Akú vysokú školu by ste si dnes zvolili?
Chcem sa opýtať tých, ktorí už sú dávno von zo školy, po rokoch pracovných skúseností, ak by ste mali možnosť, akú vysokú školu by ste si teraz vybrali a prečo? Možno namiesto tej, čo máte vyštudovanú. Po rokoch človek rozmýšľa inak.
@anonym_autor rovnakú ale v uplatnenie mimo SR. Ľutujem, že ma okolnosti pritlačili po škole ostať.
Na zubárinu nemám jemnú motoriku a precíznosť, ale príde mi to ako celkom pekný zdroj peňazí. Hoci to má istý vplyv aj na zdravie (uši, chrbát...).
Ja mám matfyz a nemenila by som... chcela som ísť na prekladateľstvo a tlmočníctvo, ale chvalabohu som nešla a bola som pragmatická. Teraz to dosť nahradila AI.
To je jedno, hlavny by bol home office,ked nie 100%, tak aspon 80%.
@barka1 ja som psychologicka a znova by som si vybrala psychologiu.krasna veda, vsestranne vyuzitie. Brali vtedy v pomere 1:17,teda sanca dostat sa velmi nizka(na porovnanie medicina v ČR aktualne 1:10). Rodicia nezaplatili ani cent aby som sa dostala a dostala som sa🙂
@anonym_537c70 chválenkárska a musíš byť echo v odbore.
@anonym_cc2255 zdrave sebavedomie. A reflektujem tiez dnesnu dobu,ked psychologiu vystuduje kadekto,bohuzial. Niekedy som zhrozena aki nesposobili ludia maju kompetenciu pracovat s ludskou psychikou...ale kompetenciu len na papieri. Vyber ktori vtedy robili bol sito a tak vyzerala aj kvalita. Teraz je to ine a smutne..a ano,v odbore som echo
@anonym_cc2255 alebo skor eso😉
@anonym_cc2255 zdrave sebavedomie. A reflektujem tiez dnesnu dobu,ked psychologiu vystuduje kadekto,bohuzial. Niekedy som zhrozena aki nesposobili ludia maju kompetenciu pracovat s ludskou psychikou...ale kompetenciu len na papieri. Vyber ktori vtedy robili bol sito a tak vyzerala aj kvalita. Teraz je to ine a smutne..a ano,v odbore som echo
@anonym_537c70 áno si zhrozená? A kde sú tí všetci psychológovia keď ich je tak veľmi veľa? Keď človek potrebuje či pre dieťa či pre seba, tak nikde nikoho. Hlavne že ich je veľa. Som alergická na také reči, že mňa zobrali a teraz zoberú každého a bla bla bla.
@anonym_autor zubarinu. Je to skvelá robota a za veeeeeľa peňazí. Žiadne nočné ani víkendy. Prosto idylka.
@anonym_cc2255 alebo skor eso😉
@anonym_537c70 máš istotne veľkú odozvu preto si echo v odbore.

@vladi4444 mne sa zda, ze planuju otvorit aj niekde na vychode, tusim presov na pedagogickej fakulte takyto odbor. Do BA beru rocne okolo 20 ludi, tam by brali asi dalsich 20.
@zuzana76 Aspoň by ich bolo trochu viac, keď som zháňala klinika v Žilinskom kraji tak beznadejne plno. Aj tých 20 pomôže.