Ľutovali ste niekedy presťahovanie sa z domu?
Ahojte,
rada by som sa spýtala na vaše skúsenosti. Bývame v dome už približne 30 rokov. Pôvodne to bol rodičovský dom, neskôr sme si na podkroví vybudovali vlastné bývanie.
Posledné obdobie rozmýšľame nad tým, že by sme sa presťahovali. Dôvodov je viac chceli by sme skúsiť bývať aj niekde inde a zároveň je dom pre nás zbytočne veľký. Po tom, čo zomrela manželova mama, zostalo prízemie nevyužité a my bývame len na poschodí, takže veľkú časť domu vôbec nevyužívame.
Na druhej strane máme obavy, či nám tento dom nebude veľmi chýbať a či svoje rozhodnutie nebudeme ľutovať. Bývame v peknej dedine, máme blízko obchod a je tu aj dobré autobusové spojenie do okolitých miest a dedín, takže aj lokalita nám vyhovuje.
Zaujímalo by ma, či ste niekto po presťahovaní ľutovali svoje rozhodnutie. Chýbal vám starý dom alebo ste si časom zvykli a boli ste nakoniec radi, že ste sa presťahovali? Aké boli vaše dôvody na sťahovanie a urobili by ste to znova?
Ďakujem za každú skúsenosť. 🤍

@anonym_autor no určite by som nestávala nový dom vo vašom veku, to je veľké riziko a vždy minies viac, ako je pôvodná cena. Ak chcete ísť do menšieho, tak jedine váš predať a menší hotový kúpiť. Druhá vec, nikdy nevieš, či deti ozaj budú mať dosť peňazí na nové bývanie hneď po škole, ak pôjdu na VŠ, tak ešte dlho budú u vás bývať, možno časom pribudne aj nejaká frajerka/frajer a aj väčší dom bude využitý.