Stretli ste sa už so zvláštnou chuťou materského mlieka?
Mám tri deti, pri každom sa vyskytol problém s pravým prsníkom a deti odmietali z neho piť približne vo veku 10až12 mesiacov, nepátrala som že čo sa deje jednoducho som prijala fakt že sa postupne odstavili, ale pri tomto treťom dieťatku manžel náhodou zistil že mliečko je slané stretli ste sa už s niečím takým? ☹
ani ja som s tým nestretla, ale chuť mlieka sa mení s tým, čo papá mamina...Možno chuť menia aj lieky, nápoje, neviem..Skúsila by som sa opýtať nejakej laktačnej poradkyne, pediatra, alebo možno aj gynekológa...
mne sa to stalo tiez. kojila som len mesiac, po tom sa mi nahle mlieko stratilo. po par dnoch som skusila zas odsat, podarilo sa mi par ml ale dcera sa ksichtila a nechcela ho. tak som ho ochutnala a bolo slane! tiez som tomu nechapala. stravu som mala v podstate stale taku istu, lieky len zelezo a aj to hned od porodu a pred tym mlieko slane urcite nebolo... ani som sa nedopatrala preco to tak mohlo byt.
a Ty ho mas slane len v tom pravom prsniku? to je este divnejsie. 😒 skus tu laktacnu alebo gynekologa.
ja som mala totalne slané mlieko , až ma naplo ked som si kvapla na prst .... to už ale bolo po tom ako som maleho musela odstavit lebo som brala silne lieky ... bolo slane z tych liekov.
Materske mlieko je slane len ak si z toho prsnika uz dlho nekojila, teda po odstaveni.... moji tiez preferovali od urciteho veku len lavy prsnik, proste v nom byvalo viac mlieka, z praveho si cucli len v spanku.... nejako som to neanalyzovala...
odmietanie jedneho prsníka vačšinou suvisi s tokom mliečka, o slanom mlieku som teda ešte nepočula, chut materskeho mlieka sa u niektorých zien vyrazne mení s nastupom cyklu , počas menzesu ale nie je to pravidlo
pri prvých dvoch detoch som menzes dostala ked mali tri mesiace a len ta prva mi davala najavo nechut vzdy počas neho , ale neprestala pit, len bolo vidiet , ze niečo je ine 😀
či bolo slane, ale netuším 😉
Nasla som jeden clanok na nete.
Z laveho prsnika prestala pit uz asi ako 3 tyzdnova a zda sa mi ze mlieko je slane, moze byt materske mlieko pokazene? Ma nazltlu farbu a preto uz ju k tomu prsniku neprikladam, nechcela by som este prejst na sunar.
Odkedy je najlepsie zacat s prikrmovanim? Dakujem
Odpovedá: MUDr. Marta Špániková
Neviem si predstaviť, že pri normálnej strave matky by malo mať mlieko nejakú nepríjemnú chuť a už vôbec nie len v jednom prsníku. Faktom je, že by sa to mohlo stať ak by v prsníku vznikoll hnisavý zápal, ale to by ste asi mali aj teploty a bolesti prsníka. Bolo by v každom prípade vhodné navštíviť lekára. Materské mlieko za normálnych okolností pokazené nemôže byť. Iné je, ak napríklad fajčíte, veľa športujete, hlavne záťažovo, výkonnostne alebo chudnete. To všetko môže mať vplyv na mlieko.
Presne toto sa mi prave stalo, maleho nekojim uz piaty den, prsia mam naliate a prave som nahodou zistila, ze mlieko je normalne slane. Haluz! Moze to byt naozaj tym, ze sa to tam hromadi a hadam aj zapaluje. :( Dufam, ze to rychlo prejde.
Ja mam práveže zasa až veľmi sladké mlieko 😂👶😉 ani som netušila aké sladké to môže byť a celkom fajn 🙂
Ahojte, aj u mňa sa syn odstavil v pol roku sám. Postupne pil menej až nechcel piť vôbec a tiež som zistila, že mliečko je slané a žltkasté. Nemyslím si, že to bol zápal, lebo som nemala žiadne príznaky, ani som necvičila, jedla stále rovnako. Skôr to vyzerá tak, že keď dieťa nepije dlhšie, mliečko sa mení, možno kazí. Zvláštne, že lekárka sa s tým nestretla, lebo je to zjavne časté.

nie