Bývanie na internáte počas štúdia , alebo radšej s rodinou každý deň
Ahojte chcem sa opýtat či sa oplatí prežiť svoje štyri roky života na nejakom komunistickom intraku. Mám svoj ročnú sestru a rada by som videla ju vyrastať ale čo z toho budem mať keď začnem chodiť na intrak a ona bude mať tri roky a keď prestanem chodiť bude mať sedem. Jaja nechcem prísť o čas s rodinou kôli štúdiu pri ktorom si niesom sto percentné istá že tú prácu chcem robiť mali ste to aj vy tak keď ste išli na intrak alebo som len ja nevyspelá pretože ja hocikedy (mám 14 ) prídem ku mamine a dám jej pusu alebo sa k nej pritúlim proste a neviem či je to v mojom veku normálne či som len proste nevyspelá proste alebo príliš naviazaná na mamu alebo čo. Ono ja nemám moc ideálny vzťah s otcom ale bola by som schopná sa každý deň s ním radšej hádať ako opustiť všetkych čo mám prosím poraďte mi čo mám robiť
Nestresuj sa tym zbytocne. Este prejde niekolko rokov, kym budes musiet toto riesit a mozno sa na to budes neskor pozerat inak. Nic ti nebrani dat si prihlasky aj na skoly, ktore su dalej a aj na skoly, ktore su blizsie. Uvidis, ako to dopadne. Je pekne, ze mas taky dobry vztah s mamou a sestrou. A ak nebudes vediet ani o par rockou, skus sa poradit s maminou.
@alebostraka áno,si nevyzrelá.Nauč sa samostatnosti.
@anonym_1c619a dievca ma 14 rokov. Nauc sa empatie.
@alebostraka Ak sa necitis na intrak,vyber si skolu v okoli. Cas s rodinou je vzacny a zvlast,ak chces vidiet vyrastat malu sestru.
@alebostraka ja som si vybrala strednú školu tak, aby som nemusela byť na intráku. Niektoré spolužiačky čo na intráku bývali tak tam boli poriadne nešťastné, iné to zvládli v pohode. Niekto je rád, že vypadne z domu, niekto nie.
To máš pravdu, že sestru neuvidíš vyrastať ak pôjdeš na intrák.
A to chceš ostať bez vzdelania, len preto, že nechceš odísť od rodiny? Je to totálna hlúposť, to chceš ostať v očiach všetkých ako hlúpy debilko, čo si nevie spraviť školu a potom bude živoriť, prípadne robiť upratovačku s umývaním zíchodov? Rozmýšľaj, máš už svoj vek na to, aby si vedela čo chceš v budúcnosti robiť a čo študovať. Tu zanedbali povinnosť rodičia, lebo s deťmi sa o budúcnosti a budúcom štúdiu musia baviť už na 2. stupni ZŠ. Ak to nerobia, to znamená, že im nezáleží na tom, čo z teba bude, aký budeš mať v budúcnosti život. Namiesto toho, aby to s tebou riešili a usmerňovali ťa, pomáhali ti vybrať niečo, čo ťa bude baviť, ale aj živiť, lebo oni ťa najlepšie poznajú, ich to asi nezaujíma a na teba kašľú. Čo iné napadne také dieťa? Tak zostanem doma a nemusím do žiadnej školy. Budem sa starať o sestru. Tá ťa ale v budúcnosti živiť nebude. Ak tvoji rodičia zaujali k výberu tvojho štúdia ľahostajný postoj, potom ťa musia veľmi nenávidieť a neprajú ti dobrú budúcnosť.

@alebostraka áno,si nevyzrelá.Nauč sa samostatnosti.