icon

Prečo sa hovorí, že pri odsávaní sa bude tvoriť menej mlieka?

16. okt 2023

Baby, mna by zaujimala vasa skusenost. Dieta som nemohla kojit ( okolnosti neriesme) tak som od zaciatku iba odsavala. Dieta ma vyse 18.mesiacov a vzdy odsajem okolo 600ml denne. Pred rokom to bolo okolo 1,2 - 1,4litra.
Preco kazdy vravel,ze ak budem len odsavat o mlieko pridem? Kazdy to hovoril ako holy fakt.A aha kolko casu ubehlo a mlieko este je..
( Tymto prispevkom sa nechcem chvalit, len sa zamyslam).

anjelicek26
16. okt 2023

Vela zien to skor vzda, ako to, ze to mlieko "zmizne"...ono zmizne, lebo odsavaju menej a nepravidelne.. odsavat pravidelne ako pri dojceni znamena - odsavat kazde 3-4h a to aj v noci a to je proste dlhodobo strasne narocne... predsalen kym odsajes je 20 minut kazdy raz a uprostred noci s polo zavretymi ocami a potom este dieta krmit co ti reve popri tom flaskou...cest zenam, co to daju a co sa im to "chce" dlhsie ako 4-6 mesiacov takto...

majlo1234
16. okt 2023

ako vravi
@anjelicek26 , chce to proste omnoho viac prace a odhodlania ako obyc kojenie. Je to unavne a pracne, tak to zeny casto prestriedaju s UM, potom odsavaju po troskach menej a mlieko postupne “odide”

autor
16. okt 2023

@anjelicek26 aha,no moze to byt tym,ze to skoro vzdaju, lebo inak som nevidela rozdiel v tom ci to pravudelne odsava dieta ci odsavacka. Ja som si na to zvykla, bude mi to chybat,ked to nevudem robit,asi mi uz hrabe😀

autor
16. okt 2023

@majlo1234 suhlasim,dava to logiku.. a mozno by aa niektorym nechcelo robit to pravidelne, tak sa vyhovoria na to,ze mlieko sa odsavanim straca, neviem no.

anjelicek26
16. okt 2023

Tak vzdaju je take krute na styl "lenive", ale je to proste riadne narocne a dvojity cas clovek pri tom stravi ako ked len koji/len flaskuje... minimum zien to zvladne tahat dlhodobo. Prida sa unava, nevyspatost, zacnu ist zuby a je to...

stanulienkat
16. okt 2023

Nemyslím si, že je to pravda. Toto som ešte nepočula a mám veľa kamarátok, ktoré odsávali.

rachel36a
16. okt 2023

Tvorba mlieka je u kazdeho individualna...a je jedno ci saje dieta alebo odsavacka...ja som odsavala od narodenia do jedneho roja...nie a nie sa zbavit mlieka...kazdy den som odsala 2 a viac litrov...