Tandemové dojčenie - za a proti
Ahojte, budeme mať rozdiel medzi deťmi 2r.4 mesiace, som teraz v 13.tt., mlieko už takmer nemám, bradavky zmenili farbu, prsia prázdne, syn nervózny, ťahá na prázdno a je to dosť nepríjemné. Zatial sa dojčíme na zaspatie cez obed a večer a v noci niekolko krát. Cez deň si nepýta "na požiadanie".
Čítala som niekolko ospevných článkov o tandemovom dojčení, aké je to zdravé pre dieťa a pre psychiku, ulahčí to žene život, súrodenci menej žiarlia.... ale rada by som poznala iné názory.
Zaujíma ma:
1. vekový rozdiel medzi deťmi
2. ako dlho ste ešte dojčili staršie dieťa po narodení mladšieho
3. ako ste riešili uspávanie cez obed a v noci / spali ste spolu s oboma deťmi v posteli? Tu sa obávam, že bude budiť jeden druhého. Starší má spánok ako zajac, tak asi mu to bude vadiť....
4. išli by ste do tandemového dojčenia znovu? Alebo čo iné vás napadne.
Ďakujem za názory.
@alicka1982 nahradza to proces prijimania potravy, nie matku... byt matkou neznamena len kojit... byt matkou znamena lubit.
Uzas - nevedela som, ze sa da 3 strany (alebo viac?) vasnivo diskutovat o tom ci sa cumel podoba na bradavku 😨 😀
@sardinka335 ty si bola môj tajný tip že by si to asi dala 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@marcelatje vas príspevok bol o tom ze su tu na tu pani ženy zle. Ja reagujem ze ona tu v každom príspevku označuje iné matky za hlúpe ci nevzdelane.
Reči o pedofilných matkách to bolo tazko pod úroveň ale k tomu cecku, nie každá žena svoje prsia vola dudka alebo cecusok 🙂
@marcelatje ano suhlasim. Navzajoms a podporuju ani nevedia v com. Hlavne ze su na rovnakej lodi s flaskami. A mne to je jedno. Len som sa im snazila vysvetlit ,co obviusne nevedeli ze to, co pouzivaju je nahrada za prsnik. To je fakt nie moj nazor. Nikde som nepisala ze je to zle ani dobre. A ano podpora jedincov v negativnom.konani dokaze divy. Az extremy, aleto tu radsej nejdem rozoberat.
@sardinka335 neviem ako tie MAM, mame len jednu fľašu od Avent Natural, čo by sa mal chmeľ tiez podobať na bradavku a dvorec, a tie cukor majú 1 až 4 dierky podľa veku dieťaťa. Tiez som na to prišla len náhodou, na tím cumlík je číslo, tak má to zaujalo, že načo je očíslované a guglila som a aj v drogérii potom kukla.
@marcelatje no to si píš!!! ale normálne mi začínaš ,,rezať,,.
@sardinka335 vidim ze vase vulgarizmy nemaju kknca. Otras , spodina. Kyslelas omz e sa tud a bavit na urovni. Ale za fakty si clocek toto vysluzi ? Asi, ked dojdu argumebty, ze ?
@mima4 ano ale ja hovorim o fyzickkm tvare a materialy cumla a uzavera na flasi pre babatka. Ot km bola rec. Ale niektore to nepochopili a nevedelia teraz nadavaju ako spodina v krcme
@marcelatje mysli si, ze to o pedofilii si vobec nepochopila a zovseobecnila si to na vsetky zeny co koja skolkarov...
@dominikav123 ja tak svoje prsia nevolam. Hlupost je pre mna nevedomost a jebpravda ze boli nevzdelane ked az twraz pohopili ze cumel a flasa su nahradou za bradavku a dvorec
@alicka1982 neporovnávam.....uvázdam ti príklady iných zvyklostí, lebo tak ako je dojčenie niečo prirodzené pre každú spoločnosť, tak je pre každú spoločnosť odlišné........
šúdie sú fajn 🙂 hlavne tie čo sa nimi riadi 90% ľudstva po rokoch sa príde na to,že ups, zásadný omyl, je to presne opačne.
zas ti trošku zamiešam s dojčením niečo neporovnateľné.....len na pochopenie, že nie všetkými študiamy a výskumami sa treba 100% riadiť.
- vajíčka - pozor - cholesterol zvyšujú!!! ako krásne sa teraz po rokoch prichádza na to, že je to presne opačne 🙂
- očkovanie
- pevné topánočky pre prvé kroky
- atd....a niekde medzitým štúdie a výskumy o dojčení.......
@alicka1982
podla mna sa tu riesia kraviny, pretoze rovnako sa naje dieta ktore pije z prsnika a rovnako co pije z flasky umele mliecko ci materske mliecko z flasky... ziadny rozdiel.. brusko plne... moze sa kakat 😀 😀
@sardinka335 sorry Za preklepy. Blby mobil. Dúfam, že si pochopila🙈😱😂
@alicka1982 skoda, ze moje deti to nejako s tou flasou ako nahradou za prso nepochopili a to som nakupila vsetky mozne aj cumle, vsetko flusali. Ked som im vodu davala, musela som na lyzickach, co zachvat pri cumli v ustach. Takze smola, ze dospely vidi prso aj v PET flasi aj zavaraninovom pohari, len ten krpec nie a nie pochopit to.
A ktym vzhladovym onym, primar na novorodeneckom vravel, ze jeho zena 3 deti odkojila, ale ze nenechat decko dudlovat, ze potom bradavky jak naklepane rezne vyzeraju. Skoro som sa docurala, ked to vypotil.
Inak chodte uz nieco robit, kofy lenive a nehadajte sa o sprostostiach. HDP z litrov nadojeneho materskeho mlieka neporastie 😀
vacsina studii je v style - to co chcete pocut, to vam zistime 😉
proste kto plati, taky je vysledok... preto je zbytocne sa opierat o studie, ktore sa v 90 % robia na objednavku.
@alicka1982 vysvetlenie v skratke...je to psychicky narušená nevyrovnaná osoba,ona sa tým netají tu na MK..takže ju ber s rezervou..a užíva na to aj lieky..sa čudujem že s jej vyjadrovaním ju tu všetky žerú ako vodkynu a pritakávajú jej..
@katarinamarkova nikde nespájam imunitu výlučne s dojčením, tak mi prosím nevkladaj do ust niečo čo som nepovedala. Hovorím, že materske mlieko je nielen chutne ale i zdravé, po druhom roku dieťaťa sa z neho nestáva voda a navyše ho mam zadarmo, tak nevidim ani jeden dôvod nevyužiť to 🙂 Odmietanie prsníka velmi často nastávala okolo 9 mesiacov, dôvod je väčšinou znížená tvorba mlieka, slabší tok ako je dieťatko zvkynuté a z toho vyplývajuce odmietanie prsníka. JE to podobný princíp ako ked začne odmietať prsník napr 2 mesačné dieťa. Vtedy stačí jednoduchu vec a to zvýšiť tvorbu mlieka napríklad nejakými bylinkami a dieťatko sa väčšinou opäť začne pekne dojčiť. Svetová zdravotnícka organizácia odporuča dojčiť aspon 2 roky a potom tak ako matke a dieťaťu vyhovuje.
Ja budem mať rozdiel 2 roky 1 mesiac, malého som dostavila keď som bola v 13 tt(malý mal rok a pol), lebo ma boleli prsia a aj mi to gynekológ kázal a som aj rada, že som už odstavila, lebo takto mi prespi celú noc. Poznám pár co kojili do 3 rokoch a keď boli vonku s deťmi, tak prišli za nimi, že chcú mlieko a mamička im nechcela dať na verejnosti, tak čistý rev a to by som asi nechcela🙂
@katarinamarkova ja necitam cyskumy o dojceni, ale riadim sa podla mojho tela a instinktu. O ziadne vyskumy nejde. Ked porodis, a dieta mas n bruchu uplne novorodena vycucha tvoju bradavku a doplazi sa k nej ak ho ty tam rovni nedas a tvoje prsia su naliate kolostrom a potom mliekom. Asi nie na to, aby sibpo porode bola viac sexy, ze ano, ale abys i nakrmila tvoje vlastne dieta kedze si slaba. Takze toto porocnavat s vajickami a vyskumami ot opanockach, pardon, je nerelevantne. A takisto s ockovanim. Toto je nieco co vznikne.bez akehokolvek pricinenia studie alebo kohokolvek z externeho sveta. Spustenie mlieka iniciuje porod dietata a je jasne pre koho to mlieko v prsnikoch je. Kto sa rozhodne dat flasu novorodencovi, kedze je predurceny na satie z prsnika, flasa aj cumel su robene co najvernejsie ako kopie bradavky a dvorca aby aj uplne novorodeniatko.kohlo pit a zuzlat ten slavny cumel, i ked ich z toho nadrapuje casto a musia so zvyknut,ale kedze nemaju.na vyber, zvyknu ai. Satie z flase uz potom nema nic spolocne so satim s prsnika kedze satie z flase ovladaju ine ustne svaly a satie z prsnika je iniciovane tym, se dieta svojim jazykom.v podstate masiruje bradavku a tym ku mlieko tecie. Tak asi tolko. Vyskumy o ockovaniach, kt. Su skumane na mysiacha vtaktiez o vajciach nemaju bohuzial s kojenim nic apolocne. Bik nehovori o vyskumoch ale o prirodzenej sucasti zivota.
@katarinamarkova a mimochodom, kazdej zene na svete co porodi , nezavisle na kulture, nabozenstve, mieste, state, kontinente sa po porode spusta automaticky mlieko ked novorodena je prikladane. Takze tos kulturou nema vobec nic spolocne .
@tehula ved prave preto, ze verne sa im.to nikdy napodobnit nepodari deti z umelych cumlov a umelych uzaverov na flasiach napina, a casto ich domietaju. Vedia veru preco - cakaju na prsnik.
@yanni v pohode, pochopila som...tie čísla su tam podla mesiacov a aj tie Avent flašky su fajn, mam kamošku čo dojčí a občas da aj flašku a dojčenie si ,,nepokazila,,.
@luba41 kto je na liekoch ? Nepochopila som z prispevku. Ak myslis tu tlupu zien nevedia ani zakladne veci, chapem, ale neviem.kto je konkretna osoba
@alicka1982 mojho v zivote nenapinalo z flase...
@dooomca a preco bys a 3 rocne dieta nemohlo kojit na verejnosti pri matke trebars pod satkou ? Ja tak bezne kojim. Preco 2 mesacnemu ci rocnemu data 3 rocnemu nie ? Kto vytvara hranice ?

@marcelatje no ver tomu ze ja ano a ja som ešte velmi slušna osoba .....ale keby si na mna otvorila usta a bola by so mnou moja mama tak tých ,,ppíč,, a ,,kkurev,, čo by si vypočula by si za klobuk nedala....taka je moja mama ked sa jedna o jej dceru...vyškriabe aj oči!! A taka som aj ja ..len bez tých vulgarizmov.