icon

Čo robiť, keď sa cítite vyhorená?

11. mar 2026

Nevladzem uz pracovat. Nikdy mi fizycka praca nevadila. A teraz? Potim sa jak prasa, nebavi ma to, bolia ma nohy. Najradsej by som sedela niekde v kancli.. lenze nemam nejaku specialnu kvalifikaciu vzdy som robila vo fabrikach. Neviem nic ine robit. Ja tak zavidim zenam ktore robia home office a vedia robit s pc nieco administrativne. Ja som hotova a neviem ktorym smerom sa ubrat. Tak som vyhorela ze som dnes dala vypoved a vobec neviem co dalej. Ktorym smerom sa ubrat. Co robit. Kam ist. Mam len 28 rokov a citim sa vyhorena.

Strana
z2
anonym_e8b59a
12. mar 2026
@anonym_e1c8ae

@anonym_e8b59a Žijem z čiastočného invalidného dôchodku 157 eur mesačne 😢 Mám ho na iné diagnózy. Na chronický únavový syndróm vám invalidný nedajú.

@anonym_e1c8ae ako sa dá žiť zo 157 eur mesačne? Niekto ťa musí živiť, podporovať.

stvura
12. mar 2026
@anonym_a462aa

@anonym_2507ab si aj čítala čo som napísala, či len poslednú vetu?

@anonym_a462aa citala som to dobre, pisala si tam veci co sa navzajom vylucuju...nielen introvert si uziva HO, ale aj extrovert, treba len oddelit pracu a zabavu. Ona zrejme len pracuje a preto je demotivovana - ale to ma v dnesnej dobe prakticky 70percent populacie do 30rokov...v sucasnej dobe je malo 100% HO - co napisala tak s tym HO by mala maximalne balenie cukrikov

anonym_17e0b4
12. mar 2026
@anonym_e1c8ae

@roja01 Železo mám v norme, ale mám množstvo iných diagnóz, ktoré spolu zrejme spôsobujú túto únavu. Priznali mi kvôli týmto diagnózam najnižší invalidný dôchodok, ktorý mi nestačí ani na zaplatenie potravín. Vôbec neviem, z čoho mám ďalej žiť.

@anonym_e1c8ae tak davku v hmotnej nudzi treba aj vybavit.Nie ako tu kedy si jedna pisala,ze si chce vybavit,lebo jej manzel ma iba minimalku teda 700eur,ci kolko to je v cistom.Ale ty by si na to mohla mat narok,aj prispevok na byvanie.Skus ist na urad a pytaj sa,ziadaj.

anonym_a462aa
12. mar 2026
@stvura

@anonym_a462aa citala som to dobre, pisala si tam veci co sa navzajom vylucuju...nielen introvert si uziva HO, ale aj extrovert, treba len oddelit pracu a zabavu. Ona zrejme len pracuje a preto je demotivovana - ale to ma v dnesnej dobe prakticky 70percent populacie do 30rokov...v sucasnej dobe je malo 100% HO - co napisala tak s tym HO by mala maximalne balenie cukrikov

@stvura áno, na začiatku som písala, ak nemá iné záujmy a/alebo priateľov okolo seba 🤷🏼‍♀️ čo je dosť podstatná informácia z toho textu, ktorú si ty úplne ignorovala podľa toho, čo si napísala, v takýchto prípadoch to dajú aj úplní extroverti. Súčasne však záleží na povahe práce.
Ak človek nemá záujmy a nechodí extra (alebo vôbec) medzi ľudí, tak pri home office už vôbec nevyjde von a to neprospieva nikomu psychicky. Tiež však záleží na povahe práce, pri mojej by sa scvokla, call mám max 1-2x do týždňa, niekedy ani to.
Kks človek aby tu rozpisoval všetko ako v pre deti na ZŠ

stvura
18. mar 2026
@anonym_a462aa

@stvura áno, na začiatku som písala, ak nemá iné záujmy a/alebo priateľov okolo seba 🤷🏼‍♀️ čo je dosť podstatná informácia z toho textu, ktorú si ty úplne ignorovala podľa toho, čo si napísala, v takýchto prípadoch to dajú aj úplní extroverti. Súčasne však záleží na povahe práce.
Ak človek nemá záujmy a nechodí extra (alebo vôbec) medzi ľudí, tak pri home office už vôbec nevyjde von a to neprospieva nikomu psychicky. Tiež však záleží na povahe práce, pri mojej by sa scvokla, call mám max 1-2x do týždňa, niekedy ani to.
Kks človek aby tu rozpisoval všetko ako v pre deti na ZŠ

@anonym_a462aa no tak to neviem ake mas skusenosti s rozpisovanim pre deti - ja teda dostatocne, a este si sa k tom nepriblizila ani nahodou...no citat myslienky neviem. Kazdopadne ja si HO uzivam. Ale k teme: co slecna pisala tak s tym nema sancu na HO "kancelarskej povahy", resp. mozno by mohla byt anketarka/telefonistka a potom bude ohucana, takze to je uplne z ineho sudka

jankadr
22. apr 2026

HO nie je taká výhra,ako si mnohí predstavujú.Ze popritom úpravu dom,vyperu...Ja som počas HO nonstop na počítači a radšej utekám do kancelárie medzi ľudí.A kým som ho dosiahla študovala som,jazyk sa v zahraničí naučila,nonstop sa vzdelavam.Teraz sa už admin pozície hľadajú ťažšie,AI dokáže veľa veci.

1andrea111
22. apr 2026
@roja01

@anonym_e1c8ae, mne vzdy napadne ci nechyba zelezo. Ja som mala take obdobie a bola som na smrt unavena. Az ked som sa komplexne a dlhodobo liecila (t.j. liekmi aj stravou) som sa dostala do formy.

@roja01 čo konkrétne ti pomohlo?

Strana
z2