Čo robiť namiesto medicíny? Kariérne možnosti a inšpirácie
Ahojte, mam vystudovanu medicinu, chcilu som robila na internom. Momentalne som na materskej. Pocas toho casu doma, som si uvedomila, ze to robit uz dalej nechcem. Nenaplna ma to, sposobuje mi to stres a nepokoj, a celkovo sa v zdravotnictve uz pohybovat nechcem. Avsak co dalej so zivotom. Hned 30tka na krku… robit cely zivot v kaviarni? Vystudovat nieco ine? Co by ste robili?
@anonym_autor a nechcela by si robit hodinovu opatrovatelku alebo nieco podobne kde podstate ,,vyuzijes" svoje vzdelanie? Ak ta to vobec nepritahuje tak by som sa skusila zamerat na konicky nemas nieco co ta fakt bvai cim by si sa dokazala uzivit? si este stale dost mlada nic nie je stratene. Alebo skus objavit novy konicek.
S vystudovanou mediciniu robit v kaviarni? Nejak tomuto neverim.. ale samozrejme mozes vystudovat aj nieco ine
@anonym_ecd8e5 no ano. Viem ze ludia budu pozerat ako na nenormalnu, ktovie ci by ma vobec do tej kaviarne aj zobrali. 🤷🏼♀️ proste som sa v tom nenasla, studovala som to len kvoli rodicom, trpela dost uz na skole a citim ze mi to viac berie ako dava….
Skús prácu medicínskeho reprezentanta.
Nechces nemocnicu, ani ambulatnu prax ? Co tak statna sprava, kde vyzaduju medicinske vzdelanie ? RUVZ ?
v poistovnictve sa tiez da uplatnit, prehodnocovanie poistitelnosti klientov, underwriter, alebo riesenie poistnych udalosti
Ale ved ked si vystudovala vseobecne lekarstvo, tak nemas len internu na vyber... kozne, plastika, hrudna/brusna chirurgia, patologia, radiologia, gynekologia... uplne ine zamerania a kazde v niecom krasne... a ty tu uz o nejakej kaviarni nieco splietas... ved vyskusaj aj ine, mna by interna tiez nebavila, vkuse podobne dg hlavne diabetes, vysoky tlak
Ale ved ked si vystudovala vseobecne lekarstvo, tak nemas len internu na vyber... kozne, plastika, hrudna/brusna chirurgia, patologia, radiologia, gynekologia... uplne ine zamerania a kazde v niecom krasne... a ty tu uz o nejakej kaviarni nieco splietas... ved vyskusaj aj ine, mna by interna tiez nebavila, vkuse podobne dg hlavne diabetes, vysoky tlak
@reela Lenze ona je uz pred 30-kou vyhorena a studovala to na natlak rodicov. Takeho lekara nechces.
Záchranár - RLP, školiteľ kurzov prvej pomoci, farmaceutický reprezentant, pharma/medtech – medical affairs, regulatory affairs, clinical research, pharmacovigilance,
@anonym_autor podla toho, co ti na tom najviac vadi...vobec nechces zdravotnictvo, ci len ako lekarka v nemocnici? Mozes robit aj ine ako pisu v zdravotnictve...regionalny urad, posudkovy lekar atd...
V 30r mozes este studovat co chces. Externe 2r hocico stredne alebo aj Vs. Manzelove sesternice si robili externe socialnu pracu a cez covid jedna tehu este strednu pedagogicku...a to uz nie ze 30r, ale 40r mali. Jedna robi v domove a druha po RD vychov.v skole. A dovtedy boli dlho nezamestnane, jedna povodne krajcirka.
Si doma, uzivaj si dieta a rozmyslaj, co by ta naplnalo.
@anonym_autor čo by si išla študovať, keby nie medicínu?Ja poznám lekárku, ktorá si založila súkromnú škôlku už ich má viac a veľmi ju to napĺňa.Prejst na iné oddelenie, do farma firmy čokoľvek administratívne, konzultanti, nájsť farmaceuta a otvoriť lekáreň?Ale, ak by ťa bavila kaviareň otvor si kaviareň😆Aj Fašiang je vyštudovaný právnik, má kaviarne, lekárne a odbehne si na natáčanie seriálov🤪dnes môžeš robiť naozaj čokoľvek a kdekoľvek.Zda sa mi, že aj v poisťovni pracujú na niektorých oddeleniach lekári kolegyňa má dcéru a tá spolupracuje s lekármi ohľadne plnenia z poistiek.
@anonym_autor posudkova lekarka. Tam sedis len nad papiermi. Alebo ucit na VS alebo SS zdravotnickej
@anonym_autor posudkova lekarka. Tam sedis len nad papiermi. Alebo ucit na VS alebo SS zdravotnickej
@ivana11155 na posudkovu musi byt atestovana lekarka
@patrike je vyhorena z internej, nevieme, ze keby robila... dajme tomu ocne... iny kolektiv, uplne iny system, ze by mala tiez taketo opustaky
@reela očných lekárov je tiež plno. a hlavne vyhorených. Stretávam sa s nimi často v jednom známom očnom centre v ZA kraji.
totálny nezáujem o pacienta. Zvysoka se*ú na každého a všetkých.
@ivana11155 na posudkovu musi byt atestovana lekarka
@sisa_s jaaj tak to som nevedela. Potom asi nema vela moznosti
Neverím tomu, ze človek co vyštudoval medicínu a nechce ju ďalej robiť môže napísať ze či ma ísť robiť so kaviarne …
Neverím tomu, ze človek co vyštudoval medicínu a nechce ju ďalej robiť môže napísať ze či ma ísť robiť so kaviarne …
@chocolatebox a co je na tom? Robila som tam celu strednu a polku vysky, a v porovnani s nemocnicou… sto krat lepsie
@chocolatebox a co je na tom? Robila som tam celu strednu a polku vysky, a v porovnani s nemocnicou… sto krat lepsie
@anonym_autor Medicina nie je predsa len nemocnica.
@patrike hej, len bez atestacie tazko.
nechecs skusit nejake sukromne kliniky? mam pocit, ze ked idem k sukromnemu lekarovi tak je tam vsetko ovela viac pohodove, zamestnanci su milsi, tempo je pokojne...akurat som dnes nad tym premyslala ze keby sa znova rozhodujem kam na vysku tak by bolo mojim cielom pracovat v redprodukcnej klinike alebo estetickej medicine
@patrike a citim, ze potrebujem robit nieco totalne ine
Ak mas dobru anglictinu a pripadne ine cudzie jazyky, vies sa zamestnat v korporate, ak chces nieco mimo zdravotnictva..alebo zacat inu Vs, musis zistit, co by ta bavilo
S vystudovanou mediciniu robit v kaviarni? Nejak tomuto neverim.. ale samozrejme mozes vystudovat aj nieco ine
@anonym_ecd8e5 Kks, ze vystudovat medicinu a potom robit v kaviarni🤦♀️ ale mozno ju prejde, ked budu na nu ludia hnusni a zarobi 600 e po sichtach cele dni na nohach.
Išla by som na tvojom mieste buď do výskumu alebo by som išla pri najhoršom napr na recepciu nejakej beauty kliniky.
Ešte zváž aj variantu... často ťa vedia zamestnať rôzne súkromné kliniky, kde budeš ako otrok pichať mezošky a botox od rána do večera. Proste pásová výroba, len nie vo fabrike. Platovo to nebude žiadna hitparáda, okolo 2000€ ale zas nenáročná čistá práca.
Pohybujem sa v zdravotnictve a teda dorob si aspon atestaciu aj ked cez sebazapretie ale dorob. Potom skus medical advisor, monitor klinickych studii, pripadne start up. Tam sa uchytis ak vies dobre jazyk. A k tej atestacii, mozno sa o 5-7 rokov rozhodnes vratit a budes mat s cim a kde zacat. Zivot je dlhy a nevies co buducnost prinesie. Mozes inak aj ucit, stredne zdravotnicke skoly maju nedostatok pedagogov.