icon

Problém s dojčením počas svadby

maminka2013
16. aug 2016

Ahojte ženy, prosím Vás o radu. Mám 5m dcéru - plne dojčenú, avšak mám ten problém, že mimo toho i pracujem a o týždeň budem mať svadbu. Viete mi poradiť ako vyriešiť dojčenie počas svadby, ktorá bude klasická /odobierka, obrad, hostina/. Prosím Vás, neriešte to, aká bude /bude naša akú chceme/, ale ide o to, že dcéra mi úplne odmieta fľašku.. skúšala som jej i kvôli zriedkavému odbehovaniu do práce dávať fľašku /skúšala som snáď všetky cumlíky aj tvarovo aj silikónové i obyčajné/, vymenila som MM i za UM /sunar, bebu/ vo fľaške a nič.. len hysterické záchvaty.. zatiaľ sa to počas mojej neprítomnosti pri nej dá - mamka ju kŕmi lyžičkou, čo je tiež des keď si to predstavím, ale inak to bohužiaľ nejde.. no a teraz môj väčší des je počas svadby.. tak som verila, že sa nám to podarí.. svoje prvé dieťa som kojila do roka, ale nemal problém chytiť fľašku. Prosto som odsala, partner dal do fľašky a bolo to.. a teraz úplne odmietnutie.. vedeli by ste mi poradiť ešte nejakú fintu, ktorá by teoreticky mohla zabrať, či niečo, čo by stálo za vyskúšanie? Naša dr sa len pousmiala keď som chcela poradiť a mykla plecom.. od dnes i prikrmujeme.. inak podotýkam - dudulka jej nerobí absolútne žiadny problém..

Strana
z2
maminka2013
autor
17. aug 2016

@natalym to je pekná rada, ale myslím, že som písala, že svadba je vtedy kedy sme ju chceli a vôbec neľutujem, že až teraz.. skôr som potrebovala poradiť už od takých skúsenejších, ktoré tiež mali rovnaký problém s nechytením cumlíka - keďže chodím i do práce a netýka sa to len výlučne svadby.. momentálne áno - riešim najviac tú, ale týka sa to i práce ;)

wudz
17. aug 2016

@maminka2013 neboj, ono sa aj dieťatko prispôsobí.. malý bol úplne úžasný, fakt, znášal to skvele, akurát večer bol trochu problém s uspatím, nechcel zaspať ani na prsníku, ani v manduce, ani v kočíku, tak som ho ešte chvíľu nechala hore a nakoniec zaspal okolo ôsmej a spinkal v kočíku v kumbále, kde boli koláče.. pravidelne sme ho chodili kontrolovať + bol na odposluchu a vždy, keď bolo treba, som ho nadojčila a spal ďalej.. ja som si podľa toho vyberala svadobné šaty, aby sa v nich dalo ľahko kojiť, proste som len vytiahla prso a dojčila 🙂 a keď ma navliekali do kroja, akurát sa zobudil, čiže som sa musela nakompletku povyzliekať, lebo sa v tom nedalo kojiť, nakojila som ho a šla sa nanovo obliekať 😀 našťastie sme mali skvelú kapelu, ktorá tieto prestoje úžasne vyplnila..

jujala
17. aug 2016

@maminka2013 ja som dieta nakojila tak pol hodinu pred obradom a vydrzal tie 3hodiny, s tym, ze sa zacalo s hostinou a zas odbehla nakojit. Ja som mala malu svadbu max 30ludi a izbu som si rezervovala hned v penzione, tam som vzdy odbehla nakojit. Saty som nemala korzetove. Neboli to typycke svadobne saty ale spolocenske kremove po kolena, takze s vyzliekanim nebol problem.

ejuska79
17. aug 2016

prácu vidím ako vačší problém ako svadbu.. ja som kojila syna 3 roky a 2 mesiace, skoro nic nejedol, furt chory... dudlik a flasku nikdy nemal, kupila som snad vsetky typy dostupne na trhu, tak som teda kojila, ale do roboty som sla ked mal dva roky, uz bol velky, v jaslickach vydrzal a potom bol na pricucnuty a aj celu noc... pozri, na svadbu ti zrejme idu vasi najbližši, ktorí sa určite nebudu pozastavovat, ak nastane nejake zdrzanie, alebo pauza kvoli kojeniu.. teda aspon ja by som to pochopila.. ved je to vaše dieťa a je asi prednejsie ako tisic svadobčanov... a komu to vadi, nech si da frťana navyše a je 🙂 krásnu svadbu a ešte krajší spoločný život želám..

bonnie1
17. aug 2016

ma 5 mesiacov. daj jej nieco zuzlat. kamoska krstila malu plus mali cirkevny sobas v jednom. teda najprv siel sobas a ich mala 4 m a zvladla to.. potom ked mala bola hladna pocas hostiny tak si odskocila do izby. samozrejme na starosti ju mala babka. ta im pomahala. malu nosila a kocikovala atd

alchemilkazltozelena
17. aug 2016

@maminka2013 my sme mali svadbu ked mala mala 3.5 mesiaca dopredu som stresovala 2 mesiace nevedela som si to ani predstavit ako budem odbehovat atd a panbozko ma prekvapil....mala spala vkuse od 16 45 do desiatej vecer a potom sme uz sli domov...takze som sa aj zabavila aj vsetko

maminka2013
autor
18. aug 2016

Baby ďakujem, ste super, toľko povzbudenia a rád 🙂 som rada, že nie som fakt sama, ktorá to ma takto.. momentálne riešime i to, že sme začali s príkrmami a ani lyžičku nechce.. neviem či jej nechutí zemiak, zajtra skúsim i s mrkvou, no dúfam, že i s tým nebude problém.. takže držte palce nech to dobre všetko dopadne ;) ešte máme na skúšanie týždeň,tak sa možno polepšíme :D ďakujem Vám krásne a aj Vám želám všetko dobré ;)

Strana
z2