icon

Investovať do auta alebo do bývania?

Včera o 17:39

Zdravím, neviem ako to rozpisať ale nejako začnem. Som pracujúci chlap v zahraničí, našetrené peniaze mám tak 20-30% na nehnuteľnosť no otázka je či mám ešte 2-3 roky porobiť v zahraničí a tak poriešiť bývanie s tým že by som potom zobral nízku hypotéku na bývanie a ak bude bývanie tak potom auto alebo mám si kúpiť auto ktoré by stálo dosť peňazí a tak šetriť na bývanie ? Čo by bolo lepšie ? Auto veľmi nevyužívam ale zas ma to dosť láka, nuž keď vidím mladých kolegov ktorí za mlada kupovali drahé značky áut tak tvrdili že je to somarina lebo teraz sú už starší, majú frajerky a všetky peniaze dali do áut. Vraveli že by to už neurobili lebo ak by nekupovali v mladom veku drahé značky áut tak by mali už poriesene bývanie a nemuseli v 30 rokov bývať pri rodičoch 😃
Len mňa tiež láka kúpiť si auto a dopriať si niečo luxusnejšie ale ta nejako cítim že je to zle rozhodnutie. Čo by ste robili na mojom mieste ?

Strana
z3
autor
Včera o 20:27
@anonym_da44b3

+bývanie stúpa na hodnote každým rokom auto len klesá.. Už ho nikdy nepredás za viac ako si ho kúpil

@anonym_da44b3 veď to, s tým súhlasím

autor
Včera o 20:28
@anonym_9b58b7

@anonym_autor Kokso, 25tisic nasetrim za rok z mojho prijmu popri beznych vydavkoch a auto nemam ziadne 😀 Ani by mi nenapadlo kupovat si auto kym ho nepotrebujem, hlavne ked nemam poriesene byvanie. Ak si chces spravit radost, kup si trebars iphone alebo bicykel.

@anonym_9b58b7 iphone mám, bike mám. Ja auta ľúbim a som fanatik do áut. Po bývaní budem riešiť už len auta, chcem si splniť sny

anonym_082a65
Včera o 22:13
@anonym_autor

Ja si tiež myslím. Auto stojí 25 tisíc ktoré mám vyhliadnute ale ta toľko peňazí dať do auta je asi somarina. Volím si ich odložiť a porobiť ešte 2-3 roky v zahraničí a prv poriešiť bývanie ? Asi by to bola správna voľba. No neviem, auto ma láka ale ta zas ak som v robote to auto nevyužijem...

@anonym_autor Sused tiež mladý robil v zahraničí. Kúpil si tiež auto za 25 000., tuším že bral aj úver. Moc sa na ňom nevozil, keďže chodil domov málo. Našiel frajerku a chceli byt, lenže nemal nič našetrené takže auto nakoniec musel predať pod cenu. Tiež povedal, že si mohol peniaze radšej odložiť a bol by mal na byt.

vilma7
Včera o 23:15

Na tvojom mieste, kupim si byt, dam do prenajmu a šetrim si na auto.

vilma7
Včera o 23:18

2. Možnosť, chceš si plniť sny? Tak si kúp auto a šeteiť môžeš aj naďalej.
Ja som už mala za sebou 3 autá keď som prišlo na byt. Lebo som sama ani nechcela kupit kedže som nevedela čo bude a kde skončím. Si éšte mladý, keď budeš zakladať rodinu budeš potrebovať rodinne auto ;)

girlie_konik
Dnes o 00:35
@anonym_autor

@anonym_125f84 no mám odložených cca 40 tisíc eur. Po veľkej noci plánujem byť dlho v zahraničí keďže si chcem splniť sny. Možno na konci roka by som prišiel domov. Tie sny by som si chcel splniť do 30ky 😀

@anonym_autor Kupuj byt HNED, nehnutelnosti pojdu stale uz len hore. A presne ako ti to uz niekto pisal, daj ho do najmu, z toho splacaj hypo a setri dalej. Mozno sa ti podari nasetrit aj na dalsi byt, a budes uplne v suchu, a krasne budes moct neskor riesit aj luxusnejsie auto. ak potrebujes, posuniem ti kontakt na vyborneho financneho poradcu, naozaj odbornik, preber to s nim, mas krasnu sumu nasetrenu, a si mlady, cely zivot pred tebou. S takymto mindsetom si vies krasne zabezpecit prijem, aj cely zivot, vyuzi to 🙂

Strana
z3