icon

Ľutujete ľudí, ktorí sa kvôli nepokojom nemohli vrátiť domov?

Včera o 17:16

Možno ma aj podaktorí ukameňujete, ale som zvedavá či ľutuje tých ktorí sa kvôli nepokojom nemohli dostať domov z islamských krajín?
Ja osobne poznám dvoch, mužov bratranec s partnerkou si nakoniec kúpili letenky za niekoľko tisíc euro aby sa mohli včas vrátiť nemuseli čakať a ďalší bratranec sa akurát vracal z Thajska, on si predĺžil dovolenku a zatiaľ sa nevráti možno o pár týždňov. Užíva si dámsku spoločnosť len jeho matka panikáriť.
Ľutujem obete nepokojov ale takýchto ľudí nie, len som s mojím názorom na okolí asi jediná

Strana
z5
gerrwie_girl
Dnes o 16:00

Neriešim. Ďalšia tema na rozputanie vášní 🙂. Mne je to uplne jedno a nezamyslam sa nad tym.

lenka.25
Dnes o 16:18

Dopraj a bude ti dopriate . Samozrejme , že je mi ľúto každého človeka , ktorého sa to dotklo . Teraz akože mame už do konca života iba sedieť doma a čakať na smrť ? Ty si strašne toxická, zlá osoba .

anonym_da1b67
Dnes o 16:25
@anonym_31f29e

@lukbe nikdy na Slovensku nebude dobre, kym sa nezmeni toto zmyslanie. A to sa nezmeni. Ked sa tu zavidi aj dovolenka alebo to, ze niekto pracuje v zahranici... 🤷‍♀️

@anonym_31f29e veru mas pravdu, nerada pisem, ale typicka zavistliva slovac. Ja by som sa najradsej odstahovala, ale mam tu starych rodicov, ti s nami nechcu, skoda

maminkadeticiek
Dnes o 16:38

Slovac je tak sprosta a zavistliva,ze zo zavisti,ze jeden si jarnu dovolenku moze dovolit a druhy nie este aj praju, aby ludia uviazli v zahranici.Ubohe a smutne, ze nemate co ine riesit draha autorka.

anonym_b51cfb
Dnes o 17:03

ano, mrzi ma situacia a aj ludia, ktori uviazli a vratit domov sa im da len za fakt velke, neplanovane peniaze. Ja som zazila rusenie letov, v r.2010, ked vybuchla ta Islandska sopka. Absolutne s tymi ludmi sucitim. Vela ludi hovori, tak im treba, ze ked maju na luxusne dovolenky, tak nech si zaplatia aj drahy let naspat. Avsak, napr. ja som bola aj na Maledivach, stalo ma to cele menej, ako cena letenky, ktoru teraz maju ti ludia platit naspat. Castokrat nejde o vysoke ceny za dovolenky, tyzden v Dubaji stoji menej ako tyzden v Tatrach,atd. Toto, co tu vypuklo hovoria hlavne ti, ktori fakt zavidia, z nejakeho dovodu, ktoremu ja nerozumiem. Mne sa nepaci a nelutujem zdieracov. Cestovky, ktore teraz idu brutal ryzovat na "pomoci". Taktiez nelutujem (v inych situaciach) slovenskych zdieracov, napr. taka Besenova. Dat za 4 clennu rodinu za 1 den 250€ nie je luxus? Ved Dubaj stoji menej. Suma-sumarum- ak je nieco daleko, a je tam stale teplo, neznamena to, ze je to luxus...

anonym_e33979
Dnes o 17:40

Samozrejme, že je mi ich ľúto. Sú v takmer neriešiteľnej situácii a nie vlastnou vinou! Poznám viac ľudí z Ba,ktorí vycestovali za teplom počas jarných prázdnin a šťastne sa vrátili. O týždeň neskôr to už nebolo možné. Vojnu nikto z nás neplánuje a ani s ňou neráta. Verím, že sa všetci šťastne vrátia domov. A uvedomujem si,že v našej krajine nie je všetko ružové, ale v skutočnosti sa máme (doma) dobre.

anonym_195235
Dnes o 17:54
@anonym_31f29e

A teraz si predstavte, ze su medzi nimi ludia, ktori si na takuto dovolenku setrili roky. A sli s malymi detmi. A ze ich takych urcite je... to vazne aj tym zavidite? Ja si teda neviem absolutne predstavit, ze s mojimi malymi detmi takto niekde uviaznem. Ano, predpokladalo sa, ze tam vznikne konflikt, ale asi mnoho ludi nepredpokladalo, ze Iranci zautocia aj na susedne staty, kde su velke letiska, ktore su uzlami pre dopravu v celej Azii. Pretoze uviazli aj ludia, ktori su napr. v Indii alebo Thajsku a pod. Myslim, ze ak niekto cestoval napr. do Thajska (ktore je mimochodom nasobne lacnejsie ako Chorvatsko, ak by ste chceli zavidiet, ze na to ti ludia maju), asi nepredpokladal, ze uviazne tiez.

@anonym_31f29e s malymi detmi by som nikdy nesiel do tychto rizikovych krajin, je uplne jedno ci je to Arabia, India alebo Thajsko, nielen z rizika inych nabozenstiev, vysokej radikalizacie osôb, ale tiez z moznosti sa nakazit vzacnou / tropickou chorobou ci uz z okolia tak jedla, male deti ked uz letecky tak maximalne Europa a dost(!), co uz tu bolo zbierok ked bolo dietatu zle, boli prave v Egypte a lekari ho nevedeli dat dokopy, potom sa zas a znova žobralo o špeciál.

To ze Iran zautoci na okolite arabske krajiny sa naopak dobre vedelo, su tam zakladne USA z ktorych sa na uzemie Iran-u utoci...!

Na jednej strane tu obhajujete ludi / dovolenkarov s detmi ze ako tazko trpeli, na strane druhej americania rovno zabili desiatky rovnako malych deti ktore boli prave na vyucovani v skole!

Dovolenkar znasal urcite mensie riziko pretoze bol jednak chraneny protileteckym daznikom, tak USA a Izrael na okolite staty Iranu neutocili, zas sa len strasilo.

Nie, dovolenku im nezavidim, nie je im co zavidiet, iba tupost, hlupost a neinformovanost.

anonym_7fa876
Dnes o 17:57

@anonym_autor tak toto je presne zloba v ludoch, jasne ,ze mi to je luto,ja som na takej dovolenke nikdy nebola,ale kamaratka chodi kazdorocne vzdy mi odtial nieco prinesie ,spolu pozerame fotky a videa a som rada,ze aspon takto to tam mozem vidiet ... teraz uviazli na ostrove,ani si neviem predstavit tu bezmocnost ked im rusia lety aj ked si kupili letenky za niekolko tisic. Uz nech su doma ... a je mi luto sj teba,pretoze s tskou zastou s ktorou zijes by som zit nechcela.

anonym_195235
Dnes o 17:59
@anonym_7e2ca2

@sasa1310 tak si predstav situáciu ktorá sa stala mojej susede. Nebola na dovolenke ale bola navštíviť svoje deti a vnúčatá na inom kontinente. Uviazli tam lebo mali mat v Dubaji prestup. Ešte stále je tam aj s manželom. Už mala byť týždeň v robote. A najhoršie je ze to vôbec nevyzerá ružovo. Lebo nasla letenky za 17 tis€. Sú tam dvaja. To je u teba bežná rezerva? Lebo u.mna nie. Chodí k deťom.1xza 3 roky aby nasetrili zo slovenských platov na letenky

@anonym_7e2ca2 tak tie ich deti ked su v zahranici urcite nezarabaju zle, nech teda tie letenky rodicom pekne zaplatia ak im na nich tak skutocne zalezi

anonym_195235
Dnes o 18:01
@anonym_dc6a24

@alkoholik perfektne zhrnute 👍 presne tak. tí, co nevystrcili päty z rodneho valalu, udivuje fakt, ze ist do Dubaja na tyzden na dovolenku pre rodinu s detmi vyjde ovela lacnejsie ako lyzovacka Tatry so skipasmi. boli jarne prazdniny, v Tatrach plnka, snehu kazdym rokom menej ale ceny naopak stale vyssie, tak kopa ludi ide radsej do tepla. stale sa tu omiela ze vedeli o riziku, ze boli varovania. pre Dubaj a Oman nic take nebolo. a ti co tadeto isli ako tranzit zo Sri Lanky ci Thajska, ti mali ake varovania? to neboli len celebrity ale uplne bezni ludia, ktori si na to nasetrili alebo dostali darom k nejakemu sviatku. ti co ich nelutujete-absolutne netusite ake to tam v reale bolo. tie nervy, stres, letime, neletime, letime a zas zruseny let, s malymi detmi alebo dochodcovia, ludia co im dochadzali lieky... vy by ste boli prvi v rade na repatriacny let. nie kazdy mal tisice na nove letenky, mnohi si museli pozicat len aby sa dostali domov.

@anonym_dc6a24 co uz to je len za dovolenku ked si denne zavrety v klimatizovanych betonovych opachach, vonka cez 50 stupnov celzia a vsade piesok🔥

anonym_195235
Dnes o 18:05
@viestta

@anonym_195235 ty si zrejme nikdy nemala cloveka s onkologickou diagnozou v okoli, vsak? Niektori sa rozhodnu stravit ten cas co im ostava najlepsie ako vedia, niektori si aspon splnia sny, niektori jednoducho idu na dovolenku v nadeji, ze vypnu ten mod strachu, v ktorom ziju cele mesiace. Nie je nic poburujuce na tom, ze taky clovek ide na dovolenku. Ide kym moze.

@viestta naopak je to vysoko poburujuce a arogantne ze clovek ktory dostava pravidelne chemoterapiu a nevie co to s nim za cas urobi, ze jednak moze narusit nastup / priebeh letu, tak ked sa nestihne dostat naspät na dany termin, ze riskuje vlastny zivot, ludia dostavajuci chemoterapiu by mali mat zakazane cestovat lietadlom, vzdy su biologicke riziko.

oblecenie99
Dnes o 18:06
@alkoholik

Len pre doplnenie : letenku do dubia si kupite aj za 120€( spiatocnu). Hotely su tam lacne ( nie palmovy ostrov myslim). Vela zvas ma predstavu ze tieto dovolenky stoja tisece co nieje pravda. Priklad 70€ slusny hotel ( 7 noci 490€ za 2 osoby). Takze sme na cene 360€ osoba. Jedlo aj metro stoja tak ako u nas. Takze uplne vam staci cca 700€ osoba. Kolko zaplatite na SR v tatrach jul/august? alebo ( Chorvatsko, Turecko). Ci uz je to Thajsko alebo Sri Lanka. Preco bol na prvom repatriacnom lete PAN Vazny zo SMERU??? Skor to ma serie.

@alkoholik Slovensko, v hoteli polpenzia, štyri dni, dve deti zadarmo, termín júl: cca od 800 eur a viac (za najlacnejšiu, najmenšiu izbu) - čiže u nás takto no..

anonym_4fc147
Dnes o 18:16
@anonym_195235

@viestta naopak je to vysoko poburujuce a arogantne ze clovek ktory dostava pravidelne chemoterapiu a nevie co to s nim za cas urobi, ze jednak moze narusit nastup / priebeh letu, tak ked sa nestihne dostat naspät na dany termin, ze riskuje vlastny zivot, ludia dostavajuci chemoterapiu by mali mat zakazane cestovat lietadlom, vzdy su biologicke riziko.

@anonym_195235 ty zjavne netusis, o com pises. Som vo 4.stadiu uz niekolko rokov, mam ambulantne chemosku. Moj onkolog ma vzdy povzbudzuje, aby som na dovolenku isla. Termin liecby sa da prisposobit pacientovi. Prave naopak, onko pacientom (pokial nie je napr pobyt na slnku kontraindikacia) sa odporucaju dovolenky, pretoze psychohygiena je tiez dolezita sucast liecby.

Strana
z5