Ako presvedčiť priateľa, aby sme si zobrali hypotéku?
Ahojte, ako presvedčiť priateľa aby sme išli spolu do hypotéky?
Bývame spolu v podnájme už 3 roky. Ja už by som chcela niečo svoje, nie vyhadzovať peniaze do vzduchu. Chápete. Príde mi to zbytočné. Nie je nam 18 ani 25.
Naš vzťah je v pohode, klape nám to.
V domácnosti sú troska nezhody v rámci mama hotela, ale zvládam to. A keď poviem ze si to tam nechal, uprace. Výdavky mame 50 na 50 tak isto aj nájom. Ka, dy mame svoj účet a svoju výplatu.
Len problém je v tom ze priateľ nechce hypotéku? A neviem ho presvedčiť o tom, že je to lepšia varianta.
On vie môj nazor na byt a ze som radšej za dom. Obidvaja pochádzam z domu.
Co na to hovoríte?
Vo by ste robili na mojom mieste?
Alebo ako ste to mali vy?
Podla mna to nemusi mat nic spolocne so zavazkom, su ludia, ktori skratka hypoteku nechcu alebo este ju nechcu. Ak nechce, tak nechce. Zober si hypoteku sama a nech byva u teba a rozumne participuje financne (uz ako sa dohodnete) alebo si najdi partnera, co hypoteku bude chciet. Rozpravala si sa s nim, aky je jeho dovod? Ak nema racionalny dovod, ktory by si vedela nejako rozumne vysvetlit alebo vyargumentovat, tak tazko.
@anonym_autor Ake mile pomenovanie elektromera. 😁Este som take nepocula
@beata_k Nazýva sa to aj hodiny…pravdepodobne je autorka z východu…inak budíky niekto nazýva aj tachometer 😀
S frajerom sa hypo neberie a deti nerobia..rada do života..
@anonym_autor bože, zaa tu citat 500 komentárov o tom, ako ju nechce, nema rad, nechce s nou žiť 🫣 a este taketo mudra v dnešnej dobe, led sa deje, co sa deje. Ja sa mu absolútne nečudujem, ze ma strach a vobec to nemusí znamenať, ze nechce s nou zavazok. Zas tu vsetky maju dokonalých chlapov, ktori ihneď ked ich videli, kupovali spolocne majetky, ziadne problemy vo vztahu samozrejme. Autorka, porozpravaj sa s nim vklude a vtedy, ked budete na to obaja prirpaveni a v dobrej nálade. Ziadne natlaky, výčitky, to na mužov nikdy neplati. Normalna otázka, v com vidi najvacsi problem a strach 🙂
@anonym_autor v preklade neráta s tebou do budúcna a to si mohla vidieť aj skôr
Nečudovala by som sa keby mal už teraz bokovku ale o nebodaj druhý vzťah
@anonym_21fd58 Prečo? Mám hypo s frajerom.
Zase netvarme sa, že keď budem mat hypo s manželom, tak som uchránená od všetkých možných problémov a nemôžeme sa rozviesť a tiesit čo s tým. Ja by som si na tvojim mieste zobrala hypo len na seba a išla do svojho. Na partnera by som netlačila. Neskôr si ho môžeš nasťahovať do svojho nech ti platí nájom, ak sa ho nevieš vzdať 😆
@anonym_autor ja by som s priateľom do spoločnej hypo nešla. Znama tak mala s frajerom, potom sa rozišli a potom začali "boje" lebo ani jeden sa nechcel bytu vzdať, ale ani jeden by sam hypo neutiahol. Nakoniec bol z toho súdny spor.
Normalne s nim preber temu, ci s tebou planuje svadbu, deti, kupu bytu. Pises ze mate viac ako 25 rokov. Je lepsie zistit na com si, a ak ta berie iba ako spolubyvajucu s vyhodami pohni sa dalej bez neho, aby ti neusiel vlak.
@anonym_autor zobrala by som si hypo sama, na svoje byvanie. Tiez nevidim dovod nechat sa zatiahnut do hypo s niekym aby som splnila jeho sen 🤷♀️
@anonym_21fd58 tak ja som si vzala s priateľom hypo po 2rokoch vzťahu, zasa z môjho pohľadu čo sa stane? Ak by išli id seba byt sa predá vyplatí hypo a ak ostanú nejaké drobné podelia sa. Horšie je to ak sú tam už deti. A pri hypo sme si rovno založili spoločný účet a nemali sme nič 50/50 ale rovno naše. A vôbec to nebol problém. Môj už muž je síce veľmi márnivý, ale vždy prišiel, či si chcem niečo kupovať, no on chce niečo drahšie, tým, že ja si nepotrpím tak mi to nikdy nevadilo. Mali sme 1 jediný konflikt kvôli peniazom. Po ďalších 2,5 roku som ostala tehotná - plánovane, ale 3 dni predtým ma priateľ požiadal o ruku. Brali sme sa o 3 mesiace keďže som zistila, že som u tehotná inak by sme sa brali za 5-6, chcela som svadbu v máji, júni, nevadí 😁 manželia sme 7 rokov, máme 2 deti, z bytu sme ili do domu a vzťah funguje 🤷🏽♀️
@anonym_21fd58 vo finale v tom rozdiel nie je. Akurat si usetrena rozvodoveho konania, ale inak si na tom istom. Sobasny list ti nic nezarucuje, nedava ti ziadne vacsie prava pri deleni majetku, starostlivosti o deti ci domacnost, ten ma vacsi zmysel pri dedicstve
@anonym_e922e7 a on? Vo on mi potom bude platiť nájom? To už asi nie je vzťah ale obchod? Ci ako?
@anonym_autor ved bude platit tak ako doteraz, majitelovi bytu v ktorom byva. Moze mu to byt jedno resp.skor aby sa z platenia nevykrucal ked by to mal platir tebe.

@beata_k mam odložené oznamové papiere, čo sme mali na budíkoch keď nás odstrihli 😉
@anonym_autor Ake mile pomenovanie elektromera. 😁Este som take nepocula