Dala som výpoveď a teraz váham, či to bolo správne rozhodnutie
Dnes som dala vypoved v praci, kde robim uz 8 mesiacov.
Dovod? 90% casu som presedela, nic nove som sa neucila, A uprimne, ani plat nebol taky, aby ma motivoval ostat - ale plat je to posledne co som riesila.
Lenze je tu jedno velke ALE…
Mam uzasneho sefa a skvely kolektiv. Ked som cokolvek potrebovala, vzdy mi vysiel v ustrety. Ked bolo treba odist skor alebo si nieco vybavit, nikdy to nebol problem. Takych sefov dnes naozaj nie je vela.
Nasla som si novu pracu. Platovo lepsiu a myslim si, ze aj pracu, ktora ma bude viac bavit.
Lenze po vypovedi sa vsetko skomplikovalo.
Najprv si ma zavolal sef. Pytal sa, preco som mu skor nepovedala, ze nie som spokojna a ze sa chcem niekam posunut. Ze on mi do hlavy nevidi.
Povedal, ze prace je dost, ze sa vieme dohodnut aj na plate a ze by bol nerad, keby som odisla.
Potom si ma dal zavolat aj riaditel. Povedal mi, ze su so mnou velmi spokojni, ze si ma vazia a ze su ochotni urobit vsetko pre to, aby som zostala a aby sme boli spokojni vsetci.
A odvtedy mam v hlave totalny chaos.
5 dni som zbierala odvahu povedat, ze odchadzam. Bola som presvedcena, ze robim spravne rozhodnutie. A teraz? Zrazu som na vazkach.
Na jednej strane mam uzasnych ludi, sefa, ktoreho si nesmierne vazim, a miesto, kde som sa citila dobre. Na druhej strane novu prilezitost, ktora ma moze posunut dalej.
A bojim sa. Co ak odidem a budem to lutovat? Alebo co ak zostanem a o par mesiacov budem lutovat, ze som neskusila nieco nove?
Povedala som, ze si to este premyslim.
Som zvedava na vas nazor. Co by ste urobili vy na mojom mieste?
Zostali by ste, ked vam zamestnavatel ponukne lepsie podmienky, alebo by ste isli do noveho, aj ked neviete, co vas tam caka?
Záleží o koľko lepší plat. Zhodnot si to. Nevieme o akú prácu ide. Keď Ta to nebaví, nebude Ta to baviť ani s o 300e navyše…
Malo info: ak je rozdiel v plate? Aký druh prace? Aký je kariérny postup? Perspektíva? Dochádzka? Benefity?
Čo by sa zmenilo ak by si zostala?
tak nič si nerobila, len si tak sedela a budeš im strašne chýbať???
@mmooly toto aj mňa zaujíma, že aký zamestnávateľ ju chce silo-mocou udržať.
uz 8 mesiacov, ved to nie jenziadna doba normalne sa posun chod do novej prace ak nebude ok tak ju zmenis
ja by som ich nenatahovala, zmena je zivot
@elenka.k alebo je to jej pohlad a praca, ktoru vykonava je z jej pohladu lahka a rychlo ju vybavy, zatial co ostatni sa s nou boria cely den? Kto sa viac preflaka?
@jajajaja2 áno, aj to môže byť .... ale písala vyššie, že sa nikam nepohla, tak predpokladám, že ju nepovýšili a ak boli s ňou spokojní, ako tvrdia, tak by jej dali toho viac / aj funkciu, práce a aj plat / , či?
@elenka.k alebo je to jej pohlad a praca, ktoru vykonava je z jej pohladu lahka a rychlo ju vybavy, zatial co ostatni sa s nou boria cely den? Kto sa viac preflaka?
@jajajaja2 ano je to lahka praca, nasla som si to pocas rd, cize som bola vdacna za to ze mozem pracovat, kedze vieme ake tazke je najst pracu a sklbit este pracovny cas so skolkou.
Ak je v starej praci dobry kolektiv, chcu ta, mozno ti daju aj inu pracu, vyssi plat,... Ty musis vediet, ci ti tam bolo dobre a co by ta presvedcilo zostat.
@asdfka a kde boli sef a riaditel doteraz? To sa s tebou nikdy nebavili o tom ako si spokojna, co chces, ake maju s tebou plany a pod? Az teraz sa spamatali? Ci cakali ze na tejto pozicii budes do dochodku?
@asdfka odisla by som. Oni su ako keby urazeni, ze odchadzas. Ten vztah uz bude vzdy trochu nastrbeny. A ze pridaju Ti robotu? Len aby si zrazu nebola dievca pre vsetko za par drobnych navyse.
@asdfka "... Najprv si ma zavolal sef. Pytal sa, preco som mu skor nepovedala, ze nie som spokojna a ze sa chcem niekam posunut. Ze on mi do hlavy nevidi...."
No a je to pravda? Nic si mu za ten cas nepovedala?
@asdfka dala som dnes výpoveď. Malo som zarobila, čo ma moc netrápilo, výpoveď som dala kvôli veľmi ale že veľmi zlému kolektívu. Úplne je vidno, kto je šéfovej obľúbenec a koho nemusí. Šefovej obľúbenci sa so mnou dnes lúčili “čau”, a neoblubenci ma vystiskali, vyobjimali. So mnou odchádzali ešte pár ľudí a presne ta ista situácia. Veľmi som sa tešila, že som tam dnes bola naposledy.
Neviem, či ti moja situácia nejak pomôže, len som chcela poukázať na ten kolektív. Za mňa dobry kolektív je zlato🙏
Tak a co ti ponukli aby si zostala? Ked su s tebou spokojny a su v praci dobre vztahy, to sa nenajde vsade. Aj ked pojdes niekam kde bude viac penazi, ale budu zle vztahy na pracovisku, tak to budes lutovat. Ak si ta chcu udrzat, je to pre teba dobre znamenie ze zostat. Mas priestor sa dohodnut, co ta urobi spokojnou. Vyuzi to. Ak sa nedohodnete, furt mozes ist
Podľa mňa je dobrý kolektív a šéf na nezaplatenie a keď ti ešte pridajú ostala by som veď ak naďalej nebudeš spokojná môžeš odísť aj neskôr.
O kolko su ochotni ti dvihnut plat? Nesla by som inam pokial tam je vlastne vsetko ok, teraz uz mozno aj plat, a jediny problem je ze sa nudis....teraz ti s platom mozno aj roboty pridaju, mozno aj viac ako ti bude mile.
Ahoj,práca, kde si ťa vážia, vyjdú ti v ústrety a sú ochotní baviť sa o zvýšení platu je dnes na pohľadanie! Urob ako myslíš, držím ti palce k správnemu rozhodnutiu!
@asdfka ja by som zostala, ak mas dobreho sefa, a riaditela. Ved odist mozes aj o pol roka, ak zo slubovaneho zlepsenia nic nebude.
Teraz mas navrch, spokojne si vypytaj plat co sa ti paci, a bez s nimi debatovat o naplni prace. To su vyborne startovacie podmienky - ja by som to teda nevymenila za "neznamo".
A poucenie do buducna, ak mas sefa, co je otvoreny dialogu ked potrebujes v praci pridat, alebo chces zmenu, vzdy to skus najprv vyjednat bez odchadzania. Odist mozes vzdy, ale niekedy nemusis, hlavne ked vlastne odchadzat nechces.
@asdfka a kde boli sef a riaditel doteraz? To sa s tebou nikdy nebavili o tom ako si spokojna, co chces, ake maju s tebou plany a pod? Az teraz sa spamatali? Ci cakali ze na tejto pozicii budes do dochodku?
@anonym_d4f163 mozno nie, ale 8 mes je dost malo. Nema vacsina rocne hodnotenie? Toto by som nehadzala na sefa, ved je aj na autorke aby dala nejaky feedback, nie?
Ci ty sedis so sefom kazde 3.mesiace, ze ci si stale spokojna a ci nieco ine v praci nepotrebujes?
@asdfka odišla by som. Nedaj sa citovo “ vydierať “
@anonym_4b4736
Tak vtdierat je silne slovo.
Ak splnia co slubuju, tak autorka moze mat fajne pracovne podmienky: napln prace kde bude rast, plat ako si predstavuje, mozno flexi pracovnu dobu, mozno HO, do toho vie ze sef za nou atoji, riaditel tiez...to nie je malo. Ja by skm sa teda nechala presvedcit.
A odist moze vzdy, aj teraz, ale nmozno aj o pol roka, a bude to bez pochybnosti ze spravila spravne.
@anonym_4b4736
Tak vtdierat je silne slovo.
Ak splnia co slubuju, tak autorka moze mat fajne pracovne podmienky: napln prace kde bude rast, plat ako si predstavuje, mozno flexi pracovnu dobu, mozno HO, do toho vie ze sef za nou atoji, riaditel tiez...to nie je malo. Ja by skm sa teda nechala presvedcit.
A odist moze vzdy, aj teraz, ale nmozno aj o pol roka, a bude to bez pochybnosti ze spravila spravne.
@veselo_neveselo preto sú tam úvodzovky… ach

@asdfka odišla by som. Nedaj sa citovo “ vydierať “