Zabudne dvojročné dieťa piť z prsníka?
Už viac ako týždeň môj 2ročný syn nie je dojčený. Zaujímalo by ma čo po nejakom čase zabudne na svoj "sací" reflex a ak áno zhruba po akom čase? Máte s tým nejaké skúsenosti?
ahoj, aj mňa to zaujíma mám tiež synčeka a za mesiac bude mať dva roky...stále ho dojčím ale snažím sa to obmedzovať, aby som ho odúčala. Počas dňa si na mňa ani nespomenie, len cez doobedie, keď ide spinkať a večer tiež pred spaním si pýta cici, ale v noci sa sústavne dožaduje prsníkov. Skúšali sme to na neho pár krát v noci, že som išla spať do vedľajšej izby, ale vkuse plakal a manželovi takto preplakal skoro celú noc. ☹ Odučí sa nejako? 😨 Som už unavená, lebo odkedy sa narodil, malý nespal ani jednu noc bez toho, aby sa nezobudil aj 5 - 7 krát cez noc a pomaly mám pocit, že sací reflex nestratí dokiaľ nepôjde do školy.... 🙄 😲
Asi som celkom nepochopila otázku. 😉 Dieťa sací reflex nestratí. 😀 😀 😀 Každé sa odstaví v úplne inom veku, buď na popud maminky, alebo už samé nebude mať záujem. Ale určite nie preto, že stratí sací reflex. 😉
Baby ja som mojho kojila vyše dvoch rokov (2 roky aj 4 mesiace) a nezabudol...doteraz vie kde bolo mliečko 😀 Ale ked som ho zacala odúčať...celkom rýchlo pochopil, ze mame sa mliečko minulo...mala som obavy, že to bude horšie, lebo on bol tiež veľký závislák...hlavne v noci by sa kojil stále. Ale ked som mu jedného dna povedala, ze mliečko nieje, tak sa síce hneval, ale chápal to...hlavne treba vydržať...ked uz raz začnete s odúčaním, je lepšie to urobit zo dna na den...ako ked postupne obmedzujete...aspon u nás to bolo lepsie. Mám pocit, že malý to znášal lepšie ako ja...mne to bolo veľmi ľúto, že už som ho prestala kojiť 😒 Ale teraz viem, že to tak bolo lepšie 🙂
ja som riesila aby 2 a pol ročné dieta zabudlo na nocnu flasu, a jediné mozné riesenie bolo nedat, - nechat vyplakat, prvá noc hrozna, druhá horsia, tretia sa uz dala. ale takto sme zabudali vyse 2 mes.
Ahoj ja som malú odstavila asi keď mala 1,5roka pretože som otehotnela. Síce prvá noc bola utrpením ale vydržali sme a na ďalšiu zaspala aj bez náreku. A teraz keď vídí že kojím tak si vypytala ale nevedela ako na to. Zo srandy že vyskúšame čo urobí. 😀 😀 😀 Smiala sa ale necuckala. A to má 2 roky preč.
ja tiez viem,ze saci reflex nikdy nezmizne...aj ja som drobca kojila 2 roky a 2 mesiace a oducanie bolo hrozne... najdolezitejsie je vydrzat a nepopustit... ja som nevedela co robit s prsiami na druhy den take som ich mala ako kamene a kedze som bola v zahranici bala som sa zapalu, tak som mu dala... a par mesiacov sme to urobili doma na slovensku a to uz som vydrzala, musela som... co si mohlo chuda dieta mysliet, ked raz poviem nie a potom ano... dala som si predpisat aj lieky, ale nebolo treba, pretrpela som to len so stahujucimi obvazmi... teraz ma 4 a viem, ze mu saci reflex nezmizol 🙂 tiez sa uz len usmeje ked vidi prsia 😝 vie na co su a ako funguju...
Ja som bohužiaľ musela prestať kojiť našu princeznú v roku aj 8 mesiacov a aj tak vie, kde bolo mliečko a keby sa dalo a ešte tam niečo bolo tak sa veeeeeľmi rada pricucne a potiahne si to jej "mio" 😅 😀 😀 😀 😀 😀
do 1,5 roka zvycajne zabudne, co ma robit. ale starsi si to pamata. ide uz len o to, ci chce alebo nie.
Tak v tomto ti odpoviem úplne s čerstvou skúsenosťou....V novembry som odstavila 2,5 r.dcerku. V decembry ma už mohla vidieť aj "hore bez" pri obliekaní a nič to s nou nerobilo. V januáry sme sa spolu kúpali a trpla som...čo bude 😅 A Ona len že:
- Maminka, tam máš mliečka, z ktorých som pila, ked som bola bábätko. 🙂
Tak som sa jej spýtala, či by ešte chcela a ked chce, nech si dá. . . A ona si len priložila pusu a začala sa strašne rehotať že:
- Ale ja to už neviem 😀

budem cakat aj ja na odpovede, syna este kojim,ale uz len tak,ze len vecer a caka nas ta ista situcia ako Teba,tak som zvedava,co babeny napisu, poradia 😉