Čo robiť, keď sa cítite vyhorená?
Nevladzem uz pracovat. Nikdy mi fizycka praca nevadila. A teraz? Potim sa jak prasa, nebavi ma to, bolia ma nohy. Najradsej by som sedela niekde v kancli.. lenze nemam nejaku specialnu kvalifikaciu vzdy som robila vo fabrikach. Neviem nic ine robit. Ja tak zavidim zenam ktore robia home office a vedia robit s pc nieco administrativne. Ja som hotova a neviem ktorym smerom sa ubrat. Tak som vyhorela ze som dnes dala vypoved a vobec neviem co dalej. Ktorym smerom sa ubrat. Co robit. Kam ist. Mam len 28 rokov a citim sa vyhorena.
Jooj, to si este mladucka. Stanov si ciele, zacni makat na sebe. Sprav si skolu externe. Urob si nejake kurzy. Este mas zivot pred sebou, je to na tebe.
@anonym_autor Tak skús sa dovzdelať a môžeš robiť aj ty v kancli. Zase až taká výhra to nie je, zase je viac unavená hlava, oči...Robota je robota, vždy sa niečo unaví, a duplom, ak ťa až tak nebaví. Ale tak možno by ti to sadlo viac, treba skúsiť.
Dorob si skolu, kurzy. Si este mlads. Ja ze to pise zena pred dochodkom. Ja som v 34 koncila druhu vs. Odvtedy donekonecna vzdelavania, kurzy. Kto chce mat lepsiu pracu ako vo fabrike, vzdelava sa cely zivot.
Úplne ťa chápem, lebo som na tom podobne. Mám 54 rokov a ťažký chronický únavový syndróm a jednoducho nevládzem chodiť do práce. Mám dni, keď celý deň preležím, ledva zvládnem prejsť z postele na WC a späť. Kto nezažil, nepochopí. Nevládzem robiť žiadnu fyzickú prácu. Povysávam doma jednu izbu a musím si ľahnúť a oddýchnuť. Neviem, aké je z toho východisko.
Zjavne nemas potrebnú školu, neviem, ci mas maturitu. Možno v obchode v tom prípade. Vzdy lepšie ako vo fabrike.
@anonym_8ae06f Veľa ľudí má maturitu a otročia vo fabrikách 😉. A vysokoškolsky vzdelaní ľudia tiež častokrát otročia v blbych a slabo platených prácach.
Vidíš ja mám ekonomickú školu, čo sa týka počítača nemám problém s čímkoľvek, spravujem mužovi firmu ale ako plnohodnotnú prácu si to neviem predstaviť, sedieť celý deň na zadku a ťukať do klávesnice. Vo fabrike by som tiež nerobila, to by ma ubilo …. Si mladá, máš život pred sebou a v dnešnom svete toľko možností na vzdelávanie ako nikdy, je to len na tebe ktorým smerom sa bude tvoj život uberať a či s ním budeš spokojná. Každý si je strojcom svojho šťastia a aký život si vytvoriš taký ho budeš mat.
Ja chcem tiez HO,alebo cokolvek bez ludi. Som ucitelka vyse 30 rokov a ver mi, ze radsej by som robila fyzicky. Moja psychika je hotova.
@anonym_8ae06f Veľa ľudí má maturitu a otročia vo fabrikách 😉. A vysokoškolsky vzdelaní ľudia tiež častokrát otročia v blbych a slabo platených prácach.
@anonym_55a555 no áno, buď to chcú, buď kazdy robi to, na co má.
autorka napíš aké vzdelanie máš. aspoň maturitu máš?
Sadni si, vyber školu, uč sa a pracuj v office alebo home office. Alebo choď do nejakého skladu baliť objednávky pre eshopy,… 🙂
Btw HO neni také terno, ako si všetci myslia. Dosť veľká izolácia, ak nemáš iné záujmy, kopec priateľov alebo extra introvertnosť, tak je to hodne náročné.
Úplne ťa chápem, lebo som na tom podobne. Mám 54 rokov a ťažký chronický únavový syndróm a jednoducho nevládzem chodiť do práce. Mám dni, keď celý deň preležím, ledva zvládnem prejsť z postele na WC a späť. Kto nezažil, nepochopí. Nevládzem robiť žiadnu fyzickú prácu. Povysávam doma jednu izbu a musím si ľahnúť a oddýchnuť. Neviem, aké je z toho východisko.
@anonym_e1c8ae
@anonym_autor
Mna by zaujimalo, z coho zijete ked nevladzete chodit do prace. Asi financne az tak za vodou nie ste predpokladam
Srdiečko, skús sa zamestnať vo veľkej korporátnej firme. Začni niekde na recepcii, k tomu nepotrebuješ nejak extra administratívne zručnosti a hlavne- všade ti všetko ukážu. Tak ako vo fabrike, tak aj hocikde inde ti ukážu, vysvetlia postupy, zaučia. Len sa neboj. No a vo veľkých firmávh to zvykne byť tak, že ľudia fluktuujú, niekoho povýšia, niekto odíde, prázdne miesta sa zapĺňajú primárne presunom už existujúceho zamestnanca. Spoznáš firmu, oddelenia, ľudí, prídeš na to, čo ťa zaujíma. Dovzdeláš sa kurzami v tej oblasti. Ja som tak z podobnej pozície prešla cez tri oddelenia a v priebehu 10 rokov som teraz riaditeľka ekonomického oddelenia, podomnou 50 ľudí. A školu mám strednú chemickú s maturitou😂 a začala som v 27.
Ak nemáš možnosť do veľkej firmy, tak skús si ujasniť, čo by ťa bavilo, ktorý smer, či ekonomika, marketing, logistika, možno si zdatná v jazykoch alebo skôr technický smer a popozeraj si aké firmy sú v tvojom okolí, kde by si rada pracovala a na internete nájdeš veľa dostupných certifikovaných kurzov aj zadarmo, ktoré ťa aspoň uvedú do danej témy. Rob si ich, zbieraj certifikáty a prilož ich k životopisu. Hlavne potrebuješ mať drive, odhodlanie, snahu sa zlepšovať, vedomosti a skúsenosti prídu. Neboj sa. Držím ti palce.
robila som v eshope.. manualna praca 50%, krabickovanie, balenie objednavok.. administrativna praca 50% prijem objednavok na pc, nahadzovanie packety, zakladne veci okolo dokladov, mailova komunikacia so zakaznikmi,
myslim, ze to by bolo pre teba teraz fajn.. naucila by si sa zaklady administrativnych prac.
@anonym_autor . vieš tmy čo pracujeme v administratíve a máme možnosť H0 sme pre to niečo aj urobili, napr roky študovali(vlastne v mojom odbore je nevyhnutné doživotné vzdelávanie) a u väčšiny mojich kolegov žiadne také že šichta padla (ako vo fabrike)a už nič netreba neexistuje.
Mala.by si si zložiť ružové okuliare
Bolo by fajn, dať si spraviť testy, lebo asi to nie je úplne ok, že to prišlo z ničoho nič.
Jooj, to si este mladucka. Stanov si ciele, zacni makat na sebe. Sprav si skolu externe. Urob si nejake kurzy. Este mas zivot pred sebou, je to na tebe.
@anonym_31779a Zas nerobme z nej 18-ku. "Mladucka" nie je. Ked tak mlada, co sa prace tyka (dochodok daleko).
@anonym_55a555 ani do tej fabriky neni lahko sa dostat,obzvlast,kde dobre platia si kazdy dosadi svojho rodinneho prislusnika,tetu,uja,bratranca a pod.Ja som sa tiez len cez muza dostala,po 20r a to som tam aj praxovala pocas skoly.Ziadosti tolko,a len som pocuvala ten a ta sa tam dostala,lebo mama poprosila,lebo teta vybavila.A ja sama bez znamosti som nemala sancu.Az teda cez muza a jeho veduceho.
@anonym_e1c8ae, mne vzdy napadne ci nechyba zelezo. Ja som mala take obdobie a bola som na smrt unavena. Az ked som sa komplexne a dlhodobo liecila (t.j. liekmi aj stravou) som sa dostala do formy.
Keby si mala 55+ chapem tvoj vylev … ale mas len 28, zatat zuby a zacat sa ucit. Zaklady PC, jazyk a doplnit si vzdelanie. Potom mozes sediet v kancli aj ty. Co ti ide dobre, co ta zaujma a hlavne ciel musis mat jasny
Sadni si, vyber školu, uč sa a pracuj v office alebo home office. Alebo choď do nejakého skladu baliť objednávky pre eshopy,… 🙂
Btw HO neni také terno, ako si všetci myslia. Dosť veľká izolácia, ak nemáš iné záujmy, kopec priateľov alebo extra introvertnosť, tak je to hodne náročné.
@anonym_a462aa preco, ja som total extrovert a HO si uzivam...pocas Kovidu som sa maximalne realizovala. Staci perfektne planovanie a parada. Vsetky telefonaty, vsetko vies robit online. Prechadzky, cvicenie, zahradka, doucovanie - dokonca skolu som si zacala robit.
Maz 28 rokov. Takmer cely pracovny zivot pred sebou. Mas moznost urobit si nejaku kvalifikaciu, ak chces lepsiu pracu. Zacni pravopisom - nie je mozne napisat "fizycka". A nevies vobec robit s pocitacom? Aspon Excel nic? Ved to ste sa museli ucit v skole.
Btw, nemysli si, ze praca hlavou je jednoduchsia. Ja som kedysi pracovala aj za pasom (celu vysku brigadne v podstate) a teraz pracujem dlhe roky hlavou, a kolkokrat som unavena viac, nez ked som pracovala manualne.
@anonym_a462aa preco, ja som total extrovert a HO si uzivam...pocas Kovidu som sa maximalne realizovala. Staci perfektne planovanie a parada. Vsetky telefonaty, vsetko vies robit online. Prechadzky, cvicenie, zahradka, doucovanie - dokonca skolu som si zacala robit.
@anonym_2507ab si aj čítala čo som napísala, či len poslednú vetu?
Chod robit niekde na recepciu, tam ti skoly netreba.
@anonym_autor Práca na HO nie je taktiež výhra pri vyhorení. Pracujem full HO pre korporát. Pred rokom som vyhorela tak, že som nevedela ani laptop zapnúť poriadne. Team leader mi dal týždeň voľna, našla som si psychológa, ku ktorému som chodila rok. Problém nebol v práci. Stále jej mám veľa, ale už sa na vec úplne inak pozerám. Celý problém je v hlave. Terapie mi naozaj pomohli a som vďačná, že som nemusela z práce odísť na PN alebo dať dokonca výpoveď. Možno by bolo dobré ísť touto cestou a vyriešiť si, prečo si vlastne vyhorela.

Zjavne nemas potrebnú školu, neviem, ci mas maturitu. Možno v obchode v tom prípade. Vzdy lepšie ako vo fabrike.