Chore 😀
@qwert87 choré je riešiť iné dojčiace ženy a podsúvať im svoj názor ako jediný správny.
@anonym_79a499 ja som dojčená nebola a nežujem nič. Neobryházavam si nechty a nič nejedlé do úst nestrkám. A to mám už 45+ 🤷♀️
@anonym_c5a977
@anonym_146b17
@anonym_ee40ca
Skôr, než zo seba urobíte úplne trúbky, tak si k tomu niečo naštudujte, lebo sa snažíte byť hrozne vtipné a zábavné a pritom ste len sprosté a nevzdelané 🙃
@anonym_c5a977
@anonym_146b17
@anonym_ee40ca
Skôr, než zo seba urobíte úplne trúbky, tak si k tomu niečo naštudujte, lebo sa snažíte byť hrozne vtipné a zábavné a pritom ste len sprosté a nevzdelané 🙃
@anonym_79a499 Aspon, ze ty si inteligentna 😃😃. Ja narozdiel od teba som vzdelana. Do sprostych ti tu pisat nejdem, ako ty nam. To je pod moju uroven. To v primitivnych rodinach sa takto urazaju, a potom tito ludia tak aj o inych rozpravaju.
@anonym_3dec76 Tuto to vidim na to povestne dojcenie do vysokej skoly. Cez skuskove sa bude musiet "dieta" nejako ukludnit😄
@anonym_c206c4 Dám precucnúť pred obhajobou diplomovky. 😅
Baby, ale štúdie hovoria jasne, čím vyššie vzdelanie matky, tým dlhšie dojčí
Teda, v bežnej populácii po 1 roku dojčilo 40% a u žien s VS to bolo 49%: https://utheses.univie.ac.at/detail/53888
Takže možno nie sme pedofilky len proste vzdelané 🙏😉😀
@anonym_50b0e2 Ja som tá rekordérka a mám len Mgr. 😅
Nevedela som, že rozprúdim vášne ohľadom obyčajného dojčenia. Ale je zaujímavé sledovať ako do seba ženy idú, pritom ide o prirodzenú súčasť materstva. Ďakujem za názory a rady, ktoré boli slušné a nesnažili sa ma zhodiť či uraziť. Aj keď s niečím nemusíme súhlasiť dá sa o tom diskutovať normálne a hneď neosočovať a nemyslieť si, že len môj názor je správny. Stále ma však ženy dokážu prekvapiť, že druhú nepodporia ale radšej zhodia. Dúfam, že nabudúce si niečo naštudujete až potom budete hádzať dojčiacim matkám tieto srdečné slová. Krásny deň🙏
@anonym_146b17 dieta moze jest normalnu stravu od roka, to ale neznamena, ze nemoze pit aj mlieko. Su deti, ktore aj umele mlieko piju do 4-5 rokov. To je uz ok? 😀
@anonym_066070 no hlavne také dlhé kojenie už musí mať aj nejaký vplyv na sexuálnu stránku.. podľa mňa
@anonym_autor je to na vás či budete pokračovať v kojeni alebo nie, a ohľadom imunity starší nekojeny ma 10rokov nebýva vôbec chorý nebral ešte nikdy atb, mladší kojeny 1,5rocny sám sa postupne odstavil a čo sa týka chorôb jedna veľká katastrofa....
Pred tehotenstvom som mala podobný názor na dojčenie. Dojčiť som ani nechcela. Nie som žiadna Puklušová a nedojčím v prvom rade v kostole, ani vonku, ani pri skrinkách, ani si nepýtam obedňajšie dojčiace voľno. Dojčím len doma. Nie som ani uchýlačka ani kojofilka, kojomaniačka ani trúba, len pretože dojčím väčšie dieťa. Nerozumiem týmto rečiam. Ak to vyhovuje matke a dieťaťu, čo je na tom zlé? Ja sa do iných žien nestarám, nech koja dokedy chcú. Nech si robia, čo chcú.
@zuzanaete ďakujem. Asi to budem takto riešiť, keď si zvykne, tak skúsim odstaviť.
@anonym_autor neskonci s dojčením teraz po nástupe do škôlky, lebo to sú preňho 2 stresy.Ak ťa to neobťažuje pokračuj.Dojcila som iba pred spaním a ráno po zobudení do 3 r.Vzdy lepšie ako mlieko a umelé mlieko.Vyznam to má tak isto sú zdravšie deti porodene prirodzene kvôli prechodu cez pôrodné cesty.Kazda tvoja viróza mu zabezpečí protilátky a nie je to len o strave, ale o pocite bezpečia.Skoncila som okolo 3 r, lebo mu to bolo prirodzené a kojila by sa asi do 5 r.diets nevie, že ma 3,4 r s kojit by sa nemalo.
Môj nepýtal nikdy inde ako v posteli nikdy v obývačke, pri hre, vonku.Vedel, že ideme spať dostane mlieko, vstane dostane mlieko takto sme boli od roku aj pol.Ale vtedy mu išli stoličky a dostával aj v noci aspoň raz, lebo sa budil.ide jeseň virózy pokračovala by som
@anonym_autor
Moje aj šetríme dojčenie (dvaja z nich do 2 rokov) - všetkých 6 deti imunita úplne na h... .
Kamoskine nedojcene netušili, čo je choroba. Občas doplnky. Moje to vyplo od jesene do apríla minimálne raz za mesiac na týždeň, a ten hrozný kašeľ trval aj mesiac, chvíľu pokoj, potom dookola.
To celé nie je len o kojeni.
Sekni pokiaľ si s tým v pohode a chces.
@svetlonos nevieš ako choré by boli tvoje deti, keby si nekojila.Mas tri deti tam je riziko virózy ešte väčšie pri dlhom kašli treba všetkým spraviť výtery.A imunita súvisí aj so spánkom, atmosférou doma, chodením von, športom.Vzdy, keď ma dospelý vela stresu, málo spánku problémy doma ochorie.Deti po nástupe do škôlky ochorejú zo stresu, ktorý majú.Ak imunita dobre pracuje je dosť d vitamínu neochoreju.Kszdy dobry imunolog sa pýta na pôrod a kojenie, alergie, až potom začína liecbu
@anonym_066070
Nie, to budú chlapi teoretici, ktorí si to nedožili 🤪. Kojila som tiež cez 2 roky. Ku konci už len na obed a večer pred spaním. Výhodou to bolo, pokiaľ malý po chvíľke zaspal, super. Aké ku koncu už sa len ukľudnoval, zvyk, cúvol potiahol otočil sa a toto 45 minút. Všetky prínosy, ktoré to malo mať vynilovalo moje rozculenie sa! A ako pri všetkej láske - minimálne dva roky, eventuelle aj viac.... Ehmm... Kedysi som myslela že do samoodkojenia 🤣, veľmi vtipné nastavenie som mala. Slahli by ma. Keď mi to už bolo vinkoncneorujemne a bola som z toho procesu neskutočne netvma, netušila som, že som k tomu znova tehotná. Aj to urobilo svoje. Nekonila by som dlhšie ani za zlaté prasa!
Po týždni bol malý v pohode, dokonca sa sám odlomil do dvoch týždňov aj počas noci! S tým som pokračovala aj po dokončení pred zaslaním, lebo by hrozne plakal a muža by trafil asi slak!
Ako fakt, nech si každý koho koľko chce, ja nehodnotím i keď 4 -5 rokov je za mňa už masaker - pri predstave, že by som mala ja toľko kojit.
Minule tu písala jedna žena, že dokonca boli s bratom kojeny do prvej triedy, takže cucli ešte aj po príchode zo školy a dnes na to nedobre spomínajú...
Takže s ego všetko fajn, no neznamená to, že to tak musí byť, napriek odporucaniu.
A s tou imunitou, no... Náš bol raz na ATB v roku a kým nebol v kolektíve, nikdy nebol chorý, netušila som čo je to odsávačka áno akoten zarlzrak vizera! Akonáhle bol v kolektíve, už to išlo. A nie že za 3 dní vyzdravel, to isto. Kadiaľ chudatko aj mesiac tým dusivum kašľom. No a jeho brat mal prvé ATB asi v pol roku, zápal stredného ucha. Smakotinky zo škôlky. A chorý bol od troch mesiacov kôli bráško i v škôlke, napriek len kojenie na požiadanie. Tak ja ti nie som úplne presvedčená o tej imunite lepšej. Ok, povedzme, že to mám je super pre bábo za určitých okolností. Stačí keď ochutnáme a pricuchneme k tým um, fuj 🤮.
Ale tak deti to pijú a Bohu dik aj za to um. nie každá mama chce, vie kojit.
@svetlonos ty si nervak stačí čítať tvoje príspevky
@anonym_066070 no hlavne také dlhé kojenie už musí mať aj nejaký vplyv na sexuálnu stránku.. podľa mňa
@anonym_a25df4 poprosím nejakú štúdiu, ako dojčenie detí vplýva na sexuálnu stránku. A koho vlastne? Dieťaťa či matky? Opakujem, ale ak v dojčení vidiš niečo sexuálne, skús si to urovnať v hlave alebo niečo naštudovať.
@anonym_autor neskonci s dojčením teraz po nástupe do škôlky, lebo to sú preňho 2 stresy.Ak ťa to neobťažuje pokračuj.Dojcila som iba pred spaním a ráno po zobudení do 3 r.Vzdy lepšie ako mlieko a umelé mlieko.Vyznam to má tak isto sú zdravšie deti porodene prirodzene kvôli prechodu cez pôrodné cesty.Kazda tvoja viróza mu zabezpečí protilátky a nie je to len o strave, ale o pocite bezpečia.Skoncila som okolo 3 r, lebo mu to bolo prirodzené a kojila by sa asi do 5 r.diets nevie, že ma 3,4 r s kojit by sa nemalo.
Môj nepýtal nikdy inde ako v posteli nikdy v obývačke, pri hre, vonku.Vedel, že ideme spať dostane mlieko, vstane dostane mlieko takto sme boli od roku aj pol.Ale vtedy mu išli stoličky a dostával aj v noci aspoň raz, lebo sa budil.ide jeseň virózy pokračovala by som
@anonym_8d0e0c zatiaľ ho neodstavujem, nech si zvykne na škôlku a nemá dve veľké zmeny naraz. Tiež sa dojčí pred spánkom na posteli, nikde inde. Ak je chorý, pýta častejšie a zdá sa mi, že je aj rýchlejšie fit.
@anonym_8d0e0c zatiaľ ho neodstavujem, nech si zvykne na škôlku a nemá dve veľké zmeny naraz. Tiež sa dojčí pred spánkom na posteli, nikde inde. Ak je chorý, pýta častejšie a zdá sa mi, že je aj rýchlejšie fit.
@anonym_autor mne rinul sopel mala som na nose vreckovku mala som angínu a decká to nechytili.Ja som videla výrazný rozdiel v chorobnosti.Ked som dieťa nemala a niekto kojil v roku aj pol zdalo sa mi to zvláštne.Pri vlastných sa mi to zdalo normálne.
@anonym_c5a977
@anonym_146b17
@anonym_ee40ca
@anonym_79a499 keď myslíš 🤷♀️ maj svoju pravdu
Dlho dojčené deti (do roka, dlhšie je to ojedinelé) sú viac viazané na matku s čím majú problémy aj v škole a celý život. Majú častejšie psychické problémy už od detstva, sú silno odkázaní na matku, neuznávajú autoritu iných, odmietajú učiteľov, odmietajú plniť si povinnosti, ktoré im nedala matka, celý život sú problémoví. Ako malé deti sú vzdorovité, nie je možné sa s nimi rozumne dohodnúť, často si vynucujú to, čo chcú hádzaním sa do zeme, kopaním dospelých (aj v škole učiteľky), nedokážu sa ovládať. Imunita väčšia nie je. Terajšia UV je tak dokonalá, že nielen nahradí materské mlieko, ale je obohatená všeličím na zvýšenie imunity, čo v materskom mlieku nie je.
Dlho dojčené deti (do roka, dlhšie je to ojedinelé) sú viac viazané na matku s čím majú problémy aj v škole a celý život. Majú častejšie psychické problémy už od detstva, sú silno odkázaní na matku, neuznávajú autoritu iných, odmietajú učiteľov, odmietajú plniť si povinnosti, ktoré im nedala matka, celý život sú problémoví. Ako malé deti sú vzdorovité, nie je možné sa s nimi rozumne dohodnúť, často si vynucujú to, čo chcú hádzaním sa do zeme, kopaním dospelých (aj v škole učiteľky), nedokážu sa ovládať. Imunita väčšia nie je. Terajšia UV je tak dokonalá, že nielen nahradí materské mlieko, ale je obohatená všeličím na zvýšenie imunity, čo v materskom mlieku nie je.
@evkatk Pripneš mi tu relevantný zdroj?
Inak nič z toho, čo si popísala nesedí na moje dieťa. V škôlke nemá problém, ani so spánkom, ani s učiteľkami, nie je na mňa skrz dojčenie naviazaný. Všetky deti sú vzdorovité, je to vývojový miľník, ktorý s dojčením nemá nič spoločné.
@evkatk ako psychológ ti musím povedať ,že nič z toho, čo si napísala nie je pravda.
@evkatk a myslieť si, že niečo umelé je výživnejšie, lepšie a hodnotnejšie ako prírodné materské mlieko, je zaujímavá “úvaha”, nad ktorou sa už ani radšej nepozastavujem. 😀
@evkatk kks to čo sú za b..ts ???? Akože , keď sa viac benujes dieťaťu, vychovávať z neho labilneho jedinca??? Ja robím v škôlke a tie deti, ktoré majú rodičia v …. , tie sú väčšinou s problémami. Matka, ktoré s láskou drží svoje dieťa pri dojčení, má s ním svoju intímnu chvíľku a ty napises toto … hrôza. Vzdelanostná úroveň je otrasná . Nízka až podpriemerná .
@evkatk kks to čo sú za b..ts ???? Akože , keď sa viac benujes dieťaťu, vychovávať z neho labilneho jedinca??? Ja robím v škôlke a tie deti, ktoré majú rodičia v …. , tie sú väčšinou s problémami. Matka, ktoré s láskou drží svoje dieťa pri dojčení, má s ním svoju intímnu chvíľku a ty napises toto … hrôza. Vzdelanostná úroveň je otrasná . Nízka až podpriemerná .
@anonym_autor
@mooonika1975
Tuto pani si nevsimajte. Skuste si vyhladat jej komentare pri inych temach, ona je uplne ale uplne mimo, nikto ju neberie vazne.
@anonym_a25df4 kojenie 2,5 rocneho dietata ma vplyv na sexualnu stranku? Nemyslis vazne….
@anonym_autor imunitu maju rovnaku
Uz je to len zvyk a “mlieko ako voda”
Najvyssi cas ukoncit dojcenie , uz vcera bolo neskoro
@anonym_533be0 to žeby dojčiace ženy mali znížené riziko rakoviny prsníka je blud. Vieš koľko dojčiacich žien v mojom okolí malo 3 a viac detí a všetky dojčili a tie ženy tu už nie sú, lebo umreli práve na rakovinu prsníka. Tiež som toto kdesi čítala, ale realita je bohužiaľ iná. Či dojčí alebo nie túto diagnózu môže dostať hociktorá.
@anonym_79a499 Aspon, ze ty si inteligentna 😃😃. Ja narozdiel od teba som vzdelana. Do sprostych ti tu pisat nejdem, ako ty nam. To je pod moju uroven. To v primitivnych rodinach sa takto urazaju, a potom tito ludia tak aj o inych rozpravaju.
@anonym_c5a977 zato dojcia pomaly do 10 rokov lebo sedliacky rozum, pekne sa tu ukazala tato mamicka autorka
@anonym_533be0 to žeby dojčiace ženy mali znížené riziko rakoviny prsníka je blud. Vieš koľko dojčiacich žien v mojom okolí malo 3 a viac detí a všetky dojčili a tie ženy tu už nie sú, lebo umreli práve na rakovinu prsníka. Tiež som toto kdesi čítala, ale realita je bohužiaľ iná. Či dojčí alebo nie túto diagnózu môže dostať hociktorá.
@dadulkaf suhlasim..znama odkojene 4 deti kojila takmer 8 rokov, nezachranilo ju, agresivny typ, uz ju ani nevidim , len ked ju manzel nalozi do auta aby sla na chemo do nemocnice, po mastektomii obojstranne, ma metastazy v plucach, kostiach, chodi o paliciach, zbortili sa jej jeden stavec v chrbtici kvoli metastaze, neviem ci sa dozije vianoc
@evkatk inak
V niecom suhlasim
Mame to v rodine, dve deti kojene za mna az prilis dlho, extremna naviazanost na matku, nikoho nepocuvaju, neuznavaju, clovek sa nemoze na ich ani pozriet, su neprijemne, drze, vzdorovite, vybusne, v pohlade doslova zakernost

Ahoj, ja som tiez kojila "uchylne" dlho, tak ta chcem povzbudit, ak vam to vyhovuje, skoda koncit, urcite to pomoze aj na imunitu, skolka je napor, to je prave ta vlastnost materskeho mlieka, ze vzdy ma optimalne zlozenie a prisposobi sa potrebam dietata. Moje deti maju 15 a 11 a nemali v zivote atb, najhorsia choroba kiahne. A ako ti pisali, aj pre teba to ma benefity.
Z tychto anonymnych hrdiniek mi je smutno, co musi mat clovek v hlave a v srdci, ked tu dokaze pisat o uchylnosti, asi nespracovane traumy. Je tu aj skupina o dlhodobom kojeni a prirodzenom odstaveni, tam najdes pochopenie.
Inak deti ked isli do skolky, tak polka "spoluziakov" si nosila na obedny spanok cumel, ale tak pravdaze umela bradavka je v poriadku, to nie je vobec nechutne u 3rocnych.
@lucyliu to sú len obmedzene , jednoduché ženy