icon

Ako urobiť kľúčové životné rozhodnutia bez podpory?

28. jan 2026

Kedy a ako sa tvoria zásadne rozhodnutia? Naša situácia - ďaleko od rodín (možno aj lepšie, nakoľko obe nie sú také, aké by mali byť), ďaleko od známych. Život sa zmenil na služobníctvo 24 hod denne. Mám pocit, že od kedy sme rodičmi, nerobíme nič iné iba sluzime. Prestali sme cestovat, cestujeme len raz ročne na cca mesiac preč, cez rok nič. Ja cítim, že hyniem. Ja nie som šťastná, ale kde najst šťastie resp robiť to, čo ma napĺňa, keď už ani neviem kto som? S mužom sa rozprávame kam pôjdeme žiť a on napriek tomu, že nie je tunajší, chce zostať tu. Ok, toto problém nie je, avšak on nechce rozhodnúť a čaká na mňa, kedy znova ja rozhodnem, ale ako môžem ja ako matka a žena, ktorá je na RD rozhodnúť kam pôjdeme žiť, ak on je ten hlavný kto zarába. Žijeme uz dlhé roky v meste a v situácii, ktorá sa nelepší. Je to zle. On je nespokojný, ja som nespokojna. Žijeme v totálnej izolovanosti (uzavrela som sa, pretože veľa ľudí ma sklamalo). On je tuez dosť izolovaný a priateľstva nevytvára. Vidim ako niektoré ženy si dokážu užívať život a ja sa pýtam, čo robim zle ak nikde nechodíme, stále sme doma. Ja však už nevládzem niesť ťažobu rozhodovaní. Co robiť? Prosím mile ženy, buďte prosím slušné.

Strana
z2
deedol
Včera o 17:01
@anonym_autor

@deedol no a toto je ten problém. Vyrastala som v meste a keď sme sa presťahovali na dedinu, mne vzťahy zostali v meste, takže prakticky som mladosť trávila v meste a navyše som z Košíc a jednoducho sa na západe asi nedokážem celkom aklimatizovat a toto je ten problém. Bývame trochu ďalej od BA a toto asi naráža na najväčší problém

@anonym_autor no ak si z KE, tak chapem, ze na dedine/v malom meste sa nudis, ja by som to nedala. osobne by som si sadla s muzom a povedala mu, ze bud ideme naspat do KE, alebo priamo do BA (teda za predpokladu, ze financie nie su problem). a ak je to jemu jedno, tak by som sa zariadila podla seba (a pripadne sa opytala deti).

Strana
z2