icon

Stravovanie počas dojčenia: Ktoré ovocie a zeleninu môžete jesť?

14. nov 2023

Ahojte. Môže mi niekto prosím vypísať všetku zeleninu a ovocie ktoré MÔŽEM jesť počas dojčenia? Google som preletela asi 1000x a všade je písaných dokopy tak 5 vecí. Nikde nie je stručne napísaný zoznam čo jesť a čomu sa vyhnúť. Nejem žiadnu zeleneninu (len mrkvu v polievke a špenát) lebo mi príde, že žiadnu nemôžem. Ovocie tak isto- jem len jablká a banány. Rada by som jedálniček spestrila, no nechcem riskovať vysypanie alebo niečo…

lula3108
•
14. nov 2023

Treba jest vsetko ale potom pre istotu sleduj nejske vysypanie slebo grcanie alebo koliku. Ja jem vsetko ovocie, zo zeleniny sa vyhybam len kapuste a tiez nejem velmi strukoviny a koreniste jedla (toto mam odskusane ze jej zhorsuju reflux). Nemate spolocny zaludok, vacsina z tychto veci su hoaxy

thereisabear
•
14. nov 2023

A máš ty sama alergie? Alebo už dieťa na niečo reagovalo? Mne ani nenapadlo niečo vynechávať a všetko bolo ok.

cookie29
•
14. nov 2023

Ja som jedla totalne vsetko. Ale jedla som aj pocas tehotenstva, cize dieta uz bolo v kontakte. A nevidim dovod nejest. Vacsina tych veci je blbost, mlieko sa tvori z krvi, nie zo zaludka 😉 su latky, ktore prejst samozrejme mozu, moja mala je aBKM a stacilo stopove mnozstvo mlieka a bolo zle, ale to neplati pre vsetko. A ja som vyslovene jedla aj koreniste jedla a podobne, mne to chutilo aj v tehu.

viestta
•
14. nov 2023

Mozes jest skoro vsetko. Vyradis len to co evidentne sposobilo problemy a aj to je viac menej diskutabilne, ci nieco co matka zje sposobi dietatu problemy, pretoze prsniky a zakudok nie su prepojene. V stredomori dojciace zeny konzumuju citrusy na dennej baze a nic sa nedeje. V Azii jedia matky korenene jedla a ake korenene a tiez sa nic nedeje.

avakona
•
14. nov 2023

Ahoj, ja mam 2 mesačne dieta, ktoré plne kojim a toto bola moja veľká dilema, pretože ja som bola zvyknutá jest veľa zeleniny a zrazu ze nič? Jem úplne všetko, dokonca aj chilli ktoré úplne milujem a mala je ok. Jedine co nejem sú citrusy, lebo sama mam na ne miernu alergiu.

majlo1234
•
14. nov 2023

Vsetko, co nesposobi problem