Dedičstvo: ako vyriešiť rozdelenie domu a pozemku?
Po smrti matky pred 5 rokmi prebehlo dedicske KDE SA rozdelil pozemok na tri casti (3surodenci)Dom mal otec na Seba napisany nakolko ho staval sam.Otec chcel aby SA aj Dom rozdelilna tri casti pri dedicskom aby SA to uz vyriesilo.Jeden surodenec nesuhlasil ten Si vrchnu cast prerobil cca pred 20rokmi a tak SA vyriesil Len pozemok.Preslo 5rokov a teraz obidvaja surodenci chcu vyplatit z domu apozemku.Lenze keby som to urobila oni Tam budu chodit .Byvaju 4hodiny od otca.Proste byvanie Mam Ale otec je 300km od bydliska mojho vzdialeny.Nechce sami to riesit teraz .
Otec ešte žije? On má aký názor? Čo chcú tamtí dvaja riešiť vsak nech si zarobia a narábajú so svojimi peniazmi
@anonym_7bb1ff surodenci tlacia ze to Treba vyriesit.Sestra Ma vysoku hypoteku do 65rokov teraz Ma 47 brala Si Ju minuly rok.Ja nemam dlhy Ani hypoteku a v Tom je kamen urazu Vraj Mam penazi Dost..Proste otca tlacia mne SA to nepaci
Otec ešte žije? On má aký názor? Čo chcú tamtí dvaja riešiť vsak nech si zarobia a narábajú so svojimi peniazmi
@anonym_7bb1ff otec zije 71r.
@anonym_7bb1ff otec zije 71r.
@petulka1986 otec nie je ešte taký starý dedo aby nevedel buchnúť pastou po stole a povedať že ich vydedi ak budú nenazrati
By som dohodla právnika a zobrala otca k nemu. Aby ku vysvetlil že nemusí nič a napísal závet a bude sa deliť až po jeho smeti a kto bude nenazraty dostane hovno
Dom je otcov majetok, on sa musí rozhodnúť, či ho daruje 3 deťom alebo len jednému.
Zatiaľ nemá z čoho súrodenec platiť ostatným, keď nič nevlastní.
Tipujem, že si tá čo má platiť ostatným podiel
Mimochodom v dedičstve po matke sa to riešiť nedalo, ak majiteľ žije rieši to on darovacou alebo kupnopredajnou zmluvou
Strašne nejasne napísané. Ak sa na dedicskom dal dom trom súrodencom, tak tí dvaja maju pravdu, ak chcú svoje čiastky . Asi na dome nie je ťarcha, ak to tak chcú.
dohodla na predaji domu a rozdelila
nevyplacala by som vopred ani náhodou nič
tvojej sestre kolko máš nemaš penazi ju do toho nič nie je
Dom je otcov majetok, on sa musí rozhodnúť, či ho daruje 3 deťom alebo len jednému.
Zatiaľ nemá z čoho súrodenec platiť ostatným, keď nič nevlastní.
Tipujem, že si tá čo má platiť ostatným podiel
Mimochodom v dedičstve po matke sa to riešiť nedalo, ak majiteľ žije rieši to on darovacou alebo kupnopredajnou zmluvou
@anonym_b0acbd
Malo SA to riesit otec to chcel na tri casti rozdelit s klauzulou dozitia a uzivania nehnutelnosti.Jedna nechcela TA ktora kazdy mesiac mu huci aby som ju vyplatila
Strašne nejasne napísané. Ak sa na dedicskom dal dom trom súrodencom, tak tí dvaja maju pravdu, ak chcú svoje čiastky . Asi na dome nie je ťarcha, ak to tak chcú.
@anonym_9d1b58 Dom je na otca napisany stale Len pozemok je vyrieseny
@anonym_9d1b58 otec stále žije
@petulka1986 ty máš vlastné bývanie ? Tak nevrhni súrodencom nech ta oni vyplatia. Uvidíš ich reakciu 😉
SA
neviem či máš nato gule, ale navrhni že sa dom predá , otec do ústavu a e sa rozdelia.
toto ti zožerie nervy. A dobré vzťahy už nikdy nebudú.
mám to podobne.
Načo ti bude dom 300 km od bydliska? Ak to bude aktuálne dom predáte a rozdelíte sa po smrti otca.
Nech dedičstvo riešia až po smrti otca, ešte možno otec bude potrebovať opateru 24/7 tak predá dom a z toho si bude platiť niekde súkromný domov dôchodcov.
neviem či máš nato gule, ale navrhni že sa dom predá , otec do ústavu a e sa rozdelia.
toto ti zožerie nervy. A dobré vzťahy už nikdy nebudú.
mám to podobne.
@anonym_a242e7 prečo by mala vyháňať 71 ročného chlapa z vlatneého domu? Len pre nenažranosť jedného zo súrodencov? Nasilu zatvarať do domova? (Potom sa ešte pohádajú kto bude na DSS prispievať?)
Ona fakticky nič nemá, z čoho to má vyplatiť súrodenca.
Môj dedo mal pred mesiacom 92r, je vitálny aj napriek všetkým dg, chova hydinu, venuje sa svojim koníčkom .
Babka už ťažko chodí, obedy majú cez obec.
Som presvedčená že keby bol nejakom zariadeni už by nežil.
Nemas dôvod niekoho vyplácať. Dom je na otca a bude to tak do dedičského, jedine, žeby chcel teraz on deliť, ale to by som neodporúčala lebo by mohol skončiť na ulici… vyplácať mas sestru z čoho? Z toho, čo nemáš ? Asi nezvažuje, že je to nezmysel…
@anonym_a242e7 prečo by mala vyháňať 71 ročného chlapa z vlatneého domu? Len pre nenažranosť jedného zo súrodencov? Nasilu zatvarať do domova? (Potom sa ešte pohádajú kto bude na DSS prispievať?)
Ona fakticky nič nemá, z čoho to má vyplatiť súrodenca.
Môj dedo mal pred mesiacom 92r, je vitálny aj napriek všetkým dg, chova hydinu, venuje sa svojim koníčkom .
Babka už ťažko chodí, obedy majú cez obec.
Som presvedčená že keby bol nejakom zariadeni už by nežil.
@anonym_220af2 teraz tu ideme písať kto sa koĺko dožil. Môj otec 94r. chodil denne do kostola. stačí? Nemal sa o neho kto obzrieť a len čo zomrel zhŕkli sa všetci nenažratí súrodenci. ktorí tvrdili že oni nikdy nič od otca nedostali.
Otec je majiteľom domu a sám sa rozhodne či a kedy ho niekomu preda/daruje. Na jeho mieste by som sa nasrala, dom predala prvej dobrej ponuke a ukončila s vami kontakty kým neprestanete riešiť môj! majetok.
@petulka1986 ty máš vlastné bývanie ? Tak nevrhni súrodencom nech ta oni vyplatia. Uvidíš ich reakciu 😉
@sendy1977 Mam vlastnebyvanie je Mi to proti srstiriesit taketo veci pretoze Nik Tam byvat nechce Dom Ma tri poschodia.Ine by bolo keby Tam byvali a Proste Si to chcu vyriesit
@anonym_220af2 teraz tu ideme písať kto sa koĺko dožil. Môj otec 94r. chodil denne do kostola. stačí? Nemal sa o neho kto obzrieť a len čo zomrel zhŕkli sa všetci nenažratí súrodenci. ktorí tvrdili že oni nikdy nič od otca nedostali.
@anonym_a242e7 chcela som tým napísať že pán môže kľudne žiť dvadsať rokov . Môže si so svojim majetkom urobiť čo chce . O rok sa zalubiť oženiť. Darovať majetok cirkvi. Hocčo....Hoc aj predať a nemažrancovi nedať nič
@anonym_b0acbd
Malo SA to riesit otec to chcel na tri casti rozdelit s klauzulou dozitia a uzivania nehnutelnosti.Jedna nechcela TA ktora kazdy mesiac mu huci aby som ju vyplatila
@petulka1986 však bud asertivna a pošli ju do prdele , že ked ste chceli ona nechcela a celé to padlo pre nu , mala skorej rozmyšlat
už len počkat kym zomrie
z pozemku cenu rozdelit na 3 časti
dom na 4 a otec v dds si môže platit z neho , ked su tam taketo vztahy asi ochota opatrovat nebude
však nahuč aj ty na nu a bude klud čo nechaš do seba hučat
@anonym_a242e7 chcela som tým napísať že pán môže kľudne žiť dvadsať rokov . Môže si so svojim majetkom urobiť čo chce . O rok sa zalubiť oženiť. Darovať majetok cirkvi. Hocčo....Hoc aj predať a nemažrancovi nedať nič
@anonym_220af2 ja som otcovi povedala,ze riesit to nechcem ze zit moze aj 20rokov aj prezit Ma moze,ze neviem co Bude Ani o rok.Navrhla som ze nech Si teda dsju zvlast vchod na poschodi ja. Aj tak.som.na prizemi .3surodenec nema deti a Ani Asi nebude mat(49rokov).Tie vztahy su napnute otcovi hucia stale to iste pri kazdej navsteve Proste ho vydieraju dokonca bez otcovho suhlasu vymenili zamky pred 3rokmi
@sendy1977 Mam vlastnebyvanie je Mi to proti srstiriesit taketo veci pretoze Nik Tam byvat nechce Dom Ma tri poschodia.Ine by bolo keby Tam byvali a Proste Si to chcu vyriesit
@petulka1986 nevyplacaj absolutne nič
pretože ked sa bude dedit dom ak bude mat väčšiu hodnotu tak potom bude zase že treba doplatit lebo teraz je ina cena
kto nema chbtovu kost nebude ju mat nikdy
NEtreba kazde slovo vo vete, ani ine nahodne slova pisat Velkym pismenom, ani SA
NEtreba kazde slovo vo vete, ani ine nahodne slova pisat Velkym pismenom, ani SA
@anonym_255a51 Neda sa to citat. Ako z pomocnej skoly.
A kto vlastne prerobil a byva na tom poschodi?
A kto vlastne prerobil a byva na tom poschodi?
@anonym_129cd2 prerobila to sestra pred dvadsiatimi rokmi uz desat rokov tam nebyva nikto na poschodi
@anonym_255a51 Neda sa to citat. Ako z pomocnej skoly.
@anonym_129cd2
@anonym_b56e1c ano musim si to skontrolovat po sebe
Preco ich máš vyplatiť ty? Nechápem tomu celému, vieš mi to lepšie vysvetliť? Akože ty máš vyplatiť ich dvoch a dom bude len tvoj a napísaný na teba? Tak to chodí, keď si nechá dom jedno z detí, aj u nás to tak bolo. Ale teda v tej chvíli to bol už len jeho dom, ostatní tam chodili už iba na pozvané návštevy, inak tam nemali nič a samozrejme sa to poriesilo aj právne. Ci niečo v tvojom prípade chápem zle ?
Preco ich máš vyplatiť ty? Nechápem tomu celému, vieš mi to lepšie vysvetliť? Akože ty máš vyplatiť ich dvoch a dom bude len tvoj a napísaný na teba? Tak to chodí, keď si nechá dom jedno z detí, aj u nás to tak bolo. Ale teda v tej chvíli to bol už len jeho dom, ostatní tam chodili už iba na pozvané návštevy, inak tam nemali nič a samozrejme sa to poriesilo aj právne. Ci niečo v tvojom prípade chápem zle ?
@anonym_ab0620
Ano napisala si to spravne