icon

Ako zvládnuť sťahovanie do nového mesta?

Dnes o 16:06

Ahojte, potrebovala by som poradiť od ľudí, ktorí už riešili sťahovanie do iného mesta 😊

S priateľom zvažujeme presťahovať sa do iného mesta, ktoré je väčšie a je tam viac možnosti. Momentálne som vo výpovednej a riešime aj nový byt, takže sa to nejako celé stretlo naraz.

A teraz som z toho dosť na vážkach, že čo riešiť skôr 😅

Zaujímalo by ma:
• Hľadali ste si najprv prácu alebo byt?
• Posielali ste životopisy ešte predtým, než ste mali isté bývanie?
• Podarilo sa vám niekomu vybaviť prácu aj byt približne naraz?
• Ako ste to finančne zvládli na začiatku?

Ja mám trochu strach ísť do toho bez istoty, ale zároveň nechcem len čakať a nič nerobiť.

Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť alebo radu 🙏

martinmmartin
Dnes o 16:33

@anonym_autor najprv robotu potom byt . Nezamestnanu s velkymi ocami nikto neubytuje

autor
Dnes o 16:41
@martinmmartin

@anonym_autor najprv robotu potom byt . Nezamestnanu s velkymi ocami nikto neubytuje

@martinmmartin áno len som na vážkach z toho, že čo ak najdem prácu a byt nebude a zrazu jedného dňa mam ist do prace a ako prídem ? Cestovať niekoľko hodín o to sa mi jedna ako to tak zosúladiť naraz

martinmmartin
Dnes o 16:43
@anonym_autor

@martinmmartin áno len som na vážkach z toho, že čo ak najdem prácu a byt nebude a zrazu jedného dňa mam ist do prace a ako prídem ? Cestovať niekoľko hodín o to sa mi jedna ako to tak zosúladiť naraz

@anonym_autor no tak v praci povies ze neprides (v skusobnej dobe mozes) a si tam kde si teraz cize o nic neprides

anonym_0d4cea
Dnes o 16:47

My sme to riešili tak nejak zároveň, pohovory sme kombinovali s obhliadkami a podľa toho sme komunikovali aj možný nástup do práce

anonym_437c03
Dnes o 16:59

@anonym_autor najskôr sme mali vyriešený byt (kupovali sme ho). Manžel mal prácu po blízku (kvôli tomu sme sa sťahovali). Ja som si prácu našla ešte v čase, kedy sme žili v starom meste a dohodli sme sa, že začnem o 3 mesiace - keď už som bola presťahovaná.

Zvyčajne sa to rieši tak, že si nájdeš najskôr prácu potom bývanie, nájmy sú v ponuke vždy.

biba_18
Dnes o 17:19

ak nechceš byt kupovať - tak by som to riešila súbežne… ale všeobecne najprv práca, potom podnájom…

petronelag
Dnes o 17:24

Najskôr treba hľadať prácu a dohodnúť si nástup, lebo nájsť prácu je ťažšie ako nájsť prenájom bytu a aj prispôsobiť, aby bol byt blízko pri práci.

biba_18
Dnes o 17:35

@petronelag zas tu také veľké mestá nemáme, aby sa práci muselo prispôsobovať bývanie 😲

anonym_91076f
Dnes o 17:56

@anonym_autor dala som v praci vypoveď, s tým, že som mala finančnu rezervu, odstahovala som sa .. a tak riešim ďalej 😃

beata_k
Dnes o 18:08

Osobne som si tym presla. Najprv byvanie, potom praca. Kym som si nasla pracu, vzala som brigadu. Cestovat x km, kvoli pohovoru je blbost. CV som posielala uz napred, ale zase nie 3 mesiace napred. Financne to bolo tazke, ale s brigadou sa to dalo. Zacnite so zdielanym bytom. Su lacnejsie.

anonym_f73a7a
Dnes o 18:28

Sice som sa stahovala medzi krajinami … ale najskor praca … 3M nejake docasne ubytko a potom byt. Penazi som mala dost, ale musela som sa 0rozkukat” kym sa pustim zariadovat nieco nove

anonym_4e3e3e
Dnes o 18:59

@anonym_autor my sme mali termín : od nového školského polroka v novom meste. Prácu a byt sme hľadali asi 3-4 mesiace dopredu. Byt sme našli tak, že už v januári sme mali kľúče (my sme kupovali, nešli sme do nájmu). Práca sa podarila tiež v decembri, s dátumom nástupu k 1.2. Na pohovory som vždy dochadzala, bolo to trochu otravne, lebo to bolo ďaleko, ale po 3-4 pohovoroch som mala job, takže to nakoniec nebolo také zle.

anonym_26f092
Dnes o 19:04

Najprv praca. Ja som sla 300km na pohovor. Normalne som prespala a potom spat. Az ked som dostala pracovnu ponuku hladala som podnajom.
Moj muz siel na pohovor cez 1000km na vlastne naklady letecky (bolo to posledne kolo). Prespali sme. Dostal pracovnu ponuku, s ponukou 3 mesacneho byvania vo firemnom apartmane a realitnu kancelariu s ktorou som potom hladala dlhodobejsie byvanie.