icon

Koľko peňazí vás motivuje žiť rok v zahraničí?

Včera o 00:25

Ak by mal manzel pracovnu prilezitost na rok v zahranici a vy dve deti v skolkarskom veku a vy na materskej. kolko ak by ste vedeli ze za ten rok usetrit/prinest cisteho domov by bolo pre vas motivaciou ist na rok do dalekeho zahranicia ako rodina?

Strana
z2
deedol
Včera o 00:50

@anonym_autor podla toho kam presne. do niektorych krajin uplne v pohode, do inych ani za milion. 🙂

anonym_a3b579
Včera o 00:51

@anonym_autor netreba mu brániť ak má tú snahu, ja som si vybojovala aby nešiel a počúvala som to dovtedy až kým sme sa nerozviedli.
Peniaze nie sú všetko, svoj názor mu povedz, ale keď túži niečo zmeniť podpor ho.

anonym_357713
Včera o 01:24
@deedol

@anonym_autor podla toho kam presne. do niektorych krajin uplne v pohode, do inych ani za milion. 🙂

@deedol
@anonym_autor
Moja mama vzdy pouzivala tento
vyrok „Peniaze sú razená sloboda“ pochádza od spisovateľa Fjodora Michajloviča Dostojevského. Tento citát vyjadruje myšlienku, že peniaze poskytujú človeku nezávislosť, možnosť voľby a priestor na dýchanie.

anonym_451d62
Včera o 02:12

Určite by som s ním nešla. S deťmi by som zostala doma. . Aká je tam životná úroveň,? Zdravotníctvo? Nech ide sám, každé € navyše je super. Ja doma by som už premýšľala, kam tie € investovať.

anonym_357713
Včera o 02:30
@anonym_451d62

Určite by som s ním nešla. S deťmi by som zostala doma. . Aká je tam životná úroveň,? Zdravotníctvo? Nech ide sám, každé € navyše je super. Ja doma by som už premýšľala, kam tie € investovať.

@anonym_451d62
Preco by si nesla ? Nase deti sa naucilu rec bleskovo naco platit 2x, ja nemam usta ako kacica ani tasky a boty za 500€ ale detom platime sukromne skoly, vyplateny dom v Bratislave aj auta.a na dovolenky netreba setrit.

anonym_451d62
Včera o 02:40
@anonym_357713

@anonym_451d62
Preco by si nesla ? Nase deti sa naucilu rec bleskovo naco platit 2x, ja nemam usta ako kacica ani tasky a boty za 500€ ale detom platime sukromne skoly, vyplateny dom v Bratislave aj auta.a na dovolenky netreba setrit.

@anonym_357713 ja som tiež pracovala v zahraničí. Ale bola to čisto vízia zarobiť €. Nikdy sme neplánovali sa tam usadiť. Reč som sa naučila, nepotrebujem ju. Deti sa mi učia výborne, naučili sa tiež reč, chodia na olympiády, kvôli tomu nepotrebujeme žiť v zahraničí. Dosť mi prekážala ina životná úroveň. Celkovo som tam nechcela zostať a ťahať tam rodinu. Účel som splnila, sny tak isto. Bez narušenia rodinnej pohody😉😎

autor
Včera o 02:59

dik za rozne nazory. nejde o ziadnu rozvojovu krajinu. je to normalna krajina s ok sluzbami zivotnou urovnou. sli by ste ak by ste vedeli ze usetrite 20tisic? 50tisic? sto tisic?

anonym_451d62
Včera o 03:15
@anonym_autor

dik za rozne nazory. nejde o ziadnu rozvojovu krajinu. je to normalna krajina s ok sluzbami zivotnou urovnou. sli by ste ak by ste vedeli ze usetrite 20tisic? 50tisic? sto tisic?

@anonym_autor určite áno. Aj keby len 10k. Ak sa to nedá ušetriť tu na SK, zvolím inu moznost. (Ak ich teda potrebujem na niečo konkrétne).

anonym_558c45
Včera o 03:21
@anonym_451d62

@anonym_357713 ja som tiež pracovala v zahraničí. Ale bola to čisto vízia zarobiť €. Nikdy sme neplánovali sa tam usadiť. Reč som sa naučila, nepotrebujem ju. Deti sa mi učia výborne, naučili sa tiež reč, chodia na olympiády, kvôli tomu nepotrebujeme žiť v zahraničí. Dosť mi prekážala ina životná úroveň. Celkovo som tam nechcela zostať a ťahať tam rodinu. Účel som splnila, sny tak isto. Bez narušenia rodinnej pohody😉😎

@anonym_451d62
Problem je ze co pised domaci citia ze si len gastarbeiter trochu podojit ich ekonomiu a utiect.Uplne iny pristup je ked sa aktivne zaujmas a snazis sa byt clenom ich spolocnosti, nesedis zalezena v Slovenskych kluboch , nas syn isiel sluzobne do US na tyzden, zena musela ist na tri sluzobne do Nemecka a malu do skolku vodila Svajciarska bankarka a mala spala u nich s kamaratkou zo skolky

anonym_451d62
Včera o 03:43
@anonym_558c45

@anonym_451d62
Problem je ze co pised domaci citia ze si len gastarbeiter trochu podojit ich ekonomiu a utiect.Uplne iny pristup je ked sa aktivne zaujmas a snazis sa byt clenom ich spolocnosti, nesedis zalezena v Slovenskych kluboch , nas syn isiel sluzobne do US na tyzden, zena musela ist na tri sluzobne do Nemecka a malu do skolku vodila Svajciarska bankarka a mala spala u nich s kamaratkou zo skolky

@anonym_558c45 čo sa týkalo kontaktu s domácimi, mala som dobre vzťahy. Oceňovali, že tam pracujem, aj študujem. Ale necítila som sa tam dobre. Vlastne som o tom ani nehovorila. S niektorými mám kontakt do dnešného dňa (po vyše 16tich rokoch), aj sa občas navštívime. Ale už by som sa tam pracovať nevrátila. Nikdy mi nikto nič nevyčítal, práveže ma ponímali pozitívne. Obdivovali moju snahu niečo docieliť, ambicióznosť.

krasnicka
Včera o 03:47
@anonym_558c45

@anonym_451d62

@anonym_558c45
Jasne ze v sobotu uz chystaju neslovensku ne gulasovu veceru , ale skor racklette a rosti a wagyu steak and tiramisu, be part of the comunity

janickadr
Včera o 04:28
@anonym_autor

@anonym_autor Ja by somi isla, aj keby sa neusetrilo nic. Ked deti budu chodit do skoly, uz to bude ine. Teraz ste uplne neviazani, takato prilezitost vidiet nove, iny svet,..., sa uz nemusi naskytnut.

zuzinka888
Včera o 04:32

Nezaoberala by som sa tym kolko mozem usetrit ale co vsetko mozem stratit. Manzela- lebo povedzme si vztahy na dialku nie su pre kazdeho. Vztah otec dieta- ten rok dietata sa neda vratit.....Ak ide o normalnu krajinu sla by som- brala by som to ako otvorenie novych moznosti- jazyk, priatelstva, spoznat nove moznosti.......A ktovie mozno sa ti tam zapaci......Moja suseda sla - pani 50+ sla do Norska za dcerou( narodil sa jej vnuk- tak sla povodne na 2 tyzdne, potom na leto, a teraz chodi domov len na sviatky. Nasla si pracu aj pre manzela a pravdepodobne aj pre syna. Tento rok konci VŠ a urcite pojde za nimi. A mimochodom vratit sa mozes vzdy.

tundra
Včera o 05:41

@anonym_autor napis krajinu,je ine vycestovat v ramci europy a ine ist napr.do Kanady.
Otazka je,ked odidete vsetci na rok,ci sa vam podari nieco usetrit.Dala si malo info.Z mojej skusenosti, treba vyuzit ponuku,ktoru zivot prinasa.Ja som mal zmluvu na necele 3 roky a deti sa na Slovensko, po vyprsani zmluvy,odmietli vratit.
Dnes, su uz dospelaci a velmi dakuju, za prilezitost,ktoru dostali.

lucik194
Včera o 05:44

isla by som. peniaze nie su vsetko. ale vztahy rodic a male dieta sa za rok vedia dost nastrbit. detto medzi Vami dospelakmi.

tebe pokial si na rodicovskej to moze byt jedno kde si. ale muz zostane sam. to chces? lebo kazdy vikend chodit hore dole je somarina .....
nerozmyslala by som a urcite isla, aj ked miniete ovela viac, ale ta skusenost zato stoji .....

peniaze by neboli vobec motivacia.

anonym_1e0adc
Včera o 05:45

poslala by som len muza.. rok byt len s detmi v cudzej krajine nieje bohvieco.. nebudes mat pomoc od rodiny ,kamaratov-manzel stale v praci ...spoznavanie mesta ta tiez nebude stale bavit a minat peniaze nebudes chciet lebochces setrit

anonym_ad8e79
Včera o 05:50

Rozdeliť rodinu nie,
ak je možnosť že idete všetci choďte.
Naučíte sa jazyk, spoznáš inú mentalitu, bude to životná skúsenosť.

martinka13
Včera o 06:11

Určite by som šla. Dokonca nie len kvôli peniazom. Na deti sa v tomto veku "nalepí" cudzí jazyk a super zmena. Snáď aj možnosť do budúcnosti ostať mimo tohto marazmu čo sa deje na Slovensku. Peniaze by pre mňa neboli až taka veľká motivácia. Keby som ale mala vyjadriť sumu, tak akákoľvek ktorá by riešila hypotéku (ak ju máte). Alebo aspoň čiastočne.

anonym_9a6b1f
Včera o 06:12

My sme v zahranici, nebudem pisat krajinu. Isli sme tu este bezdetni, manzelovi na zaciatok ponukli viac nez dvojnasobny plat, nez mal na Slovensku. Tak sme odisli a uz sme sa nevratili. Narodili sa nam tu deti, kupili sme nehnutelnost, mame tu priatelov... avsak manzel pravidelne dostava ponuky do zahranicia. Svajciarsko, Svedsko, Dubaj a pod. Zatial nas nic nepresvedcilo odist odtialto, hoci plat, ktory bol ponuknuty, bol vyssi a vacsinou by sme mali zabezpecene aj ubytovanie. Vzdy sme premyslali, co s detmi, ako tam funguje skola, skolka, ake moznosti budem mat ja, ako budeme stihat deti vyzdvihavat z institucii, ci to zvladneme bez pomoci. Ten plat, hoci bol vyssi, zatial nebol na takej urovni, ze by nas bol presvedcil, aby sme odisli odtial, kde prave sme. Keby sme ale boli na Slovensku, nevahala by som ani chvilu.
Ak mate moznost ist, chodte si to vyskusat. Urcite by som neurobila to, ze by odisiel len chlap a ja s detmi by som zostala na SK. Dobre si prevrte byvanie, ci sa vam neznizi standard, ak tam bude muz zivit vas troch a ty nebudes pracovat. Ak chcete zostat len na rok a ty si na RD, tak v podstate nemusis riesit skolku a budes s nimi doma. Alebo planujes ist do prace a deti umiestnit v instituciach? Ak hej, tak tam by som si preverila pracovne moznosti pre mna a ci mi deti vobec vezmu niekam.

andreatytler
Včera o 06:30

@anonym_autor Ani by som neuvazovala o tom ze zostanem doma. Ak mate moznost tam zit relativne komfortne spolu, preco nejdete vsetci? Preco delit rodinu? Preco chces ostat sama na 2 deti bez muza?

anonym_a4cfeb
Včera o 06:42
@anonym_autor

@anonym_autor aspoň 40tisic/rok
Resp. Ak by sme nemali na Slovensku dobre platenú prácu a žili od výplaty do výplaty tak samozrejme ze aj za menej za predpokladu, ze by sme tam žili na dobrej úrovni bez toho aby sme museli zdrglit každé euro.

moonlight1210
Včera o 06:46
@anonym_autor

@anonym_autor Isla by som a povzbudzovala deti, aby nasavali tajomsi jazyk. Nech uz je akykolvek. Deti su v tomto veku este prirodzene spongie a vedia sa rychlo ucit.
Po navrate by bolo fajn ten jazyk dalej rozvijat, ked budu mat takto urobeny rozbeh z prirodzeneho prostredia.

Tak isto skusenosti s inou krajinou, kulturou, myslenim su vzdy na uzitok. Ci uz su zazitky pozitivne, ci aj negativne.

Ked uz ist, snazila by som sa takto tomu dat viac ziskov, okrem penazi.

adri266
Včera o 06:51

@anonym_autor Boli sme, najprv sme si za dva roky nasporili na 4-izbovy byt, druhykrat sme boli s 2-rocnou dcerou, nasporili sme si na auto a este nejake veci do bytu. Pracovali sme samozrejme obaja, striedali sme sa pri dcere. Vdaka tomu nemame hypoteku ani pozicky a som vdacna, ze sme tam boli.

muchotrafka298
Včera o 06:58

Ty by si tam robila co? Bola doma? Co v pripade choroby, aka je tam zdravotna starostlivost, na akej uvoni, je platena? Tak isto co sa tyka skolky pre deti. Ake su tam ceny, ako tam funguje skolsky system. Toto su otazky, co si daj sama pre seba a zisti si odpovede. Nevieme o aku krajinu ani poziciu sa jedna a ci je to skutocne iba limitovane jednorocnym kontraktom. Lebo ak tam budete zit cela rodina (byvanie, strava, doprava a pod.), tak aby ste slusne odlozili, tak jeho plat by musel byt patciferna suma mesacne.
A kolko by bola pre mna motivacia? Urcite nie odlozenych 10 tisic za rok, to je v dnesnej dobe nic, ked sa maka v zahranici.
Co je to daleke zahranicie? Pre niekoho je to USA, pre ineho Nemecko.

minenkaa
Včera o 07:10

Šla by som aj keby sme nič neušetrili ,prečo by mal ist chlap sám ,ja potrebujem svojho muza a on mňa a deti oboch rodičov
Ani na minútu by som nerozmyslala ostať

anonym_7ddcf8
Včera o 08:24

Píšem radšej anonymne. To nie je úplne o peniazoch. Je to o skúsenostiach, že sa deti naučia jazyk (to je obrovský benefit). Človeku sa otvoria obzory a prídu aj nové príležitosti. Tiež ak si vyberieš vhodnú krajinu na život, tak služby štátu sú na inej úrovni (v našom prípade trošku aj dane 🙂. My sme odchádzali za podrobných podmienok. 5 ročná a ročná dcéra. Finančne jemný plus. Po 10 rokoch máme 5 násobný príjem toho čo by sme mali na Slovensku (ale máme vysoko expertne / manažérske pozície). Takže aj finančne je to fajn. Ale už to neberiem že je to niečo dočasne. Je to už domov.

sara07
Včera o 10:50
@anonym_autor

@anonym_autor ano , si schopna doma ak ostanete obaja ušetrit aspon 10 K ?

anonym_d2bf58
Včera o 11:09
@anonym_autor

@anonym_autor islamby som preto lebo rodina mambyt spolu a je to dobre pre deti, setrenie by nebolo mojou prioritou

kiki68
Včera o 11:15

Hlavne asi to, ci ma ta krajina nejak zaujima, ze tam chcem rok byt a poznat ju lepsie ako ina turista na dva tyzdne. Tie peniaze su vedlajsia vec

sense
Včera o 11:53

Skôr by som si položila otazku čo potom roku, lebo ak by mal muž ponuku len na rok, bude sa mať kam vrátiť, ak nie nájde si rýchlo prácu, čo budeš robiť ty. Sú krajiny kde je povinná školská dochádzka od 4rokov, to znamená prihlásite sa na pobyt a deti budú musieť do školy. Toto by boli skôr veci ktoré by ma zaujímalo, ako to koľko by bolo pre mňa adekvátne za rok ušetriť.

Strana
z2