icon

Úzkosti matky: Ako zvládať životné zmeny?

14. apr 2026

Zo života úzkostnej ženy a matky

1. Moja sesternica si chce zobrať na moju svadbu partnera, ktorý ma epilepsiu. Chytila som panický atak. Nenechám si pokaziť svoju dokonalú svadbu. Je mi fyzicky z toho zle.
2. Je 10DPO a ja neviem, či na tom teste sú dve čiarky, alebo nie. Dnes som si urobila už 7 testov. Je mi do plaču. Snažíme sa už druhý mesiac a nič! Som neschopná žena?
3. Tak sa to podarilo, som v 16tt a zjedla som keks Mila. Je mi z toho na nič a vyčítam si to. Môžem jej uškodiť? Mám ísť na pohotovosť?
4. Prestala som kojiť malú. Je mi do plaču. To puto medzi nami končí... určite mi to bude vyčítať celý život. Čo som to za matku?
5. Končím rodičák, plačem doma už druhý mesiac. Nechcem ísť do práce, nechcem opustiť dcérku, nechcem žiť život, chcem byť matkou v domácnosti 365 dní, 24/7.
6. Dcéra nebola na fotení v škôlke, nebude na spoločnej fotke. Neviem to prekonať. Zničila som jej spomienky!
7. Dcéra ide do školy. Končí obdobie bábätka, už nebude moja malá princeznička. Plačem druhý týždeň... vážne už o ňu prichádzam?
8. Dcérka dostala svoju prv menštruáciu a ja mám dva týždne úzkosti. Už dospieva, nebude ma potrebovať, prichádzam o ňu, cítim sa nepotrebná. Je čas na druhé dieťa?
9. Dcéra chce tráviť viac času s kamarátmi než so mnou. Sedím doma a premýšľam, kde som urobila chybu. Mám pocit, že sa odo mňa vzďaľuje a ja ju postupne strácam. Manžel nechce druhé dieťa, hoci sme sa tak dohodli! Zradil ma.
10. Dcéra mi prestala hovoriť všetko ako kedysi. Niektoré veci si necháva pre seba a ja z toho cítim prázdno, akoby som už nebola tá, ktorej sa zdôveruje.
11. Dcéra začína byť samostatná, robí rozhodnutia bezo mňa a ja mám pocit, že pre ňu už nie som taká dôležitá ako predtým. Bolí ma to viac, než som čakala. Ale snáď to vyrieši druhé dieťa. Vysadila som tabletky, manžel o tom nevie. Cítim sa konečne šťastná, druhé dieťaťko mi dá zmysel života.

enmery
14. apr 2026

🤣Konečne irónia. A niečo na zasmiatie.

anonym_e8e5a1
14. apr 2026

No neviem ci uzkostnej. Podľa mna sem tam aj hlúpej. Toto chystáš na zlteho slonika ci ťa baví zbierať perly?

anonym_3272a3
14. apr 2026

12. Lekár sa ma spýtal, či už som skúsila schudnúť, tak založím 10 diskusií o nevhodnom správaní staršej generácie.

aurelia2000
14. apr 2026

Hmm, tie ženy sem napísali o svojich pocitoch, nezaslúžia si posmech. Nad niektorými vyjadreniami sa v duchu aj ja zasmejem alebo prevratim oci, ale nemám chuť sa im vysmievať. Oni to tak cítia, potrebujú vyjadrenie od cudzích ľudí, dostanú ho, často aj studenú sprchu, tak kde je problém?

viestta
14. apr 2026

@anonym_autor 👍

a0
14. apr 2026
@anonym_3272a3

12. Lekár sa ma spýtal, či už som skúsila schudnúť, tak založím 10 diskusií o nevhodnom správaní staršej generácie.

@anonym_3272a3 inak ja nechápem, prečo sa obézni ľudia na toto vôbec urážajú, keď je to proste holý fakt - konštatovanie. Síce trošku priame ale stále bezemočná informácia.

januska12323
14. apr 2026

Inak všetko v poriadku?

anonym_81df35
14. apr 2026
@a0

@anonym_3272a3 inak ja nechápem, prečo sa obézni ľudia na toto vôbec urážajú, keď je to proste holý fakt - konštatovanie. Síce trošku priame ale stále bezemočná informácia.

@a0 a ja nechapem, preco chudi ludia maju potrebu pripominat obeznym, ze su tucni - tym nepriamo utocia na ich inteligenciu, si myslia, ze ten obezny je slepy a nevidi sa v zrkadle a este aj hlupy? Ze o tom nevie, ze je tucny? Mozno s tym aj bojuje, ale nejde to raz dva, tak strasne motivujuce je to, fakt.

a0
14. apr 2026
@anonym_81df35

@a0 a ja nechapem, preco chudi ludia maju potrebu pripominat obeznym, ze su tucni - tym nepriamo utocia na ich inteligenciu, si myslia, ze ten obezny je slepy a nevidi sa v zrkadle a este aj hlupy? Ze o tom nevie, ze je tucny? Mozno s tym aj bojuje, ale nejde to raz dva, tak strasne motivujuce je to, fakt.

@anonym_81df35 bavíme sa stále o tom, keď lekár povie, že by mali robiť niečo s váhou, áno? Lekár, ktorý ho lieči a vidí, že by to danej osobe pomohlo, keby mala o človeka menej na sebe..

anonym_389ccc
14. apr 2026

Generacia snehovych vlociek.

namornicka
14. apr 2026
@anonym_389ccc

Generacia snehovych vlociek.

@anonym_389ccc snehove vlocky su este v skole, toto su milenialky o kom sa pise.

rozculena
14. apr 2026
@namornicka

@anonym_389ccc snehove vlocky su este v skole, toto su milenialky o kom sa pise.

@namornicka snehové vločky je aký rok narodenia?
Myslím,že to nebude ani vekom,skôr psychikou

sisska96
14. apr 2026

A že prečo majú viaceré muži milenky. Kto by toto vydržal 😂