icon

Ako sa rozhodnúť, či mať dieťa?

9. aug 2026

Mam 35 rokov, manzel 44. Manzel ma z predosleho manzelstva takmer dospelu dceru. Ja deti nemam. Ani neviem, ci ich chcem. Ak by sme mali, tak len jedno. No lenze ja neviem, ci dieta chcem. Ked si predstavim situaciu, ze mame dieta, je to v poriadku. Ale aj situacia, ze dieta nemame je v poriadku, nijak ma to nedesi. Vsetky moje kamaratky aj spoluziacky deti maju. Bojim sa len jednej veci, ze na starobu zostanem sama. Ale to nevidim ako popud dieta mat, kedze to nie je zaruka, ze ma v starobe bude navstevovat.

Co vam pomohlo pri rozhodovani?

Strana
z4
anonym_f3e1f9
Dnes o 07:34
@anonym_2be2d1

@anonym_f3e1f9 ty nechapes ze pre niektorych ludi je fajn prist domov z prace a nemat ziadne plany a ziadne povinnosti. A je to ich vec. Nikto nema ziadnu povinnost viest " naplneny" zivot a ty nemas patent na to aby su urcovala co je naplneny zivot a do toho ci a ako ma niekto naplneny zivot je Ti velke h0vn0

@natalka13 to vôbec nemáš pravdu.Deti prestanú byť deťmi, keď odídu z domu?už nezdieľajú spolu zážitky, neprídu na návštevu, nejdú spolu na dovolenku,nepomáhajú si?Prečo pol republiky cestuje na sviatky domov, prečo sa ľudia obracajú na rodičov v problémoch,alebo rodičia na deti? s deťmi atď..odídu z domu a majú vnúčatá, ktorým sa ďalej venujú.Ja som názoru, že práve vtedy, keď deti odídu z domu sa ukáže ako bolo dobré manželstvo či boli iba spolubývajúci starajúci sa o deti.moj brat je bezdetný, ale pri jeho práci si ani neviem predstaviť mať deti a jeho žena je učiteľka svoje túžby a pocity si napĺňa tam.
@anonym_2be2d1 prajem ti to.Sebecky život iba ja a môj kľud.

natalka13
Dnes o 08:13
@anonym_f3e1f9

@natalka13 to vôbec nemáš pravdu.Deti prestanú byť deťmi, keď odídu z domu?už nezdieľajú spolu zážitky, neprídu na návštevu, nejdú spolu na dovolenku,nepomáhajú si?Prečo pol republiky cestuje na sviatky domov, prečo sa ľudia obracajú na rodičov v problémoch,alebo rodičia na deti? s deťmi atď..odídu z domu a majú vnúčatá, ktorým sa ďalej venujú.Ja som názoru, že práve vtedy, keď deti odídu z domu sa ukáže ako bolo dobré manželstvo či boli iba spolubývajúci starajúci sa o deti.moj brat je bezdetný, ale pri jeho práci si ani neviem predstaviť mať deti a jeho žena je učiteľka svoje túžby a pocity si napĺňa tam.

@anonym_f3e1f9 cize ludom bez deti po 50 konci zivot lebo k nim na sviatky nepride dieta?🤔

anonym_cb991f
Dnes o 09:01
@natalka13

@anonym_f3e1f9 cize ludom bez deti po 50 konci zivot lebo k nim na sviatky nepride dieta?🤔

@natalka13 tieto agresívno pasívne slovne hratky hraj s niekým iným.Napisala si, že ľudia sú bez deti aj tí, čo ich majú a sú po 50 tke.Nie, nie sú a týmto pre mňa debata skončila.

anonym_e2dee5
Dnes o 10:38
@anonym_f3e1f9

@anonym_f3e1f9 sebecky zivot? ako ti bezdetni ublizujeme?

beronsche
Dnes o 11:28
@anonym_f370c1

@beronsche
S týmto:
"ženy boli celé stáročia (u niekde stále su) chodiace vagíny a maternice"
Takéto všeobecné hodnotenie je dehumánne.
Ty sa cítiš ako chodiaca vagína?

@anonym_f370c1 áno, súhlasím, že je to veľmi expresívne vyjadrenie. Ale na základe tohto sa pohrdavo vyjadrovat o feminizme? Vážne?
Nebolo by vhodnejšie kritizovať urážlivý výrok, ako taký?
A popravde, v kontexte celého príspevku mi nevadi, keďže to bolo myslené všeobecné a žiaľ, sú stále situácie, kedy to vlastne platí...

A nie, ja osobne sa tak necítim. Aj vďaka kritizovaným feministkam a ich zaslúžilým aktivitám v minulosti, mám možnosť výberu.
Avšak zit niekde inde, je možné, že by som sa tak cítila..

beronsche
Dnes o 11:32
@anonym_f3e1f9

@anonym_f3e1f9 sebecký voči komu?
Ako môže byť bezdetný život sebecký?
Vysvetli mi to, ja nechápem tie reči o sebectve..

A neviem, možno som ti už niečo v tomto duchu písala, možno to bol niekto iný.. Z neznámeho dôvodu sa hanbite sa svoje nicky, tak sa v tom ťažko orientuje.

Strana
z4