Bratislava alebo Košice: Kde začať nový život?
Ktoré mesto by ste si vybrali keby ste mali začať od nuly s priateľom. S malou rezervou. Hľadanie bytu, práce, bez auta so zdravotnými problémami.
@anonym_autor odkiaľ si? Odkiaľ je pristel? Ak ste bližšie ku BA tak potom BA, ak máte bližšie KE tak potom KE
@anonym_autor v BA sú určite lepšie možnosti, v KE zas veľa cigánov
Bez auta je vsade velmi tazko,a so zdravotnymi problemami vas tiez hoci kde nezoberu.
A aké zdravotné problemy? Je rozdiel nepočuť / nedoslychat, byt na vozíčku, či mat depresie s úzkosti
Bez auta je vsade velmi tazko,a so zdravotnymi problemami vas tiez hoci kde nezoberu.
@anonym_7849fc v BA je tak hustá sieť mhd, že je to uolne ľahko zvládnuteľné
@anonym_autor veľmi drahé mestá na život. Usadila by som sa v jednom z nich jedine keby mám prácu, ktorú v menších mestách neviem vykonávať a viem v práci rýchlo kariérne rásť a teda mi rastie aj príjem. Ak by som mala robiť nižšie platené pozície, kde sa nikde s platom neposuniem, tak je blbosť si vybrať tak drahé mesto. Prepáč, že som neodpovedala na otázku ale myslím si, že toto treba brať do úvahy.
@anonym_autor ani jeden nemate pracu? Ani jeden nemate byvanie? A k tomu zdravotne problemy?
Navrhujem cim skor sa rozist a ak sa da zacat sama u rodicov v detskej izbe hladanim prace. Ked sa trochu pozviechas zdravotne aj financne tak potom skusit postavit sa na vlastne nohy. Nevesaj si este na krk nezamestnaneho muza bez byvania so zdrav.problemami.
@anonym_autor v drahých väčších mestách nájom pri neveľkom príjme, so zdravotným problémom a s malými rezervami nemusìte utiahnuť. Láska hory prenáša len v beletrii. Hľadajte prácu a kde nájdete vyhovujúcu, tú lokalitu zvážte. Ideálne tam, kde jeden z vás má možnosť u niekoho z rodiny dočasne bývať, kým si nájdete akceptovateľný podnájom. V niektorých teplejších regiónoch sa mobilita dá riešiť aj ekolobežkou, ebajkom, skútrom 125... Ale aj je pravda, že čím väčšie mesto, tým lepšia sieť MHD aj vlakov/busov do satelitov.
@anonym_autor Len do takého mesta, kde si nájdete prácu, z ktorej budete zvládať platiť bývanie a ostatné náklady.
Budem zla,ale v KE. BA je uz tak prepchata CP-ckarmi,ze to ta infrastruktura uz ozaj nezvlada. Kazdy kusok zastavany,ja som tu narodena,ale je to tu z roka na rok horsie. Roboty tu sice mozno je,ale aj konkurencie tu mas tak 3x viac. Ja by som sem byvat nesla.
v KE priemerne platy na beznych poziciach 800 e ciste, predrazene najmy a cenny bytov, rok hladam pracu a nemam nic, vobec tu nie som spokojna, toto mesto by som ti neodporucala
Najprv hľadáme podnájom. Je šanca nájsť podnájom v Ba bez práce? A sú oveľa drahšie ako v KE? Kde máme podla vás väčšiu šancu nájsť podnájom, potom prácu. Nieje v Ba život taký perfektný ako si každý myslí?
Najprv hľadáme podnájom. Je šanca nájsť podnájom v Ba bez práce? A sú oveľa drahšie ako v KE? Kde máme podla vás väčšiu šancu nájsť podnájom, potom prácu. Nieje v Ba život taký perfektný ako si každý myslí?
@anonym_autor v BA je "perfektny" zivot ak mas peniaze...
Najom - 600 garzonka, 800 2i... cca... zalezi od lokality, stavu, vymery v m2 apod... pozri si FB skupiny s prenajmami... uvidis presne coho a za kolko je...
V oboch mestach budete mat "konkurenciu" v studentoch a dalsich ludoch v situacii ako mate vy (popripade lepsej)...
Sla by som radsej do Trnavy alebo do Presova. Obe mesta su blizko ku BA alebo KE, ale cena byvania je nizsia, stale mate slusnu dostupnost do BA, KE v pripade potreby. Da sa dochadzat aj do prace, ak by bolo velmi zle a v danych mestach praca nebola.
@anonym_autor v BA je "perfektny" zivot ak mas peniaze...
Najom - 600 garzonka, 800 2i... cca... zalezi od lokality, stavu, vymery v m2 apod... pozri si FB skupiny s prenajmami... uvidis presne coho a za kolko je...
V oboch mestach budete mat "konkurenciu" v studentoch a dalsich ludoch v situacii ako mate vy (popripade lepsej)...
@anonym_f94969 Vystižnejšie povedané v BA je dobrý život, ak je človek odborník, ktorý zarobí 1500€ a vyššie, potom dvaja utiahnú aj prenájom a náklady na stravu a ostatné. Ak budú mať nízku kvalifikáciu, ťažšie nájde aj miesto, ktoré obsadili brigádnici, príp. ľudia z UA.
v KE priemerne platy na beznych poziciach 800 e ciste, predrazene najmy a cenny bytov, rok hladam pracu a nemam nic, vobec tu nie som spokojna, toto mesto by som ti neodporucala
@anonym_3e7e36 A si myslis,ze tu nam pecene holuby padaju? Bezna administrativna pozicia 1200-1400e (to so stastim), ak chces 1500 uz musis mat ine znalosti,vzdelanie,jazyky fluent. Nie,to nie je ta BA o ktorej hovoria v TV
@anonym_autor Podnajom - jedna izba okolo 350e, ak chces samostatny 1ibyt/garzonku tak pod 600e sa nedostanes,aj to zavisi od lokality - toto nie je centrum mesta,co pisem. Ak zarobis 800-900e v cistom,mas co robit vyzit do dalsieho mesiaca.
Budem zla,ale v KE. BA je uz tak prepchata CP-ckarmi,ze to ta infrastruktura uz ozaj nezvlada. Kazdy kusok zastavany,ja som tu narodena,ale je to tu z roka na rok horsie. Roboty tu sice mozno je,ale aj konkurencie tu mas tak 3x viac. Ja by som sem byvat nesla.
@anonym_041575 úplný súhlas
@anonym_autor perfektný život v ba? To kto povedal. K BA sa každý správa ako k handre. Len tu zarobiť, vyžmýkať a ťahať domov za rodinou. A tak tontu aj vyzerá. Ľudia vôbec nemajú vzťah k tomuto mestu.
My sme s manželom boli v podobnej situácii, teda okrem zdravotných problémov, ale čakali sme bábätko. Sme z Prešova, možno by vám takéto mesto lepšie padlo ako BA, KE.. čo viem, tak Lidl, Kaufland a potom nejaká pásová výroba v priemyselných parkoch, prípadne pásovka v potravinárstve (mraziarne, výroba pizze do krabičiek, mrazená zelenina a pod.) by bol celkom fajn štart. Záleží teda aj od tých zdravotnych problémov a nie je to samozrejme práca snov no 🙂 ale na začiatok.. byty garzónka a 1i myslím že okolo 500€ mesačne.. My sme začínali 2i za 450€, to bolo ale 10 rokov dozadu, ale ako som pisala, bábo na ceste, robil už len manzel a pohode sme to zvládli a postupne bolo lepšie a lepšie. Tiež sme nemali auto na začiatku, ale MHD nie je až takýproblém do práce a čo sa týka nákupov, tak už máš Tesco dovoz napríklad a ostatné si vies ľahko pobehat, máme tu uz viac obchodných domov, všetko máš na jednom mieste.. mne napríklad aj Prešov veľmi vyhovuje, menší, jednoduchší, ja už som v Košiciach stratená 😄 neviem, rýchlo si podľa mňa zvykneš kde čo je a ako sa tam čo najrýchlejšie dostať 😄
Ale teda práca je must have aspoň u jedného z vás ak chcete byt..
Pre pana ,prve sa hlada praca , potom byvanie .A ty nemas internet pozriet si ceny podnajmov , co chces robit ked si nevies vyhladat zakladne informacie ? Ty radsej zostan pri rodicoch

S vasimi podmienkami z tychto ziadne, drahe nehnutelnosti, zdravotna starostlivost hlavne sukromni lekari, pracu planujete hladat aku? Tiez sa neuplatnis vsade rovnako